Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Triva

Triva

18-02-2016 om 13:38

Aardappelschilbak


Kaaskopje

Waar bewaar je je aardappels nu dan? Daar gebruik ik nou die bak voor. Als je ze in de zak laat en er zit een beetje vocht in kunnen de aardappels enorm gaan stinken, rotten zelfs. In de rand van de bak zitten openingen waardoor er vocht uit kan en lucht in. Maar goed, wij hebben altijd kilo's aardappels in huis dus de bak is altijd goed gevuld.

skik

Triva

Triva

21-02-2016 om 09:38

Kaaskopje

En wat doe je dan met de krant? In de papierbak ofzo? Maar inderdaad, je bewaart de aardappelen (en uien) dus ook in die bak dus je neemt niet meer plek in.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-02-2016 om 01:08

Triva

Ik beken... die krant gaat mee de gft bak in.

Wij hebben nooit veel aardappels tegelijk in huis. Tegenwoordig koopt man ook wel eens geschilde. Een zakje aardappels leggen we meestal op de voorraadbak van het hondenvoer.

Astrid

Astrid

22-02-2016 om 13:55

Kenfan

wat een uitvinding zeg dat apparaat! Lijkt op het filmpje wel wat groot en mijn keuken is niet zo heel groot. Kun je er ook andere dingen mee doen?

Ik had een aardappelbak in het wit, ooit gekregen van een oudtante bij mijn huwelijk. Doet nog steeds dienst bij ex-man. Nu ik alleen woon heb ik hooguit 2 aardappeltjes, dus het niet echt meer nodig, maar hij gaat dus al heel lang mee (1989)!

SilSil

SilSil

22-02-2016 om 15:55

Kenfan

Ik heb die aardappelschiller maar zoals op dat filmpje komen ze er bij mij echt niet uit. Ik heb nog een hoop werk om alle lelijke plekjes weg te schillen en dan neemt die bak nog een hoop plaats in de vaatwasser in. Al met al reden genoeg om hem naar de kelder te verbannen.

Hanne.

Hanne.

22-02-2016 om 16:47

zak

Ik bewaar de aardappels gewoon in de plastic zak. In het gootsteenkastje dus lekker warm en vochtig maar zelden een rotte aardappel er bij.

Als ik ga schillen pak ik de zak, aardappel er uit, schillen op een (inderdaad uit de vaatwasser gepakt vies) bordje/schaaltje/pannetje geschilde aardappel in de pan en dan de volgende pakken. Werkt zowel voor 200gr als voor 2000 gr aardappels.

Als het meer wordt (100+ personen) wordt het bordje vervangen door een afwasteil

Kaaskopje

Kaaskopje

25-02-2016 om 14:58

Kenfan

Jouw keukenvriend doet mij aan die van mijn moeder denken. Wij hadden een aardappelschrapmachine. Ik zie er nu ook een van Princess in moderne uitvoering. Het was een bak met ruwe steenachtige binnenkant. Het deksel ging met stevige klemmen dicht en aan de voorkant zat een tuut waar de pulp van de schil uitspetterde. Het ding maakte een enorme herrie. Ik bedenk me nu pas dat dat apparaat niet ons nieuwe huis aanwezig was, dus misschien vond mijn moeder het een goed moment om die lawaaipapegaai de deur uit te doen.

Dorien

Dorien

27-02-2016 om 08:56

Schillen?

Hoeft niet, heb ik geleerd van mijn schoonzoon. Gewoon de aardappels wassen, uitlopertjes eraf, en koken. Heel, half of in schijfjes voor b.v. een ovenschotel. Smaakt prima.
Ik herinner me van vroeger dat onze groentenboer zo,n schrapapparaat had in een grotere uitvoering, stond in de winkel en leek op een soort centrifuge. Moest ik van mijn moeder een kilo geschrapte aardappels of wortels ofzo halen, altijd leuk om te zien hoe dat werd afgewogen, in het machien werd gekiept en er dan geschrapt uitkwam.

Kampioen schillen

Ik vind in de schil gekookte aardappels veel lekkerder dan gewoon gekookte, maar de overige gezinsleden helaas niet. Ook bij geroosterde aardappelparten uit de oven willen zij graag schilloos. En in stamppot stamp je de schillen toch niet mee denk ik, dus dan moet je toch schillen. Wij eten vrij regelmatig aardappels en vaak ook een behoorlijke hoeveelheid als we alle zes mee eten, ik denk dat ik op het kampioenschap aardappelschillen (punten voor snelheid en accuratesse) best hoge ogen zou gooien.

skik

Kaaskopje

Kaaskopje

27-02-2016 om 13:03

Dorien

Ja precies, de schrapper had iets weg van een centrifuge . Ik zou het met mijn pijnlijke pols best fijn vinden om nog zoiets te hebben. Maar dan moet er ook meteen een extra stuk keuken bij om alle apparaten, die ik leuk en handig vind in op te ruimen, een dunschiller neemt minder ruimte in.

marinade

marinade

27-02-2016 om 18:00

Stamppot met schil

Ik heb een tijdje Hello Fresh gedaan, en daar werd de stamppot gemaakt met, jawel, ongeschilde aardappels. Natuurlijk niet van die knollen met een dikke schil, maar er zijn zat aardappelsoorten te krijgen met een dun schilletje. Sindsdien dus stamppot met ongeschilde piepers. Wel even de groene plekken wegsnijden en uitlopertjes. Smaakt prima, ook geen klagende huisgenoten. En ook geen buikpijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.