Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op
Jolientjeuh

Jolientjeuh

20-03-2016 om 08:32

Perscadeau


Marga

Marga

30-03-2016 om 10:54

dus

Dus, ik zie het al gebeuren, als man bij jullie met een armbandje komt, dan rol je met je ogen en zegt: je had wel eens iets zinvollers kunnen doen?
Waarschijnlijk vind je het gebaar op dat moment heel lief en doordacht. Dan is het ergens wat flauw om bij een onromantische man te zeggen dat hij gelukkig zinvollere dingen doet. Hij doet het gewoon niet, gemiste kans, jammer.

Ik geef niet om juwelen an sich, maar ik had een speciaal gebaar na die zware tijd heel erg gewaardeerd en een simpel kettinkje oid heel erg gekoesterd.

Mijntje

Mijntje

30-03-2016 om 11:03

Marga

dan koop je dat toch lekker voor zelf?
Ik laat mijn man dat liever niet doen, die kwam een keer met hele kinderachtige kleuteroorknopjes aanzetten

Fijn dat ik statistisch in de goede hoek ziet, met mijn onromantische man en al helemaal onromantische huwelijk. Hij neemt trouwens wel eens chocola mee als ik het zwaar heb.

angel3

angel3

30-03-2016 om 11:03

skik

Mijn man is ook niet super romantisch. Misschien dat dit gebaar juist extra door mij werd gewaardeerd. Het wordt een beetje uit z n verband gerukt allemaal. Iemand vraagt een tip en vervolgens komen er allerlei oordelen over zo n kadootje. Klinkt als jaloers kind. Ik heb niks gekregen dus de kadootjes die een ander krijgt zijn stom.....
Zoveel huwelijken zoveel scheidingen. Ik kan er geen conclusies aan verbinden mbt uitbundigheid of romantiek. Hier gaan de ongetrouwden juist uit elkaar.....nog minder romantisch, toch uit elkaar.

Marga

Marga

30-03-2016 om 13:05

Mijntje

Dat is toch minder leuk dan iets krijgen vind ik Voor mezelf koop ik dat soort dingen nooit, maar iets krijgen is gewoon lief. Ik kreeg van een dierbaar iemand met langdurig ziekbed na herstel een armbandje. Dat heeft voor mij betekenis, zelfs al zou het er eentje van plastic kralen geweest zijn

Verder vind ik het een beetje zuur overkomen en lijkt het op wat angel3 zegt: ik krijg het niet dus van jou is het stom.
En het zinvoller vond ik eigenlijk wat afgunstig overkomen, zelfs al is het zo niet bedoeld. Een man die een ontbijtje brengt, dat is lief, maar dat maakt een man die een kadootje geeft nog niet stom en minder zinvol.

40er

40er

30-03-2016 om 13:17

romantisch

die van mij bracht me na de bevalling als lunch een broodje gerookte zalm. Dat vond ik vreselijk lief van hem, om er zelf aan te denken.
Voor mij zijn romantiek niet in sieraden oid (daar heb ik niks mee ), maar in gebaren.
En dan heb ik echt een super romantische man!

Het woord perscadeau vind ik een echt jeukwoord, sorry!

Mijntje

Mijntje

30-03-2016 om 14:01

marga

Ik bedoel niet dat het stom is, maar ik hoef dat gewoon niet, ik heb zelf niets met sieraden, maar dat kan voor een ander best anders liggen. Als jouw man weet dat jij daar van houdt is zo'n cadeautje attent.
Wat 40-er ook zegt, het gaat mij meer om de gebaren. En dat kan een chocoladereep zijn, maar net zo goed een arm.

En een kind, waarom zou ik een cadeautje moeten hebben omdat ik een kind heb gekregen? Ik snap daar niets van. Dat kind is zo'n groot cadeau, daar kan echt geen ring of chocola tegenop (en liever dat je man een nachtvoeding overneemt )

Anneke K

Anneke K

30-03-2016 om 14:29

Skik

"Wat ik me dan afvraag, waarom zou hij jouw dan een mooi aandenken geven en jij niet iets aan hem?"

Omdat hij liever is dan ik denk ik, en omdat ik niet genoeg fantasie heb om voor hem iets te bedenken. Daarbij, de zwangerschappen en geboortes van de kinderen waren voor mij een stuk zwaarder dan voor hem. Maar hij krijgt ook wel eens zomaar wat van mij hoor en we doen ook wel eens spontaan wat voor elkaar. Dat heeft ook niet zoveel met romantiek te maken wat mij betreft. Het is gewoon leuk om zomaar eens wat te geven aan of doen voor mensen die je dierbaar zijn, of dat nou een partner, ouder, kind of goeie vriend is.

Overigens, alle vier mijn kinderen zijn per keizersnede ter wereld gekomen, dus perskadootjes waren het in ieder geval niet. Vreselijk woord inderdaad, daar moet toch iets beters voor te verzinnen zijn.

angel3

angel3

30-03-2016 om 15:47

mijntje

Heb je een trouwring?
Een tattoo?
Een erfsieraad?

Allemaal niet nodig, totaal overbodig. Zinloos zelfs.....

Zie het als symbool van een moment. Een aandenken. Een whatever.
Als ik een zinvol kado had gewild had ik wel een boek gevraagd of een doos kraamverband. Het gaat inderdaad om het gebaar......dat is bij zo n sieraad na een geboorte net zo. Omdat het gegeven wordt bij een geboorte is het ineens stom. En bij een verjaardag niet? dat is eigenlijk pas suf. Lekker boeiend dat iemand jarig is, wat is daar nou bijzonder aan? gaat vanzelf en hoef je ook niks voor te doen. Het er zijn is al een kado op zich, dat je weer een jaar ouder bent. Waarom kado's?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

30-03-2016 om 16:27

Het aandenken is ook niet het probleem

Maar het feit dat de ene partner het voor de andere zou moeten kopen. In sommige relaties dan. Hier was het geen probleem, ik heb mezelf een m'amour medaillon cadeau gedaan. Gewoon omdat ik hem mooi vond.

Ik weet eigenlijk niet of ik vind dat er op persen een extra cadeau zou moeten staan. Het was inderdaad geen pretje, maar ach tja. Dat is een keizersnede ook niet lijkt me. En inderdaad, er is toch geen groter cadeau dan het kind zelf.

Mijntje

Mijntje

30-03-2016 om 17:05

angel

Heb je een trouwring?
Een tattoo?
Een erfsieraad?

Nee schat, dat heb ik allemaal niet

Alleen bij een geboorte snap ik dit niet, althans niet een cadeau van je eega omdat je zijn kind hebt gedragen en eruit hebt gewerkt. En daar gaat het hier om in dit draadje. Maar als jij dat wel leuk vindt vind ik dat helemaal prima. Dan hoop ik dat je eega op het idee is gekomen om je iets te geven.
Je doet je naam wel eer aan, Angel, je voelt je meteen gestoken. Je voelt het meteen als kritiek als ik zeg dat ik het niet snap en voor mijzelf niet nodig vind.

Een verjaardag vind ik wat anders: ja, het is wel leuk om daar aandacht aan te besteden, in de vorm van een verrassing (kado of iets immaterieels als een leuk uitje). Maar nl. taart. Het is wel goed om het leven te vieren vind ik.

angel3

angel3

30-03-2016 om 17:38

mijntje

O helemaal niet juist hoor gestoken. Ik vind het alleen zo bijzonder dat er zo n oordeel op zit op zo n kado terwijl iemand om een tip vraagt. Verder kan het mij ook niet boeien. Er worden wel raardere kado s gegeven om nog raardere redenen. Waarom wordt hierop dan zo zuur gereageerd. Dat vroeg ik me af.

40er

40er

30-03-2016 om 18:07

nou Angel

Een nieuwe naam, met direct een link erbij om te shoppen? Spammers doen het voor minder hoor!

Mijntje

Mijntje

31-03-2016 om 06:25

angel

Dus als ik zeg dat ik ergens niets mee heb is dat meteen een oordeel en zuur? Als je je dit aantrekt voel je je gestoken lijkt mij
Idd moet men ook geen spammers voeden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.