Relaties Relaties

Relaties

Steeds kijken of

Engeltje hier terug is. Ik ben benieuwd hoe het gaat. En eerlijk gezegd ook bezorgd. Ik weet niet, ik wilde toch even informeren. En ook haar laten weten dat ik aan haar denk (en ik ben vast en zeker niet de enige). Geen idee of dit 'mag' hoor, dit berichtje hier plaatsen, maar als het niet mag wordt het wel weer weggehaald.


Meelezer

Meelezer

14-04-2016 om 21:29

Sterkte

We hadden met je op een andere afloop gehoopt. Toch leek deze uitkomst onvermijdelijk. Je bent zoveel sterker geworden de afgelopen maanden, zoveel gegroeid. Je bent je man voorbij gegroeid. Vanaf nu ben jij aan de beurt, jij en je kinderen. Het kost tijd maar hopelijk lezen we over een ..... tijd dat het beter met je gaat, dat je je nieuwe leven op de rails hebt. Ik gun je het allerbeste, dat het je maar heel goed mag gaan!

RoosjeRaas

RoosjeRaas

14-04-2016 om 21:29 Topicstarter

Pennestreek

Ik voelde het. En lieverd, het was al die tijd al zo. Ik ben blij dat de 'winst' die jij hoopte dat er was, namelijk sterk zijn als het zo ver is, nu ook 'goed' voelt. Maar weet, je mag je ook heel erg niet-sterk voelen. Je bent gewond, je mag je terugtrekken, je mag je pijn voelen, je hoeft niet stoer te zijn. Blijf dicht bij jezelf en voel dat er nu duidelijkheid is. Geen leugens meer, niet meer verschuilen achter wat ook. Schrik niet; jouw nu nog man zal straks doorgaan met zijn leven, waarschijnlijk doorgaan met een ander. Dat heeft niets met jou te maken. Jij bent van waarde, ik hoop dat je dat kunt voelen, dat schreef ik je al. Meid toch, wat een lange adem had je en moest je ook hebben. In bepaalde opzichten wordt het moeilijker, in andere opzichten waarschijnlijk helder en puur, hoewel pijnlijk en 'primair'. Maar van daaruit wordt het leven weer van jou, niet in de greep van iemand die het niet meer weet. Of wel weet, dat hij niet meer met jou wil zijn. Helder en duidelijk. Je mag met jezelf verder. Waardevoller bestaat niet. Het komt goed.

Noet

Noet

14-04-2016 om 21:50

het komt goed

Je bent al zo veel,sterker en zo enorm gegroeid de afgelopen periode.
En dit wordt niet makkelijk, maar je kunt het en je gaat het gewoon doen.
En over een paar jaar denk je: het was heftig, het was naar maar nu, nu is het weer goed.

Het ga je goed.

Tonny

Tonny

14-04-2016 om 22:21

Moed en vertrouwen

wens ik je, bij alle keuzes die je gaat maken. En alle goeds !!

Tops

Tops

14-04-2016 om 23:32

Wat

Wat ben je sterk, ondanks je verdriet en alles waar je doorheen gaat. Je hebt zo je best gedaan om de boel te lijmen, maar je kreeg geen medewerking. Dat ligt niet aan jou, dat stuk mag je bij hem laten liggen. Doe jezelf niet te kort, wees geduldig met en lief voor jezelf. Jij komt er wel, echt waar.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

14-04-2016 om 23:38

Lieve Pennestreek

Ik wens je echt alle goeds.

Het is zoals het is, en je hebt het er maar mee te doen. En met iedere dag een stapje kom je ook een heel eind. Dus vragen als welke naam neem ik aan en waar wil ik wonen komen echt wel aan de orde, maar je hoeft ze echt nog niet nu en ook echt niet allemaal tegelijk te beantwoorden. Komt tijd komt raad. Je kunt het!

Het was je vast al duidelijk, maar ik heb heel veel bewondering en respect voor je. Je hebt met je verhaal hier laten zien dat je een prachtig mens bent. En die komen er meestal wel. Maar neem je tijd!

Lynna

Lynna

15-04-2016 om 06:41

Veel sterkte

Niks meer toe te voegen aan bovenstaande reacties, maar ik wil je toch ook heel veel sterkte wensen. Met de overtuiging dat je zelf zoveel kracht in je hebt dat je hier goed doorheen gaat komen!

knor

knor

15-04-2016 om 07:54

sterkte

Pennestreek, je hebt de laatste maanden hier zoveel moed laten zien, in alle opzichten, ik weet zeker dat deze moed je ook door de komende tijd heen zal helpen. Wees goed voor jezelf. Ik wens je het allerbeste toe.

Mijntje

Mijntje

15-04-2016 om 09:20

sterkte

Sterkte Pennestreek. Dit is een heel moeilijk proces geweest en nog steeds, voor jullie allemaal. Het ga je goed!

Vesper Lynd

Vesper Lynd

15-04-2016 om 09:31

Sterkte

Pas goed op jezelf.

Hortensia

Hortensia

15-04-2016 om 09:51

Kogel, kerk

Ik had zo voor je gehoopt dat het niet zover zou komen. Maar de kogel is door de kerk...

Al die vragen, stel ze gerust. Praat maar van je af. Ze vliegen je nu naar de strot en ik kan wel zeggen "het komt goed", maar als je er voor staat is het één grote, dreigende muur.
En misschien vind je het prettiger om andermans topic te lezen en hier je antwoorden te vinden. Kies wat voor jou het best is op dat moment en weet, dat er een heel koor voor je klaar staat.

In ieder geval zal niemand je verwijten dat je niet hard genoeg je best hebt gedaan

Anke

Anke

15-04-2016 om 13:29

Reactie..

Lieve meid,

Ach, ik schrik hier zo van.. Leef enorm met je mee en ik wens je vanuit het diepst van m'n hart alle, alle sterkte toe !!!! Een hele dikke knuffel van mij..

Ik kan het niet mooier maken dan het is, je gaat een rottijd in.. Is onvermijdelijk omdat het allemaal zo pijnlijk is, je samen kinderen hebt etc... Je gaat er uit komen, uiteindelijk, maar voor het zo ver is ga je door pieken en dalen. Soms heftig, soms wat minder heftig..

Je noemde mijn naam nog (lief !), ik ben heel langzaam weer aan het opkrabbelen, maar ik ben er nog lang niet.

Gisteravond gezellig geborreld met collega's en voor het eerst in tijden weer eens ouderwets de slappe lach gehad en heerlijk gekletst. Echt een heerlijke avond gehad. Maar bij het thuiskomen trof ik een verdrietige zoon die me vertelde dat hij ons vorig huis zo mist en zijn buurtvrienden. En dan huilt mijn hart, knuffel ik hem uitgebreid en ga dan toch een tikje triest weer slapen. Maar je moet door...

Nieuwe dag, nieuwe kansen.... Nogmaals alle sterkte, ik denk aan je !

liefs Anke

Pandora

Pandora

15-04-2016 om 18:43

Het wordt beter

Ik denk dat je het diepste punt al bereikt hebt Pennestreek, en dat het van hier af alleen maar beter wordt. Het is ontzettend verdrietig, maar jij bent sterk en je gaat hier beter uit komen dan hij. Let op mijn woorden.

Knuffel!

Hanny61

Hanny61

15-04-2016 om 22:08

Ach Pennestreek

Het zwaard van Damocles is eindelijk gevallen. Maar wat heb je je best gedaan om dit te vermijden!
In die zin valt je niets te verwijten.
Op een bepaalde manier is er nu duidelijkheid, nu kun je verder! Ik vind je ook heel sterk (wat ben je gegroeid en wat bleef je dicht bij wat jij belangrijk vindt) en ik heb veel bewondering voor je.
Je gaat nu (weer) een akelige tijd tegemoet, maar de kaarten zijn geschud en je kunt nu weer vooruit.
Ik wens jou en je kinderen alle goeds.

mirreke

mirreke

16-04-2016 om 11:55

Pennestreek

Ik vind het heel erg verdrietig dat het voor jou zo moet lopen. Je man heeft er lang over gedaan om duidelijkheid te verschaffen. Aan de ene kant vervelend, omdat het een lang slepende toestand is geworden. Aan de andere kant heb je daardoor wel de gelegenheid gekregen om allerlei dingen in gang te zetten. Belangrijk en supergoed, echt een opsteker voor jezelf!, vind ik dat je een nieuwe baan hebt gevonden, waardoor je ook financieel onafhankelijker bent geworden. En ook op andere fronten ben je enorm gegroeid. Dat is gelukkig winst!

Jij kunt jezelf in ieder geval niet verwijten dat jij niet je uiterste best hebt gedaan om je relatie te redden. Ook heb je, hoe wrang ook, tijd gekregen om aan de gedachte te wennen. Scheiden als je het zelf niet wilt, dat lijkt me bijna wel het moeilijkste wat er is. Ik hoop dat je wel wat aan onze bijdragen hebt, zeker ook aan het eerdere draadje. Hoe fijn en leuk jij je man ook vindt en vond, ik ben wel van mening dat hij het op veel fronten toch wel heeft laten afweten.

Ik hoop dat je fijne mensen om je heen hebt staan, Pennestreek, die jou kunnen en willen opvangen en opbeuren als het nodig is. Ik hoop dat het met je kinderen goed gaat, dat jij/jullie ze kunnen helpen en troosten als het nodig is.

Een ding: je bent altijd heel nobel geweest naar je man toe. Omdat je van hem houdt, en omdat het in je zit, omdat je zo naar mensen kijkt en je zo tot hen wilt verhouden. Mooie karaktertrek.
Maar scheiden is ook een juridische procedure. Moeilijk want je moet balanceren op het scherpst van de snede lijkt het soms. Je wilt geen ruzie (denk ik, want zo ben je niet, en je bent samen ouders en dat blijf je voor altijd), maar dit is ook een zaak voor de toekomst. Dus laat je goed adviseren. Laat je niet meetrekken in juridische gevechten als je die niet wilt, maar zorg ook dat je niet te snel teveel toegeeft.

(ik zou je man af en toe wel door elkaar willen rammelen zeg, waarom nou toch zo...?)

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

16-04-2016 om 13:12

Mooie post Mirreke

Je zegt echt ware dingen. Man heeft zich niet altijd even handig gedragen en Pennestreek juist bewonderingswaardig goed. Dat is een aandachtspunt voor het vervolgtraject.

Ff zo

Ff zo

16-04-2016 om 14:39

Sterkte

Pennestreek, een van mijn eerste gedachten toen ik het las was: Je hebt echt, echt, echt, je best gedaan je huwelijk te redden. Dus inderdaad, dat hoef je jezelf nooit te verwijten.

En meid, ik heb je zien groeien. Al zul je nog wel zware tijden door moeten, je komt er wel!

En ik hoop maar dat je man het netjes afwikkelt. En zorg daarbij goed voor jezelf. Mirreke omschreef het al goed.

Veel sterkte de komende tijd.

Stip

Stip

16-04-2016 om 17:42

lieve Pennestreek

nu dus toch. Wat een verdriet. Je bent sterk, dat heb je dubbel en dwars bewezen. Dus gaat het goed komen met jou. Je hebt lange tijd onder druk gestaan en nu weer een andere stressvolle periode. Je hoeft echt niet sterk te blijven. Je mag je wonden likken, doodmoe zijn en op adem komen. En werkelijk trots zijn op jezelf.
Destijds bij ons dreigde het mis te gaan en het enige wat ik dacht was; ik wil m'n uiterste best doen ons huwelijk te doen slagen. Ik wil mijn kinderen later oprecht kunnen vertellen hoe ik mijn best gedaan heb voor stabiliteit en ik mijzelf recht in de ogen kunnen kijken.
Dat kun jij. Je bent eerlijk geweest, hebt alle kansen geboden, zelfs na de laatste moeilijke berichten. En het heeft jou uiteindelijk goed gedaan.

Na jouw bericht had ik dezelfde gedachten als Mirreke; zorg heel goed voor jezelf en jullie kinderen.
Je hebt al andere kanten ontmoet van je man. Wanneer er een ander in het spel is (en ik kan mij niet aan de gedachte onttrekken) kan je man , nu eenmaal de kogel door de kerk is, snel het hoofdstuk sluiten.

Lieve Pennestreek, dit was jouw strijd en jouw draadje. Had je zo graag een ander verloop gewenst. Fijn dat je zelfvertrouwen zo gegroeid is. Ik heb van je geleerd en van anderen hier. Bedankt hiervoor.
Ik wens je echt alle goeds; moed, rust en doorzettingsvermogen. Tot ziens!

Stip

Stip

17-04-2016 om 14:56

zondag vandaag

en jullie zijn in mijn gedachten.
Leef met je mee.

Pennestreek

Pennestreek

18-04-2016 om 11:07

Stip

ik zou graag nog eens contact met je hebben. Zou je me via forumbeheer willen mailen? Dank!

mirreke

mirreke

18-04-2016 om 11:14

Pennestreek, hoe ging het gisteren?

Ik heb aan je gedacht.

Het is zo zonde...

Dikke knuffel meid!

Pennestreek

Pennestreek

18-04-2016 om 15:39

Het zijn pubers he

Dus het viel heel erg mee. Ze zagen het natuurlijk aankomen en er verandert op zich op korte termijn niet heel erg veel voor ze, dus ze gingen gelukkig al snel weer over tot de orde van de dag.
Het scheelt natuurlijk heel veel dat wij geen ruzie hebben, dat hebben we ze ook gisteren weer laten zien. We blijven een (harmonieus) gezin, maar dan in twee huizen.
Lief dat jullie aan me denken. Ik ben blij te kunnen melden dat het goed met me gaat, met naast de ups natuurlijk wel wat downs, maar over het algemeen ben ik wel onder de indruk van mezelf

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

18-04-2016 om 17:23

Wij ook

Pennestreek

Stip

Stip

20-04-2016 om 07:27

Pennestreek

Ik heb zonet forumbeheer gevraagd mijn mailadres door te geven.

Pennestreek

Pennestreek

20-04-2016 om 09:51

En ik heb het ontvangen!

Stuur je zo een mailtje.

Carla

Carla

20-04-2016 om 10:47

Hou

je ons wel op de hoogte? We hebben zo met je meegeleefd! Sterkte

Mijntje

Mijntje

20-04-2016 om 10:54

Pennestreek

Ik vind juist dat je je helemaal niet verantwoordelijk hoeft te voelen om hier nog te vertellen hoe het met je is. Het is jouw leven, Pennestreek, en je leven is geen soap. Als je wil kan je natuurlijk altijd posten, er zijn genoeg lezers hier die in dezelfde situatie hebben gezeten. Maar je hoeft 'ons' echt niet op de hoogte te houden 'omdat er is meegeleefd,' om onze nieuwsgierige behoeften te bevredigen (ik verzin er gewoon zelf een gelukkig einde bij! )
Heel veel sterkte!

Stip

Stip

06-05-2016 om 08:31

Pennestreek

Er is wat mis gegaan met m'n mailbox. Ben al m'n mails kwijt -en dus ook jouw adres. Ik kan ook niet zien of je mij de afgelopen dagen nog gemaild hebt.

Dus wil je mij ff mailen- dan heb ik je adres weer.

mirreke

mirreke

06-05-2016 om 10:35

Mijntje, dat vind ik ook, maar...

Ik ben zo gaan meeleven met Pennestreek dat ik daarom juist wel weer graag wat van haar zou horen.

Dus Pennestreek, totaal niet omdat het 'moet', maar als je er de behoefte toe voelt om even wat van je te laten horen zou ik dat heel fijn vinden. Overigens, no hard feelings at all als we niks meer horen hoor, want dat snap ik ook maar al te goed.

Ik wens je in ieder geval het allerbeste toe. Ik hoop dat jij en je aankomende ex-man (lijkt me heel confronterend) er samen goed uitkomen.

En voor nu: geniet van het prachtige weer. Dat alleen al maakt dat een mens zich meteen een stuk beter voelt

Meelezer

Meelezer

07-05-2016 om 14:02

Andere draadjes

Ik zie Pennestreek nog wel eens reageren in andere draadjes, zoals dat van Anke. Dus echt weg is ze niet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.