Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Puppiebaasje

Puppiebaasje

03-03-2016 om 22:21

Alleen zijn pup


Puppybaasje

Puppybaasje

17-03-2016 om 18:38

Ging niet goed!

De try out was een drama. Ik was nog niet goed weg, of ze begon met blaffen. En hield niet op. Manlief heeft op gegeven moment naar beneden gebeld waardoor ze een 20 sec niet blafte. In die tijd is hij naar beneden gekomen maar ze begon weer opnieuw. Uiteindelijk riep man: en nu stil! En toen stopte ze.
Ik ben echt wanhopig aan het worden.ik weet gewoon niet meer wat de juiste aanpak is. Zucht!--

Paddington

Paddington

18-03-2016 om 08:36

Hoe heb je het aangepakt?

Kun je de situatie schetsen?

Kaaskopje

Kaaskopje

18-03-2016 om 10:01

Je man

Ik zit me opeens af te vragen, waarom de pup niet bij je man mag als jij weg bent. Pup moet eerst ook gewoon leren dat jullie wel eens weg zijn. Hetzij je man, hetzij jij. Het hoeft niet persé cold turkey door allebei uit beeld te gaan. Dat komt wel. Als ik langere tijd thuis geweest ben, merk ik ook meteen dat ze zich weer meer aan mij gehecht hebben en valt een langer afscheid weer tegen. Maar ze moeten wel, want ik moet ook. Pup is nog maar 16 weken. Opbouwen kan traag lijken te gaan, maar pup wordt een hond van zo'n 14 jaar, waardoor je achteraf heel waarschijnlijk het gevoel zult hebben dat de gewenning eigenlijk best meeviel. Zolang het resultaat maar positief gaat worden. Probeer niet te ongeduldig te zijn, omdat je niet direct dat positieve resultaat ziet.

Puppybaasje

Puppybaasje

18-03-2016 om 12:26

Hoe we het deden

Pup was mor, hadlekker gespeeld. Ze had het idee dat ze best een jachthond uit de straat kon bijhouden met balletje gooien! Dus lekker voldaan en moe. In de bench gedaan, en toen heb ik nog wat gerommeld beneden. Ze lag al half te slapen. Ik heb haar genegeerd. Telefoonlijnen open gezet zodat man haar kon horen. Ik was blijkbaar de poort nog niet uit en toen begon ze al.

Kaaskopje,natuurlijk had man bij haar kunnen gaan zitten. En zo doen we het ook vaak, als ik weg moet dan blijft man of kinderen bij haar. Dus het was geen cold turkey, denk ik. Overigens piept ze dan ook even hooor. Als ik ga en iemand anders is thuis. Maar dat accepteert ze. Ik had niet de illusie dat ze lang alleen kon zijn maar toch wel 10 minuutjes.

Iom gedragstherapeut weer helemaal terug naar basis. Beginnen met 1 seconde achter de voordeur. Als dat een aantal keer goed gaat, dan 2 sec. Etc. Pfft.

We hebben nu besloten dat ze in de woonkamer blijft. Dus vanmorgen geprobeerd. Nog voir ik bij de voordeur ben, staat ze al in de gang. Als ik de kamerdeur dicht doe, gaat ze daar achter staan. En hoe vaak ik, in het kader van oefening, al doir de woonkamerdeur ben gegaan om dan dan 1 of 2 sec weer terug te komen. Maar ze staat er altijd achter te wachten.
Het is een slimne hond, maar dat kwartje valt maar niet. Ze krijgt van mij geen overdreven veel aandacht, ik stuur haar regelmatig naar haar plaats als ze teveel achter me aan drentelt. Ze is graag bij ons maar ligt niet heel dicht bij ons. Ze heeft haar plekje in de woonkamer waar ze graag ligt, dan kan ze de rest van de ruimte overzien. En daar ligt ze meestal. Dus niet op mijn voeten, niet op plekken waar iedereen over haar struikelt.
Nou ja, op naar de 2

Kaaskopje

Kaaskopje

19-03-2016 om 14:32

Je geduld

wordt vast beloond

Triva

Triva

24-04-2016 om 17:48

Hoe gaat het nu?

Ik ben benieuwd.

Mari39

Mari39

24-04-2016 om 19:09

Triva

Leuk dat je er naar vraagt. Het gaat eigenlijk wel goed. NA een paar weken aanrommelen ben ik het toch maar gestructureerd gaan aanpakken. Als ik wegga krijgt ze een kong met bevroren lekkers er in. Daar deed ze heel lang over in het begin, ong 45 minuten. Elje dag ging ik dan weg en dan met minuutjes opbouwen. Ik ben dus heel lang teruggekomen terwijl ze nog bezig was. Op een gegeven moment ging ik daar voorbij en ben ik nu iets meer dan een uurtje per dag weg. Ik maak nog regelmatig video opnamen en blijkbaar is ze nu na een half uur al klaar met de kong. Ze gaat dan rustig liggen wachten tot ik er weer ben. Weliswaar nog bij dr voordeur zodat ze naar buiten kan kijken maar ze blijft rustig. Daar ben ik erg blij mee.
Wat ik nog graag zou willen is wat langer weg kunnen maar dat is opbouwen en wat meer op een dag weg en dan kort. halen en brengen naar school bijv. Maar al met al gaat het goed!!!

Triva

Triva

24-04-2016 om 21:36

mari

Fijn toch nog goede berichten, wij dénken aan een pup maar jouw verhaal maakte ons al aan het twijfelen. Onze hond zal toch een paar keer per week 2 uur alleen moeten zijn na een aantal maanden.

Mari39

Mari39

25-04-2016 om 07:43

Triva

Laat je vooral niet leiden door mijn verhaal. Ik ken zat pups die dat binnen een week konden! Ik zou het wel zelf beter aanpakken in het begin. Met opbouwen bedoel ik dan. Het advies van de fokker was om daar niet te moeilijk in te doen en gewoon na een dag al boodschappen gaan doen. Ik denk dat we dat beter niet hadden kunnen doen!

Triva

Triva

25-04-2016 om 10:34

mari

Hoe heb jij je verder voorbereid en doe je aan puppytraining? Die Kong is inderdaad wel een toverwoord geloof ik, stop je die in de vriezer dan? Nog andere tips?

Mari39

Mari39

25-04-2016 om 13:34

Triva

Die kong kan je met van alles vullen. Google maar eens. Maar omdat ze hem bij mij zo vaak krijgt doe ik een deel van haar eten erin. Die trek ik van de dagelijkse hoeveelheid af.ik doe er wel wat kaas of leverworst bij voor de lekker Wat water erbij,in een kopje in de vriezer. Maar in het begin losse brokjes zonder vriezer, want ze moeten even leren hoe het werkt. De hond zit bij mj nu los in huis als ik wegga. De kong geef ik in de gang want die heeft de neiging om onder kasten enzo te stuiteren. Dan kan ze er niet meer bij en das ook niet de bedoeling.
Verder zou ik eens googlen op benchtraining en pup alleen laten. Ik ging er vanuit dat de benchteaining van de fokker best wel goed was. Inmiddels denk ik dat ik daar zelf meer tijd in had moeten steken in het begin en ook in leren alleen laten. Puppyopvoeden.nl kun je eens kijken.
Puppycursus doen wij ook. Ik ben erg tevreden met hondenscholen van quibus. Die zitten in het hele land denk ik. Daar heb ik in de dagelijkse praktijk heel veel aan. We zijn ook direct begonnen meg 8 weken.

Wij hebben de eerste weken veel gesocialiseerd, zonder te forceren overigens. Bussen treinen, winkels (intratuin!) Scholen, markt etc.
Het is best intensief maar wel waardevol.ze is nu 5 maanden en het gaat steeds beter.

Toppie

Toppie

25-04-2016 om 13:59

socialiseren

Kijk er mee uit, die van mij was erg goed gesocialiseerd, iets te goed naar mijn idee; die rende op tractors af omdat ik de pup geleerd had dat het niet eng was. Maar lollig hoefde ie het van mij ook weer niet te vinden
Succes verder, hopelijk wordt je geduld beloond!

Kaaskopje

Kaaskopje

28-04-2016 om 14:35

Toppie

Soms rennen honden ook op iets af om het af te schrikken. Onze jongste heeft dat een korte tijd met auto's, fietsers en scooters gehad. De auto's en fietsers waren het eerst weer gewoon en scooters lijken nu geaccepteerd te zijn. Ik ben wel alert, dus ik hou altijd mijn duim op de rem van de riem, zodra er een scooter onze kant op komt. Maar ze maakt geen aanstalten meer om erheen te gaan gelukkig.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-04-2016 om 14:38

Socialiseren: bij winkels wachten

Ik hoop wel dat iedereen er inmiddels van doordrongen is dat bij het socialiseren niet meer getraind moet worden op het alleen wachten bij winkels. Als je naar een winkel gaat en de hond moet wachten, dan óf iemand van het gezin mee laten wachten, of hond thuislaten. Dit ihkv diefstal.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-04-2016 om 14:48

Triva

Al onze honden konden alleen thuis zijn. De jongste heeft iets andere opvattingen helaas. Als we alleen deze hond gehad hadden, zou ik ook een bench gebruikt hebben voor een paar uurtjes alleen zijn. Twee uurtjes vind ik wel acceptabel. Zolang liggen ze vaak ook te slapen als je erbij bent.

Wat de kong betreft, kan ik ook beamen dat het een ideaal speeltje is voor een hond. Wij gaven onze oudste hond er een tijdje echt eten mee, als anti-schrokmiddel, maar daar zijn we vanaf gestapt vanwege de komst van de jongste hond. (Baknijd gedoe.)

Triva

Triva

28-04-2016 om 16:04

tja

Juist jouw verhalen, Kaaskopje, hebben er toe geleid dat ik geen hond uit het buitenland wil. Al die honden zijn verpest door hun eerste vijf maanden (want door het invoerverbod moeten ze minstens 15 wk zijn). Al die problemen die jij schetst komen door die eerste periode. Helaas komen die honden met enorm grote aantallen hier heen heb ik de laatste tijd ontdekt en o wat zijn ze lief en schattig en goed leerbaar. Ik geloof er niks van maar het is een zeer goedkope manier om aan een leuke 'pup' te komen en ik vermoed dat dit weer een aanzet is tot nog meer honden in asiels en een negatiever beeld van de niet-hondenbezitter over honden in dit land.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-04-2016 om 14:09

Triva

Hoe kom je erbij dat al die honden al verpest zijn? Dat is echt totaal niet waar. En ik hoop ook echt dat je dit niet als waarheid brengt in je omgeving, want daarmee zou je 'de zaak' geen goed doen.

Onze jongste hond is al jong bij mensen opgevangen. Dat kun je merken. Het is een hond, die net zo goed uit een Nederlands nest had kunnen komen. Er zitten nu nog wat puberstreken in, maar ik voorzie dat dat allemaal goed gaat komen. Hij lijkt bijvoorbeeld langer alleen te kunnen zijn zonder te slopen. (Slopen doen ook rashonden, die het niks vinden om alleen te zijn.) Ik kan verder met hem lezen en schrijven. Ik ken honden die vanuit een fokker mislukter gedrag vertonen dan van onze jongste hond. Feit is wel dat je je goed moet verdiepen in waar een hond vandaan komt. Achteraf, en dat is altijd weer zo achteraf, zou ik misschien niet gekozen hebben voor een pup die als pup al gezworven heeft, zoals onze oudste, maar ook dat zegt niet standaard iets over hoe een hond zich ontwikkelt. Pups die al erg jong bij opvanggezinnen zijn gekomen, ontwikkelen zich in het algemeen net zo goed als pups bij fokkers.

Onze oudste lijkt inderdaad verkeerde indrukken gekregen te hebben tijdens de socialisatie en ook indrukken gemist te hebben, zoals gedrag wat jeugd hier op straat laat zien (fietsen, gillen, lallend over straat e.d.). Dat is jammer en sneu voor de hond. Hij heeft daar vooral zelf last van, maar zal geen vlieg kwaad doen. Wij nemen hem (eigenlijk haar) zoals hij is. Ik vind hem dan ook niet verpest, maar wel een hond met een probleem.

Binnen één gezin twee adoptiehonden die verschillend zijn. Geen enkele hond, ook van fokkers, is gegarandeerd probleemloos.

Los van dat ik er zo weer voor zou gaan, snap ik ook best dat andere mensen die keus niet maken. Het zou alleen wel fijn zijn als je die keus baseert op bredere informatie dan op één situatie die je ook maar half kent. Ik ken ook een verhaal van een dalmatiër met een gedragsprobleem bijvoorbeeld, zou je om die reden nooit meer voor een dalmatiër kiezen? Nee, want er zijn er méér die het wel goed doen.

Triva

Triva

29-04-2016 om 16:44

Kaaskopje

Ik lees nu een maandje mee met al die pups die uit het buitenland komen en die zijn gewoon nooit goed gesocialiseerd. Altijd gevonden met moeder of zonder moeder ergens... net als dat je geen marktplaatspup uit een boerderij met houten schotten moet kopen zijn dit gewoon hondjes die niet goed de eerste maanden hebben doorgekomen. Ze mogen pas met 15 wk naar Nederland dus dan hebben ze de belangrijkste periode gemist en ik geloof niet dat dat in het buitenland goed gedaan is want dan houden die mensen die pup zelf wel.

Grappig dat je het hebt over een dalmaat, die hadden wij vroeger en die zou ik dus ook niemand aanraden tenzij je echt past bij dat ras.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-04-2016 om 00:57

Triva

Hoewel ik vind dat je goed moet uitzoeken waar je aan begint met adoptiehonden, zou ik het zelf zo weer doen. Er zijn regelmatig pups die met moeder en al naar een opvangadres gaan en daar dus bij mensen op kunnen groeien. Of ze worden vanuit een huishouden gedumpt en redelijk snel gevonden. Zo'n pup was de jongste. In een doos met drie broertjes. Ze had duidelijk een goede basis waardoor nieuwe ervaringen goed opgepakt werden. Dat soort hondjes durf ik anderen ook wel aan te raden. Zelf zou ik, hoe sneu ook, nooit een volwassen zwerfhond uit zo'n land in huis halen. Maar ook niet uit het Nederlands asiel. Dat is een persoonlijke keus. Anderen doen dat wel naar tevredenheid.

Helaas zijn er overigens ook erkende fokkers in Nederland die pups geen goede socialisatie laten doormaken. Dan denk je goed te zitten...

Wat de dalmatiër betreft... die wist ik nog. Het verbaasde mijzelf ook . Ik ken een aantal stellen die ooit zo'n hond hadden of nog hebben. Prachtige honden. Zoals je met dit ras om gaat moet je eigenlijk met elke hond omgaan. Gewoon duidelijkheid en genoeg beweging gunnen.

Voor je aan een pup begint kan ik je trouwens aanraden om je eens te verdiepen in wat er wordt geschreven over de dominantietheorie en daarmee waarom dat achterhaald is, kalmerende signalen en lichaamstaal in het algemeen. De opvattingen over de opvoeding van een hond zijn nogal veranderd ten opzichte van een aantal jaren terug.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-04-2016 om 01:15

Oh ja

Je zegt dat mensen de honden zelf wel zouden houden als het allemaal goed ging, maar dan mis je toch een belangrijk punt. Dit zijn opvangadressen waar men zich vrijwillig inzet om de honden een beter leven te geven en bij te laten komen van eventuele slechte omstandigheden. De opvangadressen waar de stichting van de jongste mee samenwerkt, doen dit bij hun eigen huis. Asielhonden worden ook regelmatig eerst naar zo'n opvangadres gehaald om te voorkomen dat ze afgemaakt worden. Die mensen kunnen ze niet allemaal zelf houden. Als er weer ruimte is door adoptie is er weer plaats voor nieuwe hondjes. Het aanbod is helaas erg groot.

Jaina

Jaina

30-04-2016 om 01:44

Hondje uit buitenland

Ik snap het wel dat mensen hondjes uit het buitenland halen. Niet alleen vanwege de grotere zieligheidsfactor maar ook omdat het aan een behoefte beantwoord. In Nederlandse asiels is het steeds lastiger om een probleemloze redelijk jonge hond te krijgen, laat staan een pup. Er zitten voornamelijk staffordachtige kruisingen en dat is niet een soort hond wat iedereen wil. Aan de andere kant van het spectrum heb je dan natuurlijk de rashonden. Maar zo'n pup is als je die haalt bij een erkende fokker is niet goedkoop. Ik moest weer flink slikken de laatste keer dat we pup hebben gehaald een paar jaar terug. Voor de populaire hondenrassen zijn er soms fikse wachtlijsten.
De optie die openblijft is dan via marktplaats oid een hond vinden. Maar dat is natuurlijk ook wat link. Veel broodfokkers zitten daar. Particulieren met verhalen die je moeilijk kan achterhalen. Natuurlijk kan je ook oprecht mensen vinden die vanwege moeilijke omstandigheden hun hand niet kunnen houden maar wie wel eens gekeken heeft op zulke sites ziet ook heel verdachte personen waar ongetwijfeld broodfokkers en importeurs achter zitten. Ik heb er wel eens gekeken maar weer opgegeven na een paar minuten want je weet het vaak gewoon niet.
Dus voor mensen die gewoon een leuk hondje willen voor niet al te veel geld & niet willen meewerken aan het ondersteunen van broodfokkers is een hondje via een stichting uit het buitenland een oplossing. Daarnaast zal de zieligheidsfactor en het reddergevoel vast ook een rol spelen.
Ik zou zelf nooit een hond kiezen waar ik niet zelf kennis mee kan maken maar verder snap ik prima dat mensen daar voor kiezen.
Het enige 'gevaar' is dat ze vervolgens in die landen minder gaan inzetten op preventie en sterilisatie want er blijkt dus toch wel (iets) te verdienen zijn aan die beesten. Echter als je via een plaatselijke dierenbescherming gaat (of een stichting die daar mee samenwerkt) dan vermijd je dat gevaar ook weer.

Ik heb zelf overigens prima ervaringen met honden uit asiels maar je moet in Nederland tegenwoordig echt goed zoeken. De laatste keer dat wij een hond uit het asiel wilden halen is dat niet gelukt (we wilden een hond die goed kan met andere honden, kleine kinderen, katten, vreemden en die alleen thuis kan blijven een paar uur). Toen hebben we dus maar een rashond puppy gekocht. Onze tweede hond is wel tweedehands. Via via aangekomen. Beestje was al volwassen en is echt een super hond die goed bij het gezin past. Volwassen hond heeft ook weer veel voordelen want een puppy is natuurlijk super veel werk en bovendien weet je niet hoe het eindresultaat zal zijn. Bij een volwassen hond weet je die dingen al.
Maar goed ik dwaal af

Triva

Triva

30-04-2016 om 09:14

Kaaskopje

Je kent me toch vrij slecht als je denkt mij aan te moeten raden om wat bij te gaan lezen. Verder ga je mij toch niet verwijten dat mijn ouders een dalmaat namen? Op zich was er niets mis met die hond maar erg actief en ik heb nergens gezegd dat elke pup van elk ras geschikt is voor iedereen. Dalmaten zijn zeer onafhankelijke honden die jou wel in de gaten houden maar niet makkelijk zijn met allerhande gehoorzaamheidsdingetjes. Niets mis mee.

Verder baseer ik mijn mening natuurlijk niet op jouw situatie alleen, ik heb laatst met mensen uit mijn postwijk gepraat die ook een hond van 5 mnd hadden uit het buitenland. Als je dan hoort dat hij schrikt van allerlei geluiden is dat al een teken van een slechte socialisatie en als je zelf op de hoogte bent van alle huidige do's en don'ts rond honden en hun eerste 20 wk begrijp je dat die periode lastig over te doen is. Bij veel honden kun je dus allerlei gedrag gaan afleren en dat moet je wel kunnen. Ik denk dat ik dat allemaal wel kan maar ik zit ook nog met huisgenoten en ze willen zo'n hond verkopen dus die komt er echt niet slechter op te staan dan nodig.

Juist vanwege het gesprek met mensen in de buurt ben ik met een behoorlijk open mind er in gegaan want ja, iedereen zegt het: je weet meer van het karakter dan dan van een pasgeboren pup. Met flink tussen de regels door lezen hebben ze gewoon allemaal een slechte start gehad en moet je nog maar zien hoe dat afloopt. Ze worden opgevangen bij mensen met veel ruimte die ze amper hoeven uit te laten en dan krijg je dingen als 'met de poes thuis gaat het goed maar buitenshuis is onbekend'. Dan loop je nooit met die hond door een woonwijk en dat is nog maar een voorbeeld natuurlijk.

Natuurlijk verdienen ze in Bulgarije met het opnemen van die hondjes maar of ze echt socialiseren is de vraag. Nu gaan afgeven op 'erkende fokkers die de pups ook niet goed laten socialiseren' is flauw. Als de vereniging daar achter komt vliegen ze er uit.

Ja er moet wat gedaan worden aan broodfokkers maar het probleem wordt in stand gehouden door mensen die niet een paar maandjes langer willen sparen voor een pup. Nu komt dit probleem er ook nog bij. Ik zou graag zien dat voor elke pup er een bedrag bij komt waarmee je een hond in het buitenland onvruchtbaar kunt maken.

Triva

Triva

30-04-2016 om 09:15

oja

In het verleden is mij meermaals een hond aangeboden waarvan ik wist dat die in ons gezin zou passen. Als ons dat de komende tijd weer gebeurt dan nemen wij die hond waarschijnlijk maar ik begin niet een jonge hond uit het buitenland.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-04-2016 om 12:04

Triva

Je mag mijn tips ook letterlijk opvatten als tips. Waarom zo aangebrand, omdat ik je een paar dingen aanreik? Kun je nu echt geen onderscheid maken tussen vriendelijk en vervelend bedoelde opmerkingen? De honden die we nu hebben zijn hond nummer 6 en 7 (voor mij) en ik sta nog steeds open voor alle nieuwe informatie die ik onder ogen krijg. Opvattingen veranderen, methodes gaan daarin mee.

En huh??? waar haal jij een verwijt uit mijn woorden over de dalmatiër van je ouders? Ik zei alleen dat ik mij herinnerde dat jullie zo'n hond gehad hebben. En dat was ook het enige. Geen idee of de hond van je ouders gedragsproblemen had, zover ben ik niet ingewijd.

Mijn zus is zelf fokker (geweest... ze is er mee gestopt dit jaar). En dan hoor je wel eens wat. Helaas komt het dus voor dat de prijzenkast belangrijker is dan dat hondjes echt tot het uiterste gesocialiseerd worden. En mensen trappen daar in. Want... iemand die zoveel prijzen heeft, zal toch iets goed doen?

Broodfokkers zijn weer een ander probleem. Ik hoef niet eens onze provincie uit om die te vinden. Prijzen van 500 euro voor een pup, zouden alle alarmbellen al moeten laten rinkelen. Toen ik weer een hond zocht, heb ik die advertenties ook bekeken en je kunt er kort over zijn: niet doen. Al is het maar om die handel oninteressant te maken. (dus los van hoe de honden eraan toe zijn)

Wat betreft de voortplanting van buitenlandse honden: ik heb twee honden van twee verenigingen. Zodra teefjes oud genoeg zijn om te laten steriliseren, gebeurt dat vaak al in het buitenland. Jonge pups niet en dan krijg je de verplichting dat hier te doen. Ze doen vaak wat ze kunnen voor de honden die nog zwerven. Daar houden heel veel vrijwilligers zich mee bezig. Een van onze dierenartsen is zo'n dierenarts die vrijwillig naar het buitenland ging om honden te castreren/steriliseren. Dat is een moeilijke klus, want niet elke zwerfhond laat zich makkelijk vangen. Ik zou op zich niet tegen een bijdrage, verwerkt in de adoptiekosten, zijn.

Een organisatie verdient bepaald niet veel aan een adoptie. Wij hebben bijvoorbeeld 260 voor de jongste betaald. De oudste meen ik 230 euro. Daarvoor is ze verzorgd, een paar keer naar de dierenarts geweest voor alle vaccinaties en overgebracht naar Nederland. Geld wat overblijft wordt weer in de stichting gestoken voor diverse doeleinden. Kenmerk van een stichting is dat men handelt zonder winstbejag. Zo wordt er van geld wat in de kas zit, meer gedaan, zoals meebekostigen van dure operaties, als een gevonden hond dat nodig heeft. Soms wordt daar ook een extra donatie voor gevraagd, als het erg de pan uitrijst. Het adoptiebedrag is volgens mij hoger dan wat in Nederlandse asiels gevraagd wordt, dus daarom hoef je niet naar het buitenland.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-04-2016 om 12:11

Jaina

Wat betreft het zieligheidsgehalte, heeft dat voor mij totaal niet meegespeeld. Ik vind het achteraf een fijn idee dat we zo'n hond een thuis hebben kunnen bieden, maar het was niet het doel op zich. Wat ik zelf minder begrijp is dat mensen via zo'n stichting ook katten adopteren. Toegegeven, er zitten soms prachtkatten tussen, maar kittens en volwassen katten kun je in Nederland ook voldoende vinden.

Triva

Triva

30-04-2016 om 17:56

Kaaskopje

Tja, ik vond jou niet aardig overkomen, het leek wel alsof je dacht dat ik nog in de jaren 80 leef waar het honden betreft en dat je mij daarvoor wilde waarschuwen, vooral dat 'en waarom dat achterhaald is'. Ik bereid alles goed voor dus dit ook en zo ook de dalmaat, het leek alsof je ook nog wist dat mij die dalmaat niet zo bevallen was. Ik weet niet hoever jouw geheugen strekt en als je dan zoiets zegt over dalmatiërs dan lijkt dat daar dus wel op.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-04-2016 om 18:28

Welnee

Miscommunicatie dus. Dat is het jammere van deze manier van praten. Dan gaat het gauw mis.

Triva

Triva

30-04-2016 om 20:27

Okee

sorry dan.

mama2

mama2

02-05-2016 om 12:05

buitenlanders

Ik ben het absoluut eens met Kaaskopje, dat stichtingen (de officiële dan) niet handelen uit winst en dat het minimale bedrag wat overblijft van adoptie inderdaad gestoken wordt in bijvoorbeeld operaties oid.

Hoewel ik het nobel vind, ben ik zeker niet voor honden uit het buitenland halen. Nee, ik zeg het fout, ik zou graag zien dat er een betere selectie gemaakt zou worden en niet inderdaad op het zielige kopje afgegaan wordt. Heb ik het even over oudere honden (hoewel wij zelf een zeer slechte ervaring hebben gehad met een pup van 15 weken uit Spanje, maar pups zijn over het algemeen met de juiste begeleiding toch te her-socialiseren). Ik ben beheerder bij een stichting die eigenaren helpt wanneer hun hond vermist is. We merken het precies wanneer er weer transporten naar Nederland zijn gekomen. Hond komt aan (en natuurlijk niet dubbel gezekerd, want och kijk nou hoe zielig)en weg is de hond als hij ook maar 1 cm ruimte krijgt. In bepaalde periodes is het aantal vermissingen op 10 honden, 8 buitenlanders. "ik dacht hij kan wel even los", "ik dacht hij gaat nooit over ons tuinhekje van 80 cm".....en legio andere voorbeelden. Zo'n hond is nagenoeg ook niet te vangen en dus moet er een vangkooi aan te pas komen, wat weer trauma oplevert voor de hond....in mijn ogen dus van hel naar hel, want zo'n beestje kan je nimmer meer loslaten lopen. Ik vraag mij dan echt af of zo'n hond het beter heeft in Nederland.....

Marktplaats zou een verbod op levende dieren moeten krijgen....

En wat broodfokkers betreft, zij voldoen aan de vraag. Simpel is dat. Geen vraag, dan snel ook geen aanbod meer of minder. Helaas is dat vechten tegen de bierkaai gezien de meeste mensen niet 8 maanden op een wachtlijst willen staan maar NU een pup willen en goedkoop natuurlijk met alle gevolgen van dien. En dan klagen

Wij hebben altijd een pup gehad vanuit een fokker. Yup, kost mega veel geld, absoluut, maar daar hebben wij dan ook eerst voor gespaard. Nu een herplaatser via een bemiddeling bureau van het ras. Ik wil overigens niet suggereren dat een hond bij een fokker, aangesloten bij een rasvereniging nimmer iets zal mankeren, maar een goede fokker fokt met de gedachte rasverbetering in plaats van ras vermeerdering....

Toppie

Toppie

02-05-2016 om 13:35

mama2

Dat is idd ook vaak het probleem: mensen willen niet sparen, ze willen het nu en dan moet het maar zo.
Ik heb mijn dieren ook altijd gehad via fokkers aangesloten bij kynologenvereniging en dan betaal je het dubbele en je moet wat langer wachten, maar weet je wel dat deze mensen fokken om inderdaad het ras te verbeteren. Een kennis van mij heeft ook een hondje uit het buitenland. Enig dier, ik kan niet anders zeggen, maar hij kan geen geluid verdragen, kan slecht alleen zijn, sloopt alles en ga maar door. Met 10 mnd naar Nederland gekomen, lastige periode. Ik ben er ook niet voor om honden uit het buitenland te halen. Maar mensen zijn vaak ongeduldig en daar krijg je toch snel ellende van.

Maar we dwalen af

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.