Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Puppiebaasje

Puppiebaasje

03-03-2016 om 22:21

Alleen zijn pup


Kaaskopje

Kaaskopje

02-05-2016 om 15:26

Ja maar dat sparen

is toch niet aan de orde als je werkelijk geen behoefte hebt aan een rashond? Of nou ja... tenzij je ook voor 300 euro moet sparen, dan doe je dat wel natuurlijk. Ik vind de prijzen voor rashonden soms echt buiten proportie. Door mijn zus weet ik wel dat de kosten van een nestje behoorlijk op kunnen lopen en als er een keizersnee aan te pas komt, je de knip wel helemaal open kunt trekken. Omdat je niet bij elk nest de prijs naar beneden of boven kunt gaan bijstellen (dan zou iedereen met een duurder uitgevallen nestje blijven zitten), moeten ook álle mogelijke kosten ingecalculeerd worden. Maar als ik dan bijvoorbeeld op een site van een labradoodle-soort kijk en zie dat een pup 2250 euro moet kosten, zie ik dollartekens. Het is maar wat de gek ervoor geeft, denk ik dan.

Wij hechten niet zoveel aan een bepaald ras dat dat voor ons een heilig moeten is. De aanschafprijs van een raspup speelt hierbij wel een rol. Ik vind 1200-2200 euro voor een hond een hoop geld. Voor de liefde voor de hond en de band die je ermee hebt, maakt het totaal niet uit wat voor kaartje eraan hangt. Ik vind wel dat áls je graag een rashond wilt hebben, je ook moet accepteren dat er een bepaald bedrag voor gevraagd wordt. Wil je het dan toch voor minder, dan werk je bewust aan foute handel mee.

Triva

Triva

02-05-2016 om 15:52

kaaskopje

De meeste pups heb je voor rond de 1000 euro. Labradorpups zonder poedelouders ook Die dure doedels worden ook nog vaak eerst gesteriliseerd ivm fokgevaarlijke doorverkoop en vanwege de anti-allergische vacht is de vraag hoog.

Ik vind de sneer naar fokkers nog steeds niet kunnen. Als je weet wie er verkeerd fokt en waar de prijzenkast belangrijker is dan het socialiseren dien je dat aan te geven bij de rasvereniging. Dat doet het ras geen goed. Daarbij zijn er heel veel fokkers die niet voor de mooi gaan maar voor het karakter maar wel een combinatie maken. Bij bijv heel veel grote honden moeten ze gewoon goed door de show zijn gekomen en op allerlei erfelijke afwijkingen zijn getest (soms zelf elk jaar opnieuw testen) en ja dat kost veel geld maar je kunt nog steeds ook gewoon fokken met en hond die én goed en mooi is én goed van karakter. Ik geloof er niet meer zo in dat er nog veel fokkers zijn die honden gebruiken die slecht van karakter zijn en alleen maar mooi. Ook naar het karakter kijken ze tijdens een show.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-05-2016 om 17:04

Over buitenlanders

Zoals ik eerder schreef, was het zielige hondjes element wat ons betreft niet belangrijk bij de keus voor een hondje uit het buitenland. Ik ben simpelweg uitgeweken naar dat kanaal, omdat Nederlandse asiels na láng spitten voor ons geen geschikte honden opleverden. Ik wilde een pup en dus geen volwassen hond, ik wilde bepaalde rassen niet... nou, dan ben je eigenlijk al uitgepraat wat onze asiels betreft. En als dan blijkt dat je via adopiestichtingen juist wel veel keus hebt, is voor mij de knoop snel doorgehakt. Als je dan eenmaal in dat wereldje zit, zie je hoe dat overschot aan honden ontstaat in bepaalde landen en vind ik het eigenlijk heel acceptabel dat 'we' hier een aantal van naar Nederland of andere landen halen. Wat is het alternatief? Dat ze daar eeuwig bij de opvang moeten blijven? Dat ze moeten blijven zwerven? Of dat ze massaal afgemaakt moeten worden? Alle drie de opties zijn voor mij niet acceptabel. Het mooiste zou zijn als de mentaliteit ten opzichte van honden eens zou veranderen in veel buitenlanden, maar dat gaat nog lang duren. Spanje bijvoorbeeld ligt hier maar een paar uur vliegen vandaan en toch zijn de verschillen groot. Zolang honden daar worden gezien als wegwerpartikel, pups letterlijk door ze tussen het afval te gooien of in een doos of los te dumpen en volwassen honden door ze op straat te zetten, of aan een hoge boom te hangen, blijft de noodzaak bestaan om honden van straat te halen, ze op te vangen en elders te plaatsen. Ik kan er dus echt niet tegen zijn, maar ik vind wel dat je je zoveel mogelijk moet proberen te verdiepen in de hond die je belangstelling heeft. Vraag wat de omstandigheden zijn, wat ze al kennen, vraag bewegende beelden (dat kan best met de mobieltjes van tegenwoordig), dat soort zaken.

De stichtingen van onze honden geven in hun informatie ontzettend veel aandacht aan het ontsnappingsgevaar van net geadopteerde honden. (Iedere 'tweedehands'-hond heeft dat risico overigens, dus ook uit een Nederlands asiel en ook bepaalde rassen zijn zeer wegloopgevoelig.) Er wordt enorm aangedrongen op een tuig en een halsband, zodat je op twee plaatsen de riem kunt bevestigen om zo het risico op ontsnappen te verkleinen.

Jaina

Jaina

02-05-2016 om 18:25

Zeker niet op tegen

Ik ben er ook helemaal niet op tegen dat er hondjes uit het buitenland worden gehaald. Liever dat dan via een broodfokker gaan. En wat het aanbod in Nederlandse asiels betreft klopt het ook dat hier vooral 'moeilijke' honden zitten. Prima als je daar alle tijd en aandacht voor kan hebben maar als je dat niet hebt is het heel verstandig om inderdaad daar niet voor te kiezen.
Het fijnst is natuurlijk als je via via aan een betrouwbaar hondje kan komen maar niet iedereen zit al in hondenkringen of heeft veel connecties.
Dus dan is een hond uit het buitenland een acceptabel alternatief.

Voor mijzelf zou ik er niet vlug voor kiezen omdat ik sowieso de hond eerst wil zien. Een hond die al in den lande is en waar ik uitgebreid kennis mee kan maken om te zien hoe hij in een huiselijke situatie en op straat reageert zou ik wel weer overwegen. De afkomst maakt me niet zo veel uit maar ik zou nooit een hond van een plaatje kiezen.

Ik ken wel mensen die dat hebben gedaan. Je krijgt dan wat foto's te zien, een filmpje, een (geflatteerde) omschrijving en dan beslis je op basis daar van. Dat is verder allemaal prima verlopen maar die honden hebben best een aantal moeilijkere trekken. Dat is prima als je er alle tijd voor hebt maar in ons geval wat lastiger.

Maar goed ik heb absoluut verder niks tegen honden uit het buitenland of zo (mits de stichting betrouwbaar is natuurlijk maar dat geldt voor alles)

Kaaskopje

Kaaskopje

02-05-2016 om 22:54

Tijd

Ja daar zeg je wat Jaina, je moet er tijd voor hebben. Dat ben ik helemaal met je eens. Wij zijn ook pas weer aan het avontuur begonnen toen mijn man in de WIA raakte. We hadden tot 7 jaar daarvoor onze laatste hond.

Het ingewikkelde van kennismaken met adoptiehonden is dat men ze liever nog niet laat overkomen als er niemand voor is. Opvangadressen liggen niet voor het oprapen. Toch wordt er ook gekozen om hondjes wel te laten komen, ook om de opvang daar te ontlasten en dan is er alle ruimte voor kennismaking en kijken of de klik er is, zoals ze zelf zeggen.

Wat bij de jongste hond iets anders is uitgepakt is haar formaat. De inschatting was dat het een kleinere hond zou worden dan de hond die we al hadden. Mijn dochters wilden dat graag. Dat is niet zo uitgekomen. Ze is ongeveer even groot en iets zwaarder. En ach... die extra centimeters zijn meer hond om van te houden .

Triva

Triva

02-05-2016 om 23:17

vreemd

Ik kom alleen maar dieren uit het buitenland tegen die hier al zijn. Ze zijn dus ook bijna altijd rond de vijf maanden oud. Dit via bijv verhuisdieren.nl

Kaaskopje

Kaaskopje

03-05-2016 om 00:19

Natuurlijk kan je dit gelezen hebben Triva

De Europese/Nederlandse regels zijn: met 12 weken de rabiësvaccinatie en na minimaal 3 weken op transport. Dus dat is 3 volle maanden (13 weken) en 2 weken op zijn vroegst. Dat jij alleen honden ziet die hier al zijn, kan ik alleen maar verklaren met dat je dan blijkbaar niet elke stichting kent en dus niet elke werkwijze. Als het bij onze twee onafhankelijk van elkaar werkende stichtingen normaal is om de honden niet eerst massaal hierheen te halen, is dat redelijk op feiten gebaseerd toch? Niks vreemds aan.

Triva

Triva

03-05-2016 om 10:25

Kaaskopje

Dat zei ik niet, het leek er wel op dat JIJ dacht dat al die honden daar blijven en dat je ze alleen op afstand kan uitzoeken. Dat is dus niet zo. Er zijn zat hondjes hier in Nederland en ja ik wist dat ze met 15 wk pas de grens over mochten, dat had ik al eerder gezegd.

mama2

mama2

03-05-2016 om 11:16

Hoewel

het niet de vraag was van TS, vind ik het wel interessant dit topic nu....

Kaaskopje, waar het mij om gaat is dat ik voor rasverbetering ben en niet vermeerdering. Dat laatste gebeurt dus bij de huis, tuin en keukennestjes wel. En helaas kost dat nu eenmaal geld....

Ik ben niet tegen honden uit het buitenland, maar de meeste "stichtingen" halen en halen maar en kijken gewoon niet naar wat nu echt voor de hond beter is. Ik begrijp absoluut het standpunt of een hond daar beter af is, maar aan de andere kant zie ik veel buitenlandse honden die gewoon door trauma nimmer in onze maatschappij gesocialiseerd kunnen worden en dan vraag ik mij inderdaad oprecht af wat nu beter had geweest voor de hond.

Er zitten zeker betere stichtingen bij, maar de meeste stichtingen praten een hoop en doen vrij weinig aan informatie verstrekken. Ik zie op facebook legio transporten binnen komen, zo uit de bench, op straat zonder enige lijn er ook maar aan. Sorry, maar dat maakt mij echt woest hoor. 1 cm ruimte.....

Kaaskopje

Kaaskopje

03-05-2016 om 14:14

Triva

Dus...de organisaties die 5 maanden aanhouden, nemen dan flink de tijd. Hoe eerder hoe beter. Ik heb ook gezegd dat 'mijn' stichting ook wel honden hier heen haalt, maar het is niet hun uitgangspunt. Als het even kan worden honden pas voor vertrek klaargemaakt als er serieuze belangstelling voor is. Ik neem direct van je aan dat andere organisaties het anders aanpakken.

Ik zie nu trouwens ook pas je reactie over fokkers. Als ik een sneer naar rasfokkers wil uitdelen, heb ik daar reden toe en hoef ik niet af te stemmen met jouw mening toch? Het is een praktijkvoorbeeld. Ik heb niet gezegd dat deze mensen niet fokken op een goed karakter. Socialisatie en karakter zijn twee verschillende onderwerpen, die wel bij elkaar komen als de socialisatie het karakter beschadigt. Net als de opvoeding. Maar dat hoef ik jou niet te vertellen.

Ik bedenk me dat ik ook een voorbeeld ken waarbij is aangegeven dat er langzaam maar zeker agressief gedrag in een bepaald ras was geslopen en dat dat serieus aandacht verdiende. De rasvereniging is daar nooit op in gegaan.

Dat wij geen rashonden meer willen heeft voor een klein deel ook te maken met mijn/onze aversie tegen wat ik gezien heb van het wereldje van fokkers en tentoonstellingen. Ik word er niet vrolijk van. Ik heb dan liever een hond zonder al die fratsen. Maar dat neemt niet weg dat ik veel rassen erg leuk vind.

Triva

Triva

03-05-2016 om 16:41

Kaaskopje

Een pup mag toch echt pas met 15 wk de grens over (dat is 3,5 maand) en wordt hier dus in NL eerst in een opvanggezin gezet. Tenminste dat begrijp ik van de organisaties waar ik van lees.

Ze weten dan ook meer van de hond en kunnen hem dan verkopen.

http://www.dapzelhem.nl/news/het-nieuwe-europese-dierenpaspoort.htm

Triva

Triva

03-05-2016 om 16:45

rashonden

Over de rashonden en fokkers: ja daar is in het verleden heel erg veel fout gegaan. Ik heb er net het één en ander over gelezen maar ik geloof dat rasverenigingen momenteel heel anders te werk gaan en dat het nu veel beter gaat. Overigens bedoelde ik dat jouw zus die bewuste fokker had moeten aangeven en dat je dat niet nu moet gaan gebruiken als argument. Het zou zo moeten zijn dat een fokker, aangesloten bij een erkende rasvereniging de pups socialiseert volgens de eisen net zoals de inentingen en check door dierenarts. Als dat niet zo is geef je die fokker aan bij de rasvereniging en zal die er uit gezet worden. Dit allemaal om te zorgen dat pups via een rasvereniging iig het ras niet beschadigen. Dit itt de broodfokkers. Dat is dus weer de reden dat ze die doodles steriliseren omdat ze anders gebruikt kunnen worden voor de broodfok (momenteel zo ongeveer de duurste pups).

Kaaskopje

Kaaskopje

04-05-2016 om 01:27

Triva

Triva in mijn reactie 68: De Europese/Nederlandse regels zijn: met 12 weken de rabiësvaccinatie en na minimaal 3 weken op transport. Dus dat is 3 volle maanden (13 weken) en 2 weken op zijn vroegst. ===

Is dit 15 weken of niet?

Verder... nogmaals: de organisaties waar ik onze honden vandaan heb, laten hun honden niet standaard eerst naar Nederland komen vóór er nieuwe eigenaars voor zijn. Jij hebt ándere organisaties gevonden met hún regels. Ik ken tot nu toe in íeder geval drie organisaties goed genoeg om te weten dat zij niet op voorhand honden hierheen halen. Van anderen zou ik het weer moeten nazoeken. Ik voel verder niet de behoefte om dit verder te herkauwen jij wel?

Over de rashonden en fokkers: ja daar is in het verleden heel erg veel fout gegaan. ===

Sorry Triva, er gaat nog steeds veel mis. Dat jij daar niet aan wilt, daar kan ik niks aan doen. Zoals ik meen ik al zei: ik vind het gemiddeld genomen niet zo'n fijn wereldje.

Overigens, of mijn zus al dan niet aangifte van een bepaalde situatie had moeten doen, bepaalt niet of ik het mag gebruiken als argument. Het gebeurt, dus ik mag het erbij halen.

Ik begin me gewoon af te vragen waarom je alles wat ik zeg tegenspreekt of waar ik kritiek op uit verdedigt. Kom ik aan iets persoonlijks?

Triva

Triva

06-05-2016 om 10:41

Kaaskopje

Die laatste vraag is wederzijds Altijd tegen stamboomhonden en dure pups en extreem pro honden uit het buitenland met alle bijkomende opvoedproblemen door een zeer slechte socialisatie.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-05-2016 om 18:01

Nee hoor Triva

Ik ben niet tegen stamboomhonden. Ik heb er drie gehad. Een boxer, een keeshond en een engelse cockerspaniel. De twee honden van nu zijn onze eerste niet-rashonden. En ik ben ook niet extreem pro-buitenlandse honden, maar sinds ik er kennis mee gemaakt heb, heeft het wel mijn grote sympathie. Wat de opvoedproblemen betreft, moet je realistisch zijn en er niet vanuit gaan dat er geen problemen zullen zijn. Dat weet je van te voren gewoon niet zeker. Net zoals je dat ook niet zeker weet van een hond hier uit het asiel, of zelfs niet van hondjes die uit het nest naar een eigenaar gaan. Maar niet elke adoptiehond is een probleemhond. Zo kun je dat simpelweg niet stellen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.