Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wateroverlast - tegels uit de tuin?


Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

07-06-2016 om 10:28 Topicstarter

Bijen in de stad

Bijen worden ook in de stad gehouden hoor. Je zult je verbazen wat ze daar allemaal vinden waar ze wat mee kunnen. Hoorde laatst een radio-interview met een imker in Amersfoort. Er zijn trouwens ook stadsmoestuinen.

El Balconia

El Balconia

07-06-2016 om 11:05

kaaskopje

"Ik zat me net trouwens af te vragen of jij de financiële situatie van je ex-buren kende? Je zegt dat ze te krenterig waren om er vakmensen bij te halen. Wij hebben ook buren en wij weten werkelijk niet van elkaar hoe onze financiële situatie is. Los daarvan heeft iedereen andere prioriteiten."

Je mag me op mijn blauwe ogen geloven als ik zeg dat waar ik woonde (dure koopwoningen) geld zat en dat mijn buurvrouw en ik een goede verstandhouding hadden. De boom was het een probleem dat zij zelf erkende. We hielden haar heg bij, hielpen daar waar kon, dat zat dus wel goed.
Ik weet dat ze op dit gebied te zuinig was omdat we vaker spraken, op haar initiatief trouwens, over die veel te grote boom.
De gemeente wilde ze niet bellen, dat kost een kapvergunning en moet je weer op toestemming wachten. Een aannemer wilde ze wel maar dan kon ze het net zo goed aan haar schoonzoon vragen zei ze.
Dat is wie weet wel gebeurd, maar de boom staat nog steeds en het nieuwe schuttingdeel wat ex heeft laten plaatsen staat alweer scheef.
Ik heb het niet over een boom van 5-10 meter maar minstens 20 meter hoog. Zij zijn de eerste bewoners en hebben de boom zelf geplant in 1962. Als hij omvalt valt hij op de uitbouw van "ons huis" die haaks op het huis staat. De buurvrouw is op leeftijd, ik denk dat ze het teveel gedoe vindt en dat begrijp ik. Maar ik wilde geen schade omdat zij het teveel gedoe vindt en het uitstelt.

Kaaskopje

Ja, dat zou zo'n gek idee niet zijn, Xenostulpen, die bloeien namelijk het hele jaar door

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

07-06-2016 om 11:53

El Balconia

Ah, deze uitleg begrijp ik Het klinkt ook veel vriendelijker en begripvoller dan hoe ik je eerste reactie hierover las.

mirreke

mirreke

08-06-2016 om 18:49

wespenoverlast

Ik meld het hier elk jaar wel even. Maar koop een waspinator. Dat is een namaak wespennest. Wespen die dat zien blijven weg, want het gebied is al 'bezet'.

https://www.google.nl/search?q=waspinator&biw=1405&bih=868&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyxemO75jNAhWmJ8AKHUTmCXQQ_AUIBigB#imgrc=tAcV4KbLuJ--sM%3A

Wij hebben ook een wespennest in ontwikkeling in de tuin, ergens achtering. Ooit hadden wij ook een wespennest in de muur, maar dat ging vanzelf weg... Daarvoor hadden we een wespennest in een schuurtje, en daar zijn de wespen ook vanzelf dood gegaan. Heel vreemd, misschien zijn ze wel vergiftigd ergens.

Nu dus een nieuwe poging. Het zit in een klein hokje voor een waterpomp, onder het dak. Het huisje gonst. Heel apart...

Wij hadden nog geen waspinator, dit jaar...

mirreke

mirreke

08-06-2016 om 18:53

Tuin

Wij hebben een grote tuin, echt tuin, zonder stenen. Hartstikke mooi en leuk, maar echt wel veel werk hoor... Maar geen tegels... Zo erg, dat is een woestijn voor alle dieren. Vogels vinden er geen eten meer, insecten ook niet. Houdt hitte vast, water kan niet weg, enfin, alleen maar nadelen.

Ik heb juist een beetje een wilde tuin, in Duitsland, haha, dat is geen goede combi. Maar echt prachtig, mooie vijver ook.

Alicia

Alicia

09-06-2016 om 10:52

dieren

'Vogels vinden er geen eten meer, insecten ook niet.'

Mijn katten zouden ook graag zien dat er meer vogels, eendjes, vlinders en muizen in de tuin zijn. Maar ik vind het een rot gezicht, die half aangevreten lijkjes overal.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-06-2016 om 13:56

Alicia

Dat bijen niet overal voedsel kunnen vinden is een serieus probleem. Die vallen ook onder 'insecten'.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-06-2016 om 14:01

Verdelger

Gister is de wespenverdelgman bij ons langsgeweest. Even pssjt in het gaatje in de muur en een heel volkje uitgemoord... Ik hou er niet van, maar nog minder om een grote kolonie naast de voordeur te krijgen, dus het moest maar. Dat ze hun nest aan het bouwen waren, betekende volgens de man dat het wespenseizoen begonnen was.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.