Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

zonnebloempitten en pompoenpitten vs noten

ik maak sinds kort zelf granola voor het ontbijt van mijn dochters. Ik moet het zonder noten maken want ze krijgen erg snel puistjes en eczeem daar van. Nu twijfel ik over de toevoeging van zonnebloempitten en pompoenpitten. hebben die hetzelfde effect als noten of zou ik die wel kunnen gebruiken?

uitproberen

Hier zijn twee gezinsleden allergisch voor noten. Alleen pistachenoten, pinda's en cashewnoten gaan goed EN de zonnebloem- en pompoenpitten. Pijnboompitten dan weer niet.

gruffalo

gruffalo

26-06-2016 om 21:39 Topicstarter

silone

dank voor je reactie. ik ga het dan maar eens proberen...voorzichtig.

Kruisallergie

Je kunt in elk geval eens kijken in de volgende tabel om te checken wat riskante producten kunnen zijn:

http://www.anafylaxis.nl/Images/Kruisreactie.jpg

Vaak komt het voor dat mensen die ergens allergisch voor zijn, ook reageren op een ander product waarvan de allergene stof _lijkt_ op de stof waarvoor hij oorspronkelijk allergisch is. Nou ja, google maar op kruisallergie. Wil niet zeggen dat je niet allergisch kunt reageren op weer heel andere stoffen, maar in die tabel kun je in elk geval zien waarmee je beter even voorzichtig kunt zijn.

Ik zou het dus wel proberen, maar dan uiteraard 1 ding tegelijk. Dus een paar keer pompoenpitten door haar granola, kijken of ze echt niet reageert en dan pas iets anders proberen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.