Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op

Vannacht vroedvrouwenstaking in Amsterdam


MK

MK

05-07-2016 om 08:58

onzin?

Kom je zelf weleens bij de peutergroepjes van revalidatie- en kinderdagcentra? Ik heb het dan natuurlijk niet over kinderen met Down of andere aangeboren syndromen. Maar over kinderen met hersenbeschadigingen die vrijwel allemaal te wijten zijn aan te lang de natuur zijn beloop willen gaan. Niet willen ingrijpen als dat nodig is. Waarom denk je dat de overheid zaken wil aanpakken? Omdat wij het beter doen dan de rest??? Dacht het niet.

Zo was het tot 11 jaar terug niet eens verplicht dat elk ziekenhuis 24 uur een anesthesist in huis had. Ik ken een jongetje op ons kinderdagcentrum dat thuis wilde bevallen, kind bleek in stuit te liggen en vervolgens moesten ze in het ziekenhuis ruim een uur wachten op de anesthesist. Kind moet nu de rest van zijn leven zwaar gehandicapt door het leven. Dit soort verhalen zijn bij ons talrijk. Verloskundigen die te laat naar het ziekenhuis gaan en gynaecologen die te laat kiezen voor een keizersnede. De situatie niet goed inschatten.

Helaas kan je er als ouder weinig mee, zou je artsen aansprakelijk kunnen stellen dan zouden de regels allang zijn aangepast. Ik ken een meisje dat n.a.v. zuurstoftekort ernstig spastisch en epileptisch ter wereld kwam, haar ouders hebben 11 jaar (!!) gestreden voor gerechtigheid. De meeste ouders hadden het allang opgegeven.

Ik zeg niet dat het alleen de schuld is van verloskundigen, maar wel dat het goed is dat de bevallingszorg eindelijk aangepakt wordt en iedereen op zijn verantwoordelijk moet worden gewezen. Een duidelijkere en betere rolverdeling.

Bovendien vind ik dat als je verloskundigen meer verantwoordelijkheid wilt geven, je er ook voor moet zorgen dat hun medische kennis op een hoger niveau komt. Dat moet echt meer zijn dan een 4 jarige HBO opleiding. Ze hebben een te grote verantwoordelijkheid.

Tobias

Tobias

05-07-2016 om 19:00

MK offtopic

" Ik ken een jongetje op ons kinderdagcentrum dat thuis wilde bevallen, "

Nee toch!?...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.