Relaties Relaties

Relaties

moedeloos

moedeloos

09-06-2016 om 13:25

waar wrikt t eigenlijk?


Kandelaar4

Kandelaar4

30-06-2016 om 22:27

Goede richting

Ik denk dat je een heel eind in de goede richting zit voor wat betreft de frustraties van vriend. Misschien ben ik ongeduldig, maar ik vind wel dat hij dat niet op mij moet afreageren. Hij wil dat idd niet hoor en het klopt dat hij zich vaak ontzettend lullig voelt. Dat geeft hij dan ook wel aan, maar in het heetst van de strijd is het zo ontzettend onaardig (to say the least) hoe hij zich tegenover mij opstelt!!
Wel fijn, gok ik zo, dat je het óók kan hebben over de misstanden tussen man en jou!!

Moedeloos/Hoopvol

Moedeloos/Hoopvol

01-07-2016 om 00:14

Kandelaar

Ik hou je /jullie op de hoogte kandelaar.

Maar ondertussen ben ik jarig geweest en ik heb per post een pakketje met kaartje,hartjes en liefs, van stiefzoon en vriendin gekregen op mijn huisadres.
Dubbel gevoel erover.
Ergens wel lief maar ergens ook van waarom al die strijd en kunnen jullie niet gewoon aardig doen zonder strijd aan te gaan.

Els

Els

01-07-2016 om 08:21

Geen waarom

Moedeloos/hoopvol, neem het positieve gebaar zoals het gekomen is. Als je jezelf de 'waarom al die strijd…' vraag (blijft) stellen kunnen zij nooit met een schone lei beginnen. En natuurlijk zal het ook nog wel eens mis gaan. Denk dan niet 'zie je wel…' maar haal je schouders op. Blijf niet lijdzaam hangen in dingen die gebeuren.

moedeloos/hoopvol

moedeloos/hoopvol

01-07-2016 om 08:39

els

els:
ik vond het eerlijk gezegd wel erg leuk hoor toen ik de afzenders zag
tegelijk voelde ik ook de pijn....en daarom die waarom

het leven is heel simpel, daar geloof ik heilig in
alleen wordt het leven je moeilijk gemaakt
dus uit die hoek die waarom

misschien groeit er nu iets moois
misschien ook niet
en dan haal ik indd de schouders op en leef ik verder

floor

floor

01-07-2016 om 08:49

Moet zeggen dat ik

in deze lange draad nog steeds niet snap wat je probleem is.
Dat kan aan mij liggen, maar volgens mij schrijf je ook warrig.
Nu hoef ik het probleem natuurlijk ook niet te snappen
Maar ik blijf een beetje het gevoel hebben dat vooral jij een probleem ziet, daar waar anderen het helemaal niet zien.
Als het een probleem is voor jou, dan is dat gewoon zo. Ik vraag me wel af of de andere betrokkenen eigenlijk wel snappen wat je hoog zit?

(probleem met je partner snap ik wel trouwens. Jullie hebben verschillende verwachtingen tav de relatie. Maar problemen met zijn zoon snap ik dus niet.)

moedeloos/hoopvol

moedeloos/hoopvol

01-07-2016 om 10:03

floor

kort samengevat

mijn partner houdt mij (nog steeds) op afstand na twaalf jaar latten(volgens hem is dat niet het geval)

thuiswonend zoon van 32 jaar loopt tegen mij te sarren, daagt mij uit, dringt voor, dringt zich op, manipuleert vader sinds afgelopen drie jaar

floor

floor

01-07-2016 om 10:09

Weet je

Je hoeft je to mij niet te verantwoorden!
Houd er alleen rekening mee, dat zoon er net zo min van snapt als ik...
Dat jij in gedrag van zoon allerlei (machts)spelletjes ziet, ja, dat is me duidelijk. Daarmee is eea nog geen feit.

Persoonlijk zou ik de 2 problemen fors uit elkaar trekken. Je hebt een probleem met partner en een probleem met volwassen zoon, houd die gescheiden...

floor

floor

01-07-2016 om 10:10

en laat daarbij

de relatie tussen partner en zoon los. Jij gaat daar niet over.

Inaya

Inaya

01-07-2016 om 13:55

lasatig

'mijn partner houdt mij (nog steeds) op afstand na twaalf jaar latten(volgens hem is dat niet het geval)'

Zolang je partner dat anders ziet, zal er toch niks veranderen?

Kandelaar4

Kandelaar4

02-07-2016 om 17:30

Afstand

Maar als jij vindt dat je op afstand wordt gehouden en je vriend vindt van niet....waar ligt dat verschil dan in?

Pijn

@Moedeloos die pijn is niet in één keer voorbij maar in stapjes, net zo als hij ontstaan is.
Maar de lucht lijkt wel te klaren. Bespreek je gevoel met de psycholoog..

Moedeloos/hoopvol

Moedeloos/hoopvol

10-07-2016 om 00:10

Vriendin stiefzoon gesprek afgezegd

Vriendin van stiefzoon heeft ondertussen gesprek afgezegd per app. Mijn partner heeft haar terug geantwoord dat t gesprek na hun vakantie wordt gehouden. Mijn stiefzoon heb ik ook aangeven dat ik t niet eerlijk vind dat ik als enige spreker ben benoemd bij zijn vriendin en zijn eigen vader niet. En dat ik t niet fijn vind dat ik zwart ben gemaakt bij zijn vriendin. Want hij heeft een gesprek tussen mij en mijn partner en hem , heel anders bij vriendin overgebracht in mijn nadeel.

Gelukkig staat partner naast mij en vind dat zijn zoon niet handig heeft gehandeld. En dat de houding van zoons vriendin niet correct is.

gesprek bij psycholoog was uitgesteld. Maar is as dinsdag.

Herstel

Wanneer iemand onwaarheden over je vertelt aan een ander ( familielid), heeft dat een weerslag op de band tussen jou en die familielid, terwijl je het zelf zo graag anders had gezien. Zo herkenbaar.
Zelf heb ik ervaren hoe moeilijk en onrustig de contacten zijn als je elkaar niet (meer) durft te vertrouwen. Zo anders dan vroeger, met dank aan de kwaadspreker.
Het lijkt te moeten slijten want het is niet te verwachten dat de kwaadspreker in mijn geval zal terug krabbelen. De familielid heeft nooit de moeite genomen te vragen of het klopte, ik steek er ook geen tijd meer in. De sterke band met mijn man is veel belangrijker. Die zie ik dagelijks. .
De familielid mag zelf ontdekken wat ervan klopt.

Of zoals op OO wel vaker geschreven wordt: Pick your battles.

Moedeloos/hoopvol

Moedeloos/hoopvol

10-07-2016 om 17:15

Flanagan

Ja indd flanagan. Het vertrouwen in stiefzoon is bij mij geschaad. Ik heb ook tegen hem gezegd dat ik voortaan mij afzijdig zal houden. Ik merk dat ik mij enorm irriteer aan hem zodra hij een toenaderings poging doet of contact zoekt. Wij hebben hem in zijn hang en wurg relatie ondersteund en uiteindelijk is mijn eerlijkheid en openheid tegen mij gebruikt. En vader heeft hij beschermd naar zijn vriendin en mij zwart gemaakt. Ook naar de vriendin ben ik terughoudend nu. Ik kan mijzelf niet forceren. Dat de vriendin het gesprek afhoudt voelt ook niet goed aan, want daarmee zeg je ook dat je t gesprek en de onderlinge relatie niet belangrijk genoeg vindt.

Moedeloos/hoopvol

Moedeloos/hoopvol

13-07-2016 om 20:44

Voelde mij aangevallen en boos

Bij t gesprek voelde ik mij boos en aangevallen die mijn partner. Hij kon als eerste opnoemen wat we in de relatie willen zien. Geen oude koeien uit de sloot want wat gebeurd is kan hij niet meer veranderen/meer intimiteiten geen afstand/dat ik mijn positie moet opeisen.

Maar hij snapt niet dat ik niet vooruit kan als ik het oude niet heb uitgesproken en niet kan uiten Hoe t zover is kunnen komen. Ik voelde mij aangevallen en boos dus.

In mijn beleving moeten we vrolijk verder gaan en ik moet dit en dat en zus en zo. Er wordt voorbij gegaan asn mijn pijn zoals flanagan noemde.

We hebben de volgende opdracht en dat is concreter maken wat we in de relatie willen

Ik kan nu even niet over mijn pijn heen stappen

Linnet

Linnet

13-07-2016 om 21:25

Gehoord voelen

Moedeloos/hoopvol, ik lees in jouw laatste reacties dat jij je niet gehoord en niet serieus genomen voelt, doordat je vriend over wat gebeurd is heen wil stappen en er verder niet over wil praten.

Misschien is het goed als je dit zo uitspreekt naar je vriend.

En daarnaast: kan je bedenken wat er moet gebeuren of wat je vriend kan doen waardoor jij je wel gehoord/serieus genomen voelt? En dat je DAARNA misschien het verleden wel kunt laten rusten?

Misschien kan je dat ook richting je vriend aangeven.

Het is belangrijk dat je eerst bedenkt wat jij wil en wat jij nodig hebt, en dat je dat vervolgens heel duidelijk (dus niet bedekt of impliciet) naar je vriend communiceert.

De vraag is vervolgens of hij jou daarin tegemoet wil en kan komen.

Sterkte.

Moedeloos/Hoopvol

Moedeloos/Hoopvol

13-07-2016 om 23:30

Linnet

Dank je linnet.

Bij t lezen van jouw post bedacht ik mij....ik heb niet alleen te dealen met mijn vriend maar ook met het gedrag van zijn zoon. Ik ben een open vizier voor stiefzoon omdat zijn vader hem niet (voldoende-op de juiste wijze)aanspreekt op zijn gedrag.
En Zoals ik al eeeder heb aangegeven, gedrag bespreken van zijn zoon dat ligt heel gevoelig bij mijn vriend.

We hebben het helemaal niet meer gehad over ons gesprek bij de psycholoog. Stilte tussen ons.
Ik logeer nu bij hem omdat stiefzoon op vakantie is met vriendin.

Dus linnet dat ga ik zeker doen wat jij hebt voorgesteld.
De opdracht is dus ook concretiseren van gewenst gedrag...dua daar moet ik nog even over nadenken...hoe ik gehoord kan voelen door hem.

Dank je

Zelf tot inzien komen

Ik merkte dat hoe duidelijk ik ook was, het pas helder werd toen man zelf tot inziicht kwam. Een fase waarin ik een bepaalde eenzaanheid voelde omdat ik van man er maar overheen moest stappen, in belang van gezin.. Ik negeerde de bewuste persoon in kwestie die liep te zieken, wetende dat diens aandacht naar een ander zou verschuiven. Het leidde wel tot wat verwijdering met partner.
Toen man in een drukke fase mijn steun en luister miste, kwam hij pas tot inzicht. Hij sprak uit fout te zijn in zijn onderschatting en gaf mij een compliment voor het rekening houden met hem. Ik merkte ook hoe hij moeite had met de bewuste persoon, die niet rekening had gehouden met ons gezin.

Het is moeilijk om een ander te veranderen. Het uitspreken van wensen is geen garantie. Het zelf aan het vege lijf ondervinden, lijkt noodzakelijk.
Daarvoor hoeft je een vriend niet te verlaten. Maar wel een bepaalde afstand van de persoon die jou voor de voeten loopt. Het voor de voeten lopen doet jou namelijk veranderen in wie je bent. Jij moet weer worden wie je bent. Als je je zelf kan zijn, ben je vaak een veel aardiger persoon in de omgang.
Zo werd ik door de spanning best kribbig en bot, ongeinteresseerd. Na het inzicht, toon ik ook meer interesse en wordt ik spraakzamer. Eerst wilde ik ook geen woord horen over de bewuste persoon in kwestie. Bij het horen van haar naam , gingen de haren overeind. Nu, nu ik weet waar ik sta, bemerk ik minder moeite.
Een onzekere fase drukt zo door op je manier van denken en reageren, dat anderen mij daar op wezen.

Gesprekken met de therapeut zijn niet alleen goed voor je vriend en zijn zorg voor zijn zoon, maar ook voor jou; weer worden wie je bent. Wat ik uit je verhaal regelmatig merk, is je aversie naar de zoon en je teleurstellingi in je vriend. Ik neem aan dat dat een paar jaar terug een stuk minder was. Je zit op slot.

Moedeloos/hoopvol

Moedeloos/hoopvol

14-07-2016 om 10:50

Flanagan raak

Helemaal waar flanagan; raak: op slot, aversie voor geraf stiefzoon, teleurstelling partner, eenzaam en alleen, beklemd voelen in de relatie,

Alsof mijn ramen zijn ingeslagen, en de ander zegt niet zeuren - stelt niks voor, zo erg is t toch ook niet.

En ik voel mij gewoon woest van binnen. Kan letterlijk iemand zn kop in elkaar slaan

Ergens erkent partner zijn tekortkoming en t ongepast gedrag van zijn zoon. Maar hij beseft niet dat beiden met hun gedrag ramen bij mij hebben ingeslagen. Ik heb tijd nodig om te helen.

Vakantie

Hoogste tijd dat jij en je vriend op vakantie gaan; week of twee weg, andere lokatie en kunnen ontspannen. Het huis van je vriend is ook de plek waar je de spullen van zijn zoon tegen komt. Ga toch lekker samen even weg, als dat kan.even wat vit. d opdoen.

Moedeloos/hoopvol

Moedeloos/hoopvol

14-07-2016 om 11:54

Echt moedeloos

Nu word ik echt moedeloos flanagan....we zitten indd voor vakantie te kijken...Onze jaarlijkse vakantie....komt vriend met t idee naar de vakantie bestemming te gaan van zoon.....grrrrrrr....ik heb ff maar niet gereageerd

Fout

Aangeven wat je wel wilt doen. De aardbol is zo groot.

splitsen

Laat je vriend een lang weekend met zijn zoon gaan en de rest van de vakantie op een andere locatie (!) met jou. Ongestoord.

Linnet

Linnet

14-07-2016 om 13:07

reageren

Het is niet erg dat je even niet gereageerd hebt.

Maar je moet er natuurlijk wel op terugkomen. Zeggen dat jij dat niet wil, maar dat hij inderdaad zelf naar zoon toe kan gaan. Dan wel zonder jou. En dat je graag met hem ergens anders heen gaat.

Ik moet eerlijk zeggen, ik wordt ook wel een beetje moedeloos van je vriend. Hij begrijpt jou echt niet, lijkt het.

Ben wel benieuwd wat hij wil doen als jij duidelijk zegt dat jij dat in elk geval niet wil (dus dan niet meegaat).

Moedeloos/hoopvol

Moedeloos/hoopvol

14-07-2016 om 13:32

Gelukkig in september

Misschien was Ik Een beetje onduidelijk.

Gelukkig gaan wij in september. Maar hij stelde de zelfde bestemming voor. Ook al betaalt hij de reis en gaan we anderhalf maand later. Ik heb daar niet zo veel trek in.

En ja linnet.... ik snap t echt niet. Dat hij t niet kan aanvoelen .

Paddington

Paddington

14-07-2016 om 14:17

Sorry

maar dan begrijp ik je aversie niet echt. Wat maakt het uit als jullie naar dezelfde bestemming zouden gaan in een andere periode?

Vesper Lynd

Vesper Lynd

14-07-2016 om 14:29

Duidelijk

Het is zeuren om het zeuren. Als ik die man zou zijn was ik daar al wel klaar mee geweest. Misschien is hij dat ook wel, en denkt hij 'lamaar kletsen'.

floor

floor

14-07-2016 om 14:53

Ik snap het wel

Voor mij past dit wel in het plaatje.
Man wil op deze manier iets delen met zoon.
Maarja, daar zit jouw pijn.
Volgens mij wil je zoon gewoon ver weg uit zijn leven.

tictac

tictac

14-07-2016 om 14:57

of die vader

ziet dat zoon een superleuke bestemming heeft gevonden en wil daar ook heen omdat het zo leuk is. Sorry, maar dit vind ik ook spijkers op laag water zoeken.

Linnet

Linnet

14-07-2016 om 15:03

He?

Oke, de situatie is dus anders dan wij dachten.

Wat is dan je probleem?

Probeer eens uit te leggen waar jouw bezwaar zit?

En nb hij betaalt (!), dus dan moet je wel goede redenen hebben om ook in mijn ogen toch wel heel moeilijk te doen.

Als je er nu objectief naar probeert te kijken, snap je dan niet dat je vriend jou ook niet begrijpt?

P.s. Je was bij je eerste post dus niet echt duidelijk. Speelt dat vaker dat je niet echt duidelijk bent naar je vriend (of zijn zoon)? Dat jij dus van alles in je hoofd hebt, maar dat niet communiceert naar anderen? (omdat je dat vergeet, of omdat je denkt dat een ander dat wel weet/begrijpt?)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.