Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Fruit en gemakzucht


Wilgenroosje

Wilgenroosje

23-07-2016 om 14:52

Lekker

Bananenshake van Temet net gemaakt. Echt lekker! Vonden man en kinderen ook. Liggen hier wat nectarines die niet rijp te krijgen zijn. Morgen daar maar eens zoiets mee maken. Hoe simpel en hoe lekker?!

En volgend voorjaar toch maar weer een framboos planten.

Janita

Janita

23-07-2016 om 15:03

Fruitmonsters

alle denkbare soorten fruit. In tuin veel wijnbesstruiken , zijn heerlijke vruchtjes. Diverse soorten bessenstruiken. In strookje van 20 cm breed langs garagemuur bramen en frambozen, takken worden langs metalen rooster geleid. Hier ook bakjes fruit. Degene die er aan denkt maakt bakjes fruit voor iedereen. Lekker een bakje met mango, paar soorten meloen. Veel handiger om het even voor iedereen te maken zodat je niet een hele mango eet maar wel een deel mango plus een deel dit en een deel dat. Overigens gaan wij ook regelmatig naar een blauwe bessenboerderij in de buurt. Zelf plukken: een kilo voor ongeveer 4 euro. In een half uur pluk ik ongeveer 3 kilo. Veel lekkerder dan de bl bessen uit supermarkt. Kilo's gaan er hier door. Plus kilo's in de diepvries

zebra

zebra

23-07-2016 om 16:59

vandaag

weer veel fruit ingeslagen oa ook doosje frambozen en blauwe bessen. Onze zoon die dus zelden fruit pakt, nam er nu ineens wel van. Weliswaar in een smoothie maar dat maakt me niet uit.

hier maak ik t wel klaar savonds

ik schil niks, maak wel parten en zet dan de schaal in het midden van de salontafel. Pubers en man zijn dan erg vlug

Ook met eten staat er regelmatig een schaaltje fruit in stukken.
Man neemt een banaan of mandarijn mee naar t werk, zoon neemt niks mee naar school en dochter af en toe een appel.
De nectarines die nu in de aanbieding waren bij de Aldi waren zo lekker dat ik nog gauw een doos gehaald heb Die komen wel op hahha.

Frambozen en bessen hadden we in eigen tuin die zijn al op.

Marjoleine64

Marjoleine64

23-07-2016 om 18:06

Herkenbaar, en ook niet

Hier eten de mannen (man en 2 puberzoons) uit zichzelf weinig fruit. Jongste wil nog wel eens een appel pakken, man een enkele keer een abrikoos of wat druiven. Ik eet juist veel fruit, en in de zomer ook heerlijk wilde perziken, nectarines, meloen, abrikozen....

Voor ons geen frambozen in de tuin, veel te kwetsbaar en niet lekker genoeg. In plaats daarvan hebben wij Japanse wijnbessen in de tuin. Groeit net zo als frambozen, maar woekert niet en is véél lekkerder (vinden wij). En veel minder gevoelig voor schimmel en ongedierte. Helaas hebben ze wel veel stekels, dus het opbinden is geen lolletje (eind van de zomer alle oude takken wegknippen en nieuwe scheuten opbinden). Ik heb net gisteren de eerste van dit seizoen geplukt, vandaag weer een paar handjes vol, en vanaf morgen wordt het zoveel dat we het niet opkrijgen... Ik denk dat ik maar eens ga proberen wat in te vriezen.

Marjoleine64

Je kan er ook vast wel jam van maken.

skik

Janita

Janita

23-07-2016 om 20:11

Marjoleine64

Wijnbessen invriezen wil prima. Mijn ouders deze week al 10 kg geoogst.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-07-2016 om 16:40

Pien

Man kookt en smeert zijn brood en het mijne als ik werk. Zo bekeken is het wel extra onaardig dat ik zijn fruit niet hapklaar maak.

lennest

lennest

25-07-2016 om 11:18

hoeveelheid fruit

Afgelopen zaterdag naar de markt geweest, thuis gekomen met 1 doos aardbeien, 1 bak perziken, 1 watermeloen, 1 galia meloen, 500 gr. kersen en 1 tros bananen. Er zijn nog 2 perziken en 1 banaan over en de rest is op, hee, het is maandag! We zijn met z'n 4'en, iedereen pakt wat hij/zij wil hebben en dat gaat de hele dag door; fruit bij het ontbijt, als tussendoortje, na het eten, wanneer niet? Fruit voor man of kinderen klaar maken? Ja, vroeger voor de kinderen, maar dat doe ik al lang niet meer. Sterker nog; als ik ook nog fruit wil, moet ik snel zijn anders is alles op!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.