Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op
JESSIE

JESSIE

25-07-2016 om 21:44

Help nog steeds geen naam....


Vera

Vera

27-07-2016 om 08:53

Noor
Eef
Trix
Rolien
Rian of Rianne
Met
Roos

Ach, wat blijft het toch leuk om over babynamen te filosoferen . Zeker in de wetenschap dat het voor jezelf niet meer nodig is ).

Juno

Juno

27-07-2016 om 09:17

Geen

Juist geen Zoë. Zoo-ie klinkt te veel als Loo-is.

Vera

Vera

27-07-2016 om 09:32

Mette

Met had moeten zijn "Mette".

Had ik Marit al genoemd?

Li

Li

27-07-2016 om 10:24

Leuke namen!

Die van mij toch maar hernoemen misschien?

Klaartje

Klaartje

27-07-2016 om 21:01

Lois en Jody, maar die y was niet favoriet bij je, ik vind het wel leuk.

Misschien?

Chris
Keira

Ellen

Ellen

06-08-2016 om 17:38

leukste naam

Ik zou niet verder zoeken. Er is nl. hierboven een hele leuke naam al genoemd door Thursday Next.
MEGAN.
Een hele mooie en stoere naam en perfect passend bij Loïs.
Vind ik..
Succes!

Nikki

Nikki

20-08-2016 om 20:22

Misschien

Misschien vind je dit leuk;

Liv
Charlie
Fayén
Maud
Jula
Meave
Pam
Of Charlie-Jane

Kelly

Kelly

21-08-2016 om 17:46

En en?!

Al een naam bedacht waar jullie blij mee zijn?

ah

Weet je wat mooi past bij Lois? Lemoni (met de klemtoon op de i). Geen veelvoorkomende naam, maar wel een hele mooie en stoere -en ik kan het weten want mijn dochter heet zo, en dat is een heel stoer meisje

Vesper Lynd

Vesper Lynd

21-08-2016 om 22:26

Lemoni

Wordt er nooit gelijk Snicket achteraan gezegd? Is ook geen ramp, maar het is wel een bijzondere naam.

mijk

mijk

21-08-2016 om 22:37

ik dacht

Elin
Simone
Rosa
Nina
Ida

Mijk (ook leuk)

Kaaskopje

Kaaskopje

22-08-2016 om 09:51

Ivy

Uitgesproken als aivie.

Egel

Egel

22-08-2016 om 10:02

leuk ja, Lemoni

Wat een leuke naam, Lemoni. Ik ken een vrouw die Lemonia heet, maar zij is van afkomst Griekse. Ook heel mooi. Op haar website staat volgens mij ook wel iets met citroenen.

Maar ik vraag me wel af of de topicstarter het nog komt melden!
Namen zijn heel persoonlijk. Ik hou bijvoorbeeld meestel niet van Engelse namen om aan je Nederlandse kind te geven. Ik weet niet precies waarom, want Lemoni is vast ook niet Nederlands en vind ik ook leuk. En zo zijn er nog wel wat meer namen die ik prima zou vinden: niet Engels maar ook niet Nederlands. Scandinavisch bijvoorbeeld.
Het is bijna niet te doen om iemand te adviseren, maar hopelijk zat er toch wat bij waar ze van hield en die haar partner ook goed vond.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-08-2016 om 20:59

Egel

Wat jij met Engelse namen hebt, heb ik met Zweedse. Mijn jongste dochter heeft 2 namen. De eerste is Spaans en de tweede Russisch. De oudste heeft een Noord-Nederlandse naam en twee bijbelse namen.

waarom moeten de namen van kinderen bij elkaar passen?

ik snap wel dat je dat nu ze klein zijn vanzelfsprekend vindt, het is jouw 'clubje' en het is mooi als alles 'bij elkaar kleurt'. Net als huis en tuin.
Mettertijd ontdek je hoe verschillend kinderen zijn. Op een dag vliegen ze uit. Het is voor hen vooral van waarde dat ze een naam hebben die bij hen past, waar ze blij mee zijn. Kinderen van nu worden bij hun geboorte weleens 'gedecoreerd' met speelse, originele en soms ook vergezochte of lastig te spellen namen.

Maak het niet onnodig ingewikkeld.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2016 om 10:30

Bromvlieg

Onze kinderen hebben een letter in de naam die hetzelfde klinkt. Heel toevallig. Als ik een derde kind had gekregen, toen was dat toeval mij al wel opgevallen, dan had ik van dat toeval gebruik willen maken. Toevallig, ja ja), had ik voor een jongen al een tweede naam waarin die letter verwerkt was. De eerste, zonder die letter, zou de roepnaam geworden zijn. Misschien was dat toeval dus niet zo toevallig, maar wel onbewust.

evenzo

evenzo

26-08-2016 om 12:49

ik ken een gezin waar de namen

bijna t zelfde zijn van de 3 kinderen. Kian,kiara,kiya, zoiets zeg maar. En een gijs en guus in een gezin.Dat zou ik niet gauw doen.

Het ingewikkelde vind ik ook niet echt mooier erop worden, als een kind zn naam steeds moet uitleggen is dat niet fijn( zei zij uit ervaring en mijn naam is niet echt lastig maar wel op meerdere manieren te spellen.)

Karlijn

Karlijn

26-08-2016 om 15:59

'bij elkaar passen'

Dat hoorde ik ook bij de namen van mijn kinderen. De eerste heeft een naam met een beetje Franse inslag (maar is heel gewoon uit te spreken in het nederlands) en mijn tweede kind heeft een oerhollandse naam. Vonden een aantal vrienden en collega's niet 'passen'. Alsof het een zangduo ofzo betrof, het maakt m.i. totaal niet uit of het bij elkaar past, het zijn verschillende kinderen.
Ik heb wel gelet op spelling, het lijkt me voor een kind erg onhandig om aldoor je naam maar te moeten spellen omdat je ouders een aparte spelling hebben bedacht. (ik heb dat met mijn naam, zit een extra letter in, wat niet gebruikelijk is) en ik ken iemand die zijn zoon Aleks heeft genoemd.... gewoon niet handig.
Ik vind het wel weer leuk als je naam een beetje lekker 'bekt' met je achternaam, maar dat dat ook weer niet rijmt ofzo..... (iets als Nol van de Pol....of Klaas Maas) (ik ken leukere voorbeelden, maar dat zijn kennissen van mij, dat wil ik ivm herkenbaarheid hier niet schrijven)

Bij elkaar passen

Namen hoeven niet per se bij elkaar te passen (hoewel ze dat meestal vanzelf wel doen vanwege de smaak van de ouders), maar als een moeder haar zoons roept met Robert-Jan en Davey, eten! vraag je je wel af hoe ze aan die combi komen, toch?

skik

Skik,

Ik zou dan denken dat ze haar zoon en een vriendje aan tafel roept.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2016 om 20:14

De namen van mij en mijn zussen

Passen heel erg bij elkaar. Alledrie "Kaas" en dan een ander deel. Dus Kaasplankje, Kaasmeisje en Kaaskopje. Voor de post waren wij dus alledrie K. Kaas.

Egel

Egel

26-08-2016 om 20:25

Zo grappig Kaaskopje!

Dat schrijf je superkomisch op, Kaaskopje!
Nu denk ik wel dat je naam met een A begint, maar ik zal niet verder raden. (In de tijd van die uitzending op tv van jou heb ik het even echt geweten maar weet ik al niet meer).

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2016 om 20:29

Haha

Nee Egel, geen A. Wat dacht jij?

Egel

Egel

26-08-2016 om 20:31

Nou ik dacht:

Annemarie, Annechien (bijvoorbeeld), Annemieke. Zoiets.
Maar ik begon tegen het einde toch te twijfelen omdat ik me niet dacht dat het één van dergelijke namen was bij die uitzending. Nou ja. Je bent toch anoniem, al zag ik je wel bij de meeting in Utrecht!

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2016 om 20:38

Wel Hollands

Maar een andere letter Annechien van het Journaal vind ik een knappe vrouw trouwens.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-08-2016 om 08:43

Hahaha dat dacht ik ook.

Maar ik weet het ook niet meer. Zo zie je maar weer, ondanks dat je op tv geweest bent, ben je nog best anoniem hier Kaaskopje.

lydia

lydia

27-08-2016 om 09:41

allemaal dezelfde letter

Dat vind ik altijd bijzonder, vooral als het ook nog de letter van een van de ouders is. Ik ben bijvoorbeeld heel benieuwd hoe het gaat met de post van de familie van het programma 19 (?) and counting van tlc. Pa's naam begint met een J en die van de 19 (of zijn het er 20 inmiddels?) kinderen ook. Dus heel wat post voor J. Duggar.

Triva

Triva

27-08-2016 om 09:51

voorletter

In Amerika hebben ze toch ook allemaal een 'middle name'? Post van de bank is altijd op alle voorletters en particuliere post gaat via de de voornaam. Ik zie dat probleem dus echt niet, mijn zonen hebben dezelfde eerste letter maar nog twee andere voornamen, gaat nooit wat mis.

Triva

De helft van de Nederlandse kinderen heeft één voornaam, las ik net op het www.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.