Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Schotelantenne in tuin buren


Wilgenroosje

Wilgenroosje

24-08-2016 om 09:52

Ik snap ts wel

Ik kan me heel goed voorstellen dat je niet gelukkig wordt van een schotelantenne die 5! meter hoog is in de tuin van de achterburen. De tuin van ts is ondiep en dan zo'n lelijk ding dat 3 meter boven de schutting uitsteekt?! Dat is echt hoog hoor. En als het nou zo'n klein schoteltje zou zijn, maar als ik het goed begrijp is het qua doorsnee ook geen hele kleine jongen.

Dat is waar ts moeite mee had. Niet met het feit dat er een schotel geplaatst is. Nu hij maar een meter boven de schutting uitkomt vindt ze het prima. Ik vraag me af of iedereen die hier zo laconiek reageert, zelf echt geen moeite zou hebben met zo'n lelijk gevaarte op 5 meter hoogte, van redelijke doorsnee op een paar meter van je achterkamer. (Terwijl het dus ook niet blijkt te mogen)

Kaaskopje

Kaaskopje

24-08-2016 om 10:34

Geen 5 meter

De achterburen hebben het laten zakken naar 3 meter.

Nee, ik zou er geen moeite mee hebben, tenzij dit zou betekenen dat de zon niet meer in de tuin kan komen. Na een paar weken zie je het al niet meer. Mijn zus heeft meerdere achterburen met schotelantennes. Geen mooie dingen, zeker niet, maar zij heeft een lekker tuintje en die mensen een balkon.

Als je je ergert kan het nooit kwaad om te kijken wat je zegeningen zijn.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

24-08-2016 om 11:16

Uitzicht

Vanuit mijn achtertuin heb ik uitzicht op een muur met een kolom van matglas (waarachter het trappenhuis van de ouderenflat die er staat). Geen schotels maar een van de achterburen heeft wel een gekleurd windmolentje staan

Wilgenroosje

Wilgenroosje

24-08-2016 om 13:09

Kaaskopje

Met de opmerking dat hij nu nog maar een meter boven de schutting uitkomt gaf ik toch ook aan dat hij gezakt is van 5 naar 3 meter. En daar kan ts wel mee leven. En persoonlijk zou ik een hoogte van 5 meter vlakbij mijn achterkamer ook niet heel fijn vinden. Ze zijn gewoon knoertlelijk en het kan ook anders.

Mijn achterburen hebben er ook 1. Op hun gevel. Zou niet eens weten waar precies, omdat nu alles lekker groen is. Geen enkel probleem dus, maar dat vind ik toch iets anders dan, (in eerste instantie) zo'n ding op een paal die (in eerste instantie) 3 meter boven je schutting uitsteekt. En dan ook nog zover mogelijk van hun eigen huis af geplaatst en zo dicht mogelijk naar het huis van TS. Het bleek dus ook niet zomaar te mogen en dat zal niet voor niets zijn.

Zo'n muur als bij Vesper Lynd is er nou eenmaal, kan niet anders en als je al een flat achter je hebt staan, zoals de zus van kaaskopje, is het in deze tijd normaal dat daar schotels aanhangen. Kan ook niet anders. Dat vind ik toch anders dan in een stadstuintje zo'n ding zo hoog plaatsen, terwijl het ook aan het huis kan hangen, of inderdaad 2 meter kan zakken.

En dat is dus gebeurd, dus eigenlijk is het probleem, zoals TS ook al aangaf, opgelost. Ik vind het alleen verbazingwekkend dat zoveel mensen het niet erg zouden vinden als ze zoiets op de manier zoals het was, pal in hun zicht zouden krijgen. Sommige mensen zeuren al als de plant van de (achter)buren met een takje door de schutting groeit en dat snap ik dan weer niet.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-08-2016 om 14:27

De manier zoals het was

Stond naar mijn idee ook niet meer ter discussie.

Onze buurman kwam laatst met snoeischaar naar onze tuin om de heg op gelijke hoogte met de zijne te knippen. Dat vonden we bijzonder aardig. Wie weet heeft hij zich geƫrgerd, maar heeft daar iets mee gedaan. Ik kon overigens niets van ergernis merken.

Mariola

Mariola

24-08-2016 om 14:29 Topicstarter

Dank je Wilgenroosje

Je vat mijn standpunt zo uitstekend samen, dank je wel!

Het punt was dat toen de schotel nog op 5 meter hoogte stond, ik er overal pontificaal tegenaan keek. Zowel vanuit de huiskamer, als in de tuin. Nu de schotel is gezakt tot 3 meter, zien we er nog een stukje van en valt er prima mee te leven. Zeker als ik er straks nog een grote struik achter zet.

Wat ik nog niet had verteld.... de achterburen hadden deze schotel al jarenlang in hun tuin staan, maar dan op een lager punt (waar niemand er last van had). Toen de bomen in hun tuin groter werden gingen de takken over de schotel hangen, waardoor de ontvangst slechter werd. Toen hebben ze de schotel dus op 5 meter hoogte achter onze schutting gezet. Waren we dus niet zo blij mee. Maar gelukkig lijkt het nu allemaal opgelost te zijn...

Wilgenroosje

Wilgenroosje

24-08-2016 om 16:58

Mariola

Geen dank hoor.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-08-2016 om 21:12

Gelukkig Mariola

Winters weer,

@Mariola, hoe staat het ervoor? Ik was wel verbaasd dat men op zo'n postzegel een schotel plaatste. Kon dat niet op het dak aan de schoorsteen?
(Als je in de benedenwoning van een trapportaal zou wonen en jullie tuinen zijn 2x6 diep, heeft de achtebuurvrouw ook beperkt ontvangst door de ingebouwde lokatie).

Wat ik ook afvraag is of de schotel windvast is. Eens hadden onze achterburen een amateuristisch afdakje getimmerd. Na een hevige storm schoot het los en vloog het gevaarte ( (2,5x2,5) door de lucht en belande tegen onze gevel. Gelukkig niet door het raam.
Denk evt. aan een leiboom, samen met de buren, als bescherming .

Oh,

Ze hebben zelf al bomen in de tuin, dat scheelt. Ze hadden ze alleen niet gesnoeid.

Lex

Lex

23-02-2019 om 18:21

Dank voor het begrip

Ik kan me hier zo boos om maken, bezwaar maken op iets waar je tegenaan kijkt!
Altijd dat gezeik in Nederland om antennes, alsof die willekeurig geplaatste schoorsteenpijpjes, dakkapellen, zonnepanelen zo'n fraai gezicht zijn.
Je hebt er geen OVERLAST van, zoals eerder gezegd zoals geluidsoverlast, stank enz.
Zoals zelf al geconstateerd moest de schotel hoger om ontvangst te behouden, er zijn ook satellieten die lager aan de horizon hangen, dan moet de schotel ook hoger om over obstakels te kijken, fijn dat u daar begrip voor hebt (niet dus).
Je zal maar net die ene satelliet willen ontvangen, pech dus?? Of verhuizen?
Dan maar schotel boven op dak, dan zie je hem helemaal overal, maar is de hoogte, wat overigens telt vanaf de voet van de mast, niet boven de 3 meter.

Ad Hombre

Ad Hombre

24-02-2019 om 10:34

Op zoek

Die draad is drie jaar oud. Was je speciaal op zoek naar iets om je boos over te maken?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.