Home » Forum » Eis van vrienden

Eis van vrienden

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

67 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Li
kopje organische koffie

Als het zo ingewikkeld moest, zou ik die mensen liever op een kopje organische koffie trakteren dan ze te eten hebben. Het gaat om de gezelligheid en niet om het eten, toch?

bieb63
dat snap ik niet helemaal AnneJ

Hoezo alleen Hollandse Pot? In mijn beleving kan je ook heel goed niet-Hollandse Pot vegetarisch eten. Voor mij als niet-vegetarier (maar wel flexetarier), betekent dat gewoon een paar dagen in de week koken zonder vlees (of vis). Op zich prima te doen en prima maaltijden al dan wel of niet Hollandse Pot. En verder ben ik me behoorlijk bewust van ingrediënten, ben ook meestal niet zo van de pakjes en zakjes. Maar als voorbeeld onderstaand rijtje. Daar ben ik me dus NIET van bewust en dat is ook niet zo heel gek. Een vegetarier wellicht wel. Maar IK, die een vegetarier een maaltijd voorschotel, ben me er toch echt niet van bewust dat in, bijv. Carbonell Olijfolie een beetje visolie zit..... Of denk je dat een niet-vegetarier die een maaltijd maakt voor een vegetarier de ingrediënten van olijfolie gaat bestuderen? Nee, dat denk ik niet.

Remia Bakken & Braden (Olijf, Bewust)
Bevat rundvleesextract

Remia Satésaus Hot
Bevat visaroma (staat wel geëtiketteerd, maar is onverwachts)

Carbonell Olijfolie Traditioneel
Bevat 1,5 procent visolie (staat wel geëtiketteerd, maar is onverwachts)

Unox Romige Tomaat Soep
Bevat vleesextract, dat na navraag van rund afkomstig bleek te zijn.

Overigens gaat de topic over gasten die bio eten. Dat is op zich duidelijker: staat overal op. Maar hóe ver ga je dan? Dat je al je kruiden e.d. die je door een gerecht doet ook bio zijn?

Li
geld

Ik denk dat het er ook om gaat dat je door je gast op kosten gejaagd wordt. Net alsof hij zegt: ik ga wel met je mee naar het Hilton hotel, maar niet naar de McDonalds.

Verder ben ik ontzettend makkelijk. Voor een vegetariër of zelfs een veganist draai ik mijn hand niet om, die kunnen hier vanavond nog mee eten. Zo moeilijk is dat namelijk niet, met een potje bonen en wat couscous ben je al een heel eind. Het is zelfs goedkoper dan vlees. Maar biologisch is juist duurder en het is niet netjes je gastheer/vrouw op kosten te jagen als voorwaarde voor je komst.

En inderdaad, hoever ga je? Biologische olie en een aparte pan waar nooit vlees in komt? Of willen ze juist wel vlees, maar dan biologisch? Nog een stap verder en ze schrijven ook het menu voor.

Alkes
eens met Taruh

Ik dacht aanvankelijk dat het om biologisch eten ging, maar ik begrijp nu dat biologisch-dynamisch iets anders is. Ik schat de kans zeer klein in dat ik vrienden heb die volgens de beginselen van Steiner leven. Maar mocht het wel zo zijn en zou ik desondanks toch aardig vinden, dan zou ik ook zeggen dat we liever bij hen komen eten.

bieb63
ja, dat is het Alkes

Geen enkel probleem om rekening te houden met voorkeuren/afkeuren wbt vrienden die bij ons komen eten. Lust je geen geitenkaas, prima, dan gebruik ik geen geitenkaas. Eet je geen vlees, prima, dan verzin ik iets anders. Maar er zijn wel grenzen natuurlijk. Mijn huishouden is niet volledig biologisch en/of vegetarisch ingericht. Dus ik kan daar dan ook niet volledig aan voldoen. Geen enkel probleem voor mij om voor vrienden biologisch vlees en groente te kopen, maar het zou voor mij te ver gaan om elk ingrediënt wat in de gerechten gaat volledig biologisch te hebben.

skik
Li

Ik had een licht orthorectische vriendin. Zij nam altijd haar eigen theezakjes mee, want gewone thee was zooo slecht. Op een gegeven moment stopte ze ook met haar kruidenthee en vroeg ze een glas gekookt water. Ik vroeg toen of ze er een hapje gebakken lucht bij wilde.

skik

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.