Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

Hondje

Hondje

14-08-2016 om 11:35

Welke hond voor oude mensen


Triva

Triva

23-08-2016 om 10:15

verhuisdieren

Kijk ook eens hier, er staan veel buitenlandse honden maar ook regelmatig Nederlandse. Je kunt een account aanmaken en aangeven wat voor soort hond je zoekt en dan krijg je alleen die hondjes in je mailbox. Je kunt via deze site ook een logeerhond zoeken om eens te kijken of een hond wel in het leven van je schoonouders past: http://www.verhuisdieren.nl/

40er

40er

25-08-2016 om 13:21

Deze, bij support for strays, Esmee een teefje van 7 jaar. Lieve hond volgens vriendin van zoon. Zijn honden uit Roemenië.

Silvester

Silvester

28-08-2016 om 22:31

gepensioneerde hulphond

Wij hebben een gepensioneerde hulphond, niet via een stichting maar gewoon via de oude eigenaar omdat we die heel goed kenden. Het is wel ideaal dat je een super opgevoede hond in huis krijgt die niet blaft en goed luidstert. Het zijn wel meestal ( voor zover ik weet) redelijk grote honden zoals labradors en golden retrievers ( en die verliezen ook heel wat haar; elke dag stofzuigen....)

Dominique

Dominique

29-08-2016 om 17:49

belachelijk

Ik vind het belachelijk dat er allerlei honden uit buitenlanden worden gehaald, terwijl hier genoeg honden in het asiel zitten. Ik snap ook niet dat mensen dat willen.

ik zag deze op Facebook

Ik ben Rox
Een Golden retriever
Drie lentes jong
Ik hou van spelen en kan bij kinderen
Ik woon tijdelijk bij mijn buren
Mijn baasje is terminaal ziek
Voor mij wordt een liefdevolle nieuwe plek gezocht.
Voor vragen of belangstelling graag een Pm
Dit bericht delen mag

Is dit wat?

Triva

Triva

30-08-2016 om 03:52

dominique

Vorige week nog in het nueuws: asiels zitten vol met vechthonden. Dat moet je maar willen.

De meeste gewone honden die een ander baasje mieten hebben komen niet in een asiel zoals hierboven staat. Daarvoor ga je naar herplaatsingswebsies die ook op fb zitten.

Fiorucci

Fiorucci

30-08-2016 om 10:25

Dominique

Ik heb twee honden uit Roemenië. Ik heb wel degelijk geïnformeerd bij het asiel. Maar hetwas kiezen tussen een hond van bepaalderassen met een rugzak, of een pup uit het buitenland, die ik zelf kon opvoeden. Wat zou jij doen, als je kinderen hebt?

Dominique

Dominique

30-08-2016 om 12:36

geen hond

Geen hond is ook een optie.

Triva

Triva

30-08-2016 om 14:25

Dominique

Ik ben geen groot voorstander van het naar Nederland halen van allerlei honden die geen goede socialisatieperiode hebben gehad (voor wat betreft mensen en/of dieren en/of andere zaken zoals bijv het verkeer) maar wat jij nu zegt begrijp ik dan weer niet. Hoezo géén hond? De honden uit het buitenland die ik heb gevolgd de laatste maanden zijn al in Nederland overigens. Ik zou wel willen dat er in het buitenland meer gedaan wordt aan sterilisatie/castratie maar ja wie ben ik? Adviseren om naar een asiel te gaan vind ik overigens niet slim van je, goede herplaatsers zitten maar weinig in het asiel: die staan op websites en worden ondertussen tijdelijk in huis opgevangen.

Taxi

Taxi

30-08-2016 om 17:03

Een hond van

Een fokker, een hobbyfokker, zelfs
van een per ongeluknestje. Het is toch niet of buitenland of asiel????

Kinderen van 16 of ouder zijn natuurlijk niet echt meer een risico met een hond. Met kleine kinderen zou ik een asielhond niet wagen. Maar een slecht gesocialiseerde pup uit het buitenland ook niet

Kaaskopje

Kaaskopje

30-08-2016 om 23:40

Taxi

Dat heten oeps-nestjes.

Kaaskopje

Kaaskopje

31-08-2016 om 01:14

Taxi

In dit geval mag het geen hondje uit een nest zijn, maar een volwassen hond.

Wat het socialisatieverhaal betreft, begrijp ik je bezwaren wel. Het kan verstandig zijn om naar ervaringen te vragen. Van onze oudste hond hebben we zeer sterk het vermoeden dat zij en een zusje een deel van de socialisatie gemist hebben. We weten het niet zeker, maar ze zijn zwervend aangetroffen met 8 weken en het is niet duidelijk hoelang ze alleen zijn geweest. Op die leeftijd hoort een pup uiteraard niet te zwerven. Dan kan het ervaringen missen, maar ook op doen waar het bang van wordt. We denken dat dat gebeurd is met onze hond. Maar dat maakt haar nog geen 'valse' hond. Ze kan veilig bij kinderen. Net zo veilig als bij een pup die je uit een voor jou betrouwbaar nest in Nederland hebt gehaald.

De jongste hond is gek op kinderen en kinderen op haar. Deze hond is in een doos gedumpt, dus wel bij mensen opgegroeid tot ze er genoeg van kregen en opgevangen bij mensen waar ook kinderen kwamen, of waren.
Wat volwássen honden betreft, ben ik ook terughoudend, naast dat ik een voorkeur voor pups heb. Maar ook dat kunnen lieve leuke honden zijn, die door omstandigheden niet meer bij de eigenaar kunnen blijven. In feite herplaatsers dus. Kortom, een buitenlandse hond staat niet automatisch voor 'problemen'. Dat kan wel, maar dat is met Nederlandse honden ook zo.

Kaaskopje

Kaaskopje

31-08-2016 om 01:37

Dominique

Voor iemand die erg graag een hond wil, zoals de schoonouders van TS, is geen hond eigenlijk geen optie. Het zal je misschien bezopen in de oren klinken, maar er zijn mensen die zich een leven zonder hond niet voor kunnen stellen. Wij hebben het 7 jaar tussendoor zonder gedaan, in verband met ons werk, maar toen de eerste na die 7 jaar in huis kwam, voelde het weer compleet. Met de tweede helemaal.

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen, dat je totaal niet hebt meegekregen dat zelfs de verzorgers in asiels, het signaal hebben afgegeven dat het aantal 'vechthonden' de overhand heeft in asiels. Daar kun je dus niet lekker leuke hondjes 'shoppen'. Ze zijn er wel, maar het is een minderheid. Te weinig voor de vraag in Nederland. Asiels zitten niet vol met geschikte honden. Dat ze wel vol zouden zitten, is een kreet die de wereld ingeholpen wordt door mensen die het goed bedoelen, maar er eigenlijk niets van weten. Er zijn meer geschikte buitenlandse honden, dus het is zeker niet belachelijk dat mensen daarnaar uitwijken.

vlinder72

vlinder72

31-08-2016 om 14:05

asiel

Ik zag dit net staan

http://www.ad.nl/nieuws/nieuwe-baasjes-in-de-rij-voor-asielhond-na-charmeoffensief~ab130630/

Tja, maar dit soort honden vinden in Nederland zo een baasje. Het zijn juist de honden-met-een-gedragsprobleem en staffords/pittbulls die nergens terecht kunnen. En waar asiels vol mee zitten.

Tine Winkel

Tine Winkel

31-08-2016 om 16:46

@vlinder

o, brrr, wat een foto's. Ik heb niets met honden, maar dit vind ik hond-onterend...

Jasmijn

Jasmijn

31-08-2016 om 18:38

facebook poedelbemiddeling

Mijn ouders hadden ook altijd een poedel, slimme beestjes, ze verharen niet (je moet er wel mee naar de kapper natuurlijk) en qua wandelen is het gewoon gemiddeld.
Ik zag op Facebook een pagina 'poedelbemiddeling' misschien is dat iets?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.