Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Kinne

Kinne

08-09-2016 om 17:21

Olijven


Lente

Lente

09-09-2016 om 21:14

Sommige dingen niet lusten is heel logisch

maar helemaal geen groenten lusten, vind ik raad.
Ik heb een jongen (18) meegemaakt die alleen ui en boontjes (beperkt) lustte en verder geen enkele groente. Toen ik doorvroeg over bepaalde groenten, bleek dat hij die nooit gegeten had. En zijn ouders aten ook haast geen groenten. Tja, dat lijkt me meer een opvoedingskwestie dan een natuurlijke smaakontwikkeling. Ouders waren hoogopgeleid, voor het geval iemand dat wil weten.
Dat soort mensen vind ik erg beperkt en irritant.

Ik snap heel goed dat mensen iets niet lusten vanwege een bepaald mondgevoel doordat het eten weeïg is of juist griezelig vet. Ongekookte tomaten zijn heel anders dan tomatensaus. En gesmolten kaas smaakt heel anders dan gewone kaas.

Wat ik niet snap is dat zoveel mensen hier schrijven dat ze absoluut geen geitenkaas lusten. Er zijn zoveel soorten. Die zijn allemaal anders. Tenzij die mensen ook geen speciale andere kaasjes lusten. Dan snap ik het wel. Dan ligt het aan het anders zijn en niet aan de geitenkaas.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

09-09-2016 om 22:40

Och

Ik heb een tante van 60 die drie soorten groenten eet en heel simpele macaroni. Vlees en vis wel, maar bijvoorbeeld geen garnalen. Toen ik vroeg of ze die wel eens had geproefd, zei ze 'iiieuw nee, ze kijken je aan.' Tja, ik maak er geen probleem van. Als ze komt eten zorg ik dat ik ook boontjes en wortelen heb. Mijn bladerdeeghapjes met spinazie vond ze ook lekker, dus ze vroeg eens of ik die wilde maken. Had ik er een teentje knoflook door gedaan, en toen vond ze het raar smaken dus liet ze het staan. Dan heb ik toch liever dat ze het lekker vindt, ook al zou ik het voor mezelf zo niet maken.

bieb63

bieb63

09-09-2016 om 23:56

Toch is het echt zo Lemte

Ik ben dol op kaas. Heel veel kaas, oude kaas, uitgelopen bejaarde brie de meaux, gorgonzola, allemaal heerlijk. Maar WEL van een koe..... En waarom? Omdat geienmelk en dus ook de kaas een voor mij vieze smaak heeft, oud, jong of welke variant dan ook. Ik proef het en ik vind het vies, ronduit vies. Dat heeft niets met een evt sterke smaak te maken, want van de koe lust ik vooral de sterke varianten. Overigens ben ik ook niet dol op jonge kaas en mozzarella, maar dat vind ik niet vies zoals geitenkaas.

Juno

Juno

10-09-2016 om 00:05

Klopt

Je blijft altijd de geit proeven.

Target

Target

10-09-2016 om 00:22

precies Juno

Je blijft altijd de geit proeven
Net als bij lams/schapenvlees trouwens.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-09-2016 om 01:34

Ad Hombre

Mijn dochters lusten ook geen koffie én thee. Ik vind dat jammer voor ze, in de winter vooral en omdat het ze beperkt, omdat het sociaal gewenst is dat ze dat wel lusten. Maar als je er even over nadenkt is dat natuurlijk best gek. Waarom zou je persé met de kudde mee moeten lopen als je iets écht niet lust of wilt?

Ik was rond mijn 3de al verslaafd aan koffie. Aan de geur dan. Ik dronk het vanaf mijn tiende. Maar ik heb het mijn kinderen niet tegen heug en meug opgedrongen. Dat heeft niks met verwendheid te maken.

Triva

Triva

10-09-2016 om 07:53

oja

Ik wacht nog op de alcohol... daar geef ik ook niet om. Vast heel kinderlijk maar ik denk dat je dat soort dingen moet leren drinken en ik zou niet weten waarom dat moet. Verwend? Hoe kan een volwassen of bijna volwassen persoon die iets niet blieft qua drinken verwend zijn terwijl jij er blijkbaar zo'n moeite mee had toen je geen koffie en alcohol mocht? Wie is er hier nu verwend?

Lente

Lente

10-09-2016 om 10:25

Goede beschrijving Bieb

De speciale geur/smaak van lamsvlees herken ik. Die proef je er inderdaad altijd in. Gelukkig vind ik dat lekker.
Maar nu snap ik de weerstand tegen geitenkaas beter. Daar proef ik dat speciale smaakje niet in.

Hier laatst een feestje met iemand die een hapje niet nam. Want ze hoorde dat er knoflook in zat. Toen dacht ik nog, dat wordt lastig met het eten straks. Maar later bleek ze alles gegeten te hebben. Ze vond het heerlijk.

Anna G

Anna G

10-09-2016 om 12:39

Lam/schaap

Lam smaakt mild, als het een sterke smaak heeft is het een oud lam: schaap. Helaas wordt er veel schaap onder de noemer lam verkocht.

Anna G.

Anna G.

10-09-2016 om 12:41

Triva

Het is wel een beetje ongezellg hè? Ik ga af en toe wijntjes drinken met een paar vriendinnen en dan zit er eentje de hele avond aan de thee. Maar we hebben in elk geval een Bob

Kaaskopje

Kaaskopje

10-09-2016 om 13:43

Anna G.

Ik drink nog heel beperkt, maar áls ik drink doe ik dat voor mijn eigen gezelligheid. Ik vind anderen al snel gezellig genoeg, dus ook met een beker thee die maar niet leeg raakt. Wat ik daar wel het nadeel van vind, is als zo iemand bij mij op visite is en ik zou zelf wel een glaasje lusten, ik dat maar laat zitten. Een hele fles open trekken voor 2 glaasjes doe ik dan weer niet snel. We hebben een kast vol rode wijn en rosé. Het komt er dus nooit van ).

Target

Target

10-09-2016 om 15:17

ach nee alcohol

Drink ik dus ook al niet...tskkk.
Ik kan die smaak niet in mijn mond verdragen, bier ook niet, ik word er misselijk van.
Ik hoef toch niet te leren drinken voor een ander zijn gezelligheidsgevoel he? Is dat echt nog een issue in 2016, Terwijl iedereen er tegenwoordig gek van opkijkt als je rookt? Ik had verwacht dat die gedachte inmiddels wel uitgedoofd zou zijn (nee, ik rook niet)

Ik lust het echt niet. In de loop der jaren van 16 af ofzo, wel eens geprobeerd, nipjes, slokjes, kwart glaasjes, port, andere drankjes, cocktails en het is niets geworden tussen Alcohol en mij. Ik zie de gezelligheid ook niet zo in Alcohol drinken, het klinkt niet logisch.
Mensen met net dat slokje teveel op vind ik ook eigenlijk niet zo prettig en zeker niet gezellig, maar dat is voer voor een ander draadje.

Triva

Triva

10-09-2016 om 17:19

kijk

ik zeg dus niet dat ik geen alcohol lust, ik vind inderdaad het woord 'lusten' erg kinderlijk. Ik geef er niet om. Ik denk net zoals de geitenkaas (geen idee van, ik eet alles wat een ander gekookt heeft): die geur die aan al het alcohol zit. Niet aantrekkelijk voor mij.

Ik heb gelukkig geen vrienden waar ik naar toe ga alleen om 'wijntjes (waarom moet iets met alcohol erin altijd verkleind worden, hoezo kinderlijk) te drinken. Zonde van mijn tijd en dan nog: familie en vrienden wonen vaak ver weg en ja ik moet toch altijd weer met de auto terug en ik drink geen druppel als ik nog moet rijden.

Doenja

Doenja

10-09-2016 om 18:08

Geen bruin brood

Deze zomer was t 18 jarige vriendje van mijn dochter mee op vakantie. Op de laatste dag zei hij dat er geen wit stokbrood meer was. Alleen bruin en dat kon hij niet eten. Toen ik vroeg waarom viel ik bijna van mijn stoel: hij wist niet of hij dat lustte. Had nog nooit bruin brood gegeten. En dat was niet t enige wat hij nog nooit geproefd had. Alles kan, maar dit vond ik ook absurd. Geestelijke armoede. Of zeer gebrekkige opvoeding.
Ik heb hem toen gezegd dat hij t niet moest eten omdat je er nl. dood aan gaat.

mirreke

mirreke

11-09-2016 om 14:14

Lekkere olijven:

de knoflook-olijven van de lidl. Groene ontpitte olijven met knoflook-dressing en knoflooktenen. Echt heerlijk. De zonen lusten er wel pap van. Ik ook trouwens, realiseerde me niet dat ze zo gezond waren, AnneJ Goed excuus om ze te blijven kopen.
De andere zien er ook lekker uit, maar als ik boodschappen doe, kies ik toch telkens weer voor de knoflookvariant.

Wat ik zelf echt heel erg heerlijk vind zijn goede kalamata-olijven, die donkerpaarsige met pit. Bij de Turk koop ik die. Nadeel daar weer van: ze zijn vaak erg zout.

bertje1

bertje1

11-09-2016 om 17:12

wil de pret niet drukken maar..

let op de zoute olijven! in 10 stuks zit 1 gram zout.
verder inderdaad goed vet

Jaina

Jaina

11-09-2016 om 17:36

Lekker v lusten

Veel dingen niet lusten is inderdaad wat onvolwassen. Maar er zit natuurlijk nog een verschil tussen iets weigeren te eten en zeggen dat je het niet lust en er gewoon niet voor kiezen omdat je het minder lekker vind dan de andere keuze opties.
We hebben zo enorm veel keuzes tegenwoordig wat eten betreft dat je heel gemakkelijk zaken kunt vermijden waar je niet de voorkeur aan geeft zonder dat je ook maar enigszins te kort komt op voedingsgebied of op sociaal gebied.
En bijna iedereen heeft wel een paar dingen die ze echt niet lusten & daarnaast een veel langere lijst met dingen die je niet zo lekker vind of waar je in elk geval niet de voorkeur aangeeft.

Ik weet ook niet hoeveel dat met opvoeding te maken heeft. Sommige mensen zijn gewoon erg kieskeurig van zichzelf. Wat wel met opvoeding te maken heeft is dat je niet uitgebreid aan tafel gaat vertellen dat je iets echt niet lust of iets goor vindt. Thuis eet je het gewoon niet zonder aandacht te vestigen op het feit dat je dat niet lekker vind. Bij anderen thuis neem je het beleefd aan ook als je het niet zo geweldig vind en neemt er in elk geval een deel van. Als je het echt niet kan eten omdat je anders moet kokhalzen dan weiger je beleefd zonder uitgebreid in te gaan op de reden. Overigens andersom is het ook beleefd als gastheer/gastvrouw om dan verder ook niet te informeren of het door te drukken.

Helga

Helga

11-09-2016 om 19:40

Smaak

Wat ik dan eigenlijk wel weer bijzonder vind is dat veel lusten op culinair gebied zo positief gewaardeerd wordt.
Wat betreft smaak op gebied van muziek of kunst gaat dat weer helemaal niet op. Daar is een smalle *smaak* heel gewoon. Of op het gebied van sex. Daar wordt nu nooit gepleit voor verruiming van horizon. Laat staan dat het gezien wordt als een tekort aan opvoeding als iemand alleen maar rechttoerechtaan monogame heterosexuele sex heeft.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-09-2016 om 19:59

Horizon

Nou ik denk toch dat mensen wel eens de tip of het advies van anderen krijgen om te gaan swingen. In het kader van 'horizon verbreden'.

Op muziekgebied kan ik niet zeggen dat ik alles lust, maar wel héél veel.

40er

40er

11-09-2016 om 20:08

Helga

Ik heb een zeer brede smaak

Ad Hombre

Ad Hombre

12-09-2016 om 07:07

Helga

Dat geldt op al die gebieden. Maar in de praktijk word je vaker met een kinderlijke smaak qua eten geconfronteerd - tijdens etentjes - dan met een beperkte fantasie op het gebied van sex. Mensen die je tegenkomt bij gemeenschapelijke sex zijn meestal wat fantasierijker

Aster

Aster

16-09-2016 om 15:29

Lussiknie...

Ik krijg last van plaatsvervangende schaamte bij volwassenen die nog in de lussiknie-modus staan. Ik snap best dat sommige dingen lekkerder zijn dan andere, maar om alles wat minder lekker is maar te weigeren, nee, kinderachtig. Ik begrijp dat iedereen wel een paar dingen heeft die hij niet door zijn keel krijgt, maar als dat richting 10 of 20 dingen gaat, dan heb ik er weinig begrip meer voor.

Ik datete eens met een moeilijk etende man. Op een dag kwam het plots zo uit dat hij bij mij bleef eten. Ik had nog prei en spekjes in huis. Ik hou niet van prei, zei hij. En ik vind spekjes ook niet lekker, kwam er stilletjes achteraan. Ik heb toch een hartige taart met prei en spekjes gebakken en gezegd dat hij het mocht laten staan als het niet zou gaan. Hij vond het heerlijk! Dan zakt mijn broek echt af, hoor. Het mag duidelijk zijn dat het uiteindelijk niet klikte...

Aster

Aster

16-09-2016 om 15:30

Haha Helga

Ik heb inderdaad op veel vlakke een brede smaak!

Target

Target

16-09-2016 om 17:24

Je hoeft

Je hoeft niet overal iets van te vinden toch?
Misschien heb ik wel weer iets dat een ander niet heeft en omgekeerd. Je bent niet beter, stoerder, beter opgevoed als je een vuilnisbakje bent. Dat denken mensen wel graag. Dat is net zo beperkt als wat sommige mensen lusten.

Ad Hombre

Ad Hombre

16-09-2016 om 18:17

Aster

"Ik heb toch een hartige taart met prei en spekjes gebakken en gezegd dat hij het mocht laten staan als het niet zou gaan. Hij vond het heerlijk! Dan zakt mijn broek echt af, hoor. Het mag duidelijk zijn dat het uiteindelijk niet klikte..."

Kostelijk. Heeft het toch nog nut voor het afschieten van een culinair onderontwikkelde partner voor je aan hem/haar vast zit.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.