Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


mijk

mijk

30-09-2016 om 16:53

De rest van de voorraadkast en

Nu merk ik wel profijt van de eerdere kastjes per dag acties. Het bijhouden is er toch wel wat ingeslopen want ik heb nog nooit in 2 dagen die hele kast gedaan. Nu eens even nadenken over de vieskist ontdooien. Het is nodig en er zit weinig in en de vriezer in de keuken is ook bijna leeg. Ideaal moment dus....

Mijk

Ouwe ADD'er

Ouwe ADD'er

30-09-2016 om 16:57

Mijk

"Nu eens even nadenken over de vieskist ontdooien."
Grappig, de vieskist. Zal wel hoognodig zijn dan.

Wat een lekker idee, dat het ook op de langere termijn zijn uitwerking heeft, dat je merkt dat je nu eerder klaar bent.

Marjoleine64

Marjoleine64

30-09-2016 om 17:01

Vandaag

Vandaag niets gedaan, niet thuis althans. Vandaag weer een dagje geklust bij mijn zoon in zijn studentenwoninkje, wat nog niet helemaal af is. Met onze klusjesman, ik doe dan wat kleinere dingen en hij de grotere, en ik zorg dat alle klustroep weer weg is als we klaar zijn. Vaak doe ik dan wat meer, dus maar even het hele huis gezogen (want op veel plekken zaagsel van het klussen, op andere plekken andere zooi). De jongens ook weer blij! Ik ga daar geen gewoonte van maken, maar een keer of twee zullen we daar nog wel een dagje heen gaan voor nog wat kleine structurele verbeteringen.

mijk

mijk

30-09-2016 om 17:44

Best wel nodig!

Maar alles wat ik niet meer herken is weg -- Hij ontdooit al. Ik merk het effect van kastje per dag echt wel. Niet altijd in hoe het huis er uit ziet maar vooral dat ik veel makkelijker begin. Ik heb altijd het idee gehad dat het allemaal enorme klussen zijn maar hiermee merk je dat je op in 10 minuten of een half uur iets fris en gezellig krijgt. De volgende keer dat je iets ziet doe je het sneller gewoon maar dan. Eerste ronde zette ik er ook nog mijn stopwatch bij aan om te ervaren dat het allemaal best meevalt!

Mijk

aarggh

woensdag de la in de keuken gedaan waar t brood etc in ligt...ligt ie nu weer onder de kruimels etc alsof iemand de zak op zn kop gehouden heeft.
Vandaag zolder gestofzuigd naast de rest van t huis, geldt voor mij vandaag in t drukke schema ook wel als een kastje

Ely

Ely

30-09-2016 om 23:42

Grappig

Op één of andere manier heb ik mezelf wijsgemaakt dat ik één van de weinigen ben die niet zo opgeruimd is maar als ik dit lees voel ik me stukken beter. Ik werk veel, mijn huisgenoten zien de rommel echt niet en ik vind het lastig om de balans te vinden tussen genieten van een opgeruimd(er) huis of genieten van relaxen. En het slibt zo gauw dicht vind ik. Een paar drukke weekenden en mijn handen jeuken om even stevig op te ruimen. Want waar staan er gympen naast saté prikkers in een poppenhuis? Nou ja hier dus.

Kortom, zondag ga ik ff een kick start geven en dan probeer ik elke dag mee te doen

Bellefleur

Bellefleur

01-10-2016 om 09:22

Kleding

Ik heb een plank van mijn kledingkast opgeruimd. Het was de moeite. Ik heb van de helft van mijn t shirts afscheid genomen. Vandaag pak ik de hangers aan.

Half a twin

Half a twin

01-10-2016 om 10:08

Inderdaad Lilian aarggh!!

Had ik van de week alle deuren van de benedenverdieping gelapt, alle smoezelige plekjes rond de handgrepen weer spic en span. Helemaal blij!
Gaat mijn man met mijn vader klussen en ben ik er niet voor de cateringen logistieke ondersteuning. De mannen moesten dus zelf voor koffie en zo zorgen, kom ik thuis, koffie spetters op de keukendeur, zwarte vingers naast de handgreep van de voorraadkast. Grrrrr. Weer opnieuw beginnen!

Christel

Christel

01-10-2016 om 16:05

Zo vreselijk actief geweest

geen idee waar het vandaan kwam, maar het moest opeens vandaag.

Ik heb eerst de tv-kast uitgemest. Daarin staan dozen met dvd's en cd's. Er waren wat lege dozen. Daarin heb ik de kaarsenzooi gedaan. Ik vond een boterhamzakje met kleine aardbeikaarsjes (hoe kom ik daar aan?) Dochter vond ze prachtig en bij de koffie vanochtend hebben we er een lontje in gehangen en opgebrand. Weg is weg.

Daarna heb ik de inzetkast leeggehaald. Plank voor plank, dat wel. Helemaal geboend met een schuursponsje en jif. Volgens mij dachten ze hier dat ik gek was want ik heb zelfs de aardappelbak leeggehaald en ben deze ook met schuurspons te lijf gegaan. Er zat een krant in van 2009, zo lang heb ik die bak dus al. Verder kwam ik allemaal onduidelijke kerstpakketflesjes tegen die al ver over datum waren. Weg, weg, weg.

En nu staat de deur van de kast open en word ik erg blij van de aanblik.

Ely

Ely

01-10-2016 om 18:45

Toch alvast wat gedaan

Drie plankjes kleding en twee keukenkastjes. Eigenlijk zijn dat soort klusjes zo gepiept toch blijft t maar liggen bij mij. Stom

mijk

mijk

01-10-2016 om 20:07

Even eerlijk

Doen jullie nou ook wel eens zo'n kastje open alleen om er van te genieten hoe netjes het is? Kan daar zo van genieten! Hier de zomerklEding uit de hangkast gehaald en de winterkleding uit de zomerstalling.... Morgen verder!

Mijk

Half à twin

En dan zou je ze toch....grr.
Gisteren mega drukke dag dus heel snel een doekje door t onderste badkamerkastje gehaald. Daar staat zoon zijn gel en andere troepjes. De lege gelpot en haarlak weg( waarom ze die dan terugzetten?)Zo'n wegwerpdoekje haha,supersnel dus maar wel een kastje gedaan.
Vandaag maar tussendoor weer proberen een kastje te doen en ik zit nu in bed naar de kast te kijken...ook bovenop wordt t vandaag daar weer netjes...beloofd!

Ely

Ely

02-10-2016 om 11:51

Lillian

Dat lege verpakkingen terugzetten of iig niet weggooien staat blijkbaar ingeprent in de puberhersenen. Ik vind ook lege verpakkingen terug in de koelkast ed. Heel wonderlijk en fnuikend voor het inkoopbeleid. Want zo herken ik niet op tijd wanneer er een melk of yoghurt aanval is geweest. Laatst twee lege melkpakken gebroederlijk naast elkaar in de koelkast...

Triva

Triva

02-10-2016 om 12:14

Ely

Oeps, ik zal mijn zegeningen weer eens gaan tellen want ik heb de pubers al bijna zover dat als ze iets uit de voorraadkast halen ze dat even op het krijtbordje zetten aan de binnenkant van de kast. Dit gaat al 3 van de 4x goed.

Als ze zo met mijn koelkastvoorraad omgaan wordt het simpel: dan gaat alles in de koelkast op zolder. Dat is zo ver lopen dat er in ieder geval altijd nog een voorraad voor mij is

Half a twin

Half a twin

02-10-2016 om 21:32

levensmiddelen wel doucheartikelen niet

Hier worden levensmiddelen , de normale dagelijkse dingen, keurig op het lijstje gezet door man en kinderen. Eigen belang, niet zeggen dat jou favoriet (hazelnootpasta voor zoon, rookvlees voor dochter) op is zorgt ervoor dat je misgrijpt.
Voer voor psychologen:
Waarom lukt het dan niet om te melden dat de shampoo voor vet haar op is, de gel op is en alle haarelastiekjes zijn gebroken? Ik gebruik het niet en merk het dus niet. Maar als ze het melden wil ik het best halen.

Vandaag niks gedaan aan kastjes. We hadden een uitgebreide lunch, ter gelegenheid van iemands 80e verjaardag. Te laat thuis om nog wat te doen.

Ely

Ely

02-10-2016 om 21:35

Haha Triva

Man en ik slapen op zolder en ik zie het wel zitten: een koelkast onder t bed )

Als ik hier vraag om geen lege verpakkingen terug te zetten dan krijg ik meestal te horen: er zat toch nog wat in? Ja drie druppels, klopt. Zucht.
Maar ach, als dit de grootste puberergenis blijft dan hoor je mij niet klagen hoor

Trouwens vandaag een paar uur opgeruimd, voelt goed

Paddington

Paddington

03-10-2016 om 09:10

Ik doe ook mee

Een deel plekken in huis, een ander deel met een opslag die nodig leeg moet. Mijn plan is om elke week een aantal dozen daar weg te halen en dezelfde week nog uit te zoeken en de spullen op te ruimen of weg te gooien.

Vanavond ga ik dus een doos die nu al een paar dagen in de woonkamer staat stof te vangen uitruimen.

Goed bezig allemaal dames!

Nu echt begonnen

Vrijdag de 'ene kant van de eettafel' ontruimd. In het weekend samen met dochter haar kleine kastje en alle spullen die ernaast lagen uitgezocht. Veel weggegooid door dochter!
Dat was ook nodig, want ze krijgt binnenkort een andere kast die op die plek moet komen; was dus ook eigenbelang voor haar.

Verder hoop ik wat vaker door de weeks een klein plankje te doen - meestal heb ik daar geen puf meer voor na een hele dag werken. 's avonds na het eten zit ik op de bank en kan me er niet toe brengen nog iets op te gaan ruimen of uit te zoeken. Hoe doen jullie dat?

koelkast gedaan

en de buitenkant van de bovenkastjes...wilde nog verder gaan maar moet nog veel koken vandaag dus of dat slim is? Ik denk dat ik maar ga stofzuigen en dweilen, dan lijkt t netjes hahah

Paddington

Paddington

03-10-2016 om 13:20

Ik heb gemerkt

dat het voor mij het beste werkt om het juist wel te doen. Het geeft mij energie als ik merk dat het opgeruimd raakt. Ik gebruik ook vaak de 'reclametijd'. Als ik dan eenmaal bezig ben, wil ik eerst wat bereikt hebben en is de 'live pauzeren' een echte uitkomst. Kan ik toch het programma zien dat ik wilde kijken, maar is mijn huis weer een beetje meer opgeruimd.

Bellefleur

Bellefleur

03-10-2016 om 19:29

Weing tijd.

Daarom maar de bestekla omgekieperd. Plastic lepeltje en een ijslollystokje weggemieterd. Klusje van 5 minuten. Toch tevreden.

Ouwe ADD'er

Ouwe ADD'er

03-10-2016 om 19:49

Meer troep

Halve ochtend op zoek geweest naar iets dat ik kwijt was. De planken van vorige week liggen er gelukkig nog keurig bij, maar verder is de chaos vandaag alleen maar toegenomen. Van alles overhoop gehaald. Hoewel...alle oude tijdschriften die ik tijdens het zoeken tegenkwam, liggen in de papiercontainer en dat ruimt dan toch wel weer op.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

03-10-2016 om 19:53

Ook maar eens met de billen bloot

Ik riep wel heel erg enthousiast dat ik nog steeds bezig ben, maar waarmee dan hè...

Ik ben langzaam de hele woonkamer aan het doorploegen. Plankjes opruimen en afstoffen, boven kanten van de kasten en het vordert al aardig.
Ik heb nog 4 kasten te gaan, de kast waar de tv op staat, daar liggen wat kleine rommeltjes voor en mijn servieskastje. Dat krijg ik bovenop maar niet leuk ingedeeld, dus dat wordt dan echt zo'n rommelmagneet op ooghoogte. En mijn administratie kastje en het kastje waar de vakantiesouvenirs op staan. Dat is meer een kwestie van afstoffen en wegstoppen.
De keuken heb ik al bijna helemaal gehad en ook in de kasten is al gebeurd. Al mag de speelgoed kast zeker nog een keer opnieuw.

Het allervervelendste van de opruimen is, is dat de trap naar boven zo volraakt. Dat is dus mijn kastje van vandaag. Eerst de trap naar de 1e verdieping, die is bijna ruim, maar dat verplaatst zich dus naar de trap naar zolder. En die is onderhand zo erg dat oudste bijna niet meer zonder brokken te maken naar zijn kamer kan.

Dat wordt dus ruimen, sorteren en stofzuigen. Als ik eenmaal bezig ben is het vaak zo gepiept. Een keer of 4 op en neer en alles is weer ruim...

mijk

mijk

03-10-2016 om 22:07

geen kastje vandaag

Dagje heen en weer om mans ouderlijk huis beetje leger te maken... Wat spulletjes mee. Moet ik morgen wel een kastje opruimen om het weer op te ruimen!

Mijk

Pennestreek

Pennestreek

04-10-2016 om 10:44

Ik kom er niet echt aan toe helaas

Hopelijk morgen weer, al heb ik ook alweer de nodige afspraken staan. Ik wil mijn zomergarderobe naar zolder verhuizen en wat warmer spul naar beneden. En de kledingkasten van de kinderen. Maar dat moet maar even wachten. Zij hebben allebei een ruime kast en heel wat minder kleding/schoenen dan ik, dus daar past hun hele jaargarderobe in. Wat minder haast, dus. Maar ik moet er wel even met ze doorheen om te bekijken wat ze nog nodig hebben voor najaar/winter. Volgende week dan maar, het weekend ben ik namelijk lekker weg, even op mezelf om lekker bij te komen.

Paddington

Paddington

04-10-2016 om 11:04

Bij mij

werd het gisteren geen doos die ik wilde leegruimen... Het werd een hele kamer soppen. Vriendlief moest gaten boren, dus de kamer van mijn dochter zat onder de steengruis en stof. Wel veel gedaan dus. Vandaag een nieuwe kans voor die doos.

Triva

Triva

04-10-2016 om 16:24

paddington

' Het werd een hele kamer soppen. Vriendlief moest gaten boren, dus de kamer van mijn dochter zat onder de steengruis en stof. '

Laat me raden: vriendlief dacht er niet aan om er een stofzuiger onder te zetten waarna jij de boel kon gaan schoonmaken? De volgende keer zou ik boren en hem laten soppen...

Drukke lange werkdag

Maar wel een langere pauze dus even naar huis,hond uitlaten en vast koken. De besteklade was zo goed als leeg dus dat is m'n kastje van vandaag geworden. Toch wat gedaan.

Half a twin

Half a twin

04-10-2016 om 21:58

Vensterbank keuken

DE verzamelplek voor spullen die naar de schuur moeten. De nummerplaat van de aanhanger, verloopje van de fietspomp, citronella kaarsjes, lege batterijen (worden in de schuur bewaard om naar de milieustraat te brengen) en heel veel schroeven en schroefjes.
Heel veel opgeruimd daar waar het hoort. Alleen die schroeven, waar zijn ze van? Bakje gemaakt om man naar te laten kijken.
Morgen naar de milieustraat, gisteren een zak gevuld met te kleine en kapotte kleren uit de kasten van de kinderen. Geen nette planken gemaakt dat doe ik als we nieuw hebben gekocht. Im hoop binnen 2 weken.

mijk

mijk

05-10-2016 om 14:25

eindelijk

De kledingwissel in mijn eigen kast afgemaakt. Helemaal blij.

Mijk

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.