Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


Ouwe ADD er

Ouwe ADD er

05-10-2016 om 14:29

Bah

Het lukt me voor geen meter deze week. De keukenplanken van vorige week zijn nog netjes. Dat wel.

Bellefleur

Bellefleur

05-10-2016 om 16:17

Ouwe,

Doe dan een klein kastje. Of een klein laatje. Dan voel je je toch tevreden. En dan heb je meer moed om morgen weer een kastje aan te pakken.

Half a twin

Half a twin

05-10-2016 om 16:49

Half kastje gedaan

Badkamer kastje voor de helft gedaan. En lekker gesport vanochtend. Vanmiddag met puberella schoenen gekocht. Ga nu eten koken (stoofvlees staat al sinds 14.00 op) en dan vanavond naar de maandelijkse hobby avond.

mijk

mijk

05-10-2016 om 17:12

Mijn kastjes voor als ik eigenlijk niet kan

De bestekla, een pennenbakje, de tijdschriftenbak. Mijn handtad Het haltafeltje. Zulke miniplekjes tellen ook. Het hoeft niet iedere dag een groots en meeslepend project te zijn....

Mijk

Half a twin

Half a twin

05-10-2016 om 17:51

Doe al de hele week miniplekjes.

Vensterbank keuken is ook zo'n miniplek.
Morgen iets groters.

Ouwe ADD er

Ouwe ADD er

05-10-2016 om 18:10

Bellefleur

Gedaan! Tafeltje in de hal, waar een paar uitgebloeide bloemen, een lege envelop, een paar losse haarspeldjes van dochter en vooral stof, op lag. Ziet er toch weer een stuk gezelliger uit nu. Bedankt voor de motivatie.

Ouwe ADD er

Ouwe ADD er

05-10-2016 om 18:15

Oh, Mijk

Ik lees nu in jouw stukje dat jij ook vindt dat het tafeltje in de hal telt. Mijn dag kan niet meer stuk, toch iets gedaan vandaag.

Morgen overdag komt er niks van, maar morgenavond wil ik de plank boven de kapstok doen. Kunnen de handschoenen en sjaals op de plek van de frisbee, de badmintonrackets en de petten gelegd worden. Ook een klein klusje, maar inderdaad...alle kleine beetjes helpen.

mijk

mijk

05-10-2016 om 21:14

Volgens mij is het hele gehei

Van een kastjeperdag. Dat je ziet dat je in heel weinig tijd een klein plekje kunt verbeteren en dat dat dan toch goeie zingin geeft en een succesgevoel en dat de grotere projecten dan vanzelf wat haalbaarder lijken

Mijk

Van t brood en beleg nog maar eens... das een kastje perdagklus haha. Lijkt wel of ze steeds t brood omkiepen voor ze wat pakken.
Kastje inde hal ook maar mee gepakt, dan heb ik nog t idee wat gedaan te hebben.

Marjoleine64

Marjoleine64

05-10-2016 om 22:29

Monteur gespeeld vandaag

Bij zoon zou een nieuwe vaatwasser geleverd worden, maar hij en huisgenoten konden niet de hele middag thuis zijn. Dus ik en daar geweest, en heb met één van de huisgenoten het ding ook nog gemonteerd. Ben ik best trots op! Dus geen kastje gedaan, maar dit telt ook toch?

mijk

mijk

05-10-2016 om 22:38

tuurlijk

Beste kastje van t huis bij mij!

Half a twin

Half a twin

06-10-2016 om 21:02

verdwijnen, verstoppen, vinden

Ik ben sinds ik terug ben van vakantie mijn trainingsbroek "kwijt". 2 Dagen voor ik op vakantie ging had ik 'm nog aan en toen na de vakantie alle kampeerzooi was opgeruimd was de broek verdwenen en na alle kasten (ook die van de kinderen) doorzocht te hebben nog steeds niet gevonden.
Vond vandaag wel een kratje op zolder dat nog bij de kampeerspullen moet en dat bleek nog vol te zitten met levensmiddelen (halve zak macaroni, zoutvaatje, half doosje thee, cupjes koffiemelk)
Ik heb een kratje gedaan vandaag! Klein beetje weggegooid (half pakje koek) en de rest opgeruimd bij de levensmiddelen. Kratje schoon en kan nu echt naar zolder.

Pennestreek

Pennestreek

06-10-2016 om 21:15

Half a twin

Maar zat je broek nou ook in dat kratje???

Ik heb vandaag (jippie!!) mijn nagenoeg nieuwe OV-chipkaart na maanden zoeken terug gevonden in de zak van een colbertje dat ik zelden aanheb. Ik baalde al als een stekker, eerst omdat ik verplicht een nieuwe kaart moest kopen (die niet anders of beter is dan de oude, die het gewoon nog deed) en vervolgens omdat ik dat kreng na twee keer gebruiken alweer kwijt was... Maar gevonden dus, fijn! Tel dat ook een beetje? Verder kom ik echt nergens toe. Ja, de was weggewerkt, en het oud papier weggebracht. Oh dat telt natuurlijk wel echt vind ik! Meteen de hond uitgelaten en nu ben ik de vouchers/reserveringen voor een heerlijk weekendje weg aan het printen. En toen werd ik even afgeleid... Ga nu weer verder, moet mijn tas inpakken als ik morgenavond na het eten weg wil!

Zakje per dag vandaag

Was al goed bezig met een ministrijkje( doe ik normaal op zondagavond,vanuit vroeger zo gestart met t voetballen wat ik niet wildezien) en toen hoorde ik drup drup... ketel lekte dus gauw de zooi eronder weggeruimd. Meteen maar de klerenuitgezocht die daar lagen of weg in kledingzak of naar project hier voor de minima. 1tas en 1vuilniszak staan klaar om morgen weggegooid te worden.

Half a twin

Half a twin

06-10-2016 om 22:33

Nee

De trainingsbroek is nog steeds weg. In mijn speurtocht naar broek vond ik dat kratje dat nu dus mooi is weggewerkt maar moet morgen naar de sport in spijkerbroek. In mijn legging op de fiets, daar is het echt te koud voor.

Paddington

Paddington

07-10-2016 om 10:41

Gaten

Vriendlief had het wel geprobeerd met de stofzuiger. Helaas was de boormachine te zwaar (hij moest gaten maken in het plafond).

Gisteren weer niets gedaan... In mijn ogen wel een goede reden. Met ons oude hondje naar de dierenarts geweest. Het einde nadert voor haar

Vandaag weer gaten boren. Dit keer een grotere kamer. Ik ga met de stofzuiger erbij staan. Hopelijk helpt dat rotzooi.

Lou

Lou

07-10-2016 om 16:47

Ik doe mee

Ik sluit me aan! Bijna het hele huis is een bende. We hebben echt te veel spullen. Alleen de woonkamer en de keuken zien er enigszins fatsoenlijk uit. Maar binnenkort, ik weet nog niet precies wanneer, moet de slaapkamer leeg wegens nieuwe muren, plafond en vloer. Alles wat er staat moet dus ergens anders ondergebracht worden. Dus alles wat je waar dan ook opruimt, helpt. Vandaag ben ik begonnen met een lange en diepe plank in de badkamer, vol met een enorme bult voorraden. Waarom hebben we zeven flessen shampoo en zes deo's? Ik heb alles in thematische mandjes gezet en een stuk of vijftien items weggegooid, variërend van bodempjes hard geworden crème tot een paar stukken stinkende zeep. Bijna de halve plank is leeg. Wat voelt dat goed! Ik ga nu echt doorzetten.

Maar toch, ondanks mijn enthousiasme: elke dag een kastje vind ik wel ambitieus... Elke week mag zeker niet?

Pennestreek

Pennestreek

07-10-2016 om 17:38

Elke dag een plankje of laatje of mandje is ook goed hoor

Het gaat erom dat je die regelmaat erin houdt volgens mij. En dat je ziet dat echt alle kleine beetjes helpen, waardoor je weer gemotiveerd wordt voor het volgende projectje. En af en toe eens iets groters. Maar ook hier geldt: wie het kleine niet eert...
Zet hem op!

vandaag de plank

in de bijkeuken, een grote plank waarop wvanalles verzameld wordt. t Ging lekker snel dus de aanrecht in de garage ook meegepakt. Nog even de keukentafel leegmaken.... Wij zijn gewoon goed in verzamelingen maken denk ik hahaha. Overal ligt wat...maar nu even niet

Marjoleine64

Marjoleine64

07-10-2016 om 20:17

Vandaag administratie

Vandaag de achterstallige administratie op orde gemaakt. Een grote stapel losse papieren weer netjes in de map, en helemaal bij met alles. Geeft ook een fijn gevoel...

mijk

mijk

07-10-2016 om 20:26

ik dacht dat ik gereageerd had lou

Maar ik zie hem niet. Ik zei wat pennestreek zei. Als je vanaag een pennebakje uitzoekt telt het ook. En een kast mag per plank!

Mijk

Lou

Lou

07-10-2016 om 20:52

Pennestreek en Mijk

Dank! Logisch ook, dat het gaat om de regelmaat. Ik snappum helemaal nu. Morgen een drukke dag met feestjes en voorbereidingen, dus ik ga nog even wat kleins verzinnen. Alles helpt, schreef ik zelf immers al haha. Ik kan de stapel op mijn bureau uitzoeken maar dat valt, vind ik, te veel onder regulier opruimen. Ik wil graag extra dingetjes doen, uitzoeken, uitmesten, weggooien. Ach, laatjes en plankjes genoeg. Ik kieper er morgenochtend eentje om en kijk hoe ver ik kom. Leuk!

Saar

Saar

08-10-2016 om 10:56

doe ook mee!

Toen ik draadje las dacht ik help daar heb ik geen tijd voor, (en het is zo hard nodig) krijg mijn gewone huishoudelijke werk niet eens gedaan vaak. Maar toen bedacht ik dat ik gister toch even tussendoor een 'kastje' gedaan heb, en dat ik dat toch wel vaker doe. Gister bovenkant van ijskast gedaan waar allemaal voorraadpotten op staan. Gepoetst maar ook uitgezocht. Toevallig klopte het allemaal nog wel en hoefde er niets weg/veranderd, hoewel ik sommige dingen dubbel had staan en even bij elkaar heb gedaan. Ha! Was denk ik wel het al-meest-geordende-plekje in huis, maar toch een start!

Vandaag even niets.. Ben gaar van stappen gisteren (doe ik normaal nooit) en verder moet ik werken vandaag.
Voor morgen alvast een klein kastje bedenken! (weinig tijd)

geldt een hoekje ook

in de garage de hoek van het oud papier/plasticbak opgeruimd en geveegd. Zier er ineens veel netter uit, ben blij Wie weet komt er nog wel meer bij. Ik ben nu de tuin aan het netjes maken,dat geeft ook voldoening ( als ik maar niet vergeet mn schoenen uit te trekken als ik naar binnen loop...)

Tonny

Tonny

08-10-2016 om 14:45

joehoe

ben al heel wat uurtjes aan het sorteren en wegwerken. Ruimt heerlijk op, ook in mijn hoofd. Het een en ander weggegooid. Daarnaast fotootjes op de Weggeefhoek en er is al heel wat opgehaald.

Had nog wat kleding van mijn moeder bewaard. Ik doe niet alles weg, heb het nu van de zolderhangkast naar een koffer verplaatst. Voor als ik nog eens als oma verkleed wil gaan. (pfff die Kinderboekenweek! Wanneer gaat het prototype van grootouders veranderen? Ik heb geen grijs knotje ;p )

Lekkere opruimzaterdag zo!
Volgende week komen de kleinkindertjes een weekendje logeren, en dan is de logeerruimte weer lekker glad.

Fransien

Fransien

08-10-2016 om 15:00

De kasten van de kinderen

We hebben de zomerkleding gewisseld voor de winterkleding, en direct voor degenen die toch wel erg weinig (broeken/shirts/sokken) in hun maat hadden gaan winkelen.
Pffft, ben gaar na vier kinderkasten, volgende week doe ik de mijne wel.

mijk

mijk

09-10-2016 om 11:06

het kastje met het keukentextiel even

Uitgesopt en alles ligt er netjes geordend en gevouwen in.
Grappige is dat ik dan in een flow alle keukenoppervlakken er even bij sop...

Mijk

mijk

mijk

09-10-2016 om 13:55

En de sokkenmand is

Uitgezocht. Gister niets gedaan dus nu ben ik weer bij!

Marjoleine64

Marjoleine64

10-10-2016 om 14:31

gisteren

een stukje van onze grote tuin weer onkruidvrij gemaakt.

Saar

Saar

11-10-2016 om 10:54

gisteren niet gelukt

maar vandaag alle kruiden gedaan.
Oef. Hard nodig en heel veel werk...
Daarmee mooi een flinke plank en een lade gedaan!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.