Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Bigdaddy

Bigdaddy

09-10-2016 om 08:08

Verstopte neus + slijmpjes - graag advies

Goedemorgen,

Sinds 6 maand mag ik me voor de eerste maal vader noemen van een heel flinke jongen.
Graag had ik dan ook via dit forum advies gekregen en uitgewisseld over het avontuur waar we allemaal aan begonnen zijn.

Sinds 7 weken gaat mijn zoontje naar de opvang. Daar heeft hij voor het eerst een verstopte neus gekregen.
Volgens de pediater en huisarts is dit normaal. Maar recent heeft hij ook veel last van slijm. Hij klinkt als een Harley Davidson. Gelukkig zijn de longen in orde. Hij heeft ook geen koorts. Maar het slapen wordt wel bemoeilijkt.

We spoelen iedere dag zijn neus met een zoutspoeling en sinds kort ook met een aerosol. Dit helpt, maar de slijmen zijn nog steeds te horen. Hij is nog steeds zeer energiek en blij, hij eet wel iets minder dan voordien. Dit komt omdat het ademen wat moeilijker is. Ook minstens eenmaal de week braakt hij zijn melk op, en daar zit dan meestal veel slijm in. Ook is de stoelgang zeer slijmerig. Recent hebben we een halve ui an zijn bed gelegd en nu gaat het iets beter maar heeft iemand gelijkaardige problemen gehad en zoja hoe is dit bij jullie opgelost geraakt?

Alvast bedankt!

Een bezorgde vader.

40er

40er

09-10-2016 om 09:13

Idd ui

Of het hoofdeinde van het bed iets hoger zetten. Verder niets gedaan.

Lente

Lente

09-10-2016 om 09:58

Heel normaal ja

Er zullen nog veel verkoudheden en loopneuzen volgen. Zolang hij energiek en blij is, zou ik me niet ongerust maken.

Tok

Tok

09-10-2016 om 22:39

Normaal

Kinderen zijn de eerste jaren enorm vaak verkouden. Kunnen ook ineens hoge koorts enz krijgen. Zorgen hoef je je niet te maken. wel in de gaten houden of hij langer dan drie dagen koorts heeft.. genoeg plasluiers heeft, genoeg drinkt, je hem niet aan de zijkant van zijn borstkas voelt rochelen en hij geen zieke/suffe indruk maakt. Zolang hij groeit en bloeit mag hij verkouden zijn

Tonny

Tonny

10-10-2016 om 08:52

Hinderlijk, sneu en - het is niet anders

Op foto's in bladen en in reclames zie je geen ukkies met enorme snottebellen, maar het echte leven is er vol mee. Weerstand opbouwen. Tja leuk is anders, het kost een paar jaar.

Emma

Emma

03-11-2016 om 00:20

Luuf

Insmeren met LUUF. Werkt geweldig.

Suze20383

Suze20383

14-01-2017 om 11:39

Neus stofzuigertje van Otrivin

Beetje late reactie, maar kijk eens naar de neus aspirator van Otrivin. In combinatie met zoutspoelen echt een uitkomst!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.