Relaties Relaties

Relaties

Caro

Caro

28-09-2016 om 19:52

tegen wil en dank....verliefd


fiyi

fiyi

02-10-2016 om 15:29

niet vertellen

ik heb het ook eens meegemaakt en het -overkwam- mij ook. Ik ben na 30 meer dan gelukkige jaren nog steeds verliefd op mijn man, we hebben het fijn samen en met onze kinderen. En toch -overkwam- het me. Een man die ik tijdens een werksituatie(geen collega eigen bedrijf) leerde kennen. Het klikte en ik was me in het begin niet eens bewust van een verliefdheid. Tot ik na een werkweekend echt ziek was dat ik hem even niet zag en tegelijk de hele tijd zingend door het huis liep bij de gedachte aan hem. Ik schrok er zelf van, omdat ik niets zou willen met een ander. Ja, erg leuk was (is) hij maar ik ben 100% gelukkig in mijn eigen relatie.
Ik heb het niet tegen man verteld. Daar zou hij niks mee kunnen en andersom zou ik zoiets ook niet willen weten. Ik ben ook maar een mens. Andere man weet het (natuurlijk) ook niet, hebben nog wel even gemaild maar daar ben ik heel snel mee gestopt. Ik denk dat de spanning spannender was dan een evt vervolg.
Ik kan me niks voorstellen bij de adviezen -vertel het hem-. Bij mij zou dat weten meer kapot maken dan niet.

Wam

Wam

04-10-2016 om 22:12

vertellen verbreekt de betovering

En dat doe je dus niet als je geniet van de betovering. En als je jezelf er echt op vertrouwt dat je geen stomme dingen gaat doen, dan kun je het inderdaad beter voor je houden. Lekker zwijmelen in je eentje, jezelf weer een halve puber voelen, dromerig voor je uitkijken... niks mis mee. En op een zeker moment raap je jezelf weer bij mekaar en vervolg je je leven.

Maar als je jezelf al afvraagt of die ander hetzelfde voelt voor jou, en als je de ander geregeld ziet en kans hebt om alleen met hem te zijn, en als je niet weet of je je in kunt houden als hij ook... dan kan "het vertellen" en goede manier zijn om de betovering te verbreken. En bovendien kan het voor beide partijen een aanleiding zijn om de aandacht weer meer op elkaar gaat richten.

En verder is het natuurlijk de toon die de muziek maakt.
"Weet je wat gek is? Ik ben geloof ik een beetje verliefd op iemand anders... en dat was helemaal niet de bedoeling."...
is iets anders dan:
"Ik ben verliefd en ik heb geen idee wat ik nu moet doen".

En dan ligt het er natuurlijk ook nog helemaal aan, hoe je normaal gesproken met elkaar praat over gevoelens.

In vergelijkbare situatie als die van de TS zou ik thuis rustig kunnen zeggen: "Ik geloof dat ik die muziekleraar wel een beetje erg leuk vind." Mijn man zou erom lachen of er grappen over maken. En ik zou zeggen: "ja lach er maar om. Denk je dat het makkelijk is ofzo?" Kortom: we zouden er bepaald geen drama van maken en het zou voor ons beiden weer bevestigen dat we het goed hebben samen en dat we elkaar vertrouwen.

Caro

Caro

04-10-2016 om 22:24

apart, maar gelukkig

is het de afgelopen dagen al enorm afgenomen. Gelukkig weer meer rust in mijn hoofd. Focus meer op eigen man gelegd, samen leuke dingen gedaan en zijdelings over gevoelens met hem gesproken; op een luchtige manier. Ik heb hem kunnen vertellen dat ik hem ĺeuker dan gemiddeld' vind, man is niet snel jaloers en kon er wel om lachen. Ook dit maakt dat een serieuze overweging dus nu ook echt niet meer in mijn hoofd zit.

Caro

Caro

04-10-2016 om 22:26

Wam,

Jij stelt dat het de toon is die de muziek maakt en geeft twee zinnen die duidelijk anders zijn volgens jou. maar wat is nou het verschil, want ik zie het niet zo?

Wam

Wam

04-10-2016 om 23:28

Oh ja... hahaha!

Wat suf van mij.

De eerste zin klinkt in mijn hoofd meer als een soort vertrouwelijke mededeling. Zoiets als: ik geloof dat ik vergeten ben om wc-papier te kopen.
En de tweede is meer een noodkreet /hulpvraag die je bij hem neerlegt. Zoiets als: Oh nee, het wc-papier is op en de winkels zijn dicht!!

Goed om te lezen trouwens, dat je de focus hebt verlegd en dat het je ook helpt.

Schone lei

Ik denk dat het het beste is om met een schone lei te beginnen en de muziekles op te geven. Anders ben je niet eerlijk tegenover jezelf en wil je helemaal niet deze verliefdheid opgeven.

Liz

Liz

08-10-2016 om 16:01

Duur

Ik snap je wel Caro, dat je de muziekles niet wilt opgeven. Je wilt juist muziek maken EN het is natuurlijk erg duur (600 euro per jaar of zo?) en zonde als je stop: weggegooid geld.

Maar misschien helpt het te bedenken: scheiden is nog veel duurder .

Of is je verliefdheid inmiddels gezakt en kan je weer "gewoon" zonder verliefde gevoelens muziekles volgen?

Caro

Caro

08-10-2016 om 18:20

jawel hoor

e.e.a. is al behoorlijk gerelativeerd omdat ik er met man over gesproken heb. Op een luchtige manier weliswaar, niet gezegd dat ik echt verliefd ben, wel aangegeven dat ik hem erg leuk vind en samen hier grapjes over gemaakt.
Het gevoel is er nog steeds enigzins, maar ik denk mede omdat het nu bij man ook bekend is, is het toch geen serieuze optie om echt iets met hem te beginnen, op een of andere manier is dat gewoon uit mijn hoofd.
Ik heb wel het idee dat het de muziekles nog spannender maakt, vooral als ik iets moet laten horen. Op een niet leuke manier dus. Maar ik ben sowieso faalangstig dus , tja, dat hoort er dan bij. Ik speel zo slecht als ik alleen iets voor moet doen in de les, dat hij waarschijnlijk denkt dat ik thuis niet oefen, terwijl ik me dus te pletter oefen en het thuis veel beter gaat als er niemand bij is...
Daarnaast merk ik wel dat er inderdaad een klik is die maakt dat het voor, na ,tijdens gewoon erg gezellig is. Korte momentjes , maar leuk, kan geen kwaad.

dus toch

Door het met je partner te delen, is het magische eraf. Je trok eerder nogal fel van leer toen ik schreef dat je het vertrouwen van je man niet mag misbruiken. Ik ben blij te lezen dat je de moed hebt gehad het te zeggen - in welke vorm dan ook. Dat is eerlijk en zo hoort het in een goede relatie. Dat het magische er nu al zo eenvoudig af is gegaan, geeft ook te denken. Was je verliefd of wat je verliefd op het idee dat het kon?

Ik zou het in elk geval aangrijpen om jezelf eens een goede schop onder je achterste te geven en na te gaan waarom je liever wegzwijmelt in fantasie dan te werken aan volwassen relaties. En ja, nu ben ik weer bot tegen je, maar zie het maar als voorzorgsmaatregelen. Voor het geval je ooit écht in de verleiding komt en meer kapot maakt dan je lief is. Je zou zeker de eerste niet zijn.

Succes!

Caro

Caro

09-10-2016 om 13:59

moederziel

je bent niet zo best in lezen geloof ik. Ik heb helemaal geen schop onder mijn kont nodig, mijn relatie is prima in orde dus werken aan 'volwassen relaties' gaat me prima af.
En waarom ik graag wegzwijmel in fantasien, ook dat is volkomen helder en begrijpelijk beschreven in mijn eerdere postst.
Je zit veel te veel met je eigen situatie in je hoofd om zuiver naar die van een ander te kijken , geloof ik. Niet dat dat gek is in jouw situatie, maar wel weer jammer dat je zo over mij denkt te kunnen oordelen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-10-2016 om 14:42

Nou weet je Caro

Wegzwijmelen is een vorm van vluchten.

Ik heb bij de mindfulness geleerd dat de standaarreactie van mensen op onheil vaak vechten of vluchten is.
Dat is overleving.
Geen van beide omvat echter acceptatie en daar kom je uiteindelijk toch het verst mee.

Ik ben van mening dat Moederziel dus echt wel een punt heeft.

bijtje

bijtje

09-10-2016 om 14:54

wegzwijmelen

"Wegzwijmelen is een vorm van vluchten."

En volstrekt normaal menselijk gedrag. Laten we elkaar vooral niet gaan aanpraten dat iedere fantasie of wegzwijmel-actie zorgelijk is en betekent dat je bepaalde dingen niet accepteert. Overdrijven is een kunst.

caro, veel succes

Ik zal je niet meer lastigvallen met mijn reacties. Blijkbaar wordt mijn blik zo vertroebeld door mijn eigen emoties dat ik niet meer helder kan denken
Schrik gewoon van je bozigheid!

Mijntje

Mijntje

09-10-2016 om 15:36

horen

Ik vind dat moederziel een punt heeft, zoiets heb ik ook eerder gedacht, maar het is niet iets wat je wil horen. Dat blijkt wel uit dat je boos wordt, dat word je ook niet voor niets. Niet dat het waar is, wij moeten het ook maar doen met jouw geschreven woorden en dat vertekend de boel. Gewoon om over na te denken hoe dat bij jou zit. Anders kom je dit vroeg of laat weer terug op je bordje.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

09-10-2016 om 16:05

Misschien

Je hebt ook wel eens verteld over de minder goede eigenschappen van je man. Lijkt me geen makkelijke man om mee te leven, en ik ben op dat vlak wel wat gewend Ik vind het dus niet gek dat je verliefd wordt, wel dat je er zo mee koketteert. Misschien houdt je toch dat deurtje open?

Caro

Caro

10-10-2016 om 11:06

het zit vlg. mij

zoals Bijtje zegt: fantasien gebruik ik om mezelf af te leiden van de ellende, daarnaast ga ik gewoon met de problemen om zoals behoort; ik doe wat gedaan moet worden, praat erover met man en verstop mij er niet voor. Maar ik voorkom hiermee wel dat ik echt depressief wordt vlg. mij.

Moederziel, je doet wel erg sneu; zo boos was mijn reactie toch niet? Ik ben het gewoon niet met je eens en je zegt dingen die niet op mijn situatie slaan zoals dat ik een schop onder mijn kont nodiig zou hebben.

Vesper je bent echt in de war met iemand anders. Ik gebruik momenteel een andere nick dan mijn gangbare, maar daarnaast heb ik nog nooit de slechte eigenschappen van mijn man in een draadje besproken. Niet dat hij perfect is, maar er zijn geen zaken tussen ons die dusdanig moeite geven dat ik daarover gepost heb. Nee, ik vind het zelf juist opvallend dat ik met mijn man echt een fijne relatie heb, emotioneel, sexueel en hij is beslist geen moeilijke man om mee te leven. Dat zijn dus allemaal geen redenen om verliefd te worden op iemand anders.

Het is vlg. mij echt meer een dingetje wat ik ńodig' heb of zocht om een vlucht te nemen uit het gewone leven.

En jullie blijven af en toe dat woord 'kokketeren' gebruiken. Ik snap dat nog steeds niet. Waar leid je dat uit af?

Post

Post

10-10-2016 om 13:44

misschien

uit andere postings, waar je soms wat sexueel getint uit de hoek komt? Wel netjes, maar wel met een hihi-wat-spannend-gehalte, zoiets blijft denk ik hangen bij mensen. Bij mij wel, sorry.

caro

caro

11-10-2016 om 11:17

post

absoluut niet. Geen andere postings onder deze nick sowieso.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

11-10-2016 om 20:19

Nee maar Caro

Jij hoeft echt niet 2 X onder dezelfde nick te posten om je te herkennen hoor. Ik hoef weinig van je te lezen om te weten dat jij het bent en ik durf er wat onder te verwedden dat ik de enige niet ben. En met een beetje geheugen combineer je toch dingen met elkaar. Doe je niet bewust of met opzet, maar zo gaat dat. Je bent nogal herkenbaar omdat je erg veel en zeer expliciete informatie geeft.
Ik weet dat het not done is om dingen openbaar te combineren, maar helemaal te voorkomen is dat blijkbaar niet. Al was het maar omdat mensen door de tijd heen zoveel info verzamelen dat je soms niet eens helder hebt waar je het vandaan hebt. Dus ik snap wel dat dat hier en daar toch gebeurt.

Fijn trouwens dat je de heftige kantjes ervan af hebt kunnen halen door het te delen met je man.

Aagje

caro

caro

15-10-2016 om 10:27

maar aagje, post en vesper

het gaat dus heel vaak om informatie die gecombineerd wordt wat helemaal niet klopt. Het slaat nergens op dat ik sexueel getinte berichten plaats, en het is behoorlijk irritant als mensen maar steeds terugkomen op dingen er zich in vastbijtend dat ze gelijk hebben, terwijl het de essentie van een draadje voorbij gaat. Die regels op het forum zijn er niet voor niets en het is vervelend dat er dan toch weer forumgangers zijn die het denken beter te weten dan de topicstarter.

Er zijn er meerdere die het doen: vesper lynd doet een zeer foute aanname, Post blijft hameren op haar eigen aanames en jij Aagje, blijft er ook bij het beter te weten. Irritant als je niet meer onbevangen een draaje op kan zetten om je situatie voor te leggen an anderen allerlei aannames doen die niet kloppen. Draadvervuiling!

Vesper Lynd

Vesper Lynd

15-10-2016 om 10:57

Volgens mij heb je wel eens gezegd dat hij schreeuwt en per se de baas wil zijn over jullie zoon. Sorry dat ik daar mijn waardeoordeel 'moeilijke man' aan heb gehangen. Dat seksueel getinte weet ik niet, is mij niet opgevallen.

Post

Post

15-10-2016 om 14:58

huh

"Het slaat nergens op dat ik sexueel getinte berichten plaats,"

En dat heb ik dus helemaal niet gezegd. Wel goed lezen. Ik heb ook nergens genoemd waar, hoe, welke manier, wanneer, met wie, waarom, noch heb ik je gequote, zwartgemaakt, houd ik vast aan. Alleen ben je herkenbaar aan schrijfstijl, onderwerpen en dat is niet erg, maar ik leg je alleen uit dat dat soms blijft hangen en in dit topic weer terugkomt en dat dat dus opvalt hoe je vlucht in bepaalde routes.
Je maakt er zelf meer van omdat je je aangevallen voelt en dat is niet nodig, want dat doe ik niet.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

15-10-2016 om 15:11

Dat heb ik ook niet gezegd hoor

dat van die seksueel getinte berichten. Ik heb alleen gezegd dat je vrij veel en vrij expliciete informatie over jouw situatie geeft. En dat je op basis daarvan heel herkenbaar bent. Ik hoef meestal maar één zin van je te lezen om te weten dat jij het bent. Ook als je een nieuwe nick hebt.

Aagje

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.