Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

plastic tasjes


Kaaskopje

Kaaskopje

09-10-2016 om 14:09

Vieze tassen

Wat ik niet snap is dat sommigen een probleem hebben door vieze tassen. Hoe vies is die tas dan? Stop je een kilo suiker dan wel in een vieze vlees- of groentetas? Vlees van de supermarkt zit zo veilig opgeborgen in plastic verpakkingen, dat daar geen vleesnat uit vrijkomt. Ga je naar een slager, dan lijkt mij een aparte vleestas een oplossing, net als je een kale bloemkool misschien in een tas kunt stoppen die je twee tellen later niet gebruikt voor schone t-shirtjes.

Chiara...

Natuurlijk koop ik in die gevallen gewoon een tasje. Het gaat me niet om de 10 cent.

Maar ik zou er als kledingwinkel niet blij van worden als mense dingen kwamen ruilen waarvan ik geen idee had in wat voor (smoezelig) tasje het had gezeten. Ik zou de spullen dan liever meegeven in een gegarandeerd kraakhelder tasje. Mschbdqt veel kledingwinkels daarom idd zijn overgeschakeld op papier. Al is dat dan misschien minder milieuvriendelijk.

Overigens heeft mijn slager op de markt tegenwoordig gratis 'leentasjes'. Zo omzeilen ze toch weer de wet. En de echte slager in t dorp rekent 1 cent. Die bij afronding dus de helft vd tijd wegvalt.

Enfin. Niet zeuren. Alle kleine beetjes helpen...en ik zie veel meer mensen met eigen tassen. Dus t werkt.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-10-2016 om 14:25

Inderdaad

Enfin. Niet zeuren. Alle kleine beetjes helpen...en ik zie veel meer mensen met eigen tassen. Dus t werkt.===

Helemaal eens.

Taruh

Taruh

09-10-2016 om 14:32

Maar Ingridt

bij het ruilen hebben mensen het al gepast, weet je wel hoe vies dingen terug gebracht worden? Gewoon gedragen en al met de zweetplekken er nog in soms.

Denk je nu echt dat ze kijken naar het tasje waar het uit komt? Want misschien is hun eigen tasje ook al voor andere dingen gebruikt.

Triva

Triva

09-10-2016 om 15:36

Taruh

Ik heb nog nooit kleding gekocht die naar zweet ruikt en al vies was. Ik neem aan dat ze dat niet zomaar terugnemen. Hoe vaak komt dat nu voor?

Taruh

Taruh

09-10-2016 om 16:11

vaak

het komt best vaak voor maar het kan dan niet terug gehangen in de winkel.

Dus dat jij het niet kan kopen is niet meer dan logisch.

Triva

Triva

09-10-2016 om 16:17

Taruh

Wat is dan het probleem? Een winkel neemt toch geen kleding terug waar niets mis mee is, alleen gedragen? Ik snap je argument geloof ik hier niet mbt zakjes.

Taruh

Taruh

09-10-2016 om 16:25

Triva

Je neemt die kleding sneller terug dan je denkt als je achter de balie staat. Als je het ziet neem je het niet aan, maar vaak is dat niet het geval want is er helemaal geen tijd om te controleren. Dit soort acties gebeurd vaak met wat feestelijker kleding is mijn ervaring.

Het gaat om het beeld van Ingrid dat een winkel geen spullen terug wil die in een groezelig tasje hebben gezeten.
Als winkel zie je het tasje meestal niet eens meer. En de kleding zelf is soms niet groezelig van het tasje maar omdat het gewoon gedragen is en dan weer terug komt.

Misverstand

Even de organisatorisch uitgedaagden onder ons gerust stellen: Je hoeft echt niet je pond half om half of je kilo perzikken in los in je fietstas te stoppen.

Levensmiddelen mogen nog steeds gratis in een plastic zakje worden verpakt. Zie
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/afval/inhoud/verbod-op-gratis-plastic-tassen.

Die link heb ik al eens eerder gepost, maar dat was blijkbaar niet genoeg om dit misverstand uit de wereld te helpen.

De plastic tassen staan ook nooit apart aangeslagen op de bon als Albert weer eens een bulkbestelling aan huis heeft geleverd. n Turkse supers krijg je ook nog steeds van die dunne witte zakjes. Ik hergebruik ze als pedaalemmerzakje.

Ik heb zelf nooit standaard een plastic tas bij me. Aankopen als tubes tandpasta, onderbroeken ed, mik ik gewoon in mijn rugzak. Maar als ik een flinke stapelt kleding aanschaf, dan vind ik van weinig service getuigen als ik ook nog een dubbeltje voor een tas moet dokken.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-10-2016 om 17:13

Dat klopt Kenfan

Maar dat heeft niks met service te maken, maar met de wet.

Hoe groot jouw stapel kleren ook is, de ondernemer mag je geen gratis plastic tasje aanbieden.
Wel een papieren, en gebeurt meer en meer zie ik.

Ginny

Klopt, ik denk dat de afweging van veel kledingzaken is om op die manier de wet te omzeilen dezelfde is als de mijne. Je slaat als ondernemer een figuur als een gieter als je een klant een stapel kleren van over de 150 euro in de handen duwt met "zoek het maar uit hoe je het thuis krijgt".

Ik ben altijd erg blij met stevige papieren tassen. Breng ik het oud papier mee naar nabijgelegen wijk. Met twee kranten en een folderbezorger red ik die twee weken die tussen de ophaaldagen zitten niet.

Zou het ook het ook niet mogelijk zijn ballonwedstrijden verbieden? Een maand of wat geleden was de vroegere basisschool van de kinderen ter ere van het 65 jarig bestaan weer goed voor 500 van die vogelkillers .

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-10-2016 om 20:39

Alles is mogelijk...

Begin een lobbygroepje zou ik zeggen.

Ikzelf ben, als professional, niet helemaal gelukkig met die papieren escape. Als consument dan weer wel. Zo ingewikkeld is het wel. Maar de zelf meegebrachte tas is zoveel duurzamer, dan die papieren tas, zelfs als je er braaf je oud papier in verzameld.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-10-2016 om 20:39

Verzamelt

.

papieren tassen

Het valt mij op dat C&A inderdaad papieren tasjes geeft, maar H&M en Hema niet. Nu is die laatste niet alleen een kledingwinkel, maar H&M wel, en daar geen papier. En ook als je voor een hoog bedrag afrekent komt dat plastic tasje daar nog bij.

Maar dus niet bij C&A. Ik vind het wel grappig, want ik associeer papieren tasjes van kledingzaken van oudsher met de wat sjiekere merken (hier nog geen Primark) en zo heeft C&A voor mij ineens wat meer cachet gekregen.

Die papieren dingen zijn inderdaad handig voor het wegbrengen van oud papier, vooral al die kleine losse papiertjes en papiertroep. Dat kan met tasje en al zo de container in.

Groeten,

Temet

Half a twin

Half a twin

10-10-2016 om 07:59

Went moeilijk

Voor levensmiddelen ben ik er nu wel aan gewend, papieren zakken om de appels en tomaten, ik krijg op de markt nog een plastic tasje om de bos wortelen. Gaat prima en inderdaad die dunne hemdtasjes worden hergebruikt als pedaalemmer zak of zo.
Als ik ga winkelen voor kleding neem ik ook een tas van huis mee en dat gaat ook goed. Wat ik wel lastig blijf vinden zijn de impulsaankopen. Ik rij op de fiets langs de Hema, herinner mij de belofte aan dochter dat ik zou kijken of die witte t-shirts er weer zijn, koop er 2 en krijg ze zo mee. Moeten dan in de fietstas bij die 5 kg aardappelen die ik op de markt heb gehaald. Niet zo fris.

Ja precies half a twin

Dat bedoel ik nou ook.

En dan blijken ze een maat te groot en moet je ze gaan ruilen.....

Ingrid

Sally MacLennane

Sally MacLennane

10-10-2016 om 08:49

ik weet niet of het een actie was...

...mawr ik was bij Zeeman voor wat basics en kreeg er een degelijke grote boodschappentas, zo'n shopper, bij.

Verder heb ik in mijn fietstas en handtas meerdere nylon tasjes, o.a. zeemantasjes. Mocht ik onverwacht kleding tegenkomen terwijl er aardappelen in mijn fietstas liggen, dan ben ik gered.

Het was even wennen maar ik zie het probleem echt niet meer. Zoveel ruimte nemen die tasjes toch niet in? En wie regelmatig kleding koopt kan toch wel een schone shopper bij zich hebben? Bodemplaat eruit en klein opvouwen.

Sorry, maar ik denk liever in mogelijkheden --

Half a twin

Half a twin

10-10-2016 om 09:41

Sally

Mijn fiets met super grote fietstassen wordt hier in het gezin spottend de vrachtwagen genoemd. Ook al zitten er geen aardappelen in de tassen, schoon zijn ze niet. Als ik naar de markt ga zit mijn portemonnee in mijn binnenzak, handtas heb ik dan niet bij me.
Als ik echt kleding ga kopen ben ik voorbereid, heb ik tassen mee, die dingen waar je ineens aan denkt terwijl je al onderweg bent, daarmee gaat het fout. Heb niet altijd een tasje bij me, soms wel maar witte t-shirts zomaar in elk willekeurig tasje proppen is gewoon niet handig.
Prima dat je niet meer vanzelfsprekend overal een tasje omheen krijgt maar een beetje meedenken met de klant zou soms welkom zijn.
De winkelier waar ik altijd schoenen voor de kinderen koop geeft niet altijd de tasjes gratis mee maar soms wel. Een moeder met 3 kleine kinderen onder de 6 jaar koopt 3 paar kinderschoenen. Schoenen gaan mee in de doos, waar laat je die als je ook nog een buggy moet duwen met je jongste kind? Juist in een tasje aan de handvaten van de buggy. Die moeder krijgt de tassen. Ik met 1 net wel en 1 net geen puber krijg de dozen zo en de kinderen dragen ze zelf naar de fiets.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

10-10-2016 om 09:54

schoenen voor het hele gezin

Ja, dat is inderdaad een ding. Die schuif je niet even ergens onder. Maar die t-shirts, daar zie ik echt niet zo'n probleem in. Maar goed, ik stop nog wel eens tasjes in de wasmachine dus ik heb eigenlijk altijd wel schone mee. In mijn fietstassen vervoer ik de meest vreemde spullen, zelfs complete festivaluitrustingen en ze zijn niet altijd even schoon, dus wil ik altijd wel wat om mijn boodschappen heen. Of het nou aardappelen of kleding is.

Het enige moment dat ik wel eens mopper is als ik naar de glasbak moet. Ik laat dat (mea culpa) nogal eens oplopen, uitspoelen schiet er ook nog wel eens bij in en dan sta ik daar met ruftend glas in mijn tasje/fietstas. Vroeger pakte ik daarvoor een oude plastic tas die ik ter plekke wegsmeet.

Moet ik toch echt wat vaker over nadenken: goed uitspoelen en niet laten oplopen!

Tasje!

Tasje!

10-10-2016 om 16:01

Ja maar

dan koop je toch gewoon een tasje als je bij een kledingzaak bent? Ik vergeet heel vaak om een stoffen tasje mee te nemen. Ik probeer er wel op te letten en als ik dan al een wit t shirt koop dan koop ik er een tasje bij als ik niks bij mij heb.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

10-10-2016 om 16:24

Opvouwtasje!

Standaard in de fietstas mee.

Hemdtasjes

Tegenwoordig koop ik een rol 'hemdtasjes'. Naast mijn boodschappentas gebruik ik die voor groenten en (verpakt) vlees of om een zak (verpakt) brood aan mijn stuur te kunnen hangen. Ik ben nu wel goedkoper uit want koop bijna geen plastic tasjes meer.
Na gebruik doe ik ze in de pedaalemmer in de keuken voor afval waar ik vroeger de (gekochte) plastic tassen van de supermarkt voor gebruikte.
Ik ben dus nu wel goedkoper uit. Ik ben nog op zoek naar hemdtasjes die biologisch beter afbreekbaar zijn.

Taruh

Taruh

10-10-2016 om 16:54

Waarom?

Waarom verpakken jullie verpakt vlees nog in een extra zakje/tasje?

Ik neem mijn eigen bakjes mee naar de slager. Werkt ook heel goed.

Geen slager

Tja, ik mis mijn slager nog weleens. Die had nog vers vlees van koeien uit de buurt. Maar helaas verdrongen door de supermarkt. Waar alleen verpakt vlees ligt.

Hmmmmm

Als we nou allemaal tasjes en statiegeldflessen grondig gaan wassen om op alles voorbereid te zijn als alternatief , vraag ik me af wat de netto milieuwinst is.

Mijn gedrag is eigenlijk niet zoveel veranderd: overbodige plastic, zoals tasjes bij het kruidvat voor een tube tandpasta en een fles shampoo, sloeg ik altijd al af, maar ik ga me ook niet voor een dubbeltje in allerlei bochten wringen.

Taruh

Taruh

10-10-2016 om 17:04

Ot: aan het stuur hangen?

Iets aan je stuur hangen is natuurlijk helemaal niet veilig, hoe klein ook. Voor bagage is de bagagedager bedacht.

Ja Taruh

Mijn keus is dan pletten met een bagagebinder achterop of op mijn voordrager.
Krat heb ik ook weleens over gedacht maar dat is me net te breed als je je fiets fatsoenlijk in een rek voor de winkel wil plaatsen.

Triva

Triva

10-10-2016 om 17:40

Annej

Ga bijbeunen als postbezorger: ik heb drie posttassen aan mijn fiets hangen en daar kan enorm veel in

Ja Triva

Misschien moet ik een baan zoeken bij een bezorgservice? En dan korting?

Sally MacLennane

Sally MacLennane

10-10-2016 om 17:50

of...

...krantenlopen

Ik heb een paar schier bodemloze canvastassen die niet veel kleiner zijn dan post- en krantentassen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.