Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


mijk

mijk

11-10-2016 om 11:51

2 kastjes

mijn ovenschaal en vriezerdoosjeskastje is weer netjes ingeruimd en ik heb ook mijn e-mailbox opgeschoond zodat hij weer netjes op 0 staat. Geeft ook veel rust in de box. Slechte nieuws. Ik moet een artikel schrijven wat ik zit uit te stellen

Mijk

Ouwe ADD'er

Ouwe ADD'er

11-10-2016 om 12:43

Ikea

Vandaag eindelijk naar Ikea geweest om een bak en boekensteunen te kopen. Kwam steeds iets tussen.

Ik heb al dagen niets (extra's) gedaan. Straks het televisiekastje even onder handen nemen. Daar staat een plantje op, dat ik al een paar dagen water moet geven, maar sinds vandaag echt niet meer tot leven gewekt kan worden.

En de paasei-kaarsjes die erop staan eindelijk maar eens vervangen voor gewone waxinelichtjes. Oh, dat is wel heel erg hè?! Nou ja, het zijn wel witte paasei-kaarsjes.

Paddington

Paddington

11-10-2016 om 13:35

Mijn doos

die ik eigenlijk als eerste wilde doen heb ik van het weekend werkelijk uitgepakt/uitgezocht en de dingen die ik wilde bewaren een plekje gegeven.

Daarnaast heb ik een plank van mijn boekenkast opgeruimd.

Gisteren had ik niet veel tijd, maar wel wat papieren geregeld, waardoor ik mijn zaakjes keurig op tijd in orde heb

Vandaag staat een plank van mijn kledingkast op het programma.

Aan de dames hier: Goed bezig allemaal. Als het een dagje niet lukt, geen probleem. Een nieuwe dag geeft een nieuwe kans. Als je eenmaal lekker aan de gang bent, dan wordt het steeds leuker.

Vandaag zelfs op mijn werk wat dingen opgeruimd. Was al weken een doorn in mijn oog, maar op een of andere manier kwam ik er niet aan toe. Nu direct vanmorgen gedaan en ik ben er helemaal blij mee.

Marjoleine64

Marjoleine64

11-10-2016 om 15:36

Vandaag bureau

Vandaag mijn bureau eens echt opgeruimd. Scheelt toch wel weer...

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

11-10-2016 om 19:30

Extra kast gekocht

En die netjes gepoetst en ingericht. Telt dat ook? --

mijk

mijk

11-10-2016 om 21:49

je hebt een kast

En die kast is zo netjes dat je blij wordt als je er naar kijkt. Lijkt me tellen...

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

11-10-2016 om 23:58

Leek me ook al

Maar dat houdt natuurlijk een keertje op. Al heb ik wel ontdekt dat opruimen begint bij voldoende opbergmogelijkheden. Naast flink weggooien natuurlijk.

zebra

zebra

12-10-2016 om 08:03

zou ook wel iets voor mij zijn

vooral mijn voorraadkast is enorm rommelig waardoor ik niet snel kan zien wat ik nog in voorraad heb en wat niet. Zorgt er dan weer voor dat ik spullen koop die toch nog ergens achterin staan of voor spullen die al een jaar over de datum zijn (en die eet kieskeurige zoon niet op).
Kledingkast moet ook uitgemest worden, vind teveel shirtjes vooraan die nu te koud zijn en de shirts met lange mouwen zwerven wellicht achteraan op dezelfde plank.

Miep Kraak

Miep Kraak

12-10-2016 om 11:16

Zebra

Alles er uit op een regenachtige vrije dag en op volgorde van houdbaarheidsdatum er weer in. Gelijk een natte doek over de planken en je hebt er tijden geen omkijken meer naar. Al het nieuwe voortaan achteraan zetten, zo werkt oa de supermarkt ook

Lou

Lou

12-10-2016 om 12:00

Wat een traject

Gisteren de bureaus leeggeruimd en schoongemaakt en zojuist de schoorsteenmantel onder handen genomen. Jawel, ook daar lag een bult zooi. Nu liggen er twee kleine bultjes zooi op de vloer, uit te zoeken door man en kind.

Fijn dat het gedaan is, maar eerlijk gezegd zie ik daardoor vooral wat er allemaal nog NIET is gedaan. Wat een traject ben ik begonnen zeg. Dan moet ik oppassen dat de moed me niet in de schoenen zinkt. Stug volhouden...

mijk

mijk

12-10-2016 om 12:18

Af en toe mag de kokerblik op

even alleen kijken naar wat er wel gebeurt is en genieten. Ik merk nu dat ik me zelf af en toe stop als ik eigenlijk nog verder wil en denk dat plekje doe ik morgen en daar kan ik me dan echt op verheugen.Vandaag mag het..

Ik heb nog al een geschiedenis van netheidsuitbarstingen en het gevaar is me net even te groot dat ik dan strand als ik alles over hoop heb.. Marie Kondo gruwt er van maar van die kleine stapjes heb ik wel het meest plezier...

Mijk

P.S. die zo verwarming en het plankje er boven even uit mest. Is een rommelmagneet!

Half a twin

Half a twin

12-10-2016 om 15:07

Schiet deze week niet op

Kinderen hebben proefwerkweek. Zijn maar een paar uur per dag weg, halen mijn plannen overhoop. Wilde kast van jongste doen moet hij leren en vind mijn gerommel irritant. Maak ik een emmer sop om de reguliere wekelijkse badkamerschoonmaak te gaan uitvoeren, komt dochter binnen met een blessure aan haar arm.(gevallen) kan ik daarmee aan de gang. Ondertussen staat die emmer sop nog te wachten en zaten wij aan een kop thee. Dochter wilde even douchen om warm te worden na dat koelen met een icepack. Oké wacht de badkamer nog even.
Ik heb gisteren wel alle ramen van de benedenverdieping gelapt, geen kastje maar wel een ergernis minder die vogelflatsen zijn weg.

Lou

Lou

12-10-2016 om 15:18

Mijk

Dankjewel. Ik zit nu inderdaad even héél voldaan naar de grote witte vlakte van mijn bureau te kijken.

Lijkt me heerlijk trouwens, zo'n geschiedenis van netheidsuitbarstingen. Heb ik veel te weinig last van. Dit is echt een uitdaging voor mij hoor!

Volgende week heb ik herfstvakantie, heb k zojuist besloten. Eens kijken of ik dan wat meer vaart in het project kan krijgen.

mijk

mijk

12-10-2016 om 15:24

Ho Lou,

ze zijn meestal niet constructief hoor, die uitbarstingen meer in de trant van alle kasten leeg halen en de tijd om ze weer in te richten verkeerd inschatten

Mijk

stuk van de kelder

gedaan, een grote inloopkast is het meer. Planken netjes weer ingericht, tegenwoordig ruimt nml de rest de boodschappen op en dat is dus: zo snel mogelijk in die kast mikken maakt niet uit waar.....
Nu staan alles weer netjes en ook de plastic voorraadbakjes zijn weer herenigd met hun deksels( ook resultaat van kids die de vaatwasser doen en hup alles op een stapel mikken). Wat niet compleet of netjes was is weg net als wat andere spullen die er al jaren liggen.
Ziet er weer netjes uit, nu de rest van het huis nog.

Pennestreek

Pennestreek

12-10-2016 om 21:44

Hier schiet het niet op

helaas. Ben zelfs niet aan het wisselen van mijn eigen kleren toegekomen. Wat moet ik nou morgen aan?? Misschien toch maar even naar zolder straks. Maar ik heb zoooo geen zin...

Paddington

Paddington

13-10-2016 om 07:40

Hier weer

een plank van de boekenkast in de slaapkamer onderhanden genomen.

Ik zie dit project echt als het doen van een inhaalslag. Elke dag een stukje van wat je anders laat liggen. Het komt immers naast de normale drukte van de dag.

Vriendlief is nog steeds druk met klussen, dus dat geeft extra werk. Aan de ene kant vervelend, aan de andere kant een goede reden om bepaalde plekken meteen aan te pakken.

Christel

Christel

13-10-2016 om 10:13

En ik

heb inmiddels 35 plankjes/laatjes gedaan! Ik heb een lijstjesafwijking dus ik schrijf het op. Ik kan innig tevreden naar mn lijstje staren

Pug

Pug

13-10-2016 om 11:18

al een tijdje niks

En in die tijd heb ik genoten van de legere plankjes, maar zijn andere plekken weer voller geworden.

Ik ga zo een heel klein plankje/kastje kiezen, dan heb ik toch weer wat gedaan.

niet elke dag, maar toch weer wat

Gisteren een al tijden doorn-in-het-oog tafeltje opgeruimd, en de onderste plank van een boekenkast (daar stond dat tafeltje voor). Weer eens goed schoongemaakt daar, en wat boeken uitgezocht die weg kunnen.
Nou binnenkort doorpakken naar de volgende boekenplanken!

Vandaag op t werk

2planken en een kast netjes gemaakt toen ik toch in t gebouw moest wachten op de rest v h overleg. Geldt ook vast als kastje per dag want ik heb er vanmiddag toen de kinderen kwamen innig tevreden naar staan te kijken haha

mijk

mijk

13-10-2016 om 21:16

De mand naast de voordeur waar van alles in terechtkomt is leeg

En daar vond ik iets dat ik al dagen zocht voor een werkklus en die is nu ook af. Had om 10 uur hier iemand thuis op de koffie en dus ook nog even stevig gepoets en geruimd dus het huis is ook weer netjes. Daarnaast weer 3 weer 3 dingen voor het overalachteraanbellen draadje... DAt kost alleen maar energie....

Mijk

Fransien

Fransien

13-10-2016 om 22:39

deze week lukt het niet

Het is zo druk met werk en met een puber die in de brugklas moet leren plannen en huiswerk maken dat ik blij ben als de afwas, de was en de boodschappen gedaan zijn en er zo nu en dan gezogen wordt.
Komend weekend weer met frisse moed...

Lou

Lou

14-10-2016 om 18:02

Ik ben ook te gaar

Hier hapert het ook. Ik heb me geloof ik iets te druk gemaakt de laatste tijd. Nu zou ik het liefst een fles retsina opentrekken en pizza laten bezorgen en candy crush spelen tot ik omval.... Hey waarom ook niet.

Saar

Saar

14-10-2016 om 18:42

Lou

Strak plan.
Hier gaat het wel, voor mijn doen (en stemming, en tijd, en energiepeil) veel gedaan, een beetje tevreden.
Heb nog een plank in keuken gedaan met wat spullen zoals olie etc.
En vandaag een mega chaotisch kastje helemaal in en uit geruimd. Met echt vanalles, knutselspulletjes maar ook toiletartikelen die we graag beneden hebben, echt een allegaartje van vanalles en lastig op te ruimen, steeds ook maar bedenken wat er wel en niet komt.
Ook een plek waar iedereen graag wat bij propt als er wat rondslingert, was veel werk en nu weer redelijk geordend.
Vraag me wel af voor hoelang...maar goed.

Bellefleur

Bellefleur

15-10-2016 om 13:29

Op stoom

Na een hectische week en een hectische week op komst, heb ik besloten vandaag eens aan te pakken. De vriezer is ontdooid en opgeruimd. De koelkast ontdaan van over datum. Twee keukenkastjes opgeruimd, de groentemand, het plankje in de badkamer. En de dag is nog niet voorbij...

mijk

mijk

15-10-2016 om 13:43

ik laat de kastjes een week in hun sop gaar koken.

Het is herfstvakantie en we gaan een weekje van de lege kastjes van een vakantiehuisje genieten --

40er

40er

15-10-2016 om 21:24

Vandaag

Had ik heel veel willen doen, hele dag alleen thuis. Maar ik heb echt geen ruk gedaan...
(Nou ja, heerlijk gekookt, gewandeld met de hond, de was allemaal weg gewerkt, maar geen kastje dus)

Lou

Lou

16-10-2016 om 12:15

De tassenkist

Eindelijk, de tassenkist uitgemest. Er liggen ook kussens in en fleece dekentjes en de kat woont erbovenop. Precies tien tassen gaan naar de kringloop. En ik heb mijn kersenpitkussentje teruggevonden!

Wie houdt er een lijstje bij? Lijkt me wel leuk. Kun je daar óók tevreden naar staren. Op mijn lijstje staan weliswaar pas vier of vijf dingetjes....

Heb net toen m'n eitje stond te bakken

De grote la van de kruiden,pakjes,zakjes,rijst etc al half uitgeladen...nu moet ik wel verder dalijk....

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.