Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


Miep kraak

Miep kraak

16-10-2016 om 12:30

Lou

Omgekeerd! Maak een lijst van alles wat je wilt doen en streep door met rood. Hoe korter de lijst is die je nog moet doen, hoe beter het voelt.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

16-10-2016 om 12:36

De tassenkist!

Dat is nog eens een goed idee!!!

Christel

Christel

16-10-2016 om 13:00

Ja Lou

Ik hou een lijstje bij. Maar ik hou overal lijstjes van bij. Dat vind ik een mooie aanleiding om een mooi nieuw schriftje te kopen

Lou

Lou

16-10-2016 om 13:32

Gezellig

Wat gezellig dat jullie zo meeleven. Ik ook met jullie!
Ginny maak je een geintje of heb je echt ook een tassenkist? Die van ons staat in de woonkamer en heeft geen deksel dus lelijk dat het was, het stroomde namelijk ook een beetje over, echt een doorn in mijn oog. Nu past alles er weer in, kussentjes bovenop, kat heel decoratief en blij daar weer bovenop.

Ik ben ook wel van de afdeling lijstjes, maar een echte kastje-per-dag-to-do-list die je afstreept staat me dan weer een beetje tegen. Dat soort lijstjes hoort voor mij bij mijn werk. Bovendien zou de lijst dan echt heel lang worden. Ik heb nu een lijstje op mijn computerbureaublad met wat ik heb gedaan. Ziet er leuker uit, vind ik zelf. (Deel van de uitdaging is namelijk om de moed erin te houden.)

Fransien

Fransien

16-10-2016 om 13:44

huiswerkplek gedaan

Afgelopen week bleek het uitgegaan tussen ex-au pair en vriendje. Nou komt ex-au pair over 3 maanden weer terug omdat ze hier gaat studeren en vriendje dreigde al haar winterspullen bij het grof vuil te zetten. Alle winterspullen liggen dus nu bij ons. Voor het grootste gedeelte netjes in dozen dat wel. Dat hebben we dit weekend gedaan.
Verder de huiswerkplek beneden helemaal uitgemest en opgeruimd en de plankjes strikt per kind ingericht. Hopen dat dat zo blijft.

Deel van de lol is dat je langzamerhand je huis stukje bij beetje netter ziet worden, al is er nog een hoop te gaan.

mijk

mijk

16-10-2016 om 14:11

ga door

vakantie wordt er nog ontspannener door!

Christel

Christel

16-10-2016 om 14:26

Snoerenlaatje moet

Dat is een heel erg laatje en ik vertoon uitstelgedrag; )

Productief dagje

2lades in de keuken gedaan en op zolder toen ik ging wassen de handschoenen etc vast uitgezocht om ook uit te wassen. Wel de vaatdoekjes etc die ik uit de keuken heb gehaald zo in t kastje van de garage gemikt dus dat is t kastje voor morgen .

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

16-10-2016 om 18:53

Nog niet, nog niet

Maar die tassenkist is hier wel de oplossing voor al mijn rondslingerende handtassen en rugzakken.

Dat wordt dus een projectje. Maar dan moet eerst mijn projectje trappenhuis en overloop afgerond zijn.
Dat duurt nog even, want een hardnekkig griepvirusje gooide wat roet in het eten.

Dus dat gaan we morgen eerst maar eens oppakken.

Lou

Lou

16-10-2016 om 19:57

Ginny

Leuk!

Vorig jaar had ik ook een trapproject. Zoldertrap geschilderd, mèn wat een werk. Maar mooi werd het wel.

Pennestreek

Pennestreek

16-10-2016 om 20:29

Eindelijk ook hier actie

Van de week mijn winterkleren van zolder gehaald, en de zomerspullen dus naar boven gedaan. Nu nog de schoenen en de jassen...
Vandaag kruidenkastje aangepakt, de hond gedoucht (ook zo'n uitstelklusje, maar vandaag kon ze lekker drogen in het zonnetje in de tuin). Ook nog even een lapje gehaald over alle plinten beneden en het schakelmateriaal. Wilde ik ook al tijden doen. Oh ja, en de vuilnisbak schoongemaakt. En samen met zoon het gras gemaaid. Stond ook al weken op het lijstje. Dus over vandaag zeer tevreden. Hoef nu alleen nog maar het putje van de douche schoon te maken, hond is nogal langharig...

Saar

Saar

17-10-2016 om 09:14

hier

niet zo veel gedaan nog.
Wel veel gepoetst, was hard nodig.
Een klein 'kastje' gedaan wel, een plek waar ik moeilijk bij kom en die altijd overgeslagen wordt, een combi van bovenkant tv kast met een hoog vensterbankje. Daar staan vooral kaarsen en verder een hoop knutsels, een hoop stofvangers. Eindelijk weer fris en een hoop knutsels weggedaan.
Verder een hoop kleine poetsdingetjes waar ik normaal niet echt aan toekom.
Poeh, een todo kastjes lijstje? Doe ik maar niet, zou er compleet moedeloos van worden!

hebben jullie ook een ander uitstellijstje of zo in je hoofd?

ik merk dat de kastjes me goed doen,maar dat ik ook vaak dingen tegen kom die ik niet onder kastjes vind horen maar wel veel voldoening geven. Mn ramen bv vanochtend al vroeg boven ze allemaal gedaan. Pfff...was toch echt pas een maand of 4 geleden... ja ik weet t niet vaak maar tjonge wat een modder kwam eraf!!
Nog een plankje meegepakt in mn zoon zijn kast: de sokken plank, alle mandjes op zn kop( de hond was naar boven meegelopen met de oudste en keek me echt aan van wat doe jij??) Alles uitgezocht en weer gesorteerd, oude sokken weg en weer 3 nette bakjes over.

Lou

Lou

17-10-2016 om 10:34

Lilian

Ja! Ik hanteer de term kastje per dag als een afkorting voor: kastje of laatje of rommelhoekje of stapel papier of iets anders wat er telkens maar niet van komt en wat niet hoort bij de basis van boodschappen-koken-wassen-etcetera. Het gaat hier in huis namelijk zéker niet alleen om kastjes. De ramen boven doe ik bijvoorbeeld bijna nooit, die zou ik heel voldaan op mijn lijstje zetten.

tante Sidonia

tante Sidonia

17-10-2016 om 11:19

precies

Ik vat een kastje per dag ook ruim op en gebruik het voor alle uitstel-opruimklusjes in huis.Ik vind niets zo erg als opruimen. Poetsen, boenen is verstand op nul en blik op oneindig: daar ben ik goed in!
maar nadenken over spullen en wat je er mee wil, niet weg kunnen gooien, eigenlijk wel weteen dat je het niet gebruikt....daar krijg ik de kriebels van!
Ik heb het hele weekend NIETS nuttigs gedaan; heerlijk dus nu ga ik weer even lekker aan de slag.

lennest

lennest

17-10-2016 om 11:27

van keukenkast, naar kelder, naar schuur, naar.... WEG!

Afgelopen zomer: de keukenkastjes opruimen, dat was het idee. Een deel zou weg kunnen, maar het grootste deel niet, naar de kelderkast. Dacht ik. Maar daar was geen plaats meer. Een deel naar de schuur? Daar was ook geen plaats meer. Ben dus maar begonnen met de kliko voor de schuurdeur te zetten plus 3 bananendozen. Schuur opgeruimd, kelderkast opgeruimd en uiteindelijk ook de keukenkastjes. Ongelooflijk veel weg gedaan; veel op Facebook gezet, via zo'n ruilpagina. Geruild tegen stekjes, plantjes, pak rijst, dat soort dingen. Want ja, veel dingen die ik niet meer gebruik, vond ik toch nog te goed om weg te gooien en zo heb ik er een ander nog een plezier mee gedaan (hoop ik). Heb nu zeeën van ruimte, maar hoe lang?
Verder ook nog de mand met handschoenen (waarom bewaar ik toch enkele handschoenen???) en mutsen opgeruimd. Sommige items weg gegooid, veel weg gegeven.
Volgend project: de vriezer, maar daarvoor moet het eerst kouder worden zodat alles even naar buiten kan.
Het werkt wel, een kastje per dag of per week of per maand of per jaar, dat mag toch ook?

Lou

Lou

17-10-2016 om 11:58

Haha lennest

Een kastje per jaar
Het verplaatsen van zooi is ook zo herkenbaar! Als wij een klusje in huis bedenken en we denken er even over door wat er gedaan moet worden aan voorbereidingen, komen we altijd vroeg of laat uit bij: berghok opruimen. Dat is mij voor nu nog een beetje te ambitieus maar echt, ooit ga ik het berghok opruimen. Al die andere kastjes en troepjes zijn ook al heel fijn.

Het probleem met de 'grote dingen' zoals de inloopkast en het berghok, is dat er zo veel van mijn man ligt. Dat moeten we echt samen doen en hoewel hij mijn acties geweldig vindt, heeft hij weinig zin om mee te doen. Hij is ook veel drukker dan ik en vrijwel elk weekend moe, ik heb daar wel begrip voor. Uiteindelijk gaat dit wel een bottleneck worden vrees ik. Dan heb ik alle kastjes en laatjes uitgemest en het berghok ligt nog steeds vol oude fietsonderdelen en computerspullen waarvan ik niet weet of ze weg mogen of niet

zebra

zebra

17-10-2016 om 12:35

2 dingen

gedaan vandaag namelijk een wasmand met een allegaartje aan wasgoed opgeruimd waaronder veel sokken die hun wederhelft kwijt waren. En daarna de plank van mijn kledingkast (man heeft zelf ook een kast) leeg gehaald, gesorteerd en een groot deel in een zak gestopt, rest weer terug de kast in.

Ook wel wat gepoetst maar niet in hoeken en gaten.

Half a twin

Half a twin

17-10-2016 om 19:01

een ander die een kast doet telt ook wel toch?

Man heeft vandaag de schuur gedaan. Ik heb wel wat ondersteuning gegeven en op tijd voor koffie gezorgd. Naar de milieustraat gelopen. Weg is maar weg, milieustraat is dichtbij. Lopend kan ik 4 keer per uur heen en terug. Glas weggebracht, kromme planken enz. Morgen nog een keer met 2 zakken kleding en nog wat rommel en dan is het klaar. We kunnen weer samen in de schuur zonder elkaar in de weg te staan. Helemaal blij.

Half a twin

Half a twin

17-10-2016 om 21:18

Volgend vies klusje

Was net nog even in de schuur en zag toen de frituurpan staan. Die moet ik ook nog eens doen binnenkort. Maar heb er zo geen zin in.

Lou

Lou

17-10-2016 om 22:49

Volgens het boekje

Ik heb geheel volgens voorschrift vandaag een keukenbovenkastje gedaan. Had er weinig zin in, want het is zo'n onzichtbaar klusje. Maar wat blijkt: als je de helft weggooit en de andere helft naar de kringloop brengt, is het helemaal niet meer onzichtbaar. Dan kun je namelijk allerlei dingen die je wel wil bewaren maar die storend in het gezicht staan - bovenop de kast en zo - fijn in dat kastje mikken!

Lou

Lou

17-10-2016 om 22:51

gezicht = zicht

Zo storend (in mijn gezicht) was het nou ook weer niet.

Christel

Christel

18-10-2016 om 13:23

En ik

Heb alle 8 de planken van de voorraadkast gedaan. Alle 8! Nu staan daar ook de broodbakmachine ed, dus dat zijn snelle plankjes, maar toch, alle 8!!

Half a twin

Half a twin

18-10-2016 om 13:52

voorraadkast check

Die heb ik ook net gedaan. 6 planken! Ben nu aan de frituurpan bezig.

Tonny

Tonny

18-10-2016 om 14:03

half a twin... o.t.

Weg met dat frituurding joh. Koop een airfryer. Ben je meteen van dat stomme klusje af - want dat is het zeker, zo buiten beeld in de schuur.

Lou

Lou

18-10-2016 om 15:08

Voorraadkast

Is het vandaag voorraadkastendag?
Goed idee.... Ik zal er eens voorzichtig een blik op werpen.

Half a twin

Half a twin

18-10-2016 om 15:23

voorraadkast

Als de nieuwe boodschappen er niet meer bij kunnen moet je iets. In mijn geval sorteren. Thee bij thee hagelslag bij hagelslag. Dan kan ik stapelen. Dan past het makkelijk. Klusje van een half uur. Frituurpan is schoon. Airfryer komt als de frituurpan kapot gaat. Nu eerst andere prioriteiten. Computer voor jongste

Lou

Lou

19-10-2016 om 19:55

Alles anders

Ik heb de helft van de keukenkasten en kastjes gedaan, en alles anders ingedeeld, veel weggedaan. En de afzuigkap schoongemaakt. Morgen de onderste kastjes. Gaat ineens lekker hier!

Half a twin

Half a twin

19-10-2016 om 20:56

Mijn bureau

Op de studeerkamer was man eindelijk klaar met de computer wissel, zoon een nieuwe en de oude van zoon opgewaardeerd tot een bruikbare voor zijn vader. Het bureaublad was weer zichtbaar dus ik heb eindelijk de bakjes post gedaan die overvol waren. Er is nog een klein frutje over waar ik wat mee moet, mailtje maken, mapje kopen en dan is het weer leeg.

40er

40er

19-10-2016 om 22:21

Jeuj

Ben ook bezig geweest, had vanmorgen tijd over, mijn hangkast is gedaan. Zomerjurkjes eruit, winterjurkjes erin! Morgen de kast met planken doen!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.