Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


Saar

Saar

20-10-2016 om 06:47

Hier ook nog bezig

Heb een kastje gedaan waar ook al een allegaartje in staat/ligt; wijnglazen en een hoop servies dan weinig gebruikt wordt, maar erbij was enorm veel rommel gekomen. Veel weggegooid en alles fris gewassen, fijn!

Pennestreek

Pennestreek

20-10-2016 om 08:37

Wat gaan jullie goed!

Ik ben lichtelijk jaloers... Hier gaat het allemaal echt heel moeizaam, heb ondanks vakantie al moeite met de normale dagelijkse dingen bijhouden. Nou ja, ooit...

Lou

Lou

20-10-2016 om 15:48

Vandaag kink in de kabel

Ik wilde eigenlijk relaxed de bestekla en het kruidenrek gaan doen, maar van achter de bank kwam ineens een lucht! Helaas is de ruimte achter de bank een soort opslagkast maar dan zonder kast: een enorme bult kampeer- en andere zooi. De kattenpis zat op de tentzak, helemaal onderin uiteraard. Ik vond nog een handig pasje terug en een nagelvijl. Wel balen van die tentzak. Ik denk dat ik hem maar weggooi en de tent (nog niet gecheckt of die ook nat is!) in een vuilniszak stop.

Maar oh, wat zijn sommige stukjes van dit huis toch rommelig en stoffig en eerlijk gezegd ook vies. Ben steeds blijer met dit draadje... nu doe ik eindelijk wat.

Niet direct jaloers zijn hoor Pennestreek. Ik heb nu de halve keuken gedaan ja, maar er is nog een héle lange weg te gaan voordat het hele huis netjes is. If ever.

40er

40er

21-10-2016 om 18:19

Ook lekker bezig

De kledingkasten zijn allemaal geweest. 5 zakken in de reshare bak (inclusief schoenen) 2 zakjes naar een nichtje.
De kapstokken zijn gesorteerd alleen de handschoenen /sjaals/mutsen nog.
Zo fijn! Nu hopen dat ik volgende week ook nog in de flow zit. Dan mag ik weer gewoon werken.

Fijn weekend, wie weet doe ik morgen nog een kastje

Half a twin

Half a twin

21-10-2016 om 19:58

Gifkabinet

Doordat de wasmachine lekte, dat merkten we in dit badkamer, moest de hele hoek bij de wasmachine leeg. En na het oplossen van het probleem de hele hoek schoongemaakt en opgeruimd. Het kastje waar de wasmiddelen in staan van binnen en buiten gepoetst. Staat normaal vast aan de muur maar was nu los, mijn hemel wat een stof heeft zich daar in 10 jaar verzameld.
Nadeel is wel dat ik de badkamerkast nu opnieuw moet doen. Er was een stuk van het plafond uitgehaald om bin de afvoer te kunnen. Man heeft ook de ventilator vervangen dus komende week genoeg te poetsen. Morgen weekend en dan ga ik aan mijn echte hobby. Lekker kokkerellen.

Saar

Saar

22-10-2016 om 23:43

wauw

Ik verbaas mezelf!
Heb een keukenkastje gedaan met flink veel serviesgoed.
En kledingkast van man en van mij.
Resultaat is voor mij prima, al zullen de meeste mensen het niets vinden
Een heel verschil met hoe het was, het was écht, mmhh, rommelig?
Nu kunnen we weer wat vinden!
Ook een blouse gevonden die ik echt dacht kwijt te zijn...
Hing gewoon in de kast...bloos.
Heb niet zoveel kleren dus blij ermee!

En tsja, lijkt alsof het al heel wat is/wordt hier, maar valt best tegen!
(niet erg hoor, gewoon te druk, je kunt niet alles hebben. Maar toch blij met deze stapjes. )

mijk

mijk

23-10-2016 om 10:23

wat kan jou het schelen?

Wat anderen van joy kastjes vinden? Gaan ze maar hun eihen last bewonderen!

Mijk

Juno

Juno

23-10-2016 om 15:35

Wervelwind en tijd van de maand

Geen kastje per dag maar wel ontzettend veel gedaan deze week. Ik heb opruimeritis en daar maak ik even goed gebruik van. Twee keukenplanken omgewisseld en geordend. De bakjes voor brood stonden hoog en het tostieapparaat laag omdat dit destijds handig was met de kinderen. Gewoon omwisselen kon niet ivm de hoogte van de apparaten dus de planken moesten versteld worden.
Sinds deze week een nieuwe stofzuiger en deze past wel in de meterkast op het daarvoor bedoelde plankje. Hiervoor had ik een Henry en dat paste niet. Meterkast opgeruimd, alle bakjes met snoertjes, schoenpoets, lampjes of schoonmaakmiddelen uitgezocht. Megastrak, heerlijk!
Nu even theepauze, ben bezig met de linnenkast. Man vouwt anders op dan ik en hecht niet zo veel waarde wat op welke stapel komt. Ik vind het prettig als éénpersoons-hoeslakens niet bij de tweepersoons-onderlakens liggen en dat tafelkleden beneden bij de servetten liggen en niet bij de washandjes. Zelfde maat handdoeken bij elkaar, heerlijk. Als we tijd hebben halen we straks samen het kofferzoldertje leeg. Dat is dan niet in een dag klaar omdat er heel veel moet worden uitgezocht.
Structo in de kast wordt structo in mijn hoofd.

Juno

Juno

23-10-2016 om 17:14

O en

Ik heb deze week ook alle kastjes in de badkamer opgeruimd en geordend.

lennest

lennest

23-10-2016 om 17:44

de strijk

gisteren maar eens alle strijk bijgewerkt, echt alles en het was heeeeel erg veel, het paste niet meer in de wasmanden, het wasrek hing vol, de wasdroger was vol en er ligt nog was die gewassen moet worden. De kinderen strijken hun was zelf, het was alleen was van mij en van man, plus handdoeken, dekbedovertrekken die gefrommeld in de wasmand zaten, enzovoorts. Ik was trots op mezelf! Maarre, toen moest het de kast in. Je snapt 't? Project kast staat op de nominatie, wanneer? Nog geen idee!

mijk

mijk

23-10-2016 om 18:00

zo grappig al die verschillen

'mijn kinderen strijken zelf'. Mijn kinderen koken geweldig maar strijken is denk ik volkomen vreemd concept. Wij strijken niets. Wel goede uithang en wegvouw discipline. Dat wel...

Mijk

Lennest

Dat herken ik haha, ik strijk wel nog t meeste voor iedereen( nou voor dochter niet alles,want die frequentie waarmee t weer even gepast op de grond beland is me iets te hoog) TV aan op zondagavond in de slaapkamer, een programma wat de heren niet willen zien aan en strijken maar. Echt niet erg....maar die stapels weg ruimen.....bleeh. En moet wel want t ligt op m'n bed --
Nu hebben we een groot deel van de kasten hang gedeelte en dat scheelt al wel. Alles van zoon aan de deurknop en die hele handel zo de kast in voor ons, die inloopkast is achter me. Maar dan blijft er nog veel over op m'n bed.

Ik heb een paar bakjes van de grote koelkast uitgedaan en de douche met chloor te lijf gegaan tegen oprukkende schimmel. Pfff dat blijft een probeer in de badkamer bij ons.

mijk

mijk

23-10-2016 om 18:02

geen kritiek hoor!

Vind het geweldig dat ze het kunnen maar meer dat ik het leuk vind om te horen. Hoe anders iedereen dingen aanpakt!

Mijk

Mijk

Das t probleem hier...ik vouw veel weg als ik de droger leeghaal. Dochter wast tussendoor de bergen op haar kamer weg en...dondert alles op de grond wat inde droger zit. Tja. Dan is het echt super gekreukt... nu heb ik t een paar keer bij haar gedaan en t wordt iets minder.

mijk

mijk

23-10-2016 om 20:28

Die van mij gaat dan in gekreukte kleren maar school

Mijk

Fransien

Fransien

23-10-2016 om 21:31

soms is het ondankbaar werk

Toen ons huis verbouwd werd (dubbele dakkapel erop) moesten we de hele zolder leeghalen en de troep daarvan is inderhaast in de kleinste slaapkamer gedumpt. Beide zoons gaven er toen de voorkeur aan om gezellig een kamer te delen, dus geen vuiltje aan de lucht.
Sinds kort heeft jongste echt behoefte aan z'n eigen bedje en zijn we flink aan de slag gegaan om de boel te schiften. Hij heeft zijn eigen hoogslaper en een inbouwkast met flink wat planken. Tot vandaag waren er maar twee planken van hem, nu heeft hij er vijf en kan hij makkelijk bij al zijn kleren en zijn boekenplank.
Ik had graag een stuk meer vloeroppervlak bij hem vrij zien komen, maar dat lukt nog niet erg en al het harde werk zie je nu niet nu de kastdeur dicht zit. Dat frustreert nogal.
Gelukkig is de gang wel wat meer opgeruimd.
Nou de kamers van mijn middelste twee slordervosjes nog, die zijn hard nodig maar dat zullen ze voornamelijk zelf moeten doen. Mijn oudste slordervosje kwam er net vanavond op de laatste dag van de vakantie achter dat ze nog een heel stuk voor frans in moest leveren morgen, voor een cijfer, zucht...

mjjk

datt ze dr eigen kleren frommelt ... prima ( maar die strijkt ze dan smorgens) maar t zijn mijn kleren of dievan mijn man die op de grond liggen helaas. En ik wil niet gekreukt naar school ; )

Pennestreek

Pennestreek

23-10-2016 om 22:10

Ha Fransien, hier ook hoor

Vandaag verjaardag van jongste gevierd. Ik stuur haar net een uurtje geleden naar boven, want ze mag dan wel 14 worden, morgen begint de school weer dus ze moet weer in het gareel. Natuurlijk oogt haar kamer nog steeds alsof er een atoombom is ontploft en het ruikt er naar nagellak. Maar daarnaast zit ze met haar net gelakte nagels krampachtig te schrijven. Blijkt ze toch huiswerk te hebben. Echt wel een keer of 5 naar gevraagd de afgelopen week, maar ze had geen huiswerk, zei ze. Af en toe...

Verder dit weekend niet echt aan kastjesprojecten toe gekomen, maar toch heel veel gedaan. Ramen gezeemd (met die laaghangende zon is er in dit jaargetijde al snel niet meer door de schuifpui te kijken) en er was om de een of andere reden enorm veel wasgoed dit weekend. Natuurlijk gebakken met dochter voor haar verjaardag en vanwege de visite extra gestofzuigd en gedweild. Dus toch een goed gevoel aan het weekend overgehouden. Naast dat het erg gezellig was vandaag.

lennest

lennest

23-10-2016 om 22:53

o, maar mijk

als het even kan, sla ik de strijk over, wat niet hoeft, hoeft niet. Punt is alleen: als ik het in de wasmand mik omdat ik weer 'ns te traag ben geweest om alles gewoon direct op te vouwen dan wel in de kast te hangen, ziet de was er na één dag al niet meer uit. En echt, witte herenoverhemden onder een blauw kostuum, moet je wel strijken. En op het gevaar af dat ik heel Nederland over me heen krijg: ja, ik strijk zijn overhemden. Ik heb twee linkerhanden als het gaat om klusjes in huis, hij niet, maar wel twee linkerhanden als het om strijken gaat. Opgelost.

40er

40er

24-10-2016 om 08:07

Over dat strijken hè

Wat is er mis mee om zijn overhemden te strijken? Ik snap dat niet goed nml.

Half a twin

Half a twin

24-10-2016 om 08:44

Mannen kunnen het ook

Volgens veel mensen op OO. Ik sta niet te springen om alle overhemden te strijken maar doe het wel. In was of opruimdraadjes hier heb ik al meerdere keren te horen gekregen dat manlief het dan zelf kan doen. Maar inderdaad ik kan het netter en sneller en manlief is beter met de grasmaaier en heggeschaar dus ik strijk ook al vind ik het niet leuk. Man vindt grasmaaien en heg snoeien ook niet het allerleukste klusje maar ja, het moet gebeuren.

strijk ook overhemden

en niet eens omdat mijn man zo goed is in klussen Strijken is een prima moment om je gedachten de vrije loop te laten en ik voel me opgeruimd worden door de geur van (liefst buiten gedroogd) wasgoed, de warmte van het strijkijzer en de fraaie stapeltjes. Zo.

Nee ik strijk niet alles, zo'n freak ben ik niet. Overhemden, slopen, theedoeken, zakdoeken (jaja, die worden hier gebruikt). soms een jurk of blouse. Bij moeder van minimeisje idem dito, aardig klusje als ukkie slaapt.

Ouwe ADD'er

Ouwe ADD'er

24-10-2016 om 09:07

Overhemd

Mijn man strijkt zijn overhemden zelf. Niet omdat ik er te beroerd voor ben, maar omdat hij vindt dat hij het zelf beter kan en ik ga natuurlijk niet smeken of ik het mag doen.

Ach, ieder z'n ding. Ik heb weer andere kwaliteiten. Hoewel die helaas niet zo heel erg op het huishoudelijke vlak liggen.

Miep Kraak

Miep Kraak

24-10-2016 om 09:50

theedoeken strijken?

Ik heb "altijd" geleerd dat je dat niet moet doen, ook niet met wasverzachter wassen, net zoals niet bij handdoeken.
Dit ivm vermogen tot vochtopname.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

24-10-2016 om 09:52

Overal en nergens bezig

Hier gaan we juist de vakantie in.

Man heeft gisteren een nieuwe mega kast op de badkamer opgebouwd en alles uit het oude kastje er alvast ingemikt (heel lief) en hij heeft zijn best gedaan, maar ik vind dat dat beter kan. Dus daar ga ik me vandaag aan wijden. Ik had al bakjes klaarstaan, dus die gaan erin en nu kunnen meteen wat spullen van zolder erin. Maar eens kijken hoever ik kom, dit is ook iets dat moet groeien.

En verder wil ik van de week nog wat leuke dingen doen met jongste en middelste en moet ik tussen de bedrijven door nog een beetje werken.

Dus ik hoop dat ik nog wat tijd overhou voor mijn overloop project en een klein los kastje her en der.

40er

40er

24-10-2016 om 12:38

Oh..

Man kan dat heel goed zelf, maar ik vind het een heerlijk kluisje! Lekker alleen in de keuken, tv aan. Ik strijk, man hanteert de stofzuiger, goede deal vind ikzelf!

Half a twin

Half a twin

24-10-2016 om 12:47

40er

Mag ik een mandje brengen dan?

40er

40er

24-10-2016 om 16:05

Half a twin

Ja hoor, breng maar..... regio twente

Half a twin

Half a twin

24-10-2016 om 16:11

pff...

Voor de tweede keer in 5 weken de badkamer een grote beurt gegeven. Was wel nodig na dat klussen van afgelopen week. Zit nu even aan de thee. Dan zo maar eens eten voorbereiden. De wekelijkse estafettemaaltijd. Vandaagr 4 personen die in 3 rondjes eten. Dan heb ik alles startklaar zodat het weinig tijd kost. Als ik dit vrijdag had geweten had ik wat anders gekocht voor vandaag, iets dat als hele maaltijd in de magnetron kon. Gebakken kriel opwarmen vind niemand hier te eten.

Half a twin

Half a twin

24-10-2016 om 16:12

40er

Twente das wel ver! Bollenstreek hier, Keukenhof ligt om de hoek.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.