Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


Ouwe ADD'er

Ouwe ADD'er

24-10-2016 om 17:28

Met goeie moed

Vandaag weer verder gegaan na minstens een week alleen de noodzakelijke dingen gedaan te hebben. Ik heb het dressoir onder handen genomen, waarop iedereen zijn sleutels, pasjes, tekeningen, post en andere dingen neer had gelegd.

Normaal gesproken hou ik dat wel bij, maar het was er de laatste weken bij ingeschoten. Bibliotheekpasje ook weer gevonden.

Half a twin

Half a twin

26-10-2016 om 14:58

Val in herhaling

Toen dit draadje weer werd afgestoft had ik beneden binnen en buiten de ramen gelapt, vorige week ook gedaan, omdat er iemand een hand op had gezet om steun te zoeken. Oké kan gebeuren. Deze week achter al twee keer de ramen gelapt, omdat de buren bomen vol rijp fruit in de tuin hebben waar vogels op af komen. Soms wel 70 tegelijk. Of er zit vogelpoep op de ramen of er vliegt een vogel tegenaan met een stuk appel in zijn snavel.
Om half twee had ik het klaar en zojuist flatst er weer wat tegen de ramen.

Ik schijt ervan!! Waarom oogst de buurman niet verder? Een paar weken terug had hij de appels voor de helft geplukt en toen is hij gestopt. Nu hangen er nog heel veel druiven, peren en pruimen en een paar appels.

Gisteren een dagje werkster gespeeld bij mijn gegipste zus dus thuis geen kastje gedaan, vandaag hier een stapel strijk weggewerkt, ramen gelapt, een pan stoofvlees opgezet, bedden verschoont en een uur gesport. Helaas geen kastje, misschien straks tijdens het koken even de bestekla. Ik hoop het.

Pennestreek

Pennestreek

26-10-2016 om 21:53

Trots op mezelf

Vandaag de badkamerkastjes gedaan. Alles helemaal uitgezocht en schoongemaakt en opnieuw ingedeeld. Meteen een stukje van dochters kamer gedaan. Dat is net de bermudadriehoek in ons huis, dus ik heb alweer wat dingetjes teruggevonden die op mysterieuze wijze verdwenen waren . Verder ook nog hardgelopen, naast de normale klusjes op mijn vrije woensdag, dus ik ben behoorlijk blij met mezelf vandaag!

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

26-10-2016 om 23:27

Joh half a twin

Daar hebben ze wat mij betreft dus gordijnen voor uitgevonden...
Echt no way dat ik vader dan 2x per jaar mijn ramen was. Daar is ook geen beginnen aan, dat blijkt wel uit jouw verhaal....

heerlijk

Zolderkasten opgeruimd, en de linnenkast is weer keurig.
En de tuin geveegd, telt dat ook?

Pennestreek

Pennestreek

27-10-2016 om 16:03

Bromvlieg, twijfelgeval

In deze tijd van het jaar veeg ik dagelijks, ook de stoep, want anders ben ik bang dat een aantal van mijn bejaarde buren voor mijn deur onderuit gaat op die gladde blaadjes. Ik zou het zelf ook graag als 'kastje' noteren, maar eigenlijk is het meer zoiets als de vuilcontainers buiten zetten vind ik....

mijk

mijk

27-10-2016 om 18:31

ZO helpen jullie mij nu even op gang

het wil even helemaal niet. Vakantie geweest met dikke vette blaasontsteking teruggekomen en helemaal ad hoc aan het rondrennen. Maar ik moet weer en ik weet het niet..

Dus ik ga nu een handschoenenlaatje doen

Mijk

Lou

Lou

27-10-2016 om 20:44

Mijk

Handschoenenlaatje is helemaal oké!

Ik heb een virusje te pakken, man is al drie dagen ziek en ik kom er gezellig bij liggen snotteren geloof ik. Dus hier hapert het systeem ook. Maar hee, gezondheid is nog altijd belangrijker dan een kastje.

Overigens doe ik ook echt niet vaker dan twee keer per jaar de ramen.

Half a twin

Half a twin

27-10-2016 om 21:05

Ginny even ot

Maar wil je dan niet naar buiten kijken? De herfstbloeiere staan nu in bloei, kijk ik met een kopje thee in mijn hand lekker de tuin in. Hier in het westen waait het best vaak en dan zit er allemaal stof en of zand op de ramen, als het dan een beetje regent kan je echt niet meer door de ramen kijken.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-10-2016 om 23:56

Ach jawel hoor

Maar het is nou niet zo dat de ramen zo vies zijn dat ik niet meer naar buiten kan kijken. En ik zet er gerust ook gewoon af en toe de tuinslang op. Het is in ieder geval niet zo dat ik gauw nog even een vet handje afpoets. Dat stoort mij niet. Ik heb sowieso een (heel mooie) raamsticker op kinderhoogte zitten.

Die viezigheid stoort mij alleen als de zon er op staat, nou dat is voorlopig nog niet. En ik was de buitenkant echt ook alleen als het lekker weer is.

gisteren zat ik met een kop thee hier t draadje te lezen.

Hup draadje even weg, natte doek in mn hand en de wandbak( nzo'n soort grote letterbak maar dan met spullen) gauw schoongemaakt...mocht ik weer verder lezen

Fransien

Fransien

30-10-2016 om 10:27

En hier

Weer een klein rommelhoekje opgeruimd. Zelfs oudste dochter wordt erdoor aangestoken en doet nu een sinterklaassuprise van 5 jaar geleden (eindelijk) weg.
Het gaat niet snel, het gaat niet altijd zichtbaar, maar het gaat wel. Nou nog zorgen dat de rest de vrijgekomen ruimte niet direct weer opvult met andere troep (of de schoenen voor ipv op het rek zet, of het schoenenrek als tassenrek gebruikt, of...)

daar loop ik ook tegenaan

dat mn mooie plankje/laatje/plekje binnen mum van tijd weer vol of vies is.
Daar baal ik regelmatig wel van hoor, maar met 2 pubers in huis is t zuchten en weer door gaan...

Pennestreek

Pennestreek

30-10-2016 om 11:48

Daarom heb ik zo'n hekel aan het huishouden

Het is nooit af. Je werkt je een slag in de rondte, maar als je het een af hebt is het ander alweer hard toe aan een poetsbeurt... En wat je hebt gedaan, wat dan ook, blijft nooit lang netjes/schoon/opgeruimd. Maar ja, ik kan slecht tegen troepjes, vuil, rommel. En ik ben de enige in huis die er echt last van heeft, dus ik ben ook de enige die zich geroepen voelt er regelmatig wat aan te doen.

hard gewerkt

op tijd begonnen met het badkamerkastje,dat was mn kastje voor vandaag. Toen daar gevlucht voor puberella,want opmaken en poetsen gaat niet samen.De stofzuiger door de slaapkamer en ik kijk de inloopkast in (das de zolder van de helft v d garage) Heel veel schoenen en stof gapen me aan. Nu is de moed er en ja hoor, heel de vloer is weer schoon,vlokvrij en er zijn wel 5 paar schoenen weg. De andere helft van de inloopkast is opslagruimte voor zomergoed,badlakens etc. Ook daar is het al weer een eind netjes. De vakkenkast bewaar ik voor later

Half a twin

Half a twin

31-10-2016 om 14:54

I spy

Alles zo snel weer vies, plakkerig en rommelig. Je poetst voor nop zo ongeveer. Heb dit weekend eens gespioneerd hoe ega dingen in de vastwasser zet. (De kastdeurtjes links en rechts van de vaatwasser hebben altijd spetters van plak en kleef) Hij trekt de bovenste korf helemaal naar voren en zet dan de bekers en glazen er op zijn kop in. Zelfs als in dat glas nog wat cola zit of (toppunt van gespetter) een fikse bodem koud geworden koffie! De spetters vliegen door d Er keuken. Dus ik mag weer de vaatwasser inruimen, hij zet de zooi wel op het aanrecht als ik zo blijf zeuren!?!?
Vandaag nog niet veel gedaan, alleen de filters van de zakloze stofzuiger schoongespoeld en een was opgevouwen. Morgen weer een laatje of een kastje.

Paperclip

Paperclip

31-10-2016 om 15:06

Nou Half a twin

daar zo ik niet zomaar mee akkoord gaan! Lekker makkelijk! Maar ik neem aan dat het laatste woord er bij jullie nog niet over gezegd is .

Hier op kantoor vraag ik me ook wel eens af hoe het er bij mensen thuis aan toegaat. Meestal wordt alle afwas gewoon zo op het aanrecht geplempt, terwijl eronder de vaatwasser gewoon open staat... En inderdaad liefst met een bodem koude koffie erin. Erger u niet, verwonder u slechts he?!

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

31-10-2016 om 15:43

Oh simpel h-a-t

Ik zou niet zeuren, maar je man Hoofd Frontjes poetsen maken....

Half a twin

Half a twin

31-10-2016 om 15:53

Blij

Nou met consequent ALLE afwas op het aanrecht zou ik al heel blij zijn! Thuiskomen? Broodtrommel op het aanrecht, dopper erbij en dan komt het na de masltijd of tijdens het koken wel in het apparaat terecht. Hier komt nog wel eens een broodtrommel de volgende ochtend pas uit de tas. Ik probeer daar wat in "op te voeden" op dit moment. Sinds september een verse brugger in huis dus tijd voor wat puntjes op de i.

Ik zei net trouwens nogweing gedaan maar dat valt wel mee. Een uur gesport en vieze was voorbehandeld, gewassen en nog eens gewassen. Dochter was in de Ardennen geweest met survival activiteiten. Mountainbike gereden met het rubber door de blubber noemen we dat hier. Vandaag weer gewoon school dus mama heeft schoenen schoongemaakt, wassen gedraaid en tas schoongemaakt. Echt puber.ik had een grote plastic tas mee laten nemen voor vieze schoenen, dus een fietsbroek en helm met blubber hoeft daar niet in! Die stop je zo in je tas Dan wert je zeker dat alles in de was kan als je thuis komt!

Christel

Christel

31-10-2016 om 16:26

Ik dacht

vanochtend eens de kast van 8-jarige dochter te doen. Waarom heeft zij 38 paar sokken (geteld!)? Past ze die eigenlijk nog wel? Ik heb dus de mandjes met sokken en ondergoed (ook zo achterlijk veel) leeggegooid in de draadmand, daar kan ze uit kiezen. Alles wat ik was leg ik even apart, zo kom ik er vast wel achter wat niet meer past. Zou ik met mijn sokkenhoeveelheid ook eens moeten doen

Loop ik net na t werk naar boven

Om me om te kleden zie ik die mooie schone,lege vloer in m'n kast.. ..blij) t werkt dus echt haha

De stofzuiger leegmaken

Heb ik vandaag ook gedaan. Wat een drama is die nieuwezakloze stofzuiger. Grrrr....!! Je moet m echt uit elkaar draaien dus eerst leegschudden, dan je hand erin om de binnenkant los te draaien en dan pas kun je die omhoog trekken getver.. heel je hand onder t stof. Terugdraaien lukt helemaal niet dus ik vrees dat ik deze stofzuiger niet lang heb. Aangezien alle stof steeds binnenin zit en dat ding dus 2 x per week open moet. Dan zit er pas een kwart v d zak vol maar hij doet dus niks meer. Rotding.
Pfffff... denk aan je schone kast...

Half a twin

Half a twin

31-10-2016 om 21:17

Dure van D.s.n

Ik druk op een knopje als ik een zak om de te openen klep heb gedaan. Dan valt het stof in de zak, klaar! Dan kan ik de bak omspoelen of uitvegenmet ern doekje. Alleen de filters uitspoelen stel ik altijd zo lang mogelijk uit. Die dingen moeten droog voor het volgende gebruik en dat duurt lang. Ik ben heel tevreden over het ding

Dat omkiepen had ik

Bij de vorige stofzuiger ook, maar deze van " vuilduivel" vrij vertaald is echt een ramp.

Fransien

Fransien

01-11-2016 om 22:38

Dochter

Zucht, ik loop haar nu al twee weken iedere dag naar boven te sturen om op te ruimen en die kamer ligt nog bezaaid met kleren en troep...
Ze heeft tot dit weekend om nu te zorgen dat de grond in haar kamer vrij is, de boeken op de planken, de tekenspullen in het laadje en de kleren opgeruimd zijn en anders gaan alle frutsels en dingen haar kamer uit.

Ik schiet wel lekker op met de plankjes in de kamer van de jongste, daar was bij de vorige verbouwing een hoop terecht gekomen wat er niet hoorde.
Maar er is nog een hoop te gaan, en dat met Sinterklaas in aantocht...

40er

40er

02-11-2016 om 13:06

Goed bezig

Gisteravond telefoon, mijn afspraak voor vandaag werd afgezegd. Eerst vanmorgen maar boodschappen gedaan en daarna begonnen met de keukenkastjes! Joepie, liep er al zolang tegen aan te hikken. Nog 4 te gaan en 2 plankjes! Poets direct daarna maar de hele keuken, eten was al klaar! Soms best fijn als afspraken niet doorgaan!

kapstok

ik heb de kapstok ontdaan van vele lasten manlief draagt zelden een jas maar verzamelt wel alle jassen,vesten,voetbaljassen etc op de kapstok. Een aantal vast uitgewassen en die kunnen straks weg en weggelegd worden. Nu nog moed verzamelen want ik wil zooo graag ook zon mooie gladde keuken als 40-er

Pug

Pug

02-11-2016 om 14:18

boekenplank

Ik ben de kinderboeken aan het doorwerken. Alles waar ze te oud voor zijn wil ik weg. Op Marktplaats loopt het niet zo, dus misschien tzt toch maar met het papier mee.

zonde pug

vaak zijn er mensen erg blij mee! Wie weet een instelling bij jou in de buurt? een voorbeeld Wij zijn op de BSO altijd blij met prentenboeken voor de jongsten en losse verhalen boeken om even lekker een verhaaltje te lezen als er iemand moe is.De boeken slijten bij ons wel veel harder dus moeten regelmatig vervangen worden.

Christel

Christel

02-11-2016 om 14:43

En boeken

kunnen ook altijd naar de Kringloop. Wij brengen èn halengte daar regelmatig kinderboeken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.