Home » Forum » Baby s nachts pijn

Baby 's nachts pijn

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
James87
Baby 's nachts pijn

Hoi! Mijn zoontje van 4 maanden en een week is sinds een week of drie vreselijk onrustig snachts. Hij sliep al een poos door, maar is nu drie, vier, vijf keer per nacht heel erg verdrietig, soms zelfs ontroostbaar.
Ik ben bij de huisarts geweest, meerdere malen, maar die houden het op krampjes en sturen me weg. Het consultatiebureau zegt "mamahonger".
Overdag is hij super vrolijk, groeit en ontwikkelt zich super. Het zijn echt de nachten. Twee uur na elke voeding begint het gespook. Met zetpil gaat het iets beter dus hij heeft wel pijn. Hij overstrekt zich en huilt hard.
Ik wil terug naar de huisarts maar het lijkt me fijn om met een eigen idee te gaan zodat ik beter kan aandringen op onderzoek naar.

Hij krijgt volledig borstvoeding. Wie herkent dit? Alvast bedankt!

AnneJ
Tanden krijgen?

Kijk eens goed in het mondje of er iets doorkomt. Het kan tanden zijn. Dan is er overdag genoeg afleiding en 's nachts wordt hij er wakker van.
Mogelijk, mocht hij alleen slapen, wil hij dat niet meer en wil bij jullie zijn, kan ook een combinatie van tanden/pijn en dan niet alleen willen zijn.
Is er iets in je voeding verandert? Kan ook nog een allergie zijn, vooral omdat het na de voeding komt. Koemelk kan een probleem zijn. Dat kun je laten uitzoeken, hoewel ze altijd een slag om de arm houden.

James87
Bedankt voor je reactie

Ik zie of voel niets in zijn mond maar het zou natuurlijk kunnen. Er is niets veranderd in mijn/zijn voeding. Hij heeft verder een heel rustig huidje. Laat wel veel scheetjes.
Hij slaapt bij ons op de kamer! Hij wordt rustiger als hij rechtop zit en ik zie hem regelmatig iets wegslikken, maar komt reflux ook zo laat na een voeding?

AnneJ
Reflux

Geen ervaring met refluxdeskundigen.
Maar is het misschien mogelijk om de bovenkant van zijn bedje een klein stukje hoger te zetten? Als er voedsel makkelijk terugloopt en er is al irritatie in de slokdarm kun je dat daar mogelijk mee voorkomen.

dc
regeldagen?

Dat weet ik nog. Baby die maar niet wilde stoppen met eten. Makkelijkste is bij je in bed nemen een paar dagen en nachten en eraan toegeven, en voor je weet is het weer over. Google er eens op.

Tanden kan ook. Vaak kun je het niet zien en gaat het groeien in vlagen.

Hanna
Regeldagen, reflux

Ja hoor, bij 4 maanden kun je regeldagen verwachten.
Als je aan reflux denkt, kun je 1-literblikken onder de poten aan het hoofdeinde van het ledikantje zetten. Dus bedje flink schuin zetten. Baby wel met zijn voetjes tegen het voeteneinde van het ledikant leggen, anders zakt hij onder de dekens.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.