Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


Pug

Pug

02-11-2016 om 15:01

Lilian

Ik ben van de peuterboeken ook veel kwijtgeraakt aan een kdv, maar deze zijn net weer voor iets ouder.
Net heb ik de prijs iets naar beneden gedaan en een bod verwijderd van iemand die mocht komen maar niets meer liet horen. Misschien helpt het.

Half a twin

Half a twin

02-11-2016 om 16:42

Kleding kast jongste

Ik was bezig in de kast van jongste. Wilde zijn favo angrybirds shirts in de bewaardoos doen. Dat waren bijna naveltruitjes geworden. Staat zoon 2 uur vroeger dan verwacht in de gang. Zijn practicum Biologie veldwerk ging niet door vanwege de regen.
Angrybirds shirts liggen weer op de stapel. Morgen poging twee.

lennest

lennest

06-11-2016 om 17:00

planten verpot

Het is wel geen kastje, maar was wel heel hard nodig: alle planten gisteren verpot. Geen wonder dat het er allemaal zo slap en troosteloos uit zag: te kleine pot, geen aarde meer en heel veel wortels. Trouwens: eten planten aarde? Ik bedoel: toen ik de plantjes heeeeel lang geleden ook had verpot, hebben ze allemaal een grotere pot plus veel verse aarde gekregen, maar nu zie ik alleen maar wortels, waar is de aarde gebleven??
Enfin, ik hoop het effect van het verpotten over een weekje wel te kunnen zien. Heb gelijk m'n nagels maar gekortwiekt, ze bleven zwart!

Fransien

Fransien

06-11-2016 om 22:55

weer een stukje opgeruimd

Dit weekend weer een doos met oude spulletjes kunnen schiften en het blijvende deel een plekje in de kasten kunnen geven.
Is toch fijn, weer een klein stukje iets beter opgeruimd en ingericht.

Lou

Lou

07-11-2016 om 08:56

Samen

Eindelijk een stukje samen met mijn man gedaan. Zooo, dat ging snel. We stonden in het berghok waar je haast niet naast elkaar kan staan en gooiden binnen een kwartier een halve kuub ellende naar buiten. Nou ja, naar de overloop. Een paar dingen geef ik weg, een paar dingen pasten in vuilniszakken en de rest gaat op de groeiende berg voor het grof vuil. Gaan we vaker doen!

Morgen....

Morgen weer een kastje,beloofd. Vandaag alleen puberpuin geruimd tussen en na t werken. Veel meer werk als een kastje dus eigenlijk telt t ook..toch? Gisteren de badkamer ontdaan van schimmelplekjes. Sinds we lekkage hebben gehad is t zo erg.... alle voegen maar flink geborsteld. Weer een stukje afgevinkt .

rommelvakje

naast mn bureau uitgezocht, alle oude papieren zijn weg. nu is er weer plaats.

mijk

mijk

10-11-2016 om 00:52

Het zit hier even helemaal niet mee

En ik kom amper aan gewone huis toe er zijn kastjes gedaan maar het was vooral vies! Staat er vanmiddag vriendin voor de deur die mijn keuken kwam poetsen en koffie kwam doen. Ben er zo door opgeladen! Zo llief!

Mijk

Mijk

Wat lief!! Hopelijk geeft het je wat lucht. Ik stuur een virtueel hulpje naar je toe voor vandaag. Komt ie!!

Half a twin

Half a twin

12-11-2016 om 12:09

Zomer/winterwissel in mijn eigen kast

Zojuist afgerond! Flink wat broeken weggedaan waarvan ik nu echt heb toegegeven dat het ijdele hoop is dat ik er ooit nog in ga passen. Wel jammer van die mooie tijdloze spijkerbroek maar 10 jaar na aanschaf en inmiddels bijna tegen de 50 lopend moet ik beseffen dat maat 36 een maat is die ik niet meer ga passen.
Wel de sportbroek teruggevonden die ik al sinds augustus kwijt was. Joepie! De BH die zich sinds 2 weken op een onbekende plek schuil houdt is nog niet gevonden. Ga zometeen maar een nieuwe kopen, want met 3 de week door is een beetje krap.

en dan heb je er een gekocht....

kaartje eraf en ja hoor...daar is t verloren ding

Half a twin

Half a twin

14-11-2016 om 08:32

En inderdaad.........

Zaterdag nieuwe kleren gekocht met een nieuwe Bh. Gisteren kaartje eraf en meteen aan. Alle anderen zaten in de wasmand of machine.
Zojuist komt puberella naar beneden met de vraag wat er met haar bh gebeurd is. Zij heeft zo'n zelfde maar dan 3 maten kleiner. 70 A om haar lijf zit goed, nu 80 B zag er een beetje lachwekkend uit. Maar waar ze hem nou vandaan heeft? Ik heb haar hele mandje met BH's doorgespit en de mijne niet gevonden nu heeft zij hem wel. Snap er niks van.

Pug

Pug

14-11-2016 om 14:32

vensterbank

Twee vensterbanken achter de bank gedaan. Niks weg gegooid behalve stof, maar het kostte allemaal toch veel tijd om die hoek schoon te maken (onder de bank, naast de bank).

En de boeken die ik eerder noemde gaan opgehaald worden. Dat scheelt alweer.

Half a twin

Half a twin

14-11-2016 om 15:55

Servieskast

1keer per jaar moet mijn servieskast met glazen deuren gedaan worden. De ruitjes lappen en de niet vaak gebruikte glazen door het sop. De buitenkant is gedaan en ruim 1 plank met glazen afgewassen (de makkelijke). Morgen nog de champagneflutes en de bierglazen van dun glas. Heb er ooit twaalf gekocht maar in de praktijk zijn alleen de voorste 2 gebruikt. Maar 2 bierdrinkers in de familie.
Op de bovenste plank staat (antiek) servies dat er echt nooit uit komt. Dat heb ik vorig jasr nog gedaan met kastje per dag. Dat last ik nu staan. En nee het mag niet weg. Volgens de overlevering is het porselein geld waard en het glas en zilver heeft emotionele waarde. Een zilveren boomblad met daarop een peper en zoutstel met mosterdpotje. Gewoon mooi van lelijkheid.

half a twin

ik zei.... hier roepen ze niet voor niks, als lilian wat zegt ...whahhah. Ach geniet van je extra BH joh, kun je er nog eens eentje een paar weken kwijt raken

Pennestreek

Pennestreek

15-11-2016 om 22:15

Het schiet hier echt niet op

En het is hier en daar echt nodig om er 'de bezem door te halen'. Denk dat ik er in het weekend maar een projectje van maak met de pubers, kamers opruimen en kasten uitmesten. Hoewel er niet veel tijd voor is. Hele zaterdag is al volgepland en de rest van het huishouden moet ook eens gedaan worden...
En inderdaad herkenbaar,mje bent iets kwijt, koopt van ellende dan in vredesnaam na verloop van tijd maar een nieuwe en voilá, daar popt hebt verloren gewaande item ineens weer op. Typisch.

Christel

Christel

24-11-2016 om 14:14

Zijn we nog bezig?

Ik wel! Vandaag heb ik de badkamerkast gedaan, zeven plankjes en dat brengt de stand op 83 plankjes/laatjes. Ik ben trots op mezelf!

Lou

Lou

24-11-2016 om 16:42

Zoooooo Christel

Dat gaat goed zeg! Hier is er, zoals helaas met alle projecten en challenges en andere langlopende trajecten die ik vol goede moed begin, toch weer de klad in gekomen. Ik heb laatst de jassen uitgezocht, er is weer plaats op de kapstok. En er is een kuub ellende van zolder meegegaan met het grofvuil. Het helpt allemaal wel, er is al echt meer ruimte hier en daar (want daar doe ik het voor, het huis is te vol naar mijn smaak), maar het schiet nog niet heel erg op. Ik doe er gewoon niet genoeg aan.

Dochter heeft vanmiddag twee nieuwe truien gekocht, want "die andere ben ik kwijt". Zucht. Ik weiger haar kast op te ruimen maar de vingers jeuken soms wel!

ik probeer t wel

soms 2 laadjes tegelijk dan een dag niet of een heeeel klein vakje van een kast.

Ouwe ADD'er

Ouwe ADD'er

24-11-2016 om 21:00

Kwijt

Ik breng er weinig van terecht. Ik heb de bak die ik een tijd terug voor al mijn belangrijke papieren kocht, inmiddels in gebruik. Ik was ervan overtuigd dat ik dan nooit meer belangrijke papieren kwijt zou raken.

Wil ik vanmorgen in die bak op zoek naar een brief, ben ik die hele bak kwijt. Haha. Dieptepuntje.

Half a twin

Half a twin

25-11-2016 om 08:33

Soms zijn de plannen heel goed maar dan...........

Belt mijn zus met gipsbeen of ik (in de erfenis van oma) breinaalden dikte 5 heb. Ik op zoek in mijn stukje kast met handwerkspullen. Kom ik mijn nieuwe haaknaalden tegen en de bol garen waar ik een sjaal van wilde haken als mijn "tennisarm" weer beter zou zijn.

Even proberen hke het gaat, kan ik alweer haken en nu is de sjaal na 2 weken toch bijna klaar, maar de kastjes niet.

Lou

Lou

25-11-2016 om 09:02

eer

Sorry ouwe ADD-er maar die is echt grappig. De hele bak kwijt
Ik heb nu een beetje eer van mijn werk. Er komt straks een ketelman, dat betekent dat 'het hok' waar de verwarmingsketel hangt voor zo ver leeg moet dat hij in elk geval bij de ketel kan. Voorheen was het echt 'Help, de ketelman komt morgen!' en dan samen een half uur sjouwen en allerlei spullen in dochters kamer zetten want in de werkkamer naast het hok was het ook al stampvol. En nu! Een paar racefietsen, wat wielen en tafelpoten, oké nog best een gesjouw, maar in mijn eentje was ik in tien minuten klaar. Alles past in deze werkkamer en ik kan ook nog naar mijn bureau lopen zonder ergens overheen te moeten klauteren. Misschien gaat dit project toch niet zo belabberd als ik denk.

Christel

Christel

25-11-2016 om 10:38

Wat mij helpt

is een blog lezen van iemand die in mijn ogen zoooooo'n vol huis heeft. Vol aanrecht, vol bureau en dan ook nog 2 (schoon)moeders van wie het huis leeg moet dus dan komen erweer dozen bij. Het is een soort schrikbeeld zo'n huis, ik zou er gestoord van worden.

Ik ben van mezelf al opruimerig hoor, ik hou van overzicht, alles netjes, lijstjes en zo. Anders wordt mn hoofd te vol en te druk. Vroeger zou er denk ik een etiketje op me geplakt zijn

Nu staat de eettafel vol spul, net een rondje action, kruidvat en zo gedaan. Het is dat mn lijf HO STOP zegt, ik moet even zitten, maar zelfs dat ergert me al.

Christel

Christel

25-11-2016 om 10:39

Ik zou er eigenlijk

mn werk van moeten maken, opruimen, orde scheppen.

Lou

Lou

25-11-2016 om 10:56

Christel

Dat kan, je werk ervan maken! Aan mij zou je een goeie hebben

Christel

Christel

25-11-2016 om 12:10

Weet je

wat het probleem vaak is: je denkt dat iets heel veel tijd kost en dat is niet zo (bleek net weer).

Al weken zat ik tegen het gootsteenkastje aan te hikken en zoveel staat er niet in: afvalbak, rol pedaalemmerzakjes (ik dacht 1, bleken 3 halve rollen te zijn), afwasteil met daarin jif, afwasmiddel en -borstel, vaatwastabletten, navulling handzeed. Voorraad keukenrollen en de electrische vliegenmepper staan erachter. Echt een mega klus hoor vond ik.

Ik zette dus de stopwatch op op mn telefoon en in precies 6,5 minuut heb ik het kastje leeg gehaald, met jif en een schuurspons bewerkt, nagespoeld met water, afgedroogd, afwasteil leeg gehaald, schoongemaakt, doekje over de flessen en ingeruimd. Zes-en-halve minuut en daar heb ik echt weken tegenaan zitten hikken.

Ik doe langer over dit bericht tikken op mn tablet; )

Lou

Lou

25-11-2016 om 12:43

Klopt

Dat valt mij ook telkens op. Dan zie je zo'n berg was en je eerste reactie is: ooooh neeee, moet ik dat ALLEMAAL gaan ophangen. Maar vijf minuten later ben je klaar. Fijne motivatie om verder te gaan.

Lou

Lou

28-11-2016 om 15:05

Kasten

Jaaaa, weer verder gegaan. Kledingkast van dochter samen met haar uitgemest, wat heel gezellig bleek te zijn en er kan een hele stapel naar de kringloop. Vandaag de beddengoedkast onder handen genomen, en ook daar een stapel overgehouden voor de weggeef.

Wie doet er eigenlijk nog mee?

Half a twin

Half a twin

28-11-2016 om 15:57

ik probeer nog mee te doen

Afgelopen week erg druk geweest met het familie sint feest. Kadootjes kopen voor de 4 lootjes. Gedichten (helpen) maken. We gingen over naar een andere telecom provider en ongeveer alles wat fout kon gaan is ook fout gegaan. Zit je met een brugger en een kind in de derde die vanalles moeten via internet (digitaal huiswerk, info zoeken voor een presentatie, enz) en heb je geen Internet. Overstappen was geen eigen keus onze vorige provider stopt ermee. Ik heb nu een "tijdelijk" nummer kan wel bellen maar velen kunnen mij niet bereiken. Dat nummer zou voor 24 uur zijn en dat heb ik dus niet overal bekend gemaakt. 24 uur duurt nu al bijna 170 uur. Gek wordt ik ervan.

mijk

mijk

28-11-2016 om 18:30

ik doe nog mee

Dat van het kost eigenlijk niet zo veel tijd is voor mij de grootste winst! En daardoor gaat het allemaal ook makkelijker tussen door.

Mijk

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.