Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


Pug

Pug

28-11-2016 om 20:48

plankje

Ik heb dit weekend de t-shirtplankjes van de kinderen leeggehaald en uitgezocht. Er kon helaas nog niet heel veel van weg.

Christel

Christel

30-11-2016 om 09:25

En ik

zit aan te hikken tegen een plank in de bergingkast met schoonmaakapullen. Ik heb eerst maar koffie gezet

Half a twin

Half a twin

01-12-2016 om 13:20

op de helft gestopt

Zojuist 9 vakken (de open) van de 18 vaks boekenkast gedaan. 6 vakken zit een deur voor, daar verzwmelt zich wat minder stof. Nu effe gauw een boterham naar binnen schuiven dan ben ik toch om 14.00 op mijn afspraak. 2 boeken bij het oud papier gedaan. De Randstad werkpocket in 2 exemplaren. Ging nog over ziekenfonds en belastinggroepen uit de jaren 90. Dat heeft geen toegevoegde waarde meer. En zo passen de nieuwe aanwinsten van de sint er weer bij.

Ellen69

Ellen69

01-12-2016 om 14:05

Wat heerlijk

om dit weer even te lezen. Ik ben meteen begonnen na het lezen van de titel "kastje per dag" ipv bij te lezen.

Kan nu zeggen dat mn kastje met 4 laden weer netjes is, er kon weer veel weg.
Alles wat bij elkaar hoort bij elkaar gelegd, en zo ontdekte ik dat we:
4 mierenlokdoosjes hebben
diverse kerstboom reservelampjes
6 (!) autoslotontdooidingen
8 3d brillen
tig aangebroken pakjes zakdoeken.

En een halve vuilniszak onduidelijke/ niet meer noodzakelijke dingen.

Lou

Lou

01-12-2016 om 15:57

Bedankt half a twin

voor de inspiratie: de boeken! We hebben veel te veel boeken. Ik heb nu een kwartiertje staan staren naar de boekenkast in de slaapkamer, waar dubbele rijen staan, en iets van 40-50 boeken naar de kringloop gebracht. Eerlijk gezegd zie je het verschil nauwelijks, het ziet er alleen wat netter uit. Maar ach, weg is maar weg.

Half a twin

Half a twin

01-12-2016 om 16:34

Lou dat dan weer niet

Ik heb niets naar de kringloop gebracht. Vind boeken een rijk bezit en herlees ook veel.
Hier ook een aantal dubbele rijen. Maar dan wel alle P. Cornwell bij elkaar. De meeste leesboeken zijn pas 20 jaar oud. Mijn kinderboeken staan er ook en het enkele exemplaar van mijn man. De boeken van onze studie staan er en mijn verzameling oude kookboeken, het oudste boek is bijna een eeuw oud. Van 1920.
Had weer het geerfde exemplaar van gejaagd door de wind in mijn handen. Het staat er al bijna 30 jaar en ik heb het na meerdere pogingen nog steeds niet uit. Heb ik van mijn to-do list geschrapt. Het is niet mijn soort boek zeg maar. Liever echt antiek en dan ook nog in de taal van toen, de ongekuiste versie van Jne Eyre zeg maar of Wuthering Heights.

Lou

Lou

02-12-2016 om 10:38

Ja ach die boeken

Moeilijk om weg te doen ja. Maar wat blijkt: niet alle boeken vind ik een rijk bezit. Als ik eens kritisch kijk zit er best veel rotzooi tussen, boeken die ik wel heb gelezen maar niet goed vond, kookboeken waar ik nooit iets uit zal maken, kinderboeken die we het bewaren niet waard vinden, gedateerde studieboeken over Franse gotiek.... echt best veel ellende die je toch liever kwijt dan rijk bent. Er komen ook vaak boeken bij, dus zo'n actie is af en toe wel zinvol. De boekenkasten in de woonkamer zitten ook nog bomvol. De meeste mogen blijven hoor. Zo'n collectie Penguin Pockets bijvoorbeeld, heel oud maar die vind ik leuk om naar te kijken

Specht

Specht

02-12-2016 om 10:48

Lou

Leuk dat ik niet de enige ben die boeken bewaart om naar te kijken.
Door een oogziekte kan ik veel boeken niet meer lezen, maar ik vind het toch fijn om te bewaren en naar te kijken, en soms brengt het mij op een idee om ze als ebook te lezen.

Christel

Christel

02-12-2016 om 11:57

100!!!

Ik heb 100 plankjes gedaan, joehoe!

Vandaag eindelijk die planken in de kast in de berging gedaan met schoonmaakspullen. Helaas niks weggedaan, maar ik bleek wel 33 schuursponsjes te hebben en 5 afwasborstels. Gelijk maar even de huidige vervangen dat maakt de kast weer iets leger.

lennest

lennest

02-12-2016 om 13:43

boeken!

Ik weet niet hoeveel boeken ik heb, maar het zijn er veel. Zo veel, dat mijn man verbood om nog een kast erbij te nemen toen de laatste kast vol was, want boeken gooi je toch niet weg? Eindelijk, eindelijk, heb ik alle boeken die ik ook digitaal heb, in een doos gedaan. Lijst gemaakt, foto's gemaakt, advertentie opgesteld voor op marktplaats, facebook, etc. maar snik, snik, niemand wil ze hebben! Ja, om de garage te isoleren, ehhhh? Mijn boeken, als isolatie in een garage???? Dacht het niet. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze zomaar weg te doen. Al die mooie uren, al dat leesgenot, dat stop je toch niet in een garage? Ik heb drie dozen met boeken in de kelder staan

Lou

Lou

02-12-2016 om 14:11

Haha lennest

Maar nu staan ze in een doos in de kelder

Toen ik mijn stapel boeken naar de kringloopwinkel bracht, heb ik daar weer twee nieuwe boeken gekocht...

Hier is het juist mijn man die nog meer boeken koopt dan ik. Als hij zijn eigen boeken nou eens uitmest, dat zou pas veel ruimte opleveren. Maar hij koopt dan liever een extra boekenkast. En waar moet dat staan, denk ik dan. In de gang of zo? Ik hoop hem te inspireren door te laten zien wat er voor flutzooi nu de deur uit is.

Half a twin

Half a twin

02-12-2016 om 15:20

Flutzooi

Dat is hier lang geleden al weg gedaan. Van die bouquetreeks achtige dingen, dat is een keer lezen en hup naar de volgende belangstellende of de ziekenhuis bieb of minibieb op de camping. Je mag een boek pakken als je mmaar iets terugzet om de lege plek te vullen.
Hier staan nu allen nog gebonden boeken of mooie paperbacks. De familiekroniek die een verre oudoom van mij geschreven heeft, het jubileumboek van de spoorwegen waar man al 25 jaar werkt, de geschiedenis van ons dorp in boekvorm.
De laatste blijkt heel goed van pas te komen vandaag. Zoon moet maandag de geschiedenis van zijn woonplaats presenteren aan zijn klas. Er blijkt weinig te vinden op internet, wel veel tekst maar geen gedigitaliseerd beeldmateriaal. Dus nu scannen, knippen en plakken in de PowerPoint.

Lou

Lou

05-12-2016 om 19:43

Half a twin

Dan ben ik gewoon nog niet zo ver als jij. Bouquetreeksachtigen doe ik niet aan, maar andere flutzooi is er kennelijk toch wel in gekomen, zo in de loop der jaren. Of wat ik eerst een leuk boek vond, maar nu flutzooi. Ik heb mijn deel van de boeken op de slaapkamer uitgemest. Blijft over: mijn deel van de boeken in de woonkamer, en mans deel van beide locaties
Oh wacht, op zolder staat ook nog een gevulde boekenkast. Oeps. Nou ja, die dus ook nog.

Pennestreek

Pennestreek

12-12-2016 om 10:28

Ook weer klein stapje gezet

En wel begonnen aan de kamer van dochter. Die heeft al een ruim jaar hulp geweigerd, maar overziet het al heel lang niet meer. Opruimen is bij haar: alles op haar bed verzamelen. Dat doet ze wel braaf iedere week, zodat de hulp de vloer kan stofzuigen en dweilen, maar verder... brrr. Overal zakjes en verpakkingen, make-up remover doekjes, de make-up zelf bevindt zich ook zelden in de daarvoor bestemde bakjes, etcetera .Dus vorige week eerst samen haar bed opgeruimd, want daar verzamelt zich de was + de kleding die ze nog wel een keer aan kan. Kwamen 3 volle wasmanden vanaf . Geen wonder dat haar kast zo leeg was! Gisteren haar bureau + de laatjes gedaan. Niet te geloven hoeveel zaken ze terugvond die ze al een tijd kwijt was . Woensdagmiddag gaan we haar kledingkast doen, dan weet ik ook wat ze eventueel nog nodig heeft aan kleding.

Verder hik ik wel tegen een heleboel uitzoek- en opruimwerk aan als de scheiding eraan komt. Want er is nog een hoop achterstallig opruimwerk, en bovendien moeten we ineens van alles gaan splitsen. Man, wat zie ik daar tegenop...

Fransien

Fransien

12-12-2016 om 10:37

opgeruimd

Nu de ergste sint-drukte achter de rug is, heb ik de studeerkamer weer eens opgeruimd. Geen kastje, maar gewoon het logeerbed wat daar staat leeg kunnen ruimen en een hoop dingen weer netjes in de kastjes.
He, dat is toch een stuk prettiger.
Voor komend weekend heb ik me voorgenomen om weer verder te gaan.

Triva

Triva

12-12-2016 om 10:38

Drie volle wasmanden met kleding in een bed???

Pennestreek

Pennestreek

12-12-2016 om 10:42

Triva

Ja, ongelooflijk he? Nou ja, ze gooit alles wat ze aan heeft gehad standaard op grond naast haar bed. Soms plukt ze er iets uit dat ze nog een keer aan kan of wil. Een keer per week verhuist die hele berg naar bovenop haar bed, zodat er gestofzuigd en gedweild kan worden.
Maar ik was stofnest zat, en ik had 6 wees-sokken, dat was eigenlijk de trigger om samen met haar aan de slag te gaan.

Ouwe ADD'er

Ouwe ADD'er

12-12-2016 om 10:59

3 wasmanden

Ik geloof niet dat één van onze kinderen 3 wasmanden met kleding kan vullen, ook niet als alles vuil is.

Zelf ben ik helemaal uit de kastjes-flow. Ik probeer de standaarddingen zo goed en zo kwaad als het gaat bij te houden en verder vind ik het nu wel even best.

Vorige week nog 2 keukenlaatjes uitgemest en zelf lukt het me nog wel om het netjes te houden, maar met nog een paar ADD'ers in huis zit dat er gewoon niet in. Ik heb er vanmorgen alweer een bijna lege chipsverpakking, een niet goed afgesloten pak koekjes en een paar losse theezakjes uitgevist.

Hé, nu ik dit zo type...heb ik nou toch iets gedaan vandaag?

Pug

Pug

12-12-2016 om 11:38

pannenla

Ik heb de pannenla gedaan en twee pannetjes weggegooid die nooit gebruikt worden. Ook een nieuwe krant op de bodem van de la gedaan en alles weer netjes ingeruimd.

Lou

Lou

12-12-2016 om 11:48

Plankjes

Hier ook niet veel opgeschoten. Een paar plankjes in de woonkamerkast. Waarom lagen daar twaalf badminton shuttles? Het is net schatgraven hier. Een hoop onzin, dat is leuk want kan weg, en een paar lang verloren gewaande spullen waar je wel wat aan hebt, ook leuk.

mijk

mijk

12-12-2016 om 12:35

Ik heb een goede inhaalstrategie

Wij hebben grootse verbouwplannen (hoera meer kastjes) en voor een go-no-go beslissing wilden we graag taxatie van makelaar. wat is het nu waard wat is het na verbouwing waard. Bel ik, kon die man de volgende dag! En die wil dus je hele huis zien! ik heb minstens 6 uur kastjes en plankjes gedaan
Maar nu is de fut er natuurlijk weer uit!

Mijk

Lou

Lou

12-12-2016 om 14:06

Mijk

Ja, dat werkt wel natuurlijk! Ik had ook een leuke vorige maand: grofvuildienst bestellen, zonder dat je eigenlijk weet waarvoor. Nou ja, een tafelblad en een kapotte tent, dat wist ik, maar verder? En ach, zo'n wagen wil je ook niet voor bijna niets laten komen. Ik denk dat we wel een kuub op de stoep hadden

Verder gaat in januari de slaapkamer op de schop, tot en met plafond en vloer, dus dat moet leeg. De strategie is: het hele huis opruimen, zodat we alles uit de slaapkamer verspreid over het huis kunnen stallen voor die paar weken. De kerstvakantie wordt dus de tijd van de grote inhaalslag. Ik ben allang begonnen, maar dan kan man ook meedoen met zijn kleren, zijn boeken en zijn verzameling typmachines.

de kast

achter de inloopkast leeggehaald, dozen, kerstbomen die nog harder uitvielen dan een echte en hup de stofzuiger er gauw door, bomen weg gedaan. Maar waar nou alle kerstballen zijn?? Zou ik die vorig jaar in een opruimbui al weggedaan hebben?? Gelukkig heb ik ook een houten kerstboom waar alles in kan blijven hangen

lennest

lennest

16-12-2016 om 14:56

mijn helft van de kledingkast

Ik heb mijn helft van de kledingkast opgeruimd, was ook wel nodig, ik vond zelfs nog een ribbroek, geen idee hoe oud deze was! Dat ik dat ooit mooi heb gevonden, dat begrijp ik nu niet meer. Ik ben dingen tegen gekomen die minstens 10 jaar of nog ouder zijn, ik draag het echt niet meer maar ja, grote kast hè, kan veel in. Vier vuilniszakken vol naar de kledingcontainer gebracht, of hoe heet dat ding bij de supermarkt, staat naast de containers voor glas en plastic.
Nu de helft van zijn kast nog, ik vermoed net zoveel troep als mijn helft, maar hij mag het wel zelf doen!

40er

40er

04-01-2017 om 13:46

Goede voornemens

Zo, dit draadje maar eens even afstoffen. We zijn hier het jaar goed begonnen. Kamer, keuken en slaapkamers zijn schoon, inclusief kasten.... zo lekker een man die vakantie heeft. Zelf bijna weekend, dan mijn hobbykamer doen en dan zitten we weer aardig op schema!
Nog meer met goede (kastjes) voornemens?

je was me net voor

hier ook volop bezig. Eindelijk de muur achter t bed een behangetje gegeven door man ipv de muurverf.Ik heb maandag de voorkamerkast uitgemest met allerlei prullaria wat weg kon. Gisteren de badkamer gedaan en vandaag de koelkast en al de helft van de keukenkastjes,oven en waterkoker weer netjes. Nu even thee en dan weer verder. Dus een voorsprong op de komende week als ik weer moet werken en naar de tandarts moet, lig ik dan toch iets fijner een daggie op de bank hahah.

Lou

Lou

06-01-2017 om 14:57

Inhaalslag

Leuk dat we er nog zijn met dit draadje. Hier een enorme inhaalslag achter de rug. Was ook echt nodig: man en ik hebben in de kerstvakantie de hele werkkamer uitgemest, opgeruimd en gewit en van een nieuw vloertje voorzien. Spierpijn! Maar wel, gerekend in plankjes en laatjes, iets van 40 items in anderhalve week om af te tikken . Het is nu zo veel fijner hier. Om het af te maken ga ik mezelf nog trakteren op een nieuwe bureaustoel en een nieuwe lamp, en de deur verven. Maar het grote werk zit erop, hoera.

Nu gewoon weer verder met een plankje hier en een laatje daar.... de koelkast ja, da's wel een goed plan.

40er

40er

06-01-2017 om 15:39

Morgen

Code oranje... ik ga lekker mijn hobbykamer opruimen. Lekker binnen klusjes doen!

Half a twin

Half a twin

07-01-2017 om 11:36

na de kerstvakantie

Als de kinderen en man weer naar school en werk zijn ga ik weer meedoen. Zit momenteel heel hard te werken aan een kraamkadootje. Baby eerder geboren dan verwacht dus het moet eerder klaar zijn. Ik ben op de helft dus maar even geen kastjes dit weekend.

lennest

lennest

07-01-2017 om 15:17

Kerstboom eruit en...

meteen alle kerstspullen uitgezocht en de helft weg gedaan, hè, dat ruimt op! Fruitschaal zonder fruit maar wel met troep, uitgemest en er ligt weer fruit op. Rommellaatje noodgedwongen opgeruimd want ik was een cadeaubon kwijt, weer gevonden plus nog 4 (!) meer, geldigheid opgezocht, vanavond uit eten want een dinerbon was maar geldig tot volgende week. Goed bezig, al zeg ik het zelf!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.