Relaties Relaties

Relaties

Vesper Lynd

Vesper Lynd

02-12-2016 om 13:11

Principiële pieters


Vesper

Eens, over dat op een hoop gooien met de nazi's van de propieters.. Maar als je PVV en de NSB met elkaar vergelijkt, dan zie ik zoveel overeenkomsten wat betreft organisatiestructuur, taalgebruik, optreden in de tweede Kamer, economische situatie dat ik het best eng vind dat het zo'n groot deel van de bevolking aanspreekt.

Nou ja, gelukkig hebben we deze keer geen Boze Buurman met Snor die mooie autowegen aanlegt . En geestverwanten Putin en Trump zitten ver weg.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-12-2016 om 19:25

Die denkrichting snap ik, Kenfan

Sterker nog, ik ben het met je eens.

Maar ik snap niet waar de benaming van het kabinet dan vandaan komt. Hoezo Bruin?
Ik zal nu vast heel traag zijn,....

lieverdje

lieverdje

10-12-2016 om 12:54

bruin

dat moest ik ook even opzoeken, maar het schijnt dat er wordt verwezen naar de benaming 'bruinhemden' voor nazi's en nsb'ers in WOII. Best wel een foute term dus, kabinet Bruin 1.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

10-12-2016 om 13:05

Ach zo

Ja das niks....

Kaaskopje

Kaaskopje

10-12-2016 om 13:07

Foute term

Maar ik denk dat de meesten snappen waarom ze het Bruin 1 noemt, hoop ik.

Bruin 1

Het is een provocerende term, de tegenhanger van Gutmensch, Linkse kerk en weet ik veel al wat niet meer wat voor naargeestige termen , waarmee rechtse populisten het - jawel - beschaafde, weldenkende deel der natie in een discussie/debat in een hoek probeert te duwen. Wat ook vaak lukt omdat dat de laatsten nou eenmaal beleefder zijn.

In het dagelijks leven ben ik dat ook. Vrede en democratie vind ik geen vanzelfsprekendheid. Het systeem heeft het in zich te kunnen imploderen. Daarom zeg ik waar het in mijn ogen op neerkomt en schuw ik even grof geschut niet.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-12-2016 om 14:16

Elite

Het woord 'elite' kan ik ondertussen niet meer horen. Vanmiddag was Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam bij Buitenhof en in dat gesprek werd 'de elite' weer het een en ander verweten. Bewindslieden van gezeten partijen zijn blijkbaar 'de elite'. Leefbaar Rotterdam maakt al een tijdje deel uit van de gemeenteraad, dik kans dat er Rotterdammers zijn die Leefbaar Rotterdam ondertussen ook tot de elite rekenen. Of zijn dit soort partijen gewoon bij voorbaat vrijgesteld van dit predicaat?

Bruin

https://nl.wikipedia.org/wiki/Politieke_kleur

"Bruin wordt in verband gebracht met het nazisme van de arbeidersklasse, omdat de Sturmabteilung (SA) de "Bruinhemden" werden genoemd. In Europa en elders in de 20e eeuw werden fascisten soms de Bruine Internationale genoemd."

Elite

Voor het woord elite moet je 'gevestigde orde' denken. Met drie wethouders behoort Leefbaar Rotterdam daar inmiddels toe.

Rechtsradicalen en andere cryptofacisten schoppen stennis met dat soort termen om te verhullen dat ze geen wezenlijk alternatief te bieden hebben.

Onder Pol Pot was je met een bril al niet zeker van je leven, want dat was een teken dat je tot de politieke elite behoorde.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.