Relaties Relaties

Relaties

Nadia

Nadia

13-12-2016 om 08:54

Oud en nieuw dilemma


Bik

Bik

13-12-2016 om 16:41

Begrijp t ook niet

Ze wil niet...waarom zou dat veranderen en waarom moet dat als je nog meer contact met het andere stel hebt? Waarom is meer zielen meer vreugd en moet zij dat eigenlijk ook gaan vinden? Je kunt je toenadering beter op een andere dag laten blijken.
Snap dat je kinderen blijkbaar close zijn, maar ze is er nu eenmaal? Het voelt een beetje alsof ze het en jullie leuk moet vinden. Maar als dat nou gewoon niet zo is?
Je wilt het heel graag, maar je hebt het drie x met de andere helft gevierd, dat zou ik toch even melden. Gewoon transparantie en behoud van oude vrienden.

Niki73

Niki73

13-12-2016 om 18:12

Vragen staat vrij

Dat de niet-zo-nieuwe vriendin van jullie vriend jullie niet wil ontmoeten is zo te horen een aanname, geen feit. Misschien is ze terughoudend omdat jullie vriendschappelijk omgaan met zijn ex. Misschien is ze verlegen. Maar de ex (jullie vriendin) is er nu niet bij. Jullie hebben haar gevraagd en ze kan niet komen, als ik het goed heb begrepen. Ik zie het probleem echt niet.

Nadia, desnoods bel jij die vriend eens op en leg je het vrijblijvend aan hem voor. Zoals ik al zei: hebben ze andere plannen, willen ze niet, of wil zij niet, dan even goede vrienden. Maar dan heb je het gevraagd en dat alleen al stelt hij vast en zeker op prijs.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-12-2016 om 08:54

Triva

Wat ik mij heel goed kan voorstellen als reden, is dat de man wel een vriend is en Nadia het fijn zou vinden als ze hen als stel kan uitnodigen in plaats van altijd zonder de nieuwe vrouw in zijn leven. Ik vind dat eigenlijk heel sympathiek van Nadia.

Ik heb één goede vriendin, die is ook gescheiden, haar ex-man en ik gingen ook goed met elkaar om, ook na de scheiding, dus zou het heel erg denkbaar geweest zijn dat ik met hem een aparte vriendschap had kunnen voortzetten. En ja dan 'hoort' daar zijn hele leven bij. Dus ook nieuwe vriendinnen. Maar zo is het niet gegaan in ons geval. Hij is een hele aardige vent, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat hij een vriend van mij was. Dat was mijn vriendin en daar 'hing' hij toevallig aan.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-12-2016 om 08:58

Per mail of whatsapp

vragen vind ik trouwens een goed idee. Ik bedacht me dat de vriendin misschien ook bang is dat je gaat zitten vergelijken als ze bij jullie op de bank zit. Dus een aanvulling waarin je zegt dat ze zich nergens zorgen over hoeft te maken zou eventueel kunnen helpen, maar dat gaat misschien al wel wat te ver.

Triva

Triva

14-12-2016 om 08:58

Kaaskopje

Ik ben niet zo wereldvreemd dat ik dat niet begrijp maar dan zou ik die mensen eerst eens (in 3,5 jaar) uitnodigen op de thee/koffie en niet opeens met oud en nieuw. Ik zou dat niet prettig vinden om zo'n lange avond met vier onbekenden te zitten.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-12-2016 om 09:03

Het zijn toch 2 stellen, dus 2 vreemd?

Als ik in zo'n situatie zou zitten, dus ik ben de 'nieuwe' vriendin, zou ik wel meegaan als ik vriend daar een plezier mee zou doen. Het kan zomaar leuk en gezellig worden. Het is soms geven en nemen in een relatie, niet dan?

Triva

Triva

14-12-2016 om 09:18

Kaaskopje

Die nieuwe vriendin kent toch het hele gezin van TS niet? Het hele gezin kent alleen nieuwe vriendin niet.

Zomaar mee gaan kan, zou ik wellicht doen als ik geen andere plannen zou hebben maar wellicht ligt dat voor haar anders. Ik zou toch heel graag mensen een keer eerder ontmoeten voor ik de hele oud en nieuw daar mee moet doorbrengen. Vind ik best lang met maar acht mensen.

zebra

zebra

14-12-2016 om 09:25

Oud en Nieuw

is toch een lange avond in tegenstelling tot een gewone zaterdagavond. Ik kan me goed voorstellen dat het fijner aanvoelt als je van tevoren al eens contact hebt gehad met de "nieuwe" vriendin van jullie vriend. Als het niet blijkt te klikken met haar, dan kan zo'n lange oudejaarsavond wel heel ongemakkelijk aanvoelen voor iedereen.

Het kan trouwens ook best zijn dat het geen onwil is van de "nieuwe" vriendin maar onzekerheid of verlegenheid waardoor ze nog geen behoefte heeft (gehad) aan contact met jullie.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-12-2016 om 09:41

Zebra en Nadia

mijn avonden zijn altijd lang ). Maar een ontmoeting vooraf is natuurlijk wel zo verstandig. Vind ik ook.

Wat ik me net ook afvroeg is of de man-dus ex van vriendin het niet als smoes gebruikt om niet te hoeven zeggen dat hij de boot liever afhoudt. Geen leuke gedachte, maar zou dat ook nog kunnen? Straks weet die nieuwe vriendin helemaal niet dat hij dat zegt.

filalu

filalu

14-12-2016 om 10:03

vragen staat vrij

Natuurlijk kan je je vriend vragen om met oud en nieuw met zijn vriendin en kinderen te komen. Maar ik kan je man wel heel goed begrijpen. Je hebt na 3,5 jaar nog nooit die vriendin ontmoet en de vriend heeft tegen je man gezegd dat zijn vriendin jullie niet wil ontmoeten. Hij wil dat respecteren.

Zelf zou ik onder deze omstandigheden geen uitnodiging doen voor oud en nieuw. Ik zou wel in het nieuwe jaar een poging doen om ze samen op de koffie te krijgen. Als je de nieuwe vriendin een paar keer hebt ontmoet is het makkelijker om ze ook voor zulke avonden uit te nodigen. Komt ze niet op de koffie weet je ook dat oud en nieuw er niet in zit.

Natuurlijk kan je het toch vragen, omdat je het leuk vindt voor de kinderen en het zelf ook leuk zou vinden. Nee heb je ja kan je krijgen. Ik zou er wel bij zeggen dat jij het leuk zou vinden als ze kwamen, maar het ook begrijpt als hij en zijn vriendin die avond op een andere manier willen vieren.

Nadia

Nadia

14-12-2016 om 12:30

Triva

Jij schrijft: Waarom wil je het zo graag vieren met iemand die geen interesse in jou heeft?

Allereerst: de reden dat wij de nieuwe vriendin nooit hebben ontmoet is naar mijn idee meer gelegen bij onze vriend (die wij in de tussentijd ook maar 1x gezien hebben en mijn man hem nog 1x apart). En zoals ik al eerder schreef, niet omdat onze vriend geen contact met ons wil maar hij (veel) andere dingen aan zijn hoofd had. We wonen ook niet om de hoek bij elkaar. Dus of zij echt geen interesse in ons heeft, of als dat al zo was, of zij dat nog steeds niet heeft, weten wij niet.

Verder is mijn belang en dat van de kinderen dat wij O&N met onze vriend en zijn kinderen willen vieren. Ik wil zijn vriendin (en haar kinderen) graag ontmoeten, maar het gas ons natuurlijk om onze vriend + kinderen. Wij vinden het nou eenmaal veel gezelliger O&N met hen te vieren dan met zijn viertjes (ik had al geschreven dat we geen echt alternatief hebben). En ik persoonlijk ben niet bang om een vreemde te ontmoeten, ik vind dat zelfs wel leuk. Zelfs met O&N zou ik dat wel aandurven. Mag ook bij ons, bij hun. Ik vind het allemaal niet zo ingewikkeld.

Triva

Triva

14-12-2016 om 12:35

Nadia

Tja, ik kan er niets anders van maken dat jij deze mensen alleen wil uitnodigen omdat je anders niemand hebt om oud en nieuw mee te vieren. Beetje egoïstische instelling want had je ze ook uitgenodigd als je wel al een alternatief had gehad?

Ik blijf er bij dat ik die lange avond (ja dat is het Kaaskopje haha) niet zou willen gebruiken voor zo'n kleine groep die elkaar niet goed kent maar vragen staan vrij, niet per telefoon want daarmee breng je de ander al snel in verlegenheid.

Nou

Als je het niet zo ingewikkeld vindt, dan nodig je ze gewoon uit. En dan merk je wel of ze er zin in hebben niet. Dan is het ook niet nodig om hier nog postings lang over door te bimbammen lijkt me.

Nadia

Nadia

14-12-2016 om 12:38

voorkennismaken

Gezien de reacties: het idee om "voorkennismaken" voor te stellen vind ik prima. Weet niet of het agendatechnisch nog past, maar misschien helpt dat haar (er zijn duidelijk meer mensen beduchter voor nieuwe contacten dan ikzelf, goed om te horen).

Dan: we nodigen dan met zijn vieren niet alleen onze vriend met zijn nieuwe vriendin uit maar ook zijn beide kinderen en als haar kinderen dan ik haar zijn zijn die natuurlijk ook welkom. Dus zijn er dan meer mensen die ze wel kent dan die ze niet kent.

Ook Oudjaarsavond hoeft niet een superlange avond te zijn (nb wij zijn niet gewend aan avonden waarbij je alleen 2 uurtjes komt koffiedrinken). Je kan met O&N ook pas om 20 uur beginnen, na het eten.

Nadia

Nadia

14-12-2016 om 12:46

Triva

Jij schrijft: Tja, ik kan er niets anders van maken dat jij deze mensen alleen wil uitnodigen omdat je anders niemand hebt om oud en nieuw mee te vieren. Beetje egoïstische instelling want had je ze ook uitgenodigd als je wel al een alternatief had gehad?

Hahaha, je kent de situatie niet, en het is moeilijk om alles van papier af te lezen (en ik snap het ook wel als je alleen maar leest dat we onze vriend de afgelopen jaren nauwelijks gezien hebben), maar geloof me, we willen niets liever dan Oud en Nieuw met onze vriend en zijn kinderen vieren. Echt niet bij gebrek aan beter.

En dat weet hij gezien onze lange en intensieve vriendschap (niet afgelopen jaren maar wel daarvoor) ook wel. Daar maak ik me helemaal geen zorgen om.

Hij heeft zelf expliciet aangegeven spijt te hebben dat we afgelopen tijd minder contact hadden en het juist weer meer te willen aanhalen.

Echt voor mij is het helder dat we het hem gewoon moeten vragen. Dat zal hem goed doen (dank je wel Niki, jij snapt wat ik hier heel sterk voel). En we kunnen gewoon alle ruimte bieden om nee te zeggen als zij echt niet wil, of nog een keer ervoor afspreken als ze dat prettig vindt, of het korter te doen. Nu nog even mijn man meekrijgen, die n.m.m. net als sommigen hier teveel voor anderen denken. Dat is jammer. Als ze nee willen zeggen, zeggen ze gewoon nee. Maar als ze het wel willen kunnen we een leuke avond hebben.

Triva

Triva

14-12-2016 om 12:46

nadia

Om daarvoor nog bij elkaar te komen als je die man in 3,5 jaar maar 1x hebt gezien lijkt me ook wat te ver gaan.

Tja, mij wordt vaak genoeg gezegd dat ik mij niet zou kunnen inleven in een ander maar jij hebt hetzelfde probleem. Jij bent blijkbaar gewend om vaak met onbekenden uren lang in een woonkamer te zitten. Ik niet. Ik doe dat alleen met bekenden en dan is het ook altijd heel gezellig.

Ik snap ook niet waarom je het niet gewoon vraagt, daar heb je onze goedkeuring toch niet voor nodig, mijn advies is dan alleen; doe dat niet telefonisch.

Je man?

Nou, de uitnodiging is dus de deur uit neem ik aan, om eens kennis te maken. Je man is het er dus mee eens.

Ik ben benieuwd naar hun reactie.

Mij zou het niet meer lukken om op bezoek te komen, agenda zit vol de komende week en dan is het alweer kerstweekend. Maar goed, misschien is er nog ruimte.

O, mening man...

Berichten gekruist, hij moet nog akkkoord gaan.

Karin

Karin

14-12-2016 om 13:30

ik zou het wel leuk vinden

Ik heb sinds 1,5 jaar een nieuwe vriend en vind het altijd erg leuk om nieuwe vrienden te ontmoeten. Zeker nu hij zijn kinderen toch heeft met Oud en Nieuw is het voor hun ook leuk als de kinderen zich vermaken. Zij kunnen kletsen met jullie en de kinderen hebben elkaar.
Ik zou die vriend gewoon eens bellen en het voorleggen, nee heb je, ja kun je krijgen. Als zijn ex-vriendin het ook geen punt vindt, ze heeft immers al plannen met oud & nieuw, dan moet het toch kunnen?

Kerstlichtje

Kerstlichtje

14-12-2016 om 13:56

Wat ik mij afvraag

Stel dat die man niet zijn kinderen had gehad dit jaar en ze waren bij vriendin. Had je hem dan ook gevraagd? Of had je dan vriendin gevraagd?

Nadia

Nadia

14-12-2016 om 14:12

Kerstlichtje

Antwoord op je vraag: als de kinderen bij vriendin waren geweest had ik vriendin gevraagd het samen met ons te vieren. Wij en onze kinderen vinden het het leukste als we het met een van beiden (maakt niet uit wie) plus hun kinderen te vieren. Maar toen een jaar de kinderen bij onze vriend waren en we toen niet zoveel contact hadden (en het toen ook nog allemaal wat priller/ingewikkelder was met zijn nieuwe vriendin plus haar kinderen), hebben we vriendin gevraagd (dus zonder kinderen) met haar vriend bij ons te komen. Maar leidend zijn dus voor ons in principe de kinderen. Wij weten ook dat hun kinderen het het liefst met onze kinderen vieren.

Dus hoe het gaat:

Ik heb meer contact met onze vriendin.

Haar stel ik elk jaar de vraag: bij wie zijn de kinderen met oud en nieuw. En als ze dan zegt: bij mij, dan vraag ik: Leuk om het dit jaar weer samen te vieren bij jullie of bij ons?

Toen de kinderen niet bij haar waren die vraag dus niet (meteen) gesteld maar later toch gevraagd of ze het bij ons wilden vieren.

Echt voor haar is het ook duidelijk en logisch dat we het de kinderen gunnen het samen te vieren zoals zoveel jaren al.

Nadia

Nadia

14-12-2016 om 14:16

Triva

Hoe kom jij toch weer erbij dat ik jullie goedkeuring vraag?

Ik vroeg alleen naar jullie ideeën en argumenten om mijn man in mijn idee mee te krijgen, lees mijn eerste posting nog maar eens.

En ja, soms vind ik het als iemand die ja tegen het leven zegt moeilijk om te begrijpen dat mensen zo afhoudend kunnen zijn. Zonder dat te willen veroordelen, maar ik sta er duidelijk anders in. Goed om hier allerlei mogelijk bezwaren vanuit de positie van de nieuwe vriendin te horen, kunnen we daar rekening mee houden. Dus dank daarvoor.

Jaina

Jaina

14-12-2016 om 14:18

Nadia

Hoe weet je dat dit logisch en duidelijk is voor de vriendin?
Heb je haar echt rechtstreeks gevraagd of ze dit jaar komen en zo nee of het goed is dat jullie ex plus kinderen uitnodigen?

ik zou het heel raar vinden als een vriendin van mij die al jaren nauwelijks contact heeft gehad met mijn ex-man (door welke omstandigheden dan ook) opeens nu Oudjaar met hem wil vieren.

Ik heb bij jou echt het gevoel dat de vriendschap niet gaat om die vriendin of vriend als persoon maar gewoon dat het aardige mensen zijn en dat jullie graag het gezin om jullie heen hebben.

Wat prima is maar vind ik persoonlijk dan geen echte vriendschap.

In elk geval zou ik echt even met haar overleggen omdat zeker jij veel meer contact hebt met haar.
en niet vaag overleggen maar gewoon heel duidelijk zijn in wat julllie plannen zijn.

Bik

Bik

14-12-2016 om 15:22

ik zou me

ietwat in mijn vrijheid aangetast voelen als blijkt dat het eigenlijk toch wel per se met jullie gevierd moet worden.
Kinderen bij haar dan zij, kinderen bij hem dan hij, ALS het maar samen wordt gevierd, want dat vinden de kinderen leuk.
Heeft er niet zoveel mee te maken dat je ja zegt tegen het leven, maar gewoon dat ik ook niet altijd nee wil zeggen tegen bv jou. Misschien heeft ze wel plannen met dat soort dagen met haar familie en kom je gewoon in dat plaatje even niet voor. Je dwingt een beetje, ook al zeg je dat er ruimte is om nee te zeggen, voor jouw part alleen de kínderen dan maar, als ze maar komen.
Dat zou ik echt niet trekken.

Niki73

Niki73

14-12-2016 om 15:38

Jaina

Nu ga je wel heel erg tekeer, Jaina. Ik vrees dat dit meer over jou zegt dat over deze situatie.
Mijn ervaring: Ik heb een bijzonder akelige tijd meegemaakt aan het einde van mijn huwelijk. Toch gun ik mijn ex zijn eigen leven, inclusief oude gemeenschappelijke vrienden. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt dat iemand geen echte vriend(in) van mij is omdat die ook nog omgaat met mijn ex. Een van mijn beste vriendinnen, een van mijn twee hartsvriendinnen, gaat ook nog met mijn ex om omdat haar man al heel lang bevriend is met hem. Dat is geen probleem. Deze vrienden kunnen daar integer mee omgaan, ze oordelen niet. Ik kon en kan echt mijn hart uitstorten daar en ik weet dat dat niet bij mijn ex terechtkomt. Misschien begrijpen ze me wel juist zo goed omdat ze mijn ex zo goed kennen. Ik gun mezelf en en ik gun mijn ex deze vriendschap.

Niki73

Niki73

14-12-2016 om 15:44

Bik

Ik snap niks van jouw post. De vraag is nog niet eens gesteld en nu al dwingt Nadia? Waarom zouden haar vriend en zijn niet-zo-nieuwe vriendin in hemelsnaam geen nee mogen zeggen op een uitnodiging als ze er om welke reden dan ook geen zin in hebben of al andere plannen hebben?
Alles staat en valt met de manier waarop Nadia de vraag stelt, ALS ze hem uberhaupt stelt. Een beetje vriendschap kan toch wel tegen een keertje nee zeggen?

Jaina

Jaina

14-12-2016 om 15:52

Niki

Als dat al tekeer gaan is... LOL

Maar eh bij jullie gaat het allemaal in overleg.
Ik lees vanaf Nadia's kant vooral veel speculaties (over vriendin van de man, over de ex-vrouw van de man..). ik lees nergens dat ze concreet het er met vriendin over heeft gehad en dat vriendin het prima vind dat de zaken op deze manier gaan.
natuurlijk mag Nadia doen en laten wat ze wil maar als het om een goede vriendin zou gaan dan zou ik dus wel even overleggen om te kijken hoe ze tegenover deze gang van zaken staat.

En het is prima als ze het allemaal mogelijk is maar het is wel handig om daarover te communiceren.
Ik zou bijvoorbeeld echt geen hartsvriendin willen die ook nog bevriend is met mijn ex-man. Dan is het echt over en uit met de vriendschap.

En als ik nu weer zou gaan scheiden dan verwacht ik van mijn beste vriendinnen ook dat ze mijn beslissing daarin leidend zouden laten zijn. En anders zijn het dus geen echte vriendinnen voor mij.

En zo doe ik dat ook met vriendinnen die gaan scheiden, als ze het allemaal prima vinden (en die ken ik ook) dan is er niks aan de hand. Ik ken inderdaad gescheiden stellen die nog gewoon allebei komen op feesten en vriendelijk met elkaar omgaan. maar ik heb ook vriendinnen die dat niet zouden willen.

vandaar mijn advies, overleg en kijk hoe ze reageert en dan kan je bedenken wat je vervolgens met die reactie wil.

Bik

Bik

14-12-2016 om 16:12

Hoeft ook niet Niki

Je hoeft het niet te snappen. Ik ervaar een dwingende manier van proberen het met elkaar te vieren.
Eerst zegt TS dat ze geen alternatief heeft, later zegt ze "niet bij gebrek aan beter".
Ik denk dat TS dit in haar hoofd heeft, voor henzelf en met name de kinderen en dat hoe dan ook geprobeerd zal worden vriendin mee te krijgen.
En dan ben ik zo'n flapdrol die het daar vreselijk benauwd van krijgt. Op afstand al.

Niki73

Niki73

14-12-2016 om 16:56

Jaina

Ik denk dat je iemand ernstig op zijn/haar tenen kunt trappen door te zeggen dat die vriendschap "dus" geen echte vriendschap is. Dat jij dat zo ziet, betekent nog niet dat dat ook zo is. Nadia is de enige die dat kan beoordelen.

Ik vind het echt vreemd dat jij blijkbaar eist dat gezamenlijke vrienden een keuze maken tussen de gescheiden exen ("anders is het over en uit met de vriendschap"). Toen het huwelijk intact was, mochten ze wel vrienden zijn met beiden (laat me raden, dan is dat zelfs gewenst), en na een scheiding ineens niet meer? Ze kiezen jouw kant of ze mogen wegwezen? Dat klinkt niet echt verdraagzaam of liefdevol naar je vrienden toe. En dan vraag ik me weer af of wij misschien en totaal andere definitie van vriendschap hebben.

Ik ga ervan uit dat iedereen zijn eigen keuzes maakt, hoe onbegrijpelijk soms ook. Ik wil echt geen vrienden meer zijn met mijn ex, maar de man van mijn vriendin wil dat wel. Dat ga ik de heren echt niet verbieden, erger nog, ik KAN dat niet eens. Ik kan me dan wel terugtrekken, maar daarmee zou ik een bijzonder dierbare, hechte en echte vriendschap weggooien.

Nadia

Nadia

14-12-2016 om 17:16

Jonge jonge Jaina

Niki, dank voor jouw reacties. Ik post meestal onder andere nicks, en vond al vaak dat je wijze woorden zei, maar in dit draadje in elk geval (wat mij betreft) .

Jaina, voor de duidelijkheid: onze vriendin is niet mijn hartsvriendin. Daarnaast schreef ik al eerder, we zijn al jaaaaren met ze bevriend en die vriendschap is ontstaan via de 2 mannen. Dus die vriendschap is wat mij betreft bepalender dan de vrouwenvriendschap al kan ik het met haar goed vinden (en zijn we dus ook nog steeds bevriend). Dat we de afgelopen jaren meer contact hebben is omdat wij vrouwen beter zijn in contacten onderhouden (wij maakten vroeger ook al de afspraken). Mijn man en onze vriend zijn daar gewoon niet zo goed in . Zegt niets over de kwaliteit van de vriendschap.

Dat jij het erg zou vinden als vrienden van jou O&N opeens met jouw ex zouden vieren kan zijn, maar gezien de oudere (oorspronkelijke) vriendschap van de mannen, vind ik dat onze vriendin dat zeker niet kan verbieden. Misschien vervelend vindt, maar kan het ons niet verbieden.

Ik heb al aangegeven, dat het inderdaad wel aardig is als ik haar dat van tevoren vertel, zodat ze het van tevoren weet. Ik ken onze vriendin beter dan jullie (echt waar), en echt, ik weet dat ze snapt dat dit KAN gebeuren, juist omdat de vraag "waar zijn de kinderen met oud en nieuw" dat (voor ons en haar) duidelijk maakt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.