Relaties Relaties

Relaties

Nadia

Nadia

13-12-2016 om 08:54

Oud en nieuw dilemma


Nadia

Nadia

14-12-2016 om 17:23

Bik

En grappig dat jij het gevoel krijgt dat je geen nee kunt zeggen.

Dat zegt toch meer over jou denk ik dan over onze vriend (die heel goed nee kan zeggen) en mij. Heb je gelezen dat ik al aangegeven heb dat ik ook zal aangeven dat ik snap als hij nee zegt vanwege zijn vriendin of om andere redenen? Misschien hebben ze al iets anders afgesproken, kan ook nog.

"Kinderen bij haar dan zij, kinderen bij hem dan hij, ALS het maar samen wordt gevierd, want dat vinden de kinderen leuk."

Heb je alles wel goed gelezen?
Ik heb aangegeven dat we het allemaal leuk vinden. Natuurlijk vinden de kinderen het leuk. Maar wij ook.
En moeten we het dan elk jaar afwisselend vieren met degene bij wie de kinderen niet zijn?

Echt bizar. We hebben het 8-10 jaar met hun hele gezin gevierd, en nu mag het niet meer met hun kinderen (of met onze vriend) omdat ze gescheiden zijn?

Misschien helpt de gedachte dat ik aan onze vriend niet dit hele draadje met 10x allerlei argumenten laat lezen? Ik denk echt dat je zelf moeite hebt me nee zeggen (ik ook trouwens, dus dat begrijp ik wel), maar dat jij daar beter zelf mee kunt oefenen, dan dat je doet alsof ik onze vriend niet mag vragen het met ons te vieren. Dat is volgens mij de omgekeerde wereld.

Jaina

Jaina

14-12-2016 om 17:24

Nadia

Niemand kan je wat dan ook verbieden, uiteraard niet. en nogmaals als niemand er een probleem mee heeft dan heeft niemand er een probleem mee.
Maar gezien je dit onderwerp hebt geopend als zijnde een dilemma denk je dus wel dat iemand er misschien een probleem mee zou kunnen hebben.
Vandaar mijn suggestie van open communceren met de vriendin. Vragen wat iemand ergens van vind is niet hetzelfde als toestemming vragen.
Je kan doen met haar reactie wat je wil verder.
maar mocht je denken dat ze er misschien een probleem mee zou kunnen hebben dan kan je ook alvast bedenken hoe je daar op kan reageren.
En als alles leuk is en iedereen het prima vind dat het zo gaat dan is er toch niks aan de hand?
hoogstens geeft de nieuwe vriendin van de man dan aan dat ze niet wil maar dat is weer een heel ander verhaal.

Jaina

Jaina

14-12-2016 om 17:34

Niki

Mijn ervaring is dat er meestal een keuze gemaakt moet worden. Ik ken inderdaad stellen waarbij het mogelijk is om na de scheiding met beiden om te blijven gaan. Misschien omdat de scheiding niet zo heel dramatisch is verlopen, misschien omdat ze zich daar allebei overheen kunnen zetten (heel bewonderingswaardig) en misschien omdat we niet zo close zijn waardoor het voor de ex-echtlieden niet zo belangrijk is.
In de meeste gevallen echter gaat de scheiding ook door in de vriendenkring en wordt het vaak erg lastig om met beiden goed om te blijven gaan.

Dat gaat overigens vanzelf meestal. Ik heb maar weinig vrienden met wie ik met beiden echt bevriend ben, laat staan zeer intensief bevriend ben.
Ik kan het best goed vinden met sommige partners en sommigen beschouw ik ook als vrienden maar als ik echt zou moeten kiezen dan kies ik uiteindelijk toch voor mijn vriendin. En natuurlijk zou ik liever niet willen kiezen maar mijn ervaring is dat het vaak lastig tot onmogelijk is om met beiden bevriend te zijn, zeker als het intensieve vriendschappen zijn.

En om eerlijk te zijn toen de vader van mijn oudste kinderen en ik net uit elkaar waren had ik het ook niet kunnen verdragen als mijn vrienden daar nog zouden komen. Nu zijn we zoveel jaren verder dat het anders ligt (maar niemand die ik nu ken die kent hem). Maar toen, nee dat had ik niet kunnen opbrengen. Zo sterk was ik niet.

Triva

Triva

14-12-2016 om 17:38

nou breekt mijn klomp

'En ja, soms vind ik het als iemand die ja tegen het leven zegt moeilijk om te begrijpen dat mensen zo afhoudend kunnen zijn. '

Dusss iemand die er wat moeite mee heeft om zomaar zo'n lange avond in een huiskamer te zitten met onbekenden is afhoudend en zegt nee tegen het leven? Denk je dat die mensen dood willen of zo? Realiseer je je wel dat je dit allemaal zegt en doet omdat toevallig de kinderen waar jij graag mee oud en nieuw viert daar zijn? Waren ze bij hun oma en opa had je ze niet uitgenodigd.

Bik

Bik

14-12-2016 om 17:43

grappig?

Kijk, ik zeg hoe iets bij mij overkomt.
Pik ik hieronder even een paar opvallende stukjes uit jouw reactie:
-grappig dat jij het gevoel krijgt dat je geen nee kunt zeggen

Er is niks grappigs aan eigenlijk, ik krijg dat gevoel. Mijn gevoel.

-Dat zegt toch meer over jou denk ik dan over onze vriend (die heel goed nee kan zeggen) en mij.

Das flauw. Dat dat meer over mij zegt. Onnodig ook.

-Heb je gelezen dat ik al aangegeven ....

Je zegt dat ik niet goed lees. Nergens voor nodig.

-Heb je alles wel goed gelezen?

Herhaling van zetten.

-En moeten we het dan elk jaar afwisselend vieren met degene bij wie de kinderen niet zijn?

Er zijn toch andere opties dan per se met DIE kinderen? Het moet dan dus toch dat gezin zijn. Wie de kinderen heeft viert het bij voorkeur met jullie.

-Echt bizar. We hebben het 8-10 jaar met hun hele gezin gevierd, en nu mag het niet meer met hun kinderen (of met onze vriend) omdat ze gescheiden zijn?

Dat maak jij ervan, niet ik. Van mij mag je het met wie dan ook vieren. Ik vind het alleen vrij onzinnig dat je de vraag hier stelt maar dat alleen gelijkgestemden serieus genomen worden en anderen blijkbaar een NEE-leven leiden, niet goed kunnen lezen enz. Jij wilt het gewoon met die kinderen vieren. Zeg dat dan gewoon en haal er niet zoveel bij.

-Ik denk echt dat je zelf moeite hebt me nee zeggen (ik ook trouwens, dus dat begrijp ik wel), maar dat jij daar beter zelf mee kunt oefenen, dan dat je doet alsof ik onze vriend niet mag vragen het met ons te vieren.

Alweer flauw, terugkaatsen en beschuldigen. En het stond er nog eens niet ook. Ik zou me in mijn vrijheid aangetast voelen om alweer nee te moeten zeggen. Lees: ik zou me ergeren dat je de boodschap niet begrepen hebt toen gezegd werd dat ik niet met je wilde afspreken.

En ja, wat ik ook eerder zei, zoals Jaina aangaf: in het kader van transparantie zou ik de ex-partner toch inlichten.
Mijn vriendin (niet die van mijn ex) nam ineens vaak contact op met mijn ex, die ze voorheen niet zozeer zag staan. Met hem sporten enz. Ze was mijn vriendin, niet die van hem. Had ze dat gezegd, had het zoveel anders geweest dan dat ik het nu van ex hoorde. Gewoon open zijn, hoe moeilijk kan het zijn. Dat geeft haar geen macht zoals jij zei. Dat is gewoon open, eerlijk en vooral duidelijk.

Bik

Bik

14-12-2016 om 17:47

-dan dat je doet alsof ik onze vriend niet mag vragen het met ons te vieren.

dat zeg ik niet. Ik heb gezegd dat ik het geheel een dwingend karakter vind hebben. Daarnaast mijn tip om het toch tegen vriendin te vertellen. Meer niet.

Nadia

Nadia

14-12-2016 om 17:50

Trivia

Jij schrijft: "Realiseer je je wel dat je dit allemaal zegt en doet omdat toevallig de kinderen waar jij graag mee oud en nieuw viert daar zijn? Waren ze bij hun oma en opa had je ze niet uitgenodigd."

Nee, je begrijpt mij echt verkeerd.

Ik vier oud en nieuw het liefst met onze vriendin, onze vriend en hun kinderen, zoals we het jaren hebben gedaan.

Die combinatie gaat nu niet meer door hun scheiding.

Second best is (wat ons gezin betreft) met OF onze vriendin OF onze vriend en met hun kinderen, logischerwijze degene waar ze zijn.

Toevallig zijn ze met oud en nieuw altijd bij een van beiden.

Maar zelfs als de kinderen er niet bij zouden zijn, vier ik oud en nieuw graag met onze vriendin en haar vriend OF met onze vriend en zijn vriendin, met hun vieren samen zal niet snel gebeuren .

Ik ken zowel nieuwe vriend (van onze vriendin) als (iets minder) nieuwe vriendin (van onze vriend) niet, maar ik vertrouw erop dat ik met een van hen erbij best een leuke avond zal hebben omdat ik onze vriendin of onze vriend graag mag en erop vertrouw dat hun partner niet al te vreselijk zal zijn.

En nee, ik snap dat mensen niet dood willen, maar er zijn duidelijk mensen die meer afhoudend zijn dan ik. Geen veroordeling van mij. Het is goed dat hier tegen te komen. Ik ben alleen zelf anders. En ik geef alleen eerlijk toe dat ik dat soms moeilijk te begrijpen vindt dat mensen meer afhoudend zijn.

thea

thea

14-12-2016 om 17:56

ik snap je wel

Goed toch om hier te lezen dat mensen er anders tegen aan kijken?
Ik snap je wel. Het gaat om pragmatische keuzes, niet alleen voor jezelf maar ook je kinderen. Het leukst is natuurlijk als iedereen het leuk vindt.

Nadia

Nadia

14-12-2016 om 18:01

Bik

Sorry dat ik je gevoel grappig noemde. Ik moest echt lachen toen ik jouw reactie las. Maar dat daarover moet lachen, zegt meer over mij dan over jou. Dat was trouwens omdat ik zoveel dingen las die niet kloppen met wat ik schreef of met hoe de situatie met onze vrienden is. Ik voel me dus niet helemaal begrepen in jouw reactie.

"Ik zou me in mijn vrijheid aangetast voelen om alweer nee te moeten zeggen. Lees: ik zou me ergeren dat je de boodschap niet begrepen hebt toen gezegd werd dat ik niet met je wilde afspreken."

Hoezo "alweer" nee te moeten zeggen?
Hoezo "dat je de boodschap niet begrepen hebt toen gezegd werd dat ik niet met je wilde afspreken"?
Waar haal je dat vandaan?

Ik heb het onze vriend nog niet eens gevraagd. Ik ga het hem ook niet 3x achter elkaar vragen en door de strot duwen, ik wil het gewoon 1x vragen.

En nog 1x: ik ben heel duidelijk. Ik wil het net als onze kinderen heel graag dit jaar met onze vriend en zijn kinderen vieren (en daarmee dus ook met zijn vriendin en evt. haar kinderen ervan uitgaande dat zij het samen vieren).

De reden van de post was niet omdat ik daar zelf over twijfelde, maar omdat mijn man bezwaren zag en het onze vriend niet eens wilde vragen om hem niet te belasten. Alleen voor die situatie - ideeën en argumenten om mijn man te overtuigen dat we het toch gewoon kunnen vragen (niet voor vriend hoeven te denken/beslissen maar de keus aan hem laten!) - heb ik het hier gepost.

En ik heb alle bezwaren gelezen en ik begrijp dat er allerlei mensen zijn die er niet op zitten te wachten als zij de nieuwe vriendin van onze vriend zouden zijn, maar het overtuigt mij niet dat we daarom de vraag niet zouden kunnen stellen. Juist voor onze vriend (die ik beter ken dan jullie) denk ik dat het juist fijn is als we de vraag wel stellen. En hij zal echt geen ja zeggen als hij nee wil zeggen. En daar heb ik dan alle begrip voor.

thea

thea

14-12-2016 om 18:16

oeps

Sorry, reageerde een beetje op de laatste berichten en had je beginpost niet goed gelezen.
Ppfftt, nee, dat had ik allang opgegeven, veel te ingewikkeld.
Je hébt blijkbaar al een soort van nee van nieuwe vriendin en je voelt aan dat je vriendin het niet fijn zal vinden.
Nee, niet doen hoor! Gewoon wat anders gaan verzinnen!

Uitnodiging de deur uit?

Is je man akkoord en de uitnodiging de deur uit?

Nadia

Nadia

15-12-2016 om 16:50

Yep

Ik heb eerst contact gehad met onze vriendin (conform advies hier, ze vond het oké en begrijpelijk) en inderdaad uitnodiging verzonden.

Mijn man was na even erover praten (en argument dat onze vriend het misschien wel fijn zou vinden een uitnodiging te krijgen) akkoord.

Overigens denk ik dat ze al andere plannen hebben. Onze vriendin had zoiets begrepen. Maar goed, dat horen we dan nog wel. En dan is het helaas (voor ons) niet anders. Spreken we wel wat anders af.

bieb63

bieb63

15-12-2016 om 22:34

wat mij opvalt

Dat jij heel duidelijk aangeeft: degene (de vriend of de vriendin) die deze O&N de kinderen heeft, heeft de voorkeur.....
Ondanks het feit dat ik snap dat je het voor jouw kinderen leuker vindt dat degene die dan de kinderen heeft bij jullie komt, vind ik wel dat je daarmee de vriend of de vriendin duidelijk op het 2e plan zet. Eigenlijk geef je hiermee aan: je mag komen als je je kinderen meeneemt, anders heb ik liever de ex als hij de kinderen heeft. Mocht die ex niet kunnen, dan mag jij uiteraard alsnog komen.... Ook al zal je dat vast niet zo brengen, het IS uiteindelijk wel zo (en dat kan de ander ook zo ervaren...) Ik vind het al met al nogal berekend (ook al snap ik best dat jij het voor jouw kinderen natuurlijk leuker vindt als die andere kinderen meekomen). Maar iets klopt er niet.... Ik zou passen.

Nadia

Nadia

15-12-2016 om 22:41

bieb

Ik snap je punt. Ik heb al uitgelegd dat wij ons vriendin en onze vriend ook graag zonder kinderen zien, maar bij voorkeur natuurlijk met.

Hoe zou jij het dan voorstellen het aan te pakken? Wie uit te nodigen en hoe dat te formuleren? Ervan uitgaande dat we het leuk vinden bij voorkeur de ouder te zien die de kinderen heeft (en niet zowel onze vriendin als vriend tegelijkertijd bij ons te kunnen uitnodigen, dus een keuze zullen we moeten maken).

Nadia

Nadia

15-12-2016 om 22:43

p.s.

Voor alle duidelijkheid, we zien ze ook zonder kinderen. En we zien ze met oud en nieuw bij voorkeur met de kinderen (niet in het algemeen).

bieb63

bieb63

15-12-2016 om 23:33

Nadia

Duidelijk (en ook begrijpelijk) is dat je die kinderen er graag bij hebt. Maar wbt de vriendschapsrelaties vind ik persoonlijk, dat je als eerste de vriendin uitnodigt, want dat doe je de laatste jaren ook zo. Dat ze nu de kinderen niet heeft, pech, maar als je het over vriendschap hebt, dan kan je niet nu die andere eerste keuze maken (nou ja, kan wel, maar dan is de vriendschap dubieus EN alleen in eigen belang en dus niet zuiver). Kan zij niet, dan kan je haar ex overwegen en vragen. Hief je wbt geen toestemming van haar te vragen. Maar wel als 2e plan NADAT zij heeft aangegeven niet te kunnen. Zo zou ik er in staan.

Nadia

Nadia

16-12-2016 om 17:20

bieb

1. We verschillen van mening dat hij vindt dat ik onze vriendin eerst Moet vragen (omdat we anders geen goede vrienden zijn). Ik zie dat anders. En ik ben ervan overtuigd dat onze vriendin dat ook anders ziet.

2. Ik heb voor het begin van dit draadje mijn vriendin gesproken (niet jij) en zij HEEFT toen al duidelijk gemaakt dat zij waarschijnlijk weggaat en daarbij (op haar manier, echt geen twijfel over mogelijk) duidelijk gemaakt dat zij nu niet met ons wil afspreken oor oud en nieuw. Dus vragen zou erg dubbelop zijn en zou ze ook raar vinden. Alsof ik niet naar haar geluisterd zou hebben!

3. Zoals ik al schreef heb ik inmiddels expliciet aan haar laten weten onze vriend te vragen en vond ze dat niet meer dan logisch.

Het is soms moeilijk om vanaf papier af te lezen hoe vriendschappen en gesprekken tussen mensen zijn. Intonatie, precieze woorden etc. tellen allemaal mee.

En....al reactie gekregen?

Hoezo nieuwsgierig

Nadia

Nadia

16-12-2016 om 20:24

Wil

Haha, ik ben ook nieuwsgierig.

Ik denk dat het niet doorgaat ivm al bestaande plannen van hun, maar wacht geduldig af.

Ik zal het jullie laten weten. Vraag gerust over een paar dagen als je nog niets hebt gehoord.

Nadia

Nadia

24-12-2016 om 18:51

Terugkoppeling

Zoals beloofd hierbij de terugkoppeling.

Onze vriend heeft gereageerd en ze (ook zijn vriendin) willen oud en nieuw graag met ons vieren. Wij en alle kinderen (ook die van hem) zijn ook erg blij. Dus dat gaan we doen.

Ik ben blij dat ik mijn gevoel hierin gevolgd heb. Bedankt voor iedereen die gereageerd heeft en m.n. degenen die vonden dat ik het wel kon/moest vragen. Fijn die steun. Maar de andere reacties waren ook nuttig.

tante Sidonia

tante Sidonia

25-12-2016 om 14:00

zo zie je maar

Veel plezier!!

bieb63

bieb63

25-12-2016 om 14:19

Mooi!

Opgelost!

Eind goed...

al goed!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.