Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Taruh

Taruh

21-12-2016 om 09:38

desinfecterende schoonmaakmiddelen niet nodig


Tine Winkel

Tine Winkel

24-12-2016 om 10:29

toch

denk ik dat je blaasontsteking vooral krijgt van verkeerd afvegen. Als je met een schoon papiertje je vagina afveegt, komen er m.i. echt geen poepbacterien in.

Maar, even geheel andere vraag. Zou er wel eens onderzoek gedaan zijn naar de besmettingsgraad van riemen? Die vraag kwam laatst bij mij op. Vroeger kocht ik altijd broeken die echt passen, zodat een riem niet nodig is. Maar tegenwoordig zijn er weinig broeken meer voor vrouwen met childbearing hips (zal ik maar zeggen...) zodat je gewoon een broek moet kopen die wel over je billen past en dan bij de taille veel te ruim zit (ja, of een broek van 120 euro per stuk, dat kan ook). Maar dan sta je daar op het toilet, net je billen afgeveegd en zonder dat je nog maar je handen hebt kunnen wassen ben je met die riem bezig. Je broek zelf was je nog wel eens, maar die riem... M.i. is het contact beduidend krachtiger dan bij een lichtschakelaar. En om nou met je broek op de knieen je handen te gaan wassen...

PS als iemand tips heeft over een winkel waar je goedkoop broeken kunt komen die passen bij mijn figuur, dan hoor ik dat graag.

Taruh

Taruh

24-12-2016 om 11:13

Tine

Ik laat mijn broek op maat maken bij de lokale kleermaker, kost minder dan een tientje maar je hebt er jaren plezier van.
Echter de meest eenvoudige oplossing: jurken dragen.

Pirata

Pirata

24-12-2016 om 12:06

tine

Als het echt te gortig is met de taillewijdte dan maak ik vlak bij de knoop een opening in de broekband, rijg vanaf daar kleuterelastiek door de band en zet het in de buurt van het knoopsgat vast. Mooier omdat de broekband dan nergens oppropt.
Ik geloof ook niet in blaasontstekingen door wc brillen. Dan doe je wel heel vreemd op die pot.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

24-12-2016 om 12:24

nooit aan gedacht, die riemen

Ik vrees dat een boel mensen met een bacteriefobie nu acuut in de stress schieten!

Zelf maak ik me niet zo snel meer druk hierover. Als je wel eens een openbaar toilet, inclusief die in de trein, bezoekt omdat je het écht niet meer houdt, verzet je je vuilgrenzen wel. Met als tragisch dieptepunt de stationslift van Weesp waar bij tijd en wijle een halve centimeter urine in staat... Je zult maar een rolstoel moeten voortbewegen en van spoor 1/2 naar spoor 5/6 moeten...

Het flesje alcoholgel in mijn tas schijnt ook al niet meer te kunnen, maar ik leef nog steeds.

Mijntje

Mijntje

24-12-2016 om 13:19

merk

nydj - prijzig maar zitten goed. Voor andere merken houd ik me aangebevolen.

Misschien moet je eerst je handen wassen en daarna je riem vastmaken.. In ieder geval zal je er geen blaasontsteking van krijgen, toch?

Vogel

Vogel

24-12-2016 om 16:28

Het wordt steeds leuker!

Blaasontsteking van je riem? Lol! Maar ik ben ongevoelig voor blaasontstekingen, dus ik heb makkelijk praten. Ben sowieso vrij ongevoelig voor ontstekingen, op wat pech na het trekken van een kies na.
En de laatste keer dat ik flink ziek was van buikgriep was toen ik een antibioticakuur had. (Na een rattenbeet. De huisarts had in dit geval weinig vertrouwen in mijn ijzeren gestel.) Voor mij het bewijs dat ab je natuurlijke afweer fors ondermijnt.

Tine Winkel

Tine Winkel

24-12-2016 om 17:31

@Vogel & Mijntje

Nee, hoor, ik ben niet bang voor een blaasonststeking als gevolg van mijn riem. Maar ik acht de kans best groot dat riemen vol bacterien zitten. En het is eigenlijk best raar dat mensen wel toiletpotten vol gooien met chloor (terwijl ze daar nooit met hun handen in zitten, verwacht ik), terwijl ze zich maar beperkt druk maken over de lichtschakelaar en al helemaal niet over hun broekriem...

Niki73

Niki73

05-01-2017 om 14:23

Vogel

Het kan ook zijn dat je slecht reageerde op de antibiotica. Er zijn soorten AB waarvan ik ga overgeven en diarree krijg. Een allergie, zegt de huisarts.

klara

klara

06-01-2017 om 01:42

gatver een riem

Tsja, wat last van smetvrees hier.
Gebruik nooit riemen maar als ik dat wel zou doen zou ik die toch geregeld proberen te reinigen, al is het maar met milde baby doekjes oid.
Ben verder niet zo'n poetser (helaas) maar lichtknopjes, deurklinken ed neem ik zeker mee, zeker op toilet. Was thuis ook eerst mijn handen voor ik broek optrek
Kan niet bij openbaar toilet meestal idd, dan probeer ik eraan te denken en broek echt in de was te doen die dag. Gets.
Vind openbare toiletten sowieso enorm smerig. Lopen ze vaak wat rond met steeds hetzelfde doekje, lekker verspreiding van bacteriën. Las laatst ook dat uit onderzoek blijkt dat van die luchtdrogers juist meer verspreiding is van bacteriën dan dat het goed doet. (omdat meeste mensen hun handen lang niet lang genoeg wassen)

Triva

Triva

06-01-2017 om 07:45

niki

Als een huisarts overgeven en diarree door antibiotica een allergie noemt zou ik een andere huisarts zoeken...

Triva

Triva

06-01-2017 om 07:49

en nee

Blaasontsteking krijg je niet zo makkelijk door een vieze wcbril... Die bact wandelen echt niet van de achterkant van je dijbenen de vagina in. Je eigen anus zit veel dichterbij!

Triva

Triva

06-01-2017 om 07:50

plasbuis

Ipv vagina

Kaaskopje

Kaaskopje

06-01-2017 om 10:22

Poepbacteriën

Tine Winkel zei dat als je maar op de goede manier veegt, je geen blaasontsteking krijgt, maar ik heb net wéér urine weggebracht en bij mij is al een paar keer het ecoli-bacterie aangetroffen, terwijl als er een is die op de hoogte is van 'verkeerd vegen' ben ik dat wel. Ik snap er dus echt niets van. Zelfs als ik mij met een washandje was, onthou ik heel erg goed welke kant ik waarvoor gebruikt heb, zodat ik niet per ongeluk met de 'achterkant' de 'voorkant' aanraak. Na gebruik gaat hij de was in.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-01-2017 om 10:26

Allergie... bijwerking

Wat maakt het uit? Als maar duidelijk is dat je er niet tegen kunt. Als je daarvoor al overstapt... Onze huisarts heeft tegen mijn dochter gezegd, dat meisjes die op haar schoolniveau zaten geen add hadden. Ze is getest, kreeg de diagnose wel en is daarna naar een andere huisarts gegaan. Ik ben nog tevreden met hem, maar het was wel een ontzettend domme uitspraak van hem.

Triva

Triva

06-01-2017 om 10:33

wat dat uitmaakt?

Als je als huisarts het verschil niet kent tussen een allergie of een bijwerking of niet in staat bent dat je patiënt uit te leggen ben je niet geschikt als huisarts.

Oja, Tine reageerde op het feit dat je ook een blaasontsteking kan krijgen door een vieze wc bril (nee, voornamelijk verkeerd afvegen). Ze bedoelde niet te zeggen dat je het alleen krijgt van verkeerd afvegen volgens mij. Er werd sowieso al eerder gezegd dat het ook van seks kan komen.

Er zijn veel meer redenen voor steeds terugkerende blaasontstekingen:
http://www.ysl.nl/specialismen-en-behandelingen/afdelingen-en-specialismen/urologie/urologische-klachten/blaasontsteking-terugkerend/

Nierstenen of blaasstenen
Een verkeerd plaspatroon waarbij tijdens het plassen de bekkenbodemspieren niet goed ontspannen. Hierdoor kunt u uw blaas niet volledig leeg plassen. De hoeveelheid urine die in de blaas achterblijft kan de bron van de terugkerende blaasontstekingen zijn
Een slappe blaasspier waardoor u het onvermogen heeft uw blaas goed te legen
Een moeilijke stoelgang
Hygiëne: het verkeerd afvegen na ontlasting, maar ook "te schoon", dus het wassen van de schede met zeep. Vrouwen die seksueel actief zijn, hebben een hogere kans op urineweginfecties
De overgang: door gebrek aan het vrouwelijk hormoon oestrogeen wordt het slijmvlies van de vagina dunner. Daardoor kunt u vatbaarder worden voor blaasontstekingen
Aangeboren afwijkingen van de urinewegen, zoals reflux (terugstromen van urine vanuit de blaas naar de nieren), een dubbelsysteem (een nier met twee urinewegen) en urethraklepjes (klepjes in de plasbuis bij jongetjes). Bij aangeboren afwijkingen worden op kinderleeftijd al terugkerende blaasontstekingen gezien.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-01-2017 om 11:11

Ja snap ik

maar je kunt op elke slak zout leggen. Ik zou er niet om van arts veranderen. Ik zou hooguit vragen "Allergisch??" En dan zal hij/zij waarschijnlijk zeggen 'nou ja, allergisch... bijwerkingen'.

Ik ben al mijn leven lang de klos van blaasontstekingen. Tenminste al sinds ik op de lagere school zat, veel verder gaat mijn geheugen hierover niet. Ik weet er dus alles van. Er is vorige maand een echo gemaakt, die was goed.

Triva

Triva

06-01-2017 om 13:17

zout

Op deze slak moet je wel zout leggen want als al die mensen op de vraag: 'Bent u allergisch voor antibiotica' na een beetje diarree, al JA gaan zeggen hebben we een probleem.

Allergisch voor antibiotica kan je dood betekenen, diarree is heel normaal gezien het feit dat je 'goede' bacteriën in je darmen ook gedood worden.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-01-2017 om 13:23

Triva

Daar zit wat in.

bieb63

bieb63

06-01-2017 om 13:31

Kaaskopje

Mijn dochter heeft vanaf haar 4e talloze blaasontstekingen gehad. Sinds een paar jaar (nu 18) gaat het beter. Was als gezegd door artsen dat door puberhormonen, wijzigen slijmvlies het dan vaak beter gaat. Zij heeft elk denkbaar onderzoek gehad en nooit iets gevonden wat de oorzaak zou kunnen zijn.
Hoe dan ook, af en toe voelt ze het toch weer aankomen. Wat haar, al een paar helpt te voorkomen dat het doorzet is Cranberola met HPC. Dit is zeer sterk geconcentreerde cranberrie poeder (sachets) met HPC. Dat drink je aangelengd met een groot glas water. Blaasontstekingen zetten niet meer door bij haar. Andere cranberry middeltjes hielpen niet.
Wie weet heb je hier wat aan.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-01-2017 om 16:11

Bieb

Koop je dat bij een drogist? Ik sla elke dag een stuk of wat cranberrytabletten naar binnen en ik heb soms de indruk dat het wel wat doet, maar het lijkt meer op uitstel van executie dan dat het de boel echt stopt.

Ik heb een kuur gekregen, ondanks dat er geen sporen van blaasontsteking te vinden waren, volgens hun test. Maar ja, met mijn voorgeschiedenis... Ik ben blij want het is echt niet in orde.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-01-2017 om 16:17

Bieb 2

Ik zie wel Cranberola met de toevoeging OPC, is dat hetzelfde. Het zijn sachets en het is een tiendaagse kuur. Als je maandelijks blaasontsteking voelt opkomen is het wel een dure oplossing

klara

klara

06-01-2017 om 17:28

Kaaskopje

Blijkbaar doe je toch íets verkeerd, als er steeds poep bacteriën worden aangetroffen.
Dat staat verder los van de andere mogelijke oorzaken die Trivia aangeeft.
Toch iets in de hygiëne blijkbaar, ga je soms vaak naar openbaar toilet?
Denk idd goed aan deurklinken, doorspoelknop, goed genoeg je handen wassen. Ik zou zeker niet één en hetzelfde washandje voor beide plekken gebruiken. (ik doe het met mijn handen, wassen, maar vagina was ik niet zo vaak, douche wel bijna dagelijks. Nog nooit blaasontsteking gehad. )
Ik ben ook erg alert tijdens sex niet zo gezellig, maar soms komt manlief akelig dicht bij poepgat alvorens naar andere kant te gaan (geen anale sex naar gewoon toevallig in de buurt, bij anale sex moet je natuurlijk extra opletten) en dan ben ik op mn hoede, stuur het geheel. Je verplaatst die rotkrengen makkelijker dan je denkt, althans in mijn verbeelding dan

Denk ook aan slechte hygiene van anderen, die aan je spullen zitten of gewoon spullen buiten waar jij weer aankomt. Ik was altijd mijn handen als ik thuiskom! (tsja, echt smetvrees maar mijn handen voelen echt vies!) veel zin heeft dat ook niet want mijn huisgenoten doen dat weer niet en die komen dan weer overal aan...tsja.
Zal vast helpen als je heel erg zorgt voor schone handen als je aan je vagina komt en zorgt voor goede hygiene bij man bij sex.

bieb63

bieb63

07-01-2017 om 00:30

Kaaskopje

Ja sorry, opc inderdaad. Maar per aanvoelmoment is 1 of evt een paar uur later een tweede dosis genoeg. Dus dan doe je wel een paar maanden met zo'n doosje (dus nemen als je het voelt aankomen).
Je kunt het bij sommige drogiterijen kopen of De Tuinen en dat soort zaken. Maar ook online bij bijv de koopjes drogist.

bieb63

bieb63

07-01-2017 om 00:35

Aanvulling voor kaaskopje

Mijn dochter gebruikt het niet als kuur, maar alleen als ze voelt dat het eraan zit te komen (1 df evt een aantal uur later nog een glas en dan is het klaar) . En tot nu toe zet het dan niet door.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2017 om 01:23

Bieb

Oh, als je het voor meer momenten kunt gebruiken, valt het wel mee met de kosten .

Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2017 om 01:33

Klara

Als ik niet zeker meer weet welke kant van het washandje voor wat was, pak ik een nieuwe. Dus ik let heel goed op. Maar ik neem me nu ter plekke voor om nieuwe washandjes te kopen en het voortaan echt apart te doen. We hebben zeven washandjes of zo, haha. Ik douche de laatste tijd niet meer elke dag. Dan was ik mij bij de wastafel. Ik was mijn handen altijd. Bij het 'voor' afvegen dep ik meer dan ik veeg, juist om dat foutvegen te voorkomen. Maar goed, ik ga eens kijken of het nog beter kan.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2017 om 01:38

Maar.. Klara

Ik had er dus ook al last van toen ik dagelijks douchte en geen washandjes gebruikte, vandaar dat we er maar zeven hebben. Alleen jongste dochter gebruikte er wel eens een.

klara

klara

07-01-2017 om 09:59

nogmaals

Er zijn echt tig manieren om poep bacteriën overal te krijgen.
Ik word altijd onpasselijk bij onderzoekjes hiernaar.
Denk niet te snel dat je goed en vaak genoeg handen wast. De meeste mensen denken dat en dat blijkt fors tegen te vallen.
Aparte washandjes lijkt me wel echt essentieel. Maar goed, voor kwetsbare plek zoals vagina vind ik dus een 'schoon' washandje al te vies. Ook dat schone washandje kan in je routine al makkelijk met poep bacteriën in aanraking komen. Tenzij je enorm op alles let, doe ik hier zeker niet en gepoetst wordt er zeker niet genoeg.
Vandaar dat ik met mijn handen was. Weet ik zeker dat het schoon is want mijn handen was ik gewoon van te voren.
In jouw geval zou ik toch vaker douchen omdat je dan beter dieper kunt reinigen, ik zou douchekop
dan erop zetten en goed van binnen reinigen. Geen idee of dat helpt tegen blaasontstekingen maar in jouw geval zou ik dat zelf zeker al dagelijks gaan doen, mezelf kennede ook wel twee-dagelijks.
Let er ook op dat aan washandje geen zeepresten meer zitten, kan na wassen toch gebeuren en zeep hoort niet in vagina.
Drink je genoeg? Heel veel drinken kan helpen/voorkomen.

klara

klara

07-01-2017 om 10:00

gebruik ook geen anti-bacteriële zeep.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2017 om 11:29

Klara

Het wordt wel een erg innig onderwerp zo , maar ook dat diepe reinigen maakt het verschil niet. Ik heb me zelfs afgevraagd of ik met die 'diepe reiniging' juist meer kwaad dan goed deed, vandaar dat ik dat maar eens ben gaan minderen. Dat wassen bij de wastafel doe ik echt nog maar een paar maanden. Ik heb tot juni zo'n beetje een hele tijd geen blaasontsteking gehad, maar sindsdien komt het steeds terug. Ik kan me daarom niet voorstellen dat de manier waarop ik met hygiëne omga opeens de oorzaak is. Mijn man heeft me zelfs wel eens beticht van smetvrees, als het om mijn handen gaat, maar ik geloof dat dat gewoon een verschil van inzicht is en niet daadwerkelijk het geval. Als je je handen ergens mee vies gemaakt hebt, of naar het toilet bent geweest, was je je handen. Vet aan mijn handen vind ik echt een vies gevoel, dus naast dat ik het normaal vind om te doen, was ik alleen daar al voor mijn handen grondig als ik aan (honden)vlees heb gezeten. Kattenbak gedaan... handen wassen. Ik zou niet weten wat ik nog meer kan doen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.