Relaties Relaties

Relaties

Een schoondochter5

Een schoondochter5

31-12-2016 om 09:43

Aandacht trekken of niet? Schoonmoeder doet raar


dochter

dochter

07-01-2017 om 13:33

niet meer

Barbara, als mijn schoonmoeder dergelijk gedrag vertoonde, zou ik me of heel veel zorgen maken en een spoeddienst/politie inschakelen of ik zou, als mijn man en zijn familie dit gedrag heel normaal zouden vinden, helemaal niet meer gaan.

Barbara

Barbara

07-01-2017 om 13:40

Spoeddienst/politie?

Ik denk dat dit wel heel overdreven is, om een paar irritante telefoontjes en het gek aansnijden van een taart en het voorval met de bloes de politie of spoeddienst inschakelen....ze zien je aankomen, politie komt hier echt niet voor hoor.
Ik zou als schoondochter, zoon en schoonvader inschakelen om de boel eens te checken en in de gaten te houden, zeker als schoonvader appt dat ze belt om te treiteren zou ik mijn man (hun zoon dus) vragen hier iets aan te doen, schoonvader moet maar zorgen dat schoonmoeder niet meer belt

tegenstrijdig

Raar verhaal

"ze is volgens haar zussen en zwagers altijd al zo geweest en heeft ze altijd zulk vreemd gedrag vertoond dus het verbaasd hun niets eigenlijk dat ze zo reageert"

En aan de andere kant zeg je dat ze juist alleen tegen jou zo doet en nooit tegen/bij anderen.

Weet je wel zeker dat je het zelf allemaal nog helder op een rijtje hebt

dochter

dochter

07-01-2017 om 13:50

barbara

Wat ik opmaak uit het verhaal van schoondochter zijn het meer dan een paar telefoontjes en doet ze het met opzet. Een soort van stalking en pesterij. Daar zijn ook bewijzen van en bovendien een verklaring van schoonvader op schrift (whatsapp). Volgens mij kun je daar een blokkade voor aanvragen. Als de poltie geen aangifte opneemt, dan zou ik een melding doen. Dan staat het maar zwart op wit, mocht schoonmoeder verder gaan.
Ik mis inderdaad daadkracht bij schoonvader en man. Als ze niets doen, dan zou ik echt wel een stapje verder gaan. Misschien doen ze dan wel wat.
Ik vind dit al met al maar een heel apart en bijzonder verhaal (om geen andere woorden te gebruiken).

Kaaskopje

Kaaskopje

10-01-2017 om 09:52

Altijd al zo geweest

Wel knap dat de huisarts dat allemaal zo snel doorziet wat het niet is. En raar ook eigenlijk dat als ze altijd al zo is geweest volgens haar zussen dat nu pas haar gedrag opvalt bij jou en je man.===

Uit ervaring weet ik wel dat achteraf veel kwartjes kunnen vallen, door met familie te praten. Het gedrag is TS al eerder opgevallen, maar ze komt er nu mee op OO.

Wat de huisarts betreft dacht ik ook dat de conclusie wel erg snel getrokken is. Dat kan nooit kloppen.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

10-01-2017 om 10:02

naar de dokter geweest?

Vorige week schreef je: "Schoonmoeder is bij de huisarts langsgeweest. Conclusie: er is niets aan de hand met haar om verder onderzoek te rechtvaardigen. Beginnende dementie uitgesloten! Wel is aangeraden eens met een psycholoog te gaan praten over haar onvrede. Schoonmoeder weigert want zij mankeert immers niets! Schoonmoeder is nu helemaal onuitstaanbaar geworden en vindt dat wij haar eringeluisd hebben."

Wie heeft je dat gezegd? Was jij bij dat doktersbezoek? Of is dat de versie van haar om jullie gerust te stellen cq de mond te snoeren?

Het gedrag van je schoonmoeder is niet normaal en gaat verder dan "schoondochter pesten". Maar dat hebben er al meer gezegd. Dementie kent vele vormen.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-01-2017 om 10:22

Voor de statistieken

Het valt mij ook altijd op dat schoonmoeders het niet vaak goed kunnen doen en dat hun zonen nooit de juiste steun geven.

Toen man en ik nog maar net bij elkaar waren, was de relatie met zijn vader niet zo goed. Ook de vriendin van vader kon nog niet veel goed doen. Niet veel later trouwde zijn vader met de vriendin. Ik heb in de begintijd normaal contact aangemoedigd en dat is goed uitgepakt. Ik heb de laatste 30 jaar meer aan mijn schoonouders gehad qua warmte en steun, dan ik ooit van mijn eigen ouders heb gevoeld. Schoonmoeder is ruim twee jaar geleden overleden en schoonvader ruim een jaar geleden.

Schoonmoeder was ook vaak érg apart te noemen, maar mijn schoonouders waren altijd hartelijk en bemoeiden zich amper met ons leven. Af en toe 'zeurde' schoonmoeder wel eens over de opvoeding van de jeugd vergeleken met hoe dat in haar tijd ging, waarmee ze ons fijntjes liet weten dat wij de dochters niet alles goed hadden geleerd wat 'netjes gedrag' betrof en hadden we bijna oorlog over het feit, dat wij tijdens een bezoek van hun, kritische vragen hadden over het geloof, maar verder was het allemaal heel goed te doen en was ik oprecht verdrietig toen ze overleden was. Hier dus geen rampentoestanden met schoonouders.

Ik ben al semi-schoonmoeder van een schoonzoon en ik verwacht zeer stellig dat ik in de toekomst van twee jongemannen de schoonmoeder zal worden. Mijn dochter heeft dus een schoonmoeder in spé en daar hoor ik wel eens verhalen over. Ik probeer dochter bij te sturen door haar te wijzen op de goede bedoelingen van schoonmoeder. Wel heb ik haar met klem aangeraden haar vriend uit zijn hoofd te praten dat hij bij zijn ouders in de straat kan gaan wonen. Schoonmoeder belt mijn dochter (goed bedoeld) nu al bijna elke dag voor van alles en nog wat, dan klopt ze ervoor aan en zit ze er teveel bovenop. Mogelijk vindt schoonzoon mij weer een rare omdat er dagen voorbij gaan zonder contact met mijn dochter. Het is maar net waarmee je opgegroeid bent. Toch lijkt het mij ook gezond als dochter niet bijna naast óns zou gaan wonen.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-01-2017 om 10:24

dan ik ooit van mijn eigen ouders heb gevoeld

Uit dit zinnetje moet 'ooit' weg. Het gaat echt om die dertig jaar.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.