Relaties Relaties

Relaties

stip

stip

06-06-2013 om 17:18

Verdergaan na ontrouw


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ad Hombre

Ad Hombre

11-01-2017 om 10:48

Aagje

"In die zin gaat dat wat ik Ad regelmatig hoor zeggen 'als je niet getrouwd bent, heb je ook het gedoe van een scheiding niet' niet op"

Is ook wel een beetje simplistisch gesteld. Maar veel goed doen die huwelijken volgens mij ook niet. Het is beter als je het gevoel hebt (en houdt) dat je de liefde van je partner permanent moet verdienen.

GitteNN

GitteNN

11-01-2017 om 11:27

Maete2

Dank je wel. Heb veel steun aan wat je schrijft. Heel erg bedankt. Fijn om met een lotgenoot te schrijven.
grt
GitteNN

Aagje Helderder

Aagje Helderder

11-01-2017 om 11:28

Hmmm

jij lijkt de overtuiging te hebben dat mensen het huwelijk zien als vrijbrief om niet meer in de relatie te investeren. Lijkt me ook weer een simplistische gedachte die niet strookt met hoe veel mensen in hun huwelijkse relatie staan.

Ik heb het ook bewust over investeren in een relatie. Investeren lijkt me niet alleen realistisch in een samenlevingsverband tussen mensen, maar ook noodzakelijk om een relatie goed te houden. Of er nu sprake is van een huwelijk of niet.

Permanent elkaars liefde moeten verdienen, ik weet niet hoe je dat bedoelt, maar zo'n uitspraak komt mij erg verregaand voor en ook wel onveilig.
De kern van een relatie met elkaar hebben ligt voor mij in erin dat je het allebei fijn vindt om met de ander te zijn en in het accepteren van de ander. Dat betekent dat er een basis van liefde is. En waar die aan de ene kant wel wederzijdse investering nodig heeft om te blijven bestaan, mag die elkaar ook wel het krediet geven dat het niet zo maar over is als de 'verdiensten' niet lukken/tegen zitten enz.

Aagje

Aagje,

Ik ben het met je eens dat iedere breuk erg is na het verlies van vertrouwen in de ander.
Alleen haalde ik kinderen aan vanwege het probleem dat kinderen je met de ander blijft verbinden.

Catwoman

Catwoman

11-01-2017 om 13:09

Gitte en Maete

Mooi Maete (#504), zo zie en ervaar ik het ook helemaal.
De focus moet nu op deze inzichten zijn, Gitte.
Je doet jezelf onrecht aan om zo ongelooflijk boos te blijven.
In vorige posts klonk je veel milder en inzichtelijker.
Ook uit de post van Zwaluw (#445) kun je veel kracht halen!

Ik probeer hier helemaal niks "rond te bazuinen" (#502), (die term getuigt van enorme woede t.o.v. het hele gebeuren) toen ik het over een taboe had.
Zie het in een breder universeler perspectief.
Als we ons enigszins, misschien een heel klein iniemienie beetje kunnen verdiepen in het fenomeen en daardoor kunnen begrijpen waarom deze dingen gebeuren maakt het de verwerking pietsje draaglijker.
Het blijft door het taboe zo'n ongelooflijk pijnlijk mysterie, maar door het te ontrafelen en eventueel te begrijpen valt het van zijn voetstuk af.
Het vreemdgaan is geen actie tégen de bedrogene, maar een actie vóór de vreemdganger zelf, maar zo voelt het (in het begin) niet, weten we allemaal.

Het volgende zeg ik met een reden, en dat betekent niet dat iedereen dan maar moet vreemdgaan, begrijp me niet verkeerd, maar als het dan toch gebeurd is kun je er ook zo tegen aan kijken:
De vreemdganger ís en blijft een individu en is niet het fysieke bezít van zijn/haar al dan niet getrouwde partner. (=ook geen reden om dat dan maar stiekum te doen).
Iets wat in de westerse wereld een ingesleten fenomeen is door de uitvinding van het huwelijk.
Maar....ook al ben je niet getrouwd blijft het natuurlijk ongelooflijk pijn doen en wordt er heel wat op het spel gezet.
Het vlees was/is en zal altijd gewoon verschrikkelijk zwak blijven. Dat is al sinds dat de mens bestaat, bij de 1 wat meer dan de ander...

Het is gewoon verschrikkelijk dubbel allemaal.
Aan de ene kant de pijn van het bedrog, daarnaast het geluk van de hernieuwde relatie.
Maar het geluk van de hernieuwde relatie neemt op een gegeven moment de overhand.

Gitte, bij jou was de uitkomst 28 okt 2015.
Hier was dat 21 okt 2015. Het gaat goedkomen, echt!

Sally MacLennane

Sally MacLennane

11-01-2017 om 13:18

"Wat denk je?"

Het was geen retorische vraag van me. Mijn ervaring is niet relevant, aangezien ik een partner had die me zelfs verbood naar de gynaecoloog te gaan terwijl hij, achteraf gezien, zelf wel de katjes in het donker kneep. Ik ben oprecht benieuwd naar hoe wat meer normale mannen, die wel vinden dat vreemdgaan "moet kunnen", erover denken als hun partner wat meer belangstelling buiten de deur begint te vertonen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

11-01-2017 om 13:29

Ik heb m niet aan een touwtje Ad

En ik heb sterk het idee dat toch heel vaak geldt dat waar twee vechten twee schuld hebben, dus om al die slechte huwelijken en nahuwelijken nu alleen in de schoenen van vrouwen te schuiven.... nou ja tja dat komt jou als Holenmens natuurlijk wel goed uit,

Ad Hombre

Ad Hombre

11-01-2017 om 14:52

Sally

"Ik ben oprecht benieuwd naar hoe wat meer normale mannen, die wel vinden dat vreemdgaan "moet kunnen", erover denken als hun partner wat meer belangstelling buiten de deur begint te vertonen."

Daar hebben ze dan (vanzelfsprekend) weinig bezwaar tegen zolang het hun relatie niet in gevaar brengt.

Ad Hombre

Ad Hombre

11-01-2017 om 14:54

Ginny

"dus om al die slechte huwelijken en nahuwelijken nu alleen in de schoenen van vrouwen te schuiven.... "

Doe ik niet. Maar de betreffende mannen discussieren hier niet mee. Het is in mijn ervaring wel zo dat het regelmatig voorkomt dat vrouwen een 'sexstaking' uitroepen om hun onvrede op andere vlakken te uiten. Of dat ze ex zien als een soort beloning voor goed echtelijk gedrag.

Recipe for disaster.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

11-01-2017 om 15:19

Ben het zowaar met je eens Ad

Maar

Je vrouw ontevreden maken is natuurlijk ook geen manier van doen. Same recipe....

Catwoman

Catwoman

11-01-2017 om 16:01

Verwachtingen

Het zou ook met de verwachtingen van de vrouw te maken kunnen hebben, dat het een "Jij niet voor mij; ik niet voor jou" situatie wordt.

Opzich kan de relatie goed zijn en man heel fijn mee kunnen draaien in het gezin en gewoon lief voor je zijn, maar is misschien nou eenmaal niet de meest empatische romanticus.
Opzich niks mis mee, maar het zou zo leuk zijn als...
Je hoopt soms op wat meer attenties (niet in materie), gewoon voor de xtra, komt het niet dan helpt dat niet mee in het behouden van je libido.
Je wil er ook niet om vragen. Het zit er in of niet.
Ik weet nu wel beter. Je verwachtingen bijstellen en kijken naar wat er wel is en niet naar wat er niet is.

Catwoman

Catwoman

11-01-2017 om 16:05

Oja

....en vooral zelf het goede voorbeeld blijven geven

...

GitteNN, hoop dat je boosheid wat afgenomen is...ook al heb je er recht op, die boosheid is killing hé..weet ik jammer genoeg ook.
maar zoals Catwoman zegt, doet je geen deugd..; hij mag er zijn, laat hem maar even razen en dan proberen zoeken naar wat je nodig hebt om uit die boosheid te komen.
ik hou van de visie die hier klinkt dat het een kans ook is voor je relatie, een tweede huwelijk.
het is het moment om dingen uit de sleur te halen, herbekijken, niet alleen zijn wensen maar ook die van jou. zo ervaar ik het ook.
los van een nieuwe stap in je relatie kan je het ook zien als een nieuw deel in jezelf. je bent nu aan het genezen van deze pijn, en hierdoor ga je sterker worden, wijzer, meer gaan nadenken over dingen die anders maar als " normaal " waren. ik geloof dat dit hele gedoe uiteindelijk ook echt een mooie uitkomst kan hebben.
probeer jullie verhaal voor ogen te houden, jouw aandeel in het verhaal, zijn aandeel in het verhaal, probeer de oprechtheid te zien en te voelen, wat er nu is...en kijk of je daarmee jouw verdriet kan helen.

enfin, ik zeg het allemaal zo mooi maar het is gewoon moeilijk en pijnlijk. maar niet onmogelijk denk ik!
hoop ik!!!

go girl!

Ginny

Los van je oordeel over vreemdgaan,ken je geen vrouwen die vreemdgaan? Vrouwen die echt niet meer gelukkig zijn in hun relatie en als "uitweg" verliefd worden op een ander?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

12-01-2017 om 19:16

Ja die ken ik wel hoor

En er zullen ook vast vrouwen zijn die alla Heleen van Rooijen leven, maar al met al verkondigt Ad volgens mij toch vooral een mannelijk standpunt. Beetje type Jan Mulder die vindt dat dat allemaal maar moet kunnen.
Ken niet veel vrouwen die er zo in staan.
En ik bedoel dus dat ik van ellende vreemdgaan wat anders vind dan gewoon bij voorbaat al lak hebben aan de huwelijkse monogamiteit. Ik hoor Ad namelijk letterlijk zeggen dat vrouwen niet zo moeten zeuren, openlijk vreemdgaan is gewoon heel normaal voor een man.

Ad Hombre

Ad Hombre

12-01-2017 om 19:50

Ginny

Als dat letterlijk is kun je me vast quoten (leugenaar!).

40er

40er

12-01-2017 om 20:35

#472
Vervolgens kun je beter accepteren dat de meeste mannen af en toe als ze de kans krijgen graag eens met een andere vrouw vrijen. Daar kan je hysterisch over doen, maar dat maakt het alleen zwaarder. Dan moeten er gelijk weer maandenlange relaties bijkomen en dat wil je misschien juist liever niet? Gun je man gewoon af een toe eens een leuk avontuurtje en wie weet wat hij jou gunt?

(Om eerlijk te zijn gun ik mijn man geen avontuurtje, hij mij trouwens ook niet. Maar aangezien wij iets anders in onze relatie staan gunnen we elkaar genoeg )

Catwoman

Catwoman

12-01-2017 om 21:34

Uhm, wageffe

Hé maar mensen, deze topic gaat over "verdergaan na ontrouw", niet over of vreemdgaan al dan niet geoorloofd is.
Begin een nieuwe topic zou ik zeggen

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

12-01-2017 om 22:13

Dankje 40#

Zeg Ad, wil je dan beweren dat je dat in #472 zooooo niet bedoeld hebt?
Pot en ketel?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

12-01-2017 om 22:19

Klopt Catwoman

Maar ik liep een beetje vast op het eigen schuld dikke bult verhaal van Ad
Vond ik niet terecht, maar inderdaad het dreigt een flink zijspoor te worden.

Stip

Stip

13-01-2017 om 12:52

Sluiten draadje?

En hiermee sluiten we wat mij betreft dit draadje. Ik heb het ooit gestart- heb enorm veel steun ervaren en veel geleerd. Waarvoor een ieder dank.

Nu er rust is in mijn leven kan ik dit afsluiten. Ik begrijp dat het anderen helpen kan- daarom is het dan nog op te zoeken. Maar wat mij betreft start een ander een draadje over dit onderwerp zodat deze draad tot rust komt en uiteindelijk in het archief verdwijnt.

Catwoman

Catwoman

13-01-2017 om 13:33

Yep

Volgens mij een goed idee
Sterkte allemaal met de ontwikkeling!

GitteNN

GitteNN

16-01-2017 om 17:02

nee toch

Wat jammer dat dit draadje gesloten word. ik snap dat er een aantal zijn die voldoende 'hersteld' zijn. Ook het zijspoor verdiend een nieuw draadje. Zelf vond ik het erg vervelend dat dit er tussendoor liep. Uiteraard begrip voor alle meningen en gevoelens en iedereen mag doen en laten zoals hij/zij wil. echter ik vond dat het hier niet helemaal thuis hoorde. maar mss moet ik zelf wel een nieuw draadje starten. kan natuurlijk ook. ben benieuwd hoe dat dan werkt. maar ook dat zal wel goedkomen.
grt
GitteNN

Ad Hombre

Ad Hombre

16-01-2017 om 19:36

GitteNN

"Wat jammer dat dit draadje gesloten word."

Volegsn mij gaat forumbeheer daar over.

Het is - wat mij betreft - een misvatting dat iemand die een draadje start daar vervolgens eigenaar van is en zou mogen bepalen hoe en hoelandg mensen erop reageren.

Wat mij betreft discussieer je lekker door, ook zonder Stip.

Nieuwe discussie

Ik kan het best begrijpen dat het voor degene die de discussie toendertijs gestart is, behoefte is dit los te laten. Het steeds weer bovenaan zien terugkeren, is evenredig aan het herinneren aan een zware tijd.
Men mag best rekening te houden met de gevoelens van die starter, ook al is er geen sprake van eigendom.

@GitteNN, een nieuw draadje opsterten doe je door je aan te melden en daarna bovenaan de ' relaties' de keuze nieuwe discussie aan te klikken. De rest verwijst zich vanzelf.

Stip

Stip

16-01-2017 om 23:05

dat besef ik ook, Ad.
Natuurlijk heb ik dat niet voor 't zeggen. Al lange tijd denk ik hierover.

En ik begrijp heel goed dat veel mensen hier steun ervaren. Het heeft mij zo enorm geholpen. Dat heeft mij steeds weerhouden te opperen dit draadje te stoppen. Nu het draadje deze wending kreeg leek het mij een goed moment.

Ik kan toch aangeven dat ik dat graag zou willen?
En een nieuw draadje starten lijkt me dan geen probleem.

GitteNN

GitteNN

17-01-2017 om 14:12

stip/flanagan

ben het helemaal met jullie eens. zeker mag je dat aangeven stip.
mss zie ik jullie ergens nog een keer. dank voor jullie steun zover. lieve grt. GitteNN

verdergaan na ontrouw

Dag Allen

ik heb me vandaag geregistreerd en ik wil onmiddellijk van wal steken.

Juist een jaar geleden heeft mijn echtgenoot een affaire gehad met iemand van zijn werk. (5maanden). Wij zelf hebben een huwelijk van 19 jaar samen.

Maar vorig jaar bereikte onze relatie echt een dieptepunt.

Maar om een lang verhaal kort te houden. Hij vindt tot op vandaag dat hij me niet heeft bedrogen. Volgens hem waren gescheiden en dus gaf hem dit de vrijgeleide om met iemand anders te beginnen.

Het pijnlijkste aan heel die periode was en is steeds dat hij gewoon naar huis kwam. Dus het was pure horror om te zien en ervaren hoe hij zich klaarmaakte voor die andere, hij schreef haar honderden brieven, 1000 en smssen kortom, hotels boeken enz.

Soit hij was volledig verliefd.

Enfin die affaire werd door haar beëindigd en ik heb hem onmiddellijk terug verwelkomd. Ik heb het beste van mezelf gegeven maar ik heb mijn gevoelens, pijn, verdriet, verraad en nog meer van die fraaie gevoelens allemaal verdrongen.

Maar helaas, momenteel wordt ik minstens 2 keer per nacht wakker door hevige nachtmerries, ik eet niet goed.

Ik probeer met hem daar over te praten maar hij vindt zich niet aangesproken en hij vindt ook dat ik eens dat moet vergeten.

Eerlijk, ik weet niet wat ik moet doen.

Ik voel momenteel heel eenzaam en verloren en volledig ontredderd.

Dus mijn vraag: Heeft iemand die in een soortgelijke situatie zit of heeft gezeten ervaring om hoe ermee om te gaan.

Alle constructieve feedback en lees gerust ook kritische feedback is meer dan welkom.

Mijn dank is groot!

Warme en hartelijke groeten

Zazou

tante Sidonia

tante Sidonia

24-01-2017 om 15:17

zazou

begin even een nieuw draadje. Je kunt alles zo knippen en plakken; dat is prettiger voor degene die dit draadje gestart heeft.

Stip

Stip

24-01-2017 om 15:32

Ik heb

forumbeheer gevraagd dit draadje te sluiten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.