Home » Forum » Kastje per dag wie doet er mee

Kastje per dag. Wie doet er mee?

584 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lilian1
Lennest

Das nog eens boffen met t opruimen. Lekker gegeten?
Ik heb vandaag een stukje garage gedaan,daar staat onze oude keuken die eigenlijk voor vanalles gebruikt wordt. Vooral knutselprojecten,zoon die snachts eieren wil bakken met vrienden,frietpan etc. Maar t was wel nodig om weer even goed schoon te maken na de Sint en vakantieactiviteiten. Kastjes uit gezocht, en leger gemaakt.
We hebben een oude ladenkast uit de kerk staan,waar de kleden vande pastoor etc in lagen (labels met wit en paars zitten er nog op haha) daar liggen een hoop schilderspullen gezellig allemaal bij elkaar ipv verdeeld over kastjes en lades. 2 lades uit gestofzuigd,wat we een stof en helaas ook sjek vond ik daar. Man rookt nml daar of buiten. De vloer gestofzuigd en opgeruimd. Een deel is klaar. De rest is man zijn afdeling,die heeft vandaag de slaapkamer klaar gekregen met behangen, dus de garage komt nog...ooit ;)
Vanmiddag dacht ik even een uurtje ramen te schilderen bij t plaatselijke zwembad wat feest viert. Dat werden er 4 dus niets meer gedaan vandaag.

Lilian1
Wasmachine ruimte

Ik heb maandag de wasmachine ruimte gedaan.... geniet nog steeds van de mooie lege schone ruimte haha. Kleding weggebracht naar Vincentius dus de kleedkamer is ook een stuk netter.
Gisteren gewerkt en vandaag naar de tandarts auww..dus maar een klein kastje haha.

Lou
Waar is ons eten

Koelkast was een goed idee! Niet eens veel weggedaan, alleen leeggehaald, schoongemaakt en (bijna) alles weer netjes teruggezet. Kennelijk erg netjes, want het geheel oogde ongeveer half zo vol als daarvoor. Toen dochter het zag vroeg ze: waar is ons eten? Naja, dat stond er gewoon nog dus :-)

Zelfde gedaan met de bestekla. Nu zit ik tegen de rommeltjesla aan te hikken. Eén la maar, maar man wat een zooi. Batterijen, zakjes, bakpapier, lampjes, dat soort. Hij gaat ook haast niet meer dicht dus een keertje helemaal goed uitzoeken is wel een goed plan. Ik zit nog even moed te verzamelen.

Als ik doorga in dit tempo heb ik volgende week een compleet schone en nette keuken!

Half a twin
Hoef geen nieuwe sokken te kopen

Tijdens de kerstvakantie een beetje met de franse slag het huishoudelijk werk gedaan dus vanaf maandag weer goed aan de slag gegaan.
Maandag kwam ik achter de wasmand sokken van zoon tegen, 5 stuks (2 1/2paar) en dinsdagochtend moest er ineens een gymtas mee en daar kwam ook een paar vuile sokken uit. Vandaag was ik aan het stofzuigen en wat kwam er onder zoon zijn bed vandaan? Eerst een sok toen 2 en voor ik het wist had ik er een paar in de stofzuiger. Toch maar een was aangezet vandaag dan zijn er morgen weer schone en droge sokken en hoef ik nu niet naar het centrum om sokken te kopen. Er hangt nu 9 paar sokken van zoon aan het rekje. Daarvan zwierf dus 5 paar op plaatsen waar dat niet hoort en zoon maar klagen dat hij zo weinig sokken had terwijl ik wist dat ik in oktober nog 2 bundels van 5 paar had gekocht.

Lou
schoonmaken met een plamuurmes

Ik ben zzp'er met weinig werk momenteel, wat jammer is maar ik moet zeggen dat het huis er wel van opknapt. Ik doe heel braaf elke dag een kastje/plankje/laatje/stapeltje.

Vandaag heb ik het vieste kastje van het huis schoongemaakt, namelijk die in de keuken waar de frituurpan staat. Wel op een krant maar kennelijk gaat er altijd wat olie overheen of zo, ik wil het niet eens precies weten wat daar gebeurt. De aangekoekte smurrie met een plamuurmes eraf gebikt, daarna met soda en kokend water verder geschrobd.

De keuken is bijna helemaal klaar. Doet u mij nu maar een leuke werkopdracht. Hoewel, ik zie nog een heel lelijke deur om te verven...

Triva
hmm

Ik zou nu een goedkoop dienblad kopen voor onder die frituutpan...

Lou
Triva

Ik héb zelfs nog een stapeltje goedkope dienbladen. Vroeg me al af of ik ze weg zou doen of niet. Ik heb ze nog, maar nu weet ik ook waarom: voor onder de frituurpan! Wat een geweldige tip, dankjewel.

Half a twin
Ik wilde volop aan de slag maar......

In de eerste week na de kerstvakantie de achterstand van het normale huishouden weggewerkt die ontstaan was in de kerstvakantie en daarna zou ik beginnen met kastje per dag.
In een week tijd alleen het kastje van de badkamer gedaan, zo'n kastje onder de wastafel. Verder veel zinnige dingen gedaan maar niet in mijn eigen huis. Wat gezorgd bij mijn zieke moeder en ook boodschappen voor haar gedaan. Gisteren een hele dag geholpen bij een vrijwiligersorganisatie hier in het dorp. Ik werd gebeld door iemand van de organisatie die ik ken of ik aub een gat kon opvullen van een vrijwilliger die met griep op bed lag. Ik heb de schoenen aangedaan en ben gegaan was een zeer leerzame dag voor de jongeren die hier vanuit school aan moesten deelnemen.
Ik zit nu moed te verzamelen om aan de strijk te beginnen. Ik heb de hele week wel gewassen maar strijken is er niet van gekomen. Vanaf maandag ga ik echt weer kastjes/plankjes doen.

Lilian1
weer wat gedaan

afgelopen week: het hoekje naast de computer uitgezocht wat daar uit kwam weer in mappen, die ik ook meteen gesorteerd heb...ik zeg goed bezig hahhaha
dan t laatje van t computermeubel, daar was echt van alles verzameld.
Nu nog even de grote soort letterbak zeg maar waar vazen etc in staan poetsen....

Lou
Moeilijk

Ik doe een grote kast in de slaapkamer. De hele kamer moet binnenkort leeg, dus alles wat weg kan scheelt weer. Maar oh wat een leuke herinneringen kom ik tegen. Een doosje brieven, een kratje kinderkleertjes, een schattig muziekdoosje. Ik zit meer te mijmeren dan uit te mesten. Het schiet niet op.

Lilian1
Mag ook..

Das ruimen in je hoofd ;)

Lou
Lilian

Da's dan mijn bijdrage: vandaag heb ik mijn hoofd opgeruimd :-)

Lilian1
en...

dat voelt best goed he ;)

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.