Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Janna

Janna

10-02-2017 om 10:34

waarom je brugklasser een iphone 6 of 7 geven?


Ali

Ali

10-02-2017 om 17:56

Gelijkwaardig

Een iPhone en een android die hetzelfde kunnen kosten evenveel. Er zijn namelijk ook androids van 700,-

Een iphone5 kost helemaal geen 700,-.
Er is zeker meer keuze in androids, in het lagere segment. Als mensen daar tevreden mee zijn, goed toch. Er kan alleen een stuk minder mee, en als je hoge eisen stelt, moet je meer betalen. Zowel voor een iphone als een android.

Refurbished is best wel wat keuze en kan zeker uitmaken in prijs. Bij mij in elk geval 150,-. De moeite waard.

Tango

Tango

10-02-2017 om 20:00

Dochter hier

Wilde na haar goedkope Samsung ook graag een Iphone. Is begonnen met een tweedehands Iphone 4S. Deze betaalde ze grotendeels zelf. Was toen rond de 100 euro. Heeft daar anderhalf jaar mee gedaan denk ik en toen was hij zo traag en de opslag vol, dat ze een nieuwe wilde. Ze heeft toen voor 120 euro weer een tweedehands Iphone 5S gekocht. Wij droegen weer een deel bij. Deze heeft ze nu ruim een half jaar. Ze is er niet heel tevreden over want met de kou valt hij regelmatig uit. Zal w.s. aan de batterij liggen. Maar een nieuwe batterij er in kost 45 euro en dat heeft ze er niet voor over.
Een nieuwe Iphone koop ik echt niet voor haar. Ik vind 250 euro of meer echt veel te duur voor een telefoon. Dochter vindt dat ook wel eens jammer want ook zij roept dat iedereen een Iphone 6 of 7 heeft. Veel vriendinnen van haar hebben die ook. Sommigen omdat ze echt rijke ouders hebben, sommigen ook afdankertjes van ouders. Ik heb zelf een Lenovo van 140 euro en die werkt prima. 8 GB opslag is voor mij genoeg. Maar voor een puber is 4 echt te weinig. Ik vind het wel sneu dat jullie je destijds niet beter hebben laten informeren over de telefoon van 170 euro. Iedereen had je kunnen vertellen dat 4GB veel te weinig is.
Zoon gaat na de zomer ook naar de middelbare school. We beginnen bij hem ook met een betaalbare telefoon van rond de 100 euro. En daarna zien we wel weer verder. Tot nu toe doet hij nauwelijks iets met een telefoon, maar kan zomaar veranderen natuurlijk als hij in de brugklas zit.
Wat ik me nu wel afvraag is of je zo'n Iphone dan krijgt bij een abonnement van 7 euro per maand bij Simpel, zoals iemand hierboven beschrijft. Op betaal je dan ook nog een flink bedrag voor die telefoon. Anders zou ik dit dus wel betaalbaar vinden. Een abonnement van 7 euro is nou niet echt buitensporig hoog.

Niki73

Niki73

10-02-2017 om 21:49

Hoezo overdrijf ik?

De vraag was Iphone 6 of 7 voor je brugklasser, zie titel openingspost. Toen ik vanmiddag keek was een iPhone 6 €585 en een iPhone 7 €680 en met abonnement kom ik op vergelijkbare bedragen, maar nog net wat hoger. Dus hoezo overdrijf ik? De mobiel van mijn zoon heeft dezelfde kloksnelheid en intern geheugen. Daar baseerde ik me op.
Het is natuurlijk prima als je zo'n bedrag wilt uitgeven, maar ik vind het waanzin, ook voor mezelf. Eén keer pech en hij is weg.

Marije

Marije

10-02-2017 om 23:05

iphone 5

Maar de meesten hebben die helemaal niet. Die hebben een oude iPhone 5 van pa of ma of een refurbished. Die zijn nog geen 200 euro.

Amelie

Amelie

10-02-2017 om 23:19

Hier wel refurbished.

Mijn meiden hebben beide een refurbished i phone 5 c. Deze zijn 190 euro waarvan ze beiden 90 euro zelf hebben betaald en wij dus 100 euro. Ze zijn er heel erg blij mee en ik was blij verrast hoe goed deze telefoons er uit zagen en geleverd worden. Ik vind het echt een aanrader, zeker voor tieners. De 5 kost 220, de 5s 260 . De i phone 6 en 7 zijn wel echt stukken duurder. Ik vind die ook echt veel te duur voor een tiener. Mijn man en ik bepalen hoeveel we mee willen betalen aan een telefoon en fe meiden beslissen zelf hoeveel ze bij willen/kunnen leggen. Op basis daarvan wordt een keuze gemaakt.

bieb63

bieb63

10-02-2017 om 23:57

brandweervrouw

Ik heb een dochter van 18,( geen puber van 12 ofzo......) zeer kritisch en zeer veeleisend. Doet werkelijk ALLES op dr mobiel, wat je maar bedenken kan.

Ali

Ali

11-02-2017 om 08:46

Fijn toch

Ik weet prima waar ik het over heb.

Ad Hombre (toevoeging van forumbeheer)

Ad Hombre (toevoeging van forumbeheer)

11-02-2017 om 09:07

bieb

Beste forumbezoekers,

de toon in deze draad wordt wat onvriendelijk. Dat is jammer dus ik ga ingrijpen.
Alle niet zo aardige reacties haal ik weg en ik zou het op prijs stellen als jullie even nadenken eer je op Versturen drukt.
Met vriendelijke groet,

Heidi Sour
Forumbeheerder
[email protected]

Heb zelf net een nieuwe Moto Z Play (android) van zo'n 450 EUR en daar kan een veel duurdere iPhone eerlijk gezegd gewoon niet meer aan tippen. En dan tik ik dit op een iPad dus ik weet echt wel waar ik het over heb. Het is niet zo vreemd dat het marktaandeel van Android maar blijft stijgen, het staat nu al op 88%:

https://qz.com/826672/android-goog-just-hit-a-record-88-market-share-of-all-smartphones/

Ali

Ali

11-02-2017 om 09:20

Geen Iphone

Waar lezen jullie dat mijn kinderen dure iphones hebben? Lees mijn postings even beter.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

11-02-2017 om 09:49

Herken er niks van

Hier hebben we allemaal een Samsung en zelfs de goedkoopste 2 (van resp. 180 euro en 190 euro) draaien prima.
Het is inderdaad meer een kwestie van even goed onderzoek doen en dan is het prima mogelijk om voor iets meer dan 150 euro een mooie telefoon aan te schaffen. Dat hoeft inderdaad niet eens per se een Samsung te zijn, laat staan een iPhone, maar mijn ervaring is wel dat die qua scherm echt wel wat meer kunnen hebben dan bijvoorbeeld een Alcatel. En dat als de Alcatel een kapot scherm heeft, deze meteen afgeschreven is terwijl een Samsung vaak nog wel te repareren valt.

Ik ben sowieso niet zo'n iPhonefan, en die van mij gaan ook never nooit niet een 6 of 7 van mij krijgen, en ik betwijfel sterk of een 5 zijn geld waard is.
Volgens mij staat Apple er juist bekend om dat alles na een jaar of 4 amper nog te gebruiken en updaten is.

maan.

maan.

11-02-2017 om 10:02

Iphone als status

Heel veel jeugd heeft een iphone, is gewoon zo. En oke vaak zijn het doorschuivers of het goedkoopste model (zo onhandig honderden euro's en te weinig geheugen...)

Mijn kids zijn wat ouder, ene zweert bij iphone de ander moet er niks van hebben en heeft een huawei van 200, naar volle tevredenheid.

Nichtje, brugpieper, was niet blij met de doorgeschoven telefoon; een bijna nieuwe iphone 5 terwijl ze eigenlijk een 6 wilde... Tja..

Stickertje

Stickertje

11-02-2017 om 10:16

maar maar maar

Wat moet een telefoon allemaal kunnen dan? Bellen sms versturen en oké wattsapp dat is handig als je wifi hebt spaar je beltegoed uit. Even internet gebruiken voor het actuele weer of de ov schema's.
Een werkstuk of PowerPoint maken daar is toch een laptop of pc voor nodig. Dus wat op de telefoon niet lukt doen ze bij ons op de Pc. Dan is een Samsung van rond de 150 euro prima.

Ad Hombre

Ad Hombre

11-02-2017 om 10:26

Waarom wel?

En dan waarom wel. Volgens mij kun je als ouder een iphone beter dichttimmeren. Dus ik kan mijn kind een oudere refurbished iphone geven en zelf het appstore password houden. Dan kan hij alleen apps installeren die ik toesta. Als het hem niet bevalt koopt ie zelf maar wat anders.

Dus voor de big brother ouder is het zo gek nog niet.

Ali

Ali

11-02-2017 om 10:33

Op internet

Vind je pagina's volgeschreven over pro's en cons van iphone en android. Eat your heart out, zou ik zeggen.
Voor mij geldt dat ik privacy en veiligheid heel belangrijk vind, en daar scoort Apple veel beter op.

En weer ontopic: ik heb gecheckt bij mijn kinderen: in de vriendengroep van oudste (3e) zijn toch redelijk wat kinderen met een iphone6 of vergelijkbare dure android. Bij jongste in de brugklas voor zover hij weet niemand.

milou

milou

11-02-2017 om 10:55

Die 50 euro was dus in vervlogen tijden, ik dacht dat je die eis nu nog hebt. Of begrijp ik je verkeerd?
Wat doen ze hier allemaal met hun telefoon? Uiteraard app, verder muziek opslaan en beluisteren, filmpjes bekijken, voor school/universiteit interviews opnemen, opnames maken voor werkstukken, foto's maken van aantekeningen van anderen, gemist huiswerk, agenda bijhouden, wekker, reminders versturen (handig met geneesmiddelen) en oh ja sms en zeer sporadisch bellen want dat kan ook via whatsapp, zelfs met beeld, als ze uberhaupt al bellen. Best veel.
En verder, het nieuwste model van bijvoorbeeld samsung vind ik nou ook niet echt goedkoop. Ikzelf heb een huawei, inmiddels toe aan de 3e. 2 hebben hier ook een huawei, 1 een xiaomi en 1 een iphone 6.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

11-02-2017 om 10:59

Tja

Wij zijn dus wel heel tevreden over de iPhone. Die van mij schuif ik na twee jaar door en dan gaan ze nog twee jaar probleemloos mee. Misschien kan dat ook met een dure Android, maar mijn ervaring met Samsung en HTC is niet positief.

Mussie

Mussie

11-02-2017 om 12:13

Hier dus wel

Tsja, ik geef het wel aan m'n kinderen. Ik ben zelf nogal dol op m'n iPhone en ik vind het leuk voor ze als ze ook een mooie telefoon hebben. Ik betaal ook hun abonnement. Oudste heeft geen iPhone maar een ander merk, zeker zo duur. En jongste zit nu in de derde en heeft sinds een jaar een iPhone 6. Ik geloof ook niet dat hij de enige is die daar mee rondloopt, maar daar heb ik eigenlijk nooit zo op gelet. Ze zijn er heel erg voorzichtig mee gelukkig, maar als ze een keer zouden vallen dan kan ik daar wel mee leven. Dat gebeurt nou eenmaal soms. Wat dit betreft hebben ze mazzel met mij dus, of pech als blijkt dat ze later onuitstaanbare verwende kerels worden. We zullen het zien.

Thursday Next

Thursday Next

11-02-2017 om 12:35

Hier ook iphones

inmiddels allemaal een iphone 5(c).
We hebben hier niet zo goede ervaringen met samsung-telefoons van tussen de 100 en 200 euro. Snel vol, geregeld uitvallen.
Omdat we ook veel op macbooks werken (vorig jaar 8 kapotte exemplaren gekocht waarvan er weer 7 werken) is een iphone wel handig ivm synchronisatie.
We hebben ze overigens gekocht bij igoopple, 2e-hands of refurbished, allemaal voor minder dan 200 euro. Nieuwe accu's zijn daar trouwens 15 euro, die kan je ook meteen in het toestel laten zetten als je dat koopt.

vlinder72

vlinder72

11-02-2017 om 13:04

Hier ook

Drie kinderen hebben een refurbished iphone 5.

Zij zijn er dolblij mee.

Ook niet zulke heel goede ervaringen met goedkope samsungs. En dat terwijl ik zelf altijd een samsung heb (recent een samsung galaxy s6 gekocht)

Marjoleine64

Marjoleine64

11-02-2017 om 13:38

Brandweervrouw

Een toestel van 600 euro is uiteraard (ik mag het hopen) beter dan een toestel van 200 euro. Voor de meeste mensen is voor een budget vanaf 200 euro een prima toestel te vinden. Niet perse een Samsung idd, maar bijv. een Motorola of een One-plus.

Ali

Ali

11-02-2017 om 13:52

Wijs me eens

Ik zeg alleen dat ik persoonlijk de voorkeur geef aan een iphone. En niet omdat ie beter is, maar omdat ie op veiligheid en privacy beter scoort. En dat is geen geheim, check internet.

hier

wij vinden bepaalde dingen bij de basisuitrusting horen als de kinderen naar de middelbare school gaan, waaronder een goede fiets, een tas en een mobiele telefoon. die krijgen ze dus niet voor hun verjaardag oid.

Wij zijn erg tevreden over iPhone en dus hebben beide kinderen er een. oudste heeft een 5c die we via vrienden tweedehands hebben gekocht voor 100 euro. doet het prima, wat het belangrijkste is. oudste geeft niets om telefoons en al helemaal niet om de nieuwste/duurste.
jongste heeft een nieuwe 5s, die van 307 euro die hierboven is genoemd. refurbished is bijna net zo duur als een nieuwe mits je niet het nieuwste model koopt.

er lopen volgens mijn kinderen inderdaad veel met een iPhone 6 rond, maar de meeste zijn doorgeschoven via hun ouders, of ze hebben het voor hun verjaardag gekocht/gespaard.

Ad Hombre

Ad Hombre

11-02-2017 om 16:18

Gruffalo

"refurbished is bijna net zo duur als een nieuwe mits je niet het nieuwste model koopt"

Dat is een onbegrijpelijke zin tenzij jij het verschil tussen mits en tenzij niet weet. (ze zijn elkaars tegengestelde)

Niet zo lief

Maar goed. Mijn kind heeft een iPhone 5c, een doorschuivertje. In haar klas heeft het gris een iPhone en een redelijk deel heeft een iPhone 6. 7 voorzover ik weet niet.
Het is wel moeilijk, die groepsdruk. Hiervoor had ze een Android toestel en de leukste apps waren niet volledig bruikbaar.

bertje1

bertje1

12-02-2017 om 12:04

Zekers geen iphone

die van mij hebben een samsung s3 en s5 (jongste heeft de nieuwste haha). Pas in de eerste. Alle apps doen het, nog nooit iets hier van gehoord.
ik vind het belachelijk kinderen van die leeftijd al zo te verwennen met iphones van 5-600 euro of whatever ze kosten.
Er is altijd wel iemand die meer heeft. Wen er maar aan.

margje van dijk

margje van dijk

16-02-2017 om 14:36

net als Marjoleine64

Ik had als eerste van ons gezin een smartphone, 7 jaar geleden, en dat was een Samsung (S1). Wel een goeie samsung. Ik heb iets tegen de iPhone, ik wil zelf overal aan kunnen zitten en ik wil dat snoertjes van andere apparaten er gewoon aan kunnen. Een USB-aansluiting is in mijn optiek wel het minste en dan kom je bij Samsung uit.

Intussen heb ik nog steeds een Samsung, nog slechts een S4, dus allang de nieuwste niet meer maar een paar jaar geleden was het dus wel de nieuwste. Zolang ik geen klachten heb hoef ik geen nieuwe. Deze doet het echt nog prima. Ik kan er alles mee en ik heb geen geheugenproblemen. Hij is een keer gecrasht maar toen had ik er nog garantie op. Ik kreeg een nieuw moederbord en sindsdien doet hij het weer als nieuw.

Nou, dacht mijn moeder, wat zij kan dat kan ik ook, dus ik koop ook een Samsung. En dan kocht ze een goedkoop model van 120 euro of zo, en dacht dat het woord Samsung voldoende was. Dat bleek een miskoop. Helaas kocht ze een paar jaar later weer een nieuwe en weer zo'n goedkope dus dat was opnieuw een miskoop.

Je moet ofwel het volle pond betalen en het nieuwste model nemen, ofwel niet het nieuwste model nemen maar wel eentje nemen die dat een paar jaar geleden nog wel was (dus een oude S4 bijvoorbeeld), of je moet het over een andere boeg gooien.

En dat is wat Marjoleine64 zegt (en ook Ad Hombre): wel Android maar geen Samsung. Er zijn heel veel goede telefoons op de markt met specificaties die kunnen wedijveren met de beste Samsungs, die minder dan de helft kosten.

Al mijn zoons hebben intussen een Moto-G (of heet de nieuwste intussen anders, ik hou het niet meer bij) die net zo veel of meer kan dan een nieuwe Samsung, allemaal voor iets als 180 euro. Maar ook hier: let op dat je dan niet denkt dat Motorola het sleutelwoord is en dat je de eerste beste Motorola koopt en dat het dan goed is. Dan krijg je de ervaring van mijn moeder En uiteraard hoeft het geen Motorola te zijn, maar dat is een voorbeeld van een merk dat ook hele goede telefoons kan leveren.

Kijk naar de specificaties en vergelijk die met andere toestellen die goedkoper zijn, lees de reviews over de toestellen en met een beetje studie kan je zo een betaalbaar, goed toestel kopen voor een redelijke prijs. Op de site van bv. Coolblue kun je al die specificaties onder elkaar zien, en vergelijken met een paar andere telefoons zodat je ze naast elkaar in beeld krijgt. Klik de specificaties aan van het dure toestel dat je zou willen en vergelijk het met goedkopere toestellen van een ander merk.

Een iPhone is het dan natuurlijk nog steeds niet, dus als je gevoelig bent voor de vermeende status van zo'n ding dan ben je nog niet geholpen. Maar een betaalbare, echt goede telefoon kun je wel kopen als je dat wilt.

Dus ik heb ook medelijden met je dochter die veel spaargeld heeft gestopt in een slecht toestel.

Groeten, Margje

Forumbeheer Ouders Online

Forumbeheer Ouders Online

16-02-2017 om 16:04

Bericht van het Forumbeheer

Beste forumbezoekers,

de toon in deze draad wordt wat onvriendelijk. Dat is jammer dus ik ga ingrijpen.
Alle niet zo aardige reacties haal ik weg en ik zou het op prijs stellen als jullie even nadenken eer je op Versturen drukt.
Heeft u hier vragen of opmerkingen over, mail het forumbeheer dan. Berichten over het beleid op dit forum worden verwijderd.
Met vriendelijke groet,

Heidi Sour
Forumbeheerder
[email protected]

Li

Li

16-02-2017 om 16:08

maar wel aardig

zoon van 11 met Iphone 6

Onze zoon van 11 heeft een Iphone 6. In de klas al meerdere keren uitgemaakt voor verwend kind. Maar hier de achtergrond:

Zoon spaart al anderhalf jaar al zijn geld (rapportgeld, zakgeld, verjaardagsgeld) en heeft met onze verjaardagsbijdrage van 75 euro totaal een bedrag van 350 euro uitgegeven aan een tweedehands, maar zeer nette Iphone.

Nu zou ik ook niet al te letterlijk geloven dat ALLE kinderen uit de klas een Iphone6/7 hebben. Verder zelf beslissen of je dat bedrag wilt uitgeven of haar wilt laten uitgeven.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.