Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Besteklade

Besteklade

12-02-2017 om 12:49

Gedoe met kokende man....

Even onder pseudoniem, maar ik zit er echt mee...

Vroeger, toen ik niet werkte, en man wel, waren huishouden en koken vanzelfsprekend voornamelijk mijn ding. Slecht of niet, mast het is er toen ingeslopen dat ik eigenlijk ALTIJD kookte. Niet erg trouwens, want ik houd van koken, en van lekker eten.

Sinds een paar jaar werk ik weer, en het kost best wat moeite om die scheve balans in de huishoudelijk taken een klein beetje her te verdelen. Mede omdat man nog steeds meer dan full time werkt en ook veel en onregelmatig afwezig is. ( en deels misschien ook wel omdat het erg makkelijk was je ok veel dingen niet druk te hoeven maken..) ( en, eerlijk is eerlijk, vast ook deels omdat ik sommige dingen liever zelf doe. Beetje control freak, vast.)

Uiteindelijk heeft man beloofd dat hij in ieder geval elke week een keer zou koken. Omdat daar doordeweeks niet zoveel van terecht bleek te komen ( geen regelmaat, dus geen routine) werd het uiteindelijk de zaterdag. Zijn kookdag. Dat is nu een jaartje of zo het geval. Als hij er is op zaterdag, dan kookt hij.

Dat is natuurlijk best fijn, en ik snap,ook best dat hij daar graag waardering en komplimenten voor wil........

Die willen we ook best geven, maar......

Man is geen ervaren kok. Heeft weinig gevoel voor combineren van smaken, kruiden etc. Toch stort hij zich iedere zaterdag vol overgave op een voor hem volstrekt nieuw recept met zeer wisselende resultaten. Hij gaat meestal zeer creatief om met de ingrediënten waardoor er uitermate bijzondere versies ontstaan vsn iets wat in principe best lekker zou kunnen zijn. Zo had hij gisteren tomatensoep gemaakt, met verse tomaten en basilicum. Hij had alleen bedacht dat gehaktballetjes leuk waren, en omdat ie geen gehakt uit de vriezer had gehaald heeft hij de Indische borrelballen die ik van de markt had meegenomen in 4-en gesneden en in de soep gegooid. Daarna ontdekte hij dat de soep nog gestaafmixt moest worden, dus we aten Itomatensoep met Italiaanse basilicum touch en fijngemalen Indische borrelgehaktbalken. Hele interessante substantie. Hele bijzondere smaakcombi. Maar als we er iets van zeggen ....oei. Dat valt niet goed.

Op dezelfde manier vervangt hij in een salade met rauwe Parma ham en meloen de rauwe ham ( die niet in huis was) door tosti-schouderham die er toevallig nog lag, en de meloen ( die er ook niet was) door mango. Tja. Dat smaakte echt raar.

Daarnaast heeft ie een sterke voorkeur voor het maken van dingen die de kinderen niet lekker vinden. Ze eten bijna alles thuis. Maar (veel) mosterd vind niemand lekker. Witlof ook niet echt. Toch kookt man steeds weer dingen als witlofgratin in mosterdsaus....en verwacht dan blije gezichten.

We proberen hem af en toe met een grapje of een goed bedoelde tip een klein beetje bij te sturen, maar echt soepel gaat t niet. Hij vat alles al snel op als kritiek, hoe voorzichtig we het ook brengen,....

Het is natuurlijk geen zaak van leven en dood, maar wat kan ik doen om het voor ons allemaal iets leuker te maken dat man kookt? Ik dril de kinderen echt om een beetje om aardig te zijn. Ik kook zelf ook wel eens iets nieuws dat niet super uitvalt. Ik probeer man af en toe voorzichtig te hinten dat ie ook 5 of 6 lekkere recepten kan 'ownen' ' die hij langzaam steeds lekkerder leert maken.....ipv elke week als een dolle aan t experimenteren te slaan. Maar t werkt niet.....

Iemand tips? Volledig loslaten, fake complimenten uitdelen? Goed bedoelde tips blijven geven? Zijn kookbeurt afschaffen en vragen of ie niet liever iets anders oppikt in het huishouden? Er alleen maar heel hard om lachen? ( vriendin van oudste lag gisteren echt dubbel vh lachen aan tafel toen man bloedserieus vertelde dat die vage brokjes in de soep de fijngemalen Indische balletjes waren.....,)

Wat zouden jullie doen?

Besteklade


Mijntje

Mijntje

12-02-2017 om 12:58

erin houden

Ik zou het erin houden, elke zaterdag weer een verrassing. Je kan de kinderen stimuleren om hem te helpen als ze mopperen. Geef die man toch complimenten voor zijn inzet en creativiteit (indische balletjes in de soep). Het is maar 1x in de week, de rest van de week mag jij overheerlijk koken.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

12-02-2017 om 12:59

Ik neem aan

Ik neem aan dat de man volwassen is en normaal begaafd? Dan ziet hij toch zelf ook dat niemand zijn kookkunsten waardeert? Ik zou gewoon zeggen dat hij niet meer hoeft te koken. Een keer in de week zet ook weinig zoden aan de dijk qua ontlasting van jou. Misschien was het hem hierom wel te doen geweest, en is hij allang blij dat het hem nu eindelijk verboden wordt om te koken.
Maar het is natuurlijk wel vals doortrapt. Als jij ook zo met je verantwoordelijkheden was omgegaan waren jullie allang van de honger omgekomen. Ik kan er de lol ook niet echt van inzien. Kinderachtig juist.

Pirata

Pirata

12-02-2017 om 13:06

Geen idee

Ik zit er ook mee. Helpt tegen elkaar klagen wellicht ook? Een paar vaste gerechten gaan wel goed trouwens. Maar zodra het iets anders wordt gaat het fout. Van der week keiharde asperges in smakeloze slagroom (van die dunne nog wel). Met verse kruiden erdoor, die had hij speciaal gekocht. De blauwe kaas was hij vergeten. Jammer dat de koelkast nog uitpuilde van de verse kruiden die eerst op hadden gemoeten. Hij had het recept gevolgd zei hij. Maar recepten zijn niet feilloos. Proeven en keuren, dat is het belangrijkste dat er is. Helaas krijg ik dat niet uitgelegd kennelijk. En dan "houdt" de mijne nog van koken zegt hij...

Sally MacLennane

Sally MacLennane

12-02-2017 om 13:11

ik zie het probleem niet zo

Misschien hoort het niet, Italiaanse tomatensoep met een Indische touch. En schouderham met mango kan een klap in je gezicht zijn als je meloen met Parmaham verwacht. Maar is het écht vies? Of is het meer "het hoort niet"? Zo was het jaren geleden ook ondenkbaar dat je aardbeien met peper kon eten, en zijn er nog steeds mensen die vinden dat spekpannenkoeken niet met stroop "mogen".

Ik zou zo'n soepje ook apart vinden, maar ik zal er geen probleem van maken en ik denk dat het ook prima te eten is.

Wat kindonvriendelijke gerechten betreft: elk kind moet leren dat niet alles naar hun smaak is. Tenzij het loeischerpe mosterd is, of een gerecht met bijvoorbeeld wasabi of sambal zou ik er geen punt van maken. Eten wat je niet lekker vindt is toch een stukje opvoeding.

Ik zie een enthousiast experimenterende man die in zijn beginnersenthousiasme dingen doet die je niet snel in een kookboek terug vindt. Onderzoek alle dingen en behoud het goede, zegt een oud spreekwoord.

Smaken verschillen, maar ik vind het jammer dat iemand die zo enthousiast zijn best probeert te doen zelfs wordt uitgelachen als het gerecht iets anders uitpakt dan in het kookboek staat. Laat hem lekker zijn gang gaan, leer je kinderen ook dingen te eten die ze niet lekker vinden en bedenk dat er ergere dingen zijn dan gepureerde Indische balletjes in Italiaanse tomatensoep.

Pas als hij ontbijtspek gaat vervangen door snoep-spekkies zou ik me zorgen gaan maken.

@Emma

@Emma

12-02-2017 om 13:15

Laat hem

Wees blij dat hij kookt op zaterdag. Niet iedereen is perfect. Grapjes over zijn kookkunst is genoeg. Leuk als de kinderen hem af en toe willen helpen, misschien kun je dat stimuleren?
Mijn dochter kookt hier af en toe voor mij, ik vind dat heerlijk, los van hoe het smaakt. Zorg dat je iets leuks doet als hij kookt, dan geniet je er dubbel van. Geef hem een dikke zoen en kook zelf de rest van de week. Echt, er zijn ergere dingen hoor

niet afschaffen!

Even 'doorbijten' die zaterdagen zou ik zo zeggen. Nee, het is niet volgens jouw standaard en nee, misschien ook niet jummie, maar hij doet het wel en zet zich ervoor in. Dat valt ook te waarderen, en je moet ergens beginnen. Dat er na een jaar weinig vooruitgang in zit doet vermoeden dat de zaterdagen spannend blijven, blijven er nog 6 dagen in de week over waarbij iedereen geniet van het eten. Fake complimentjes? Hmmm, dat gaat misschien wat ver, maar: goh, bijzondere combinatie zeg.....kan natuurlijk wel Sterkte!

Phryne Fisher

Phryne Fisher

12-02-2017 om 13:24

Opvoeding

Gevarieerd eten is leuk en het is fijn als kinderen wat durven te proeven, maar ze iedere keer witlof of mosterdsaus voorzetten vind ik niet echt vriendelijk. Ik weet wel dat meer ouders dat doen hoor, dingen koken die de kinderen eigenlijk niet lusten. Wat dat betreft worden volwassenen en kinderen toch niet echt gelijk behandeld.
Ik zie ook dat ik de enige ben die de man kinderachtig en onvolwassen vindt. Daarom ben ik waarschijnlijk ook degene zonder jarenlang huwelijk

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

12-02-2017 om 13:34

Goh wat zielig

Ik voel met hem mee.

Hier zijn de rollen andersom verdeeld.

Ik zou zeggen ga bij Hello Fresh ofzo, dan zit alles kant en klaar in een pakket.
En ik zou de kinderen toestaan om op zaterdag een boterham te eten als papa niet lekker gekookt heeft.

Hij leert wel als jullie hem de kans geven. In mijn ogen is het stomste wat je kunt doen hem afbranden en uitlachen. Hij doet zijn best.

Persoonlijk zou ik hem een kinderkookboek cadeau doen... Wel nog effe nadenken welke draai je daaraan gaat geven.

Pirata

Pirata

12-02-2017 om 13:37

nee hoor Phryne

Ik verwacht ook wel wat meer van kookkunsten dan wat mijn man laat zien. Hij kookt notabene al jaren langer dan ik!
Ik zou dan ook niet echt staan juichen alsmje weet dat je elke zaterdag iets geks krijgt. Gelukkig maakt de mijne meestal hetzelfde gerecht, lasgne en dat lukt wel.
Verder schakel ik hem dan maar in als keukenhulp. Schillen en snijden kan hij prima. En vaatwasser inruimen ook. Dat haalt ook een boel werkdruk van mij af. Dus dat is meestal onze taakverdeling.

Pirata

Pirata

12-02-2017 om 13:40

Ginny

Een kinderkookboek geven? Dat vind ik dan dus onder bespotten vallen.
Ik adviseer dus wat wij (meestal) doen: een vast repertoire en verder andere taken.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

12-02-2017 om 13:45

Ja misschien niet geven

Maar hebben.

Daar staan vaak hele leuke eenvoudige, doch smakelijke gerechten in.
Misschien onder het mom van leuk voor de kinderen...

Pirata

Pirata

12-02-2017 om 13:56

Of samen recept uitzoeken

Of samen met hem het recept uitzoeken? Onder het mom van het maken van een passende boodschappenlijst?
Er is ook een serie met eenvoudige kookboeken in allerlei "keukens". Van die dunne boekjes met een nietje erdoor. Staan vaak bij die voordeelzaken. De recepten zijn eenvoudig maar goed. Ik probeerde ze al bij mijn puber onder de aandacht te brengen maar die maakt vooralsnog alleen pasta met gehaktsaus (hopelijk knapt hij nog op, anders wordt hij geen keukenprins).

Angela67

Angela67

12-02-2017 om 13:56

koken is denk ik het probleem niet

ik zou het 'probleem' van de 'scheve verdeling' - en daarmee de 'verantwoordelijkheid' voor elke dag eten dat een goede balans heeft qua lekker, gezond, betaalbaar, haalbaar en maakbaar - heel anders oplossen.

Het feit dat hij op zaterdag is gaan koken is eigenlijk helemaal geen oplossing van het oorspronkelijke probleem. Het probleem is dat je dat totaalpakket van 'eten bedenken, kopen, klaarmaken, de logistiek' als 1 geheel prettig wilt verdelen, dat niet 1 van jullie 2 die verantwoordelijkheid voor alles draagt. En dat hij 'mag' koken of 'moet' koken om daarmee een 'steentje bij te dragen' of 'jou te ontlasten'.

Ik zou het onderverdelen in een aantal taken die er zijn in zo'n week en dat verdelen.

Dat kan zijn dat je samen op zondag bedenkt hoe de week eruit ziet, wat ligt er nog in de koelkast dat opmoet en wie is wanneer thuis met hoeveel kinderen aan de maaltijd (zijn er sporters bij enzo).

dan weet je dus wie er wanneer thuis is, voor hoeveel er gekookt moet worden, of het op te wamrne moet zijn of niet etc.

Dan maak je samen een 'ongeveer' plan voor die week, en een lijst boodschappen die erbij hoort.
Dan kun je ook nog de andere boodschappen inventariseren (wc papier en tandpasta).

dan verdeel je het werk:

boodschappen doen eerste keer, koken elke dag, tweede keer boodschappen doen, een keer uitgebreider koken omdat er iemand komt eten in het weekend, afwassen/tafel dekken/vaat uitruimen (de logistieke klussen zeg maar).

en wie zegt dat man en jij alles moeten verdelen? de kinderen wordt zo ook duidelijker waar zij een rol kunnen spelen.

misschien wil je man eignelijk niet echt koken en vind hij het veel leuker om de logistiek eens even goed op orde te brengen en kun jij aangeven wat je ongeveer wanneer wilt koken.

zo wordt ook duidleijk dat hij bijvoorbeeld best wel op dinsdag kan koken deze week, en dat als je samen even iets verzint wat redelijk eenvoudig en lekker is, dan voelt hij zich vast niet aangevallen. En je kunt met elkaar dan ook bespreken wat goed werkt en niet.

Kortom, maak het iets waar jullie samen voor verantwoordelijk zijn en zorg dat je allebei kunt doen waar je goed in bent. dan is er ook meer waardering voor én begrip als het eens minder goed/lekker/snel is.

groet,
Angela

Jaina

Jaina

12-02-2017 om 13:57

Zelf-kennis

Dat heeft je man blijkbaar niet wat betreft zijn kookkunsten
Ik ben geen goede kok. Dat weet ik. Daarom ga ik niet moeilijk doen. Ik maak eenvoudige doch voedzame maaltijden. Ik heb een beperkt aantal gerechten dat ik goed kan klaar maken en als ik eens iets anders maak dan volg ik gewoon het recept.
In jullie geval zou ik gaan overleggen. Vind hij het koken leuk? Zou hij liever wat anders doen? Is er een huishoudelijke taak die jij graag zou inruilen voor koken?
Mochten jullie er niet uitkomen en hij blijft koken dan is het maar zo.
Ik zou niet gaan zeggen dat het heel smakelijk is of zo. Hij is geen kind meer dat je over je tegenzin heen moet zetten en hem valse complimenten gaat geven.

zebra

zebra

12-02-2017 om 13:58

die zaterdagen

zou ik er zeker inhouden. Maar misschien kunnen je kinderen wat meehelpen en een beetje sturen met de ingrediënten? Of als een ingrediënt niet voorradig is, dat zij even naar de winkel gaan?
Ik ben zelf geen geweldige kok maar kan wel tegen kritiek als mijn gezin het niet echt lekker vindt, dat scheelt dan nog. Gelukkig krijg ik wel af en toe complimenten als het eten goed uitgevallen is.

Jaina

Jaina

12-02-2017 om 14:00

En inderdaad

een wekelijkse kookbeurt maakt structureel voor de taakverdeling weinig verschil. Je kan die scheve balans ook anders aanpakken.

dc

dc

12-02-2017 om 14:07

beetje plannen

Wij laten boodschappen bezorgen, en dan doen we samen achter de computer boodschappen en besluiten we wat we gaan koken. Dan kan hij wat voorstellen, en dan kun je ervoor zorgen dat hij in elk geval de juiste ingredienten heeft.

En wat je ook doet, vooral aanmoedigen. Ik probeer de laatste tijd dingen uit met mijn nieuwe slow cooker, en niets is frustrerender dan een hoop gezeur. Ik proef het ook als het echt niet lekker is, en dan doe ik dat niet weer. En als het echt niet te eten is (1 keer gebeurd), dan bied ik brood aan

Pirata

Pirata

12-02-2017 om 14:10

Besteklade

Ik ben nu wel heel benieuwd wie je bent.

bieb63

bieb63

12-02-2017 om 14:10

grappig....

Mijn man kan op zich best gewoon koken. Ook als iets vanaf recept gaat, dan volgt hij gewoon het recept.

Maar waar ik me aan erger (maar moet er niets van zeggen, want dan zijn de rapen gaar...):
- niet handen wassen voor het beginnen met koken.
- na het bewerken van vlees (bijv. gehakt kneden), of vasthouden van rauw vlees: handen afvegen aan de keukendoek, zonder ze eerst te wassen...
- veeeeel te veel olie of vet gebruiken
- groentes veeeel te gaar koken

Maar goed, als ik me er niet mee bemoei, niet kijk wat hij precies aan het doen is, dan staat er meestal wel een redelijk smakelijke maaltijd op tafel.

Pirata

Pirata

12-02-2017 om 14:16

Bieb

Een soort "Close your eyes and think of England", maar dan anders, dus.

De mijne had laatst guacamole gemaakt trouwens. In de keukenmachine, alle ingredienten volgens recept, 5 minuten laten draaien. Het resultaat was koude dunne avocadosoep. Ik had me erg verheugd op guacamole bij mijn chips maar dit was niet te dippen, want droop er af. Toen was ik eigenlijk ook niet echt opbouwend in mijn commentaar. Heb gezegd dat hij goede ingredienten had verknald. De volgende keer ging het gelukkig beter.

Besteklade

Besteklade

12-02-2017 om 14:22

Jullie hebben helemaal gelijk

Het probleem zit natuurlijk dieper.

De scheve verdeling.

Zaterdag koken was na lang aandringen van mijn kant het 'ding' dat man wel wilde oppakken. Simpelweg omdat hij doordeweeks vaak danwel helemaal niet thuis is, danwel zo laat dat 'alles' al lang klaar is. Dat is gewoon zo.

Maar eigenlijk ontlast ' op zaterdag koken' mij idd helemaal niet. 'Op zaterdag koken' is bijna het meest relaxte koken van de week. Alle tijd om lekkere stoofpotjes te maken, niemand sport rond etenstijd, je kunt je eens beperken tot een lekker soepje na een uitgebreide borrel vooraf, of juist helemaal los gaan met toetjes en voorgerechten.

En nu hebben we een situatie gecreëerd waarin ik soort van 'dankbaar' moet zijn dat man kookt, terwijl het eigenlijk voornamelijk gedoe oplevert.

Volgens mij is het een soort van 'dopje vd tandpasta' aan het worden. Ik moet er maar eens over nadenken....

Besteklade

marinade

marinade

12-02-2017 om 14:23

Tribunaal

Ik geef het je te doen, elke zaterdag tegenover het gezinstribunaal dat je kookexperimenten beoordeelt. En dan thumbs down, meestal . Hij heeft gewoon een flinke praktische achterstand met een vrouw die een goede en ervaren kok is en kinderen die het goed gewend zijn en dus snel iets niet "lussen". Of het raar eten vinden.

Ik zou de zaterdagse kookbeurt er zeker wel inhouden en hem daar zijn ding laten doen. Dan maar wat vreemdere combi's of gemartelde ingrediënten . Al doende leert men, niemand wordt als kok geboren.

Maar wat ik zeker zou doen in jouw situatie is de kinderen een kookdag geven, één keer in de drie weken of zo? Handig voor later, handig om te leren dat je zeker niet vanzelf een mooi maaltje kunt koken en handig om te leren dat de smaak weleens tegenvalt maar dat het dan fijn is dat de eters toch oog blijven hebben voor de inspanningen van de kok.
Lachen om een vreemde combi mag best, maar uitlachen vind ik not done. Dan zeg je maar dat het een aparte combinatie is, zo belangrijk is eerlijkheid hierin nu ook weer niet.

En verder: een goed basis-kookboek. Ja, een boek, van papier. Als je als onervaren kok gaat zoeken op internet, dan word je gek. Veel teveel keus, veel teveel bereidingswijzen, en meningen over wat er wel of niet in de erwtensoep hoort.
Een kinderkookboek is misschien wat minder leuk, maar een fijn basis oek moet te vinden zijn.

Succes en laat het gewoon zijn. Zolang de voedselhygiene in orde is, is er niets aan de hand

En de rommel

Na mijn eerste kokende man, de kip zat aan het plafond, heb ik een werkster ingeschakeld. Geen man meer zonder werkster. Ja, wel wat sexistisch, ik weet het. Helaas krijg ik het er bij zoon ook maar niet in, dochter is veel preciezer en netter. En kan beter opruimen.
Maar er wordt hier ook 'experimenteel' gekookt. Het is een fase.

Besteklade

Besteklade

12-02-2017 om 14:52

Marinade,

Ik snap wat je bedoelt. Echt. En dat is ook wat ik er echt niet leuk aan vind. Maar hij roept het echt ook een beetje over zichzelf af....

Als hij een heel exquise gerecht serveert van gepocheerde kabeljauwfilet met een dille-citroensaus, zeekraal en weetikwatnogmeer, maar hij heeft (omdat er geen kabeljauw in huis was) krokante prefab kipschnitzels uit de vriezer als vervanging gebruikt...

Tuurlijk. Het is te eten. Maar het is wel heel bijzonder...

En echt, ik kook zelf ook regelmatig nieuwe gerechten. Die zijn ook niet altijd even succesvol. Maar ik check gewoon even aan tafel of iets een potentieel,'blijvertje' is of niet. En soms vind ik iets heerlijk wat de rest van de familie matig aanspreekt. Of vinden zij iets heerlijk wat niet zo mijn ding is. Dat kan. Dan kook ik zoiets vast nog wel eens een keer (smaken verschillen) maar wordt het geen vast terugkerende familie-topper.

Maar goed, ik heb heel wat stof tot nadenken....

Besteklade

Besteklade

Besteklade

12-02-2017 om 15:01

Oh, en marinade

Kookboeken genoeg hier in huis. Ook heel basic.

Heb ik hem over getipt. Dat dat handig is. Ook getipt dat het misschien slim is een aantal goed bevallen recepten te hergebruiken, en langzaam te perfectioneren. Je eigen supergehaktbal of bolognese te ontdekken. En af en toe roep ik tijdens het koken iets echt goedbedoelds ( bv dat een pureestamper lekkerdere puree oplevert dan een mixer) wat hij dan eigenlijk niet wil horen.

Maar goed, hij wil het op zijn eigen manier doen. Geen tips van mij. Recepten van internet. Altijd wat nieuws. Dat mag natuurlijk. Maar het is dan wel lastig af en toe om de balans tussen eerlijkheid tact, en waardering te bewaren.....

Besteklade

Pirata

Pirata

12-02-2017 om 15:06

Kijk, als hij niet wil luisteren naar advies

Als hij niet naar goedbedoelde adviezen wil luisteren, dan mag je gerust klagen dat de aardappelpuree op lijm lijkt.

Angela67

Angela67

12-02-2017 om 15:22

Waarom

Moet hij iets doen waar hij volgens mij niet echt heel veel zin in heeft (tenminste: zijn drijfveer is misschien lekker bezig zijn, maar functioneel iets willen bereiken zit er niet echt in) en mag jij niet doen wat jij leuk vindt?
Waarom zo streng in de leer dag hij moet leren koken? Ik ga tochecht niet net zo hard oefenen op elektriciteit-issues dat ik daar steeds beter in worden. De standaard dingen moeten kunnen geregeld worden door ons beiden maar als het groter/ ingewikkelder wordt dan is het qua tijd/plezier/kwaliteit/gekd toch echt handiger als vriend het doet.
Gr Angela

marinade

marinade

12-02-2017 om 15:25

Besteklade

Ai, dat zijn inderdaad wel dramatische voorbeelden. Ik snap dat dit net war verder gaat dan wat minder lekker of een wat minder goede hand van combineren. Zonde van mooie (en dure) ingrediënten en van de inspanning.
Basis is dus dat advies in de wind wordt geslagen, da's wel degelijk jammer. Daar kom je in een werksituaties ook niet mee weg. Maar misschien heeft hij juist omdat zijn werk hem opslokt en hij ook zoals ik begrijp vaak/veel van huis is behoefte aan wat freestylen. Gewoon lekker losjes Jamie Oliveren . Behalve dat Jamie wel kan koken.
Zijn boeken van Harold McGhee iets voor hem? Die schrijft over de wetenschap van het koken, beetje nerdy maar wie weet spreekt het hem aan. Zodat lijmpuree idd geen onaangename verrassing is. Ik las net een korte beschrijving van zijn boek "Goed koken". Leek me heel passend.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

12-02-2017 om 15:58

Hmm

Mijn vriend kookt altijd volgens recept en volgt dat heel nauwgezet. Dat is alleen een probleem als het recept niet klopt en er bijv staat 'roerbak de spruiten 5 minuten', zonder dat je ze hoeft voor te koken Als hij een ingrediënt niet heeft stuurt hij altijd even een appje om te vragen wat hij als vervanging kan gebruiken. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Iemand met een normale intelligentie zou na een keer of wat een acceptabele maaltijd moeten kunnen koken.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

12-02-2017 om 16:08

Beelddenker

Ik heb geen tips ofzo, maar ik zie het zo voor me en vind het vreselijk grappig

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.