Relaties Relaties

Relaties

Milcham

Milcham

11-02-2017 om 15:45

Teleurgesteld in cadeau


Milcham

Milcham

13-02-2017 om 16:13

Weet ik

En ik ga ook niet.
Misschien kan ik die bon nog verzilveren voor nagels lakken al is dat iets waarvoor ik wel zelf, maar niet in een salon geduld kan opbrengen. Maar die bon gewoon laten verlopen is ook zonde.

De bedoeling was echt heel lief, hij weet en wist dat ik nooit onder de zonnebank ga (of in de zon ga liggen bakken) maar hij wilde zo graag dat ik wat leuks had voor mezelf om te ontspannen en hij was in de veronderstelling dat ik dan toch wel zou gaan. Even ter info: ik heb van mezelf iets rood in het haar en sproeten.
Ik was dan liever met hem een dagje naar een leuke stad gegaan, zo'n zonnebankbon voelt wat karig.

Pardoes

Pardoes

13-02-2017 om 16:25

Dus het is niet alleen

Dus het is niet alleen dat hij je volgens jou slechter kent dan je dacht of hoopte, maar ook het bedrag. (Dat komt NL nu 2 x naar voren)
Voorheen iets van gouden oorbellen en dit bedrag past niet bij een liefhebbende partner of in elk geval niet wat jullie normaal besteden? Tel daarbij op je huidige psychische status en je hebt een recept voor teleurstelling, als in: je kent me nog steeds nieten ik ben niets waard. En dat wordt in je hoofd misschien nog wel groter.

Organiseer dat dagje gewoon alsnog of laat hem je ermee verrassen, maarja dan kun je dus wel in Lutjebroek terecht komen.

Milcham

Milcham

13-02-2017 om 16:32

Haha klopt

Erg he, ik ben echt een dreinende kleuter . Het was een beetje het gebrek aan entourage, gebrek aan jarigheid van mijn kant.
Hij heeft me op het hart gedrukt wat leuks te gaan doen. Hij blijft erg in het kopen hangen (jurk, make-up) maar ach, dat is ook lief. Het gaat wel weer hoor, maar op de dag zelf had ik er wel wat last van.
En volgende week gaan we naar een openluchtmuseum. Ik ben dol op musea!

Pardoes

Pardoes

13-02-2017 om 16:41

Ik snap je wel

Ik heb het twee keer laten gebeuren en daarna besloten dat hij dat niet "aankon". en ben m'n eigen kadootje gaan kopen. Wel over budget en met wat extra's als tegemoetkoming naar mezelf omdat ik zelf de moeite moest doen en omdat ik mezelf moest verrassen. Dat waren nog eens fantastische jaren wat betreft kadootjes!

Ook zo'n man

Ook zo'n man

13-02-2017 om 16:42

Wat hier gebeurde

Vlak voor mijn verjaardag liet man doorschemeren dat een tosti-ijzer een goed cadeau voor mij leek. Ik heb gezegd van niet. Dit was meer iets voor dochter, ik ben niet zo van de tosti's. Dochter beaamde dat zij die graag wilde met Sinterklaas.
Ik heb gelijk beroepen wat ik dan wel graag wilde (ook iets huishoudelijks, dat was op zich geen probleem).

Op mijn verjaardag kreeg ik toch het tosti-ijzer. Ik heb daar toen wel wat van gezegd. Hij kon niets anders verzinnen, zei hij.

Met sinterklaas (aantal weken later) heb ik hem het cadeau gegeven dat ik voor mijn verjaardag had willen hebben. En dochter heeft het tosti-ijzer gekregen. Het was een leuk onderwerp voor het gedicht voor man

Milcham

Milcham

13-02-2017 om 16:52

Niet zo'n man

Zo'n man heb ik niet. Ik heb nog nooit mijn eigen cadeaus gekocht en ben ook niet van plan dit te gaan doen. Hij heeft me wel eens lopen zieken toen ik héél graag een iPod wilde: hij heeft me toen een oog uit de k'nexdoos in een pot gegeven ('eyepot'). Ik heb vreselijk gelachen, had ook een 'echt' cadeau maar ik weet niet eens meer wat dat was. Dat oog heeft nog maanden op de slaapkamer gestaan.

En als ik nu allerlei dingen voor mezelf koop, voelt dat toch een beetje gek en niet als een cadeau. Terwijl het gewoon van dezelfde rekening afgaat. Ik denk dat het ook meer is dat iemand zich in je heeft verplaatst, moeite heeft gedaan.

cora

cora

13-02-2017 om 19:28

goh

Volgens mij zie je het echt verkeerd.
Juist dat inleven, heeft hij echt gedaan. Em de moeite zeker.
Het is alleen niet zo goed gelukt, dit keer.
Ik denk dat je enorm blij moet zijn met zo'n lieve man en hem enorm moet koesteren.
Geef jezelf een flinke schop.

Ik geef graag en geef ook graag de goede kado's. Maar ben daar echt enorm slecht in
..

sjonge

Man probeert iets voor je te kopen waarvan hij denkt dat het fijn voor je is want je lijkt wat gestresst. Hij slaat volledig de plank mis. Had hij gewoon eerste item van je lijstje gekocht, dan was je gelukkig geweest.
Want dan had hij meer moeite gedaan en zich meer in je verplaatst.
Het ligt vast aan mij, maar ik kan het niet volgen. Het lijkt mij handiger voor iedereen als je voortaan zelf je cadeaus van je lijstje koopt en man en kinderen dat laten geven.

Milcham

Milcham

13-02-2017 om 21:36

Nou zeg

Ik zeg toch dat ik zie dat de intentie goed was, dat ik dat zie. En naar mijn mening is er een verschil tussen een 'fout' cadeau of een cadeau dat schadelijk is voor je gezondheid. Ik heb echt geen moeite met iets van buiten het lijstje maar in dit geval zat hij er mijlenver naast. We hebben het er over gehad en hij kwam met de uitleg die ik eerder hierboven heb geschreven.
Ik heb keer op keer benadrukt dat ik het lieve echt wel zie, de uitwerking was in dit geval alleen een beetje rot.

Tja soms

Tja, soms heb je gewoon zo'n bui. Jij doet je best om voor iedereen iets leuks te kopen en je vindt het heerlijk om zelf ook eens verwend te worden. En dat is dan ff een teleurstelling. Geloof me Milcham, ik kan ook in dit soort kleine dingen blijven hangen. Me even helemaal onbegrepen voelen. Maar dan, dan breekt de lente door en laat je het lekker wegwaaien. Geen huilie huilie meer, maar volwassen en volledig in balans Vergeet het hele cadeau gewoon en geef je man een knuffel.

Milcham

Milcham

13-02-2017 om 22:54

Klopt

Zaterdag mijn hart gelucht, zondag was het al zo goed als over maar op internet blijft alles eeuwig ronddwarrelen.
Ik was teleurgesteld, nu ik de gedachte er achter weet vind ik het van een oenige lievigheid. Voor mij is het nu ook klaar, een dagje zwelgen mag maar dan is het over.

Ad Hombre

Ad Hombre

14-02-2017 om 07:58

Ook zo'n man

"Ik heb gelijk beroepen wat"

Beroepen? Zoiets als benoemen maar dan harder?

De tijd van onbezorgdheid is voorbij..........................

Ik kan me heel weinig in de posting inleven. Allereerst ligt in mijn beleving een zonnebankzoekje in de lijn van verlangens van iemand die nagelstudio's bezoekt. Ik bler elke keer als de Douglasreclame voorbij komt dat ik hoop dat niemand het ooit in zijn hoofd haalt mij een bon van die firma te geven.

En verder vind ik een verjaardag van iemand die de leeftijd van de papieren kroon van de juffrouw en de snoepzakjes gepasseerd is, meer een moment om met je gezin te vieren en in stichtelijke dankbaarheid te gedenken wat je allemaal gegeven is in dit leven.

Bij TS zijn datgezinsleden die aan haar denken, en een budget dat allerlei luxueuze uitspattingen toelaat. Tel je zegeningen, tel ze een voor een. Bij een zekere leeftijd is het leven een feestje waar je zelf de slingers op moet hangen. Ik spel mijn bescheiden wensen nog net niet uit, en dirigeer het te halen is. Altijd prijs

Man is slechts 1 keer orgineel uit de hoek gekomen. De ochtend van mijn eerste verjaardag samen werd knalde een jolige damesstem uit de speaker in de slaapkamer: Dit is de dag van KENFAN!!!! hallo KENFAN, gefeliciteerd etc. Costumized singeltje van de VenD.

Daarmee heeft hij direct al zijn orginaliteitskruit verschoten. Het kan ook aan mijn reactie gelegen hebben. Die was misschien nog wel minder dankbaar dan die van TS.

Pardoes

Pardoes

15-02-2017 om 16:52

Kenfan

Hallo Pardoes, vandaag is het feest en dan de r van Pardoes echt uitgespuugd als een sopraan. Volgens mij hebben we eenzelfde singeltje gekregen ooit.

Pardoes

Pardoes

15-02-2017 om 16:56

speciaal voor Kenfan

omdat ik er net zo beroerd van werd als jij:


https://www.youtube.com/watch?v=qWnnsOMTOms Dit is m toch? Vandaag wordt het fijn...

Ad Hombre

Ad Hombre

15-02-2017 om 17:23

Pardoes

OMFG!

(Heet je echt Pardoes dan?)

Pardoes

Pardoes

15-02-2017 om 17:32

Nee hoor, maar een r komt wel voor in mijn naam

Lente

Lente

15-02-2017 om 17:39

Wat erg ......

Ik was niet in staat om dit af te luisteren.

harde werker

harde werker

15-02-2017 om 20:17

oplossing

Sinds dat mijn eega, heel lief bedoeld, maar de plank zo ongelofelijk mis heeft geslagen een aantal keer, (als in: 100 euro uit zijn portemonnee halen en zeggen "koop er maar wat leuks voor"...no kidding; een gouden kettinkje met de naam van onze kinderen erop, (hallo, ik woon niet in een woonwagen)) heb ik aangegeven dat ik maar 2 dingen wil: een bosje bloemen en ontbijt op bed. O ja, en chocolade is ook altijd goed. Geen teleurstellingen meer gehad daarna

Li

Li

15-02-2017 om 22:27

teleurstellingen

Mijn man en ik moesten heel hard lachen om "hallo, ik woon niet in een woonwagen". Nooit zo bij stil gestaan, ik zou zo'n kettinkje best grappig vinden (en ik woon in een saaie buurt in een rijtjeshuis).

Kaaskopje

Kaaskopje

16-02-2017 om 10:38

Kenfan

Niet dat ik het wil, maar een bezoek aan een nagelstudio ligt toch echt dichter bij wat ik acceptabel vind dan de zonnebank. Bij de nagelstudio kan ik mijn kleren tenminste aanhouden.

Dit: En verder vind ik een verjaardag van iemand die de leeftijd van de papieren kroon van de juffrouw en de snoepzakjes gepasseerd is, meer een moment om met je gezin te vieren en in stichtelijke dankbaarheid te gedenken wat je allemaal gegeven is in dit leven.===

Goed dat je hier 'vind ik' bij hebt geschreven. Natuurlijk is het een moment om met het gezin door te brengen en dankbaar te zijn voor wat je hebt, maar ik vind dat je tot in lengte van dagen de behoefte mag houden aan cadeautjes en verwennerij op je verjaardag. Net zoals het fijn kan zijn als een ander eens voor je kookt, vind ik het ook lief als een ander moeite doet voor een cadeautje o.i.d. én fijn om dat cadeautje te krijgen.

Inanna

Inanna

16-02-2017 om 10:43

Dat lied!

Mijn vader kreeg die ooit bij wijze van verjaardagskaart van een broer van hem.
We hebben hem er nog weken mee gepest. Was hij het net kwijt, begon iemand het weer te zingen of erger, werd het plaatje weer opgezet.
Eens kijken of die met zijn naam ook ergens online staat

Wilgenkatje

Wilgenkatje

16-02-2017 om 13:17

verjaardagsverwachtingen

Alles staat en valt met de verwachting die je ervan hebt. Moest enorm lachen om de verjaardagszang die je man voor je regelde Kenfan! Ooit waren zulk sort gepersonialiseerde rariteiten reuze origineel. Er is vast iemand die je alsnog een plezier kunt doen met dit CD-tje (als er dan nog apparaten bestaan waar deze geluidsdragers in passen!)

Toen mijn moeder 92 werd, of 93, dat weet ik niet meer, was ze heel teleurgesteld toen de zorg (ze woonde in een zorgcentrum) vergeten was dat ze verjaarde. Toen heeft ze later een bloeiende begonia en een zoen van het hoofd van de afdeling - terwijl ze hélemaal niet van het zoenen van anders dan naaste familie was

Van een goede bekende, die haar verjaardag tegenwoordig meestal op een vakantiebestemming viert, hoorde ik dat ze zeer teleurgesteld was dat haar zoon pas rond zessen een sms-je stuurde. Hij had toch echt even moeten bellen en ook graag al in de ochtend.

Mijn echtgenoot kiest vooral leuke cadeautjes als hij dat in overleg met een van de kinderen doet, zelf kiest hij vooral dingen waarvan ik denk - hm, zou ik zelf niet hebben verzonnen. Hij heeft veel andere plezierige eigenschappen, dus dat-ie niet zo'n geschenkenkoning is, vergeef ik hem van harte.

Oh wat ben ik blij

Wat ben ik blij met mijn man en zijn cadeaus als ik dit allemaal lees! En ik heb een hekel aan jarig zijn (eigenlijk vooral aan de visite, dus die mag gewoon niet meer komen)

Afgelopen jaren ben ik elke verjaardag mee uit eten genomen (op de dag zelf, meestal zonder kinderen, soms lunch, soms diner) en meegesleept naar een winkel die hij van te voren heeft uitgezocht en waar we buiten normale openingstijden dan komen en dan mag ik daar wat uitzoeken.
Afgelopen jaren oa sieraden, le creuset pannenset, design meubel en een auto gekregen.
Ik voel me nu vreselijk verwend!

Maar ik snap dat je vreselijk baalt dat je gezin je niet beter kent. Ik denk dat je dat ook EEN keer naar ze mag uitspreken.

Mijn zus kreeg een keer een espressoapparaat voor haar verjaardag van haar vriend, maar ze lust geen koffie. Was ze ook niet zo blij mee. Met vaderdag (kort daarna) kreeg hij toen wax voor rode auto's (hij heeft een zwarte, zij een rode)

Jammer

Ik kan me wel voorstellen dat je teleurgesteld bent. Niet zozeer door het cadeau of de waarde daarvan maar dat je man je zo slecht kent. Je verwacht toch van je man dat hij wel weet waar je interesses ongeveer liggen.
Aan de andere kant zijn er ook mensen waar je heel moeilijk cadeautjes voor kan kopen omdat hun smaak vaak veranderd, niet duidelijk is en het niet vlug goed is. Dat is ook wel moeilijk om in te schatten dan. Sommige mensen zijn ook heel veeleisend en als het cadeau niet precies aan de smaak voldoet dan is het al problematisch.
Maar ik snap wel dat als iemand die je na bij staat echt iets uitzoekt wat helemaal niet bij je past je daardoor teleurgesteld bent.
Van kennissen verwacht je meestal niet zo veel maar van je levenspartner hoop je natuurlijk dat hij/zij je goed genoeg kent om een beetje in te kunnen schatten waar je blij mee zou zijn.

cora

cora

16-02-2017 om 21:54

sorry

Ben het volledig eens met Kenfan.
En het lijkt mij ook lastig onderscheid precies te maken tussen nagelstudio/ zonnebank.
Althans zó'n onderscheid dat het ene ok is en het andere helemaal fout. Voor mij valt dat in dezelfde categorie.
Maar nogmaals, ik vind het geheel juist zorgzaam klinken. Ik weet heel zeker dat heel veel kado's die her en daar gegeven worden hier niet aan kunnen tippen.
(qua bedoeling dan he, mij maak je ook niet blij met zonnebank. Maar ook niet met nagelstudio
Maar ik ben sowieso al blij als de intentie goed is.

Milcham

Milcham

16-02-2017 om 22:33

Ik snap het even niet meer

Begrijp ik nu dat er mensen zijn die denken dat ik van nagelstudio's hou? Ik ga morgen naar de kapper, dat vind ik al een opgave. Ik hou niet van getrut aan mijn lijf door vreemden.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-02-2017 om 00:27

Milcham

Ik niet hoor!

Miekemieke

Miekemieke

17-02-2017 om 06:46

horkerig

Ik vind het toch wel horkerig gedrag hoor om je zonmijdende roodharige vrouw een bon voor de zonnestudio te geven. Waarbij je ook nog eens overal tegenwoordig kunt lezen hoe gevaarlijk een zonnebank is.
Misschien krijg je volgend jaar wel een asbak, terwijl je niet rookt, vind dat net zo iets.

Mijntje

Mijntje

17-02-2017 om 07:09

asbak

Die asbak, dat kan je nog wel gebruiken als fruitschaal of voor nootjes, maar een bon van de zonnebankstudio, dan moet je wel in zo'n heet apparaat gaan liggen om te bakken..
Het is met een goede intentie inderdaad, maar als mijn man zoiets zou geven zou ik wel ernstig twijfelen aan zijn liefde, dan heeft hij mij kennelijk nooit begrepen
Verkoop dat ding nou maar op marktplaats en betaal er zelf wat bij en koop mooie wandelschoenen voor jezelf.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.