Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ClairedelaLune

ClairedelaLune

06-02-2017 om 22:22

Op familiebezoek, blijven eten?


Bieb

Gewoon even nieuwsgierig, maar heb jij familie of vrienden die uit de buurt wonen? Bij mij woont iedereen op ruim anderhalf uur rijden. Mensen hoeven zich niet voor me uit te sloven, maar ik zou echt heeeeel raar staan te kijken als ik er op die manier uitgebonjourd werd. Dan zou de lust om nog een keer langs te komen me wel vergaan. Voor een kort bezoekje,op de koffie of een borrel ga ik niet uren in de auto zitten. Benzine is ook niet gratis. En dan is TO ook nog met cadeua's voor de kinderen aan komen zetten.

Nee, ik vind het echt bijzonder lomp.

ClairdelaLune

ClairdelaLune

10-02-2017 om 14:56

Nogmaals

En wat dat betreft heb ik dit topic een verkeerde titel gegeven denk ik: Het ging mij niet zozeer om het eten op zich, natuurlijk kunnen we langs MacDonalds ofzo (we hadden de hond mee dus uit eten werd wat moeilijker. Die bleef overigens gewoon in de auto), maar dat ze na 1,5 uur al met eten begonnen (ze hadden dus van te voren gekookt, maar alleen voor henzelf) terwijl ze wisten dat we 4 uur reistijd hadden.
Wat betreft de middagslaapjes had ik er helemaal niet over nagedacht dat je inderdaad vaak beter bezoek kunt ontvangen tijdens zo'n moment. Maar misschien slapen ze zelf mee wel tijdens het middagslaapje, dat kan ik me best voorstellen.

bieb63

bieb63

10-02-2017 om 17:07

Yura en Kenfan

Vooropgesteld: ik zou het zelf ander doen. In die zin, ik had van te voren gevraagd of ze een hapje mee wilden eten (van te voren gevraagd dus, zodat iedereen z'n eigen keus kan maken en weet waar hij/zij aan toe is).

Yura: "Van bezoek van verderaf ga ik er zonder meer van uit dat ze blijven eten, dus dan heb ik vantevoren al wat klaar gemaakt."
Voor mij op zich ook logisch, maar ik zou het wél van te voren gevraagd/besproken hebben. Zomaar ergens vanuit gaan vind ik ook niet zo handig (voor BEIDE partijen). Een aantal jaar geleden gingen wij op bezoek bij kennissen een 1,5 uur rijden. Ook wat later in de middag. Over mee-eten hebben beide partijen niet gesproken. Los van het feit of het wel of niet logisch is dat de gastvrouw/man je vraagt een hapje mee te eten, was dat dus niet wat vooraf afgesproken was. Dús wij gingen er ook niet zomaar vanuit. Vonden we ook niet erg, want we hadden zelf bedacht dat we op de terugweg in Den Bosch (op de route enwat we een leuke stad vinden en een leuke eettent zit), gezellig samen gingen eten. Dat was ons plan... Tot bleek dat onze gastvrouw/heer ervan uit gingen dat wij mee aten. Hadden op ons gerekend. Dat konden we natuurlijk niet weigeren en hebben we uiteraard ook niet gedaan. Was prima en gezellig. Maar heel eerlijk gezegd hadden man en ik liever in dat leuke tentje in Den Bosch samen gegeten. Dat hadden WIJ nl in ons hoofd..... Kortom, het heeft verschillende kanten en wat mij betreft liever duidelijke afspraken en niet vanuit gaan dat...

Yura

Yura

14-02-2017 om 14:58

Bieb

Hmm ja daar heb je ook wel weer gelijk in. In de praktijk is bezoek van verderaf eigenlijk altijd mijn familie, dus dan weten we dat ook wel van elkaar. Bij iemand die ik minder goed ken zou ik het inderdaad vantevoren even vragen denk ik. Als wij naar mijn familie gaan en we blijven niet eten, dan meld ik dat wel. Het is daar dus eigenlijk andersom. Soms willen we op tijd thuis zijn ofzo.

Colette

Colette

26-02-2017 om 13:43

Duidelijk

Wij worden bij familie, die op ruim een uur reizen wordt altijd van harte uitgenodigd voor de verjaardag van 15.00-18.00. Ik vind het niet zo gastvrij ogen, maar het is wel duidelijk in ieder geval.
Toen de kinderen nog kleiner waren vond ik het ook wel onhandig. Als je echt nog thuis wilt eten en de kinderen moeten de volgende dag gewoon weer naar school is 6 uur weg gaan wel laat.

Maar we hebben ook familie die vooraf informeert of er mensen willen blijven eten - iedereen woont op minimaal een uur reizen afstand van hen. Wij doen dat graag, want zij kan erg lekker koken en het is nog gezellig ook. En zo zit zij ook niet met enorme resten eten dat zij over heeft.

Colette

In zo'n geval zou ik dan om 1700 weggaan. Jammer dan.....
( of op de terugweg gezellig uit eten. Maar dat is met een paar misschien wel vermoeide kinderen die al teveel chips en taart hebben gehad msch ook geen optimaal plan..)

Egel

Egel

26-02-2017 om 14:15

Colette, in jouw geval

Maar in jouw geval zou ik dan bij binnenkomst laten weten dat je tegen 17 uur weer vertrekt omdat het anders allemaal te krap wordt met op tijd koken/eten en weer naar bed om de volgende dag weer fit naar school/werk te kunnen.
Zij duidelijk, jij duidelijk. In jullie geval is tot 18 uur te laat als je geen avondeten meer krijgt, dus dan duurt die verjaardag voor jullie niet 3 uur, maar 2 uur. Ook helder voor die familie dat dat niet voor iedereen handig is om tot etenstijd te blijven en vervolgens nog een uur te moeten rijden en dan nog te moeten koken.
Nou ja, ik zou dat doen, misschien vind jij het wel overdreven of jammer van het laatste uurtje.

Egel

Egel

26-02-2017 om 14:16

o, hetzelde

Goed, hetzelfde als IngridT dus....die reactie had ik nog niet gezien.

raar

Ik vind dit heel raar en ongastvrij.
Zelf heb ik niet altijd zin in mee-eters, dan nodig ik mensen uit om 14 uur, voor specifiek bakkie en een borrel op de zaterdag- of zondagmiddag. Die komen dan uiteraard wel uit hetzelfde dorp dus zijn ook zo weer thuis. Al naar gelang de drank vloeit en/of de tijd vliegt wordt er ook nog wel eens patat of chinees gehaald, maar zeker toen de kinderen nog kleiner waren was de koek aardig op na 3 uur op visite.

Maar om 16 uur mensen te gast uitnodigen die ook nog eens zo'n eind uit de buurt vandaan komen? Ik zou er niks van zeggen maar een volgende keer (laf misschien) een smoesje verzinnen. En misschien heel krom, maar ik zou ze zeker terug uitnodigen en laten genieten van een heerlijk chineesje of pan soep met verse broodjes. Sommige mensen hebben een voorbeeld nodig van hoe het ook kan. Zijn niet eens gierig of echt gastvrij, maar hebben dit van huis uit niet meegekregen.

Li

Li

07-03-2017 om 14:52

voorbeeld

gaat niet helpen. Hier boden we ze die enkele keer dat ze de moeite namen hier te komen wel eten aan, maar dat wilden ze dan weer niet. Misschien juist omdat ze beseften dat ze het "eigenlijk" andersom ook zouden moeten doen. Bij ons is het contact nu helemaal verbroken en ze lijken het wel best te vinden zo. En onze kinderen ook. Ik bemoei me er verder niet mee, aangezien ik van de koude kant ben.

Jaina

Jaina

07-03-2017 om 15:02

Eerder weggaan

Ik kan me niet voorstellen dat je bezoek geen eten aanbiedt maar onze lieve Heer heeft nu eenmaal vreemde kostgangers. Sommige mensen zijn gewoon wat apart. Daar moet je ook mee leren leven Ik zou inderdaad het bezoek combineren met ergens wat gaan eten, niet te vaak gaan en wat vroeger weg.

Jesse_1

Jesse_1

07-03-2017 om 15:42

Misschien wilden ze niet bij jullie komen eten, omdat ze dat gewoon niet wilden en omdat zij dat zelf niet willen, komt het niet bij hen op dat jullie dat wel zouden willen.

Vesta

Vesta

07-03-2017 om 16:56

vreemd, maar snap het wel

Waar ik dan de keuze maak om dochter in mijn bed te laten slapen ivm de door de drukte veroorzaakte nachtmerries (yep al 11 jaar lang raak) en zelf accepteer dat ik ook 3 dagen nodig heb om weer tot rust te komen kiest de familie van TO duidelijk voor zichzelf.

Vind ik ook best knap.
Misschien een idee voor de verjaardag van dit jaar.

ClairdelaLune

ClairdelaLune

07-03-2017 om 17:00

Vesta

Niks mis met voor jezelf kiezen in jouw geval

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.