Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Kaaskopje

Kaaskopje

03-03-2017 om 09:36

A merk, eigen merk

Ik kan mij herinneren, dat we het op OO wel eens over het kopen van A-merken of toch het eigen merk hebben gehad. Door het onderwerp gisteravond in de Keuringsdienst van Waarde (melk) vroeg ik mij af hoe de meningen nu zijn over het kopen en gebruiken van A merken of de rest (even makkelijk gezegd). Wat koop je en waarom?


Sally

"Dat niet-weidemelk als zodanig wordt verkocht vind ik wel misleidend."

Volgens mij was het andersom: ook de goedkope melk is weidemelk, al staat dat er niet op.

bieb63

bieb63

03-03-2017 om 14:23

waar het uiteindelijk om gaat:

- prijs (ook afhankelijk van de dikte van je portemonnee)
- kwaliteit en gezondheid
- smaak
- milieu / bio
- fair trade

Allemaal keuzes. Keuzes die je maakt a.d.h.v. wat iemand belangrijk vindt c.q. betaalbaar voor iemand is.

Ik kies bijv. niet voor verse pasta, omdat ik werkelijk het smaakverschil tussen vers en gedroogd niet proef (en heeft ook geen gezondheidswinst, wel duurder). Wél kies ik voor volkoren ivm gezondheidsoverwegingen én ik vind het niet slechter smaken dan niet volkoren. En vervolgens kijk ik bij de volkoren varianten naar de samenstelling tussen A-merk en huismerk. Zit daar geen verschil, dan wordt het uiteraard huismerk.
Fair trade zou ik op zich willen, maar m'n portemonnee is daar niet dik genoeg voor. Dat koop ik alleen van producten die niet wekelijks in m'n winkelwagen liggen (bijv. chocola).
Wel kies ik voor bio eieren ivm het welzijn van de kippen én omdat dat niet een groot gat in m'n portemonnee maakt.

Ook opvallend: laatst zag ik dat eigen merk pesto van de Jumbo duurder was dan van Gran d'Italia (zelfde hoeveelheid en min of meer zelfde samenstelling). Apart. Ook de volkoren beschuiten van Jumbo zijn duurder dan die van Bolletje. Vast een foutje...

Laatst heb ik diepvrieskabeljauw gekocht (van die blokken) van het goedkoopste merk. Nou, die waren echt niet te vreten. Zeer taai. Dus, nee dat wordt hem niet meer. Ik dacht, heel naief, kabeljauw (in diepvriesblokken) is gewoon kabeljauw (in diepvriesblokken). Nou nee dus.

Het is een beetje zoeken en blijft lastig...

Half a twin

Half a twin

03-03-2017 om 14:48

huismerk Jumbo is vaker duurder dan Amerk

Ook de crackers heb ik ontdekt. Bij Jumbo zeggen ze op A merken de goedkoopste te zijn en de winst moet toch ergens vandaan komen. Je moet daar echt goed opletten of je goed bezig bent huismerken. Je kunt daar beter de cmerken pakken om voordeel te halen.

bieb63

bieb63

03-03-2017 om 15:48

toch half a twin

Denk ik dat dat foutjes zijn. Lijkt me ook niet logisch.
Ik zag daar laatst ook dat het roggebrood (van Bolletje) het grote pak 5 cent goedkoper was dan het kleine (halve) pak. Lijkt me niet kloppen. Foutje m.i.

Half a twin

Half a twin

03-03-2017 om 16:33

ik denk dat het structureel is

De huismerk crackers zijn al jaren duurder dan Wasa. Als je kijkt op de schappen naar de kiloprijs komt huismerk Jumbo er vaak ten opzichte van huismerk slecht uit. Alle huismerk verpakkingen hebben een andere inhoud dan Amerk dus pakken zelfrijzend bakmeel vergelijken is niet slim de op het schap aangegeven kiloprijs vergelijken wel.

Marjoleine64

Marjoleine64

03-03-2017 om 17:33

Veel huismerk

Ik koop van heel veel dingen huismerk. Ook melk, maar dan de bio versie. Is idd minder lang houdbaar dan de A-merk variant, maar er wordt bij ons nog genoeg melk gedronken. Hagelslag etc, huismerk. Waspoeder: Neutral (ivm gevoelige huid). Overige schoonmaakmiddelen gewoon huismerk. De echt goedkope budget versies laat ik dan vaak weer liggen, omdat die of echt minder goed smaken of in zulke onhandige verpakkingen zitten dat ik dat niet meer wil (bijvoorbeeld blikken bonen). En verse groente bij de groenteman, is vaak beter, meer keuze én goedkoper dan de Jumbo of de AH (niet altijd!). Oja, pakjes saus en andere gemaks-dingen koop ik wel vaak van een A-merk, omdat de samenstelling daarvan me iets meer aanspreekt (vaak net iets minder zout/suikers).

Kaaskopje

Kaaskopje

03-03-2017 om 19:08

Kiloprijs

Wij kijken altijd naar de kiloprijs. Tot nu toe heb ik niet de indruk dat we duurder uit zijn met Jumbo dan met A-merken. Ik ga er nog eens op letten.

zebra

zebra

03-03-2017 om 19:57

soms A merk

maar vaker het eigen merk. Het ligt er ook aan wat er in de aanbieding is. Bij sommige produkten proeven we geen verschil dus dan het goedkoopste merk.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-03-2017 om 22:09

Wij meestal eigen merk

Zuivel bij Jumbo en AH eigen merk. Koffie gaat op smaakvoorkeur en voor de pads wint Kanis en Gunnink het voor ons. Maar ik ben nu nog aan het testen voor espressobonen en La Place bleek goedkoper te zijn dan Jumbo (Hé, dat was dus goedkoper, dat is ook zo!). Ditmaal was het zelfs in de aanbieding dus 2 kg zakken voor 15 euro. Ik zie net ook hoe het komt dat Jumbo duurder is. De bonen van Jumbo zijn biologisch i.s.m. Max Havelaar.
Vers-producten als krieltjes eigen merk. IJsjes (cornetto) in de zomer van Jumbo (lekkerder dan A-merk én goedkoper). Pizza's meestal van een A-merk, diepvriesgroente ook, kattenvoer eigen merk, mayonaise... de Zaanse, goedkoop en lekker. Verzorgings producten: met deodorant gaat de kwaliteit voor op de prijs, in dit geval Nivea. Verder veel eigen merk (Kruidvat vooral) of Action/Big Bazar.

Kortom het wij kopen in hoofdzaak eigen merken op een paar producten na. Die producten van A-merken vind ik dan echt beter.

Tango

Tango

03-03-2017 om 22:32

Eigen merk

Ik koop nagenoeg alleen maar eigen merk. Meestal bij Jumbo, soms bij Hoogvliet en eigenlijk nooit bij AH. Behalve als A-merken in de aanbieding zijn zoals Lays chips, Nutella etc. Voor dochter koop ik wel soms Coca cola vanille, omdat ze die zo lekker vindt. Maar meestal 1 flesje per maand hooguit. Melk ook altijd eigen merk. Kattenvoer alleen van Aldi, want iets anders lust meneer niet. Brokjes juist weer bij Jumbo of Lidl en man drinkt graag bier van de Aldi.
Wasmiddel, vaatwastabletten, wasverzachter en toiletpapier haal ik bij Aldi of Lidl. Ijsthee bij Aldi vind ik lekkerder dan Lipton.
Verzorgingsproducten vaak wel merk. Nivea bodylotion vind ik echt prettiger dan huismerken. Hetzelfde geldt voor deodorant en shampoo van Andrelon. Tampons en maandverband bijvoorbeeld haal ik weer wel huismerk. Toen de kinderen nog in de luiers waren (is lang geleden) heb ik nooit een pak pampers gekocht volgens mij. Altijd Kruidvat.

En soms heb je weleens een miskoop. Zo had ik eens bamikruiden van Jumbo waar helemaal geen smaak aan zat. Had gelukkig nog een pakje van de Lidl staan dat ik er alsnog aan toe heb gevoegd.

mosterd

Ik koop bijna alles van eigen merk. Melk drinken we niet, pakjes en zakjes koop ik vrijwel nooit. Wasmiddel koop ik meestal als er een aanbieding is. Vlees ( meestal 2x per week) bij de, soms biologische, slager. Eieren hebben we van onze eigen kippen.
Waar ik dan weer wel geld aan uitgeef is aan lekkere mosterd, goeie olie, verschillende soorten azijn. Kruiden koop ik bij de toko. En o ja, lekkere kaas, ook heel belangrijk.

bieb63

bieb63

05-03-2017 om 14:30

"Turk"

Overigens heb ik al een tijd geleden ontdekt dat kruiden en specerijen mega veel goedkoper zijn bij de plaatselijke "Turk". Dan bedoel ik verse kruiden (peterselie, munt, selderij enz), maar ook de gedroogde kruiden en specerijen. Scheelt echt heeel veel. Ook koop ik daar verse noten en gedroogde abrikozen enz. voor veel minder geld.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-03-2017 om 00:09

Bieb

Ja, ik vind het ook jammer dat de Turkse winkels in onze stad net niet daar zijn waar ik bij voorkeur boodschappen doe. Daardoor komt het er gewoon niet van. Ook is de winkel in de stad nogal klein, waardoor ik na vijf minuten alweer de winkel uit wil rennen. Hoog tijd voor een groter pand en een filiaal in een winkelcentrum waar ik vaker kom dan in de stad .

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.