Relaties Relaties

Relaties

Miranda

Miranda

19-04-2017 om 21:56

Verdrietig en gekwetst ;( Vriend kijkt porno


Aagje Helderder

Aagje Helderder

22-04-2017 om 18:47

Sfera

Ik denk dat dat korte rokje 's avonds geen biet uitmaakt. Er zijn genoeg types die geen andere reden voor een verkrachting hebben dan 'dan had ze daar maar niet moeten zijn'. Ook dat wordt door sommigen gezien als seksuele beschikbaarheid.

Het is erg dat er zo gedacht wordt, want niemand mag ongevraagd aan een ander komen. Nooit!
En tegelijkertijd merk ik dat ik er wel rekening mee houd. Voor mezelf en voor mijn dochters. Niet omdat ik vind dat her anders mijn/hun schuld zou zijn. Maar idd omdat ik mezelf dan niet in zo'n kwetsbare positie wil brengen. Maar het is te gek voor woorden dat het nodig is.

Aagje

Kaaskopje

Kaaskopje

23-04-2017 om 02:32

Sfera

Mijn dochter is dit weekend thuis en ik heb haar jouw reactie voorgelezen, omdat ik wilde weten of een jonge vrouw, ze is 24, jouw mening deelt. En nee, totaal niet. Ik ben dus niet zo heel gek dat ik nogal sta te kijken van hoe jij denkt.

Vind jij ook dat twee mannen beter niet hand in hand kunnen lopen 's avonds laat?

Sfera Sleutelbeen

Sfera Sleutelbeen

23-04-2017 om 07:24

Ikleg het uit

Ja, ik vind dat homo's hand in hand mogen lopen. Ja, ik vind dat vrouwen 's nachts alleen in korte rokjes over straat mogen.
Maar.
Ik ben niet de mening van vele anderen. Ik woon in Amsterdam Nieuw West, waarschijnlijk weet ook jij in Alkmaar wat de consequentie daarvan is. Als je hier als twee homo's hand in hand gaat lopen of als meisje in een kort rokje loopt op een tijdstip dat voornamelijk het tuig op straat rondhangt met hun doorgesnoven hersenloze koppies, dan is mag je dat van mij nog steeds doen, maar ik raad het je wel af, sterker nog ik vind het heel dom.
Want je kunt wel heel stoer roepen dat het moet kunnen want wij mogen zelf bepalen wat we dragen, maar soms zijn de omstandigheden zo dat het verstandiger is om je schuil te houden.

Doos

Doos

23-04-2017 om 08:59

1 mening

1 mening van een jonge vrouw zegt natuurlijk niets hoe andere jong volwassenen daar over denken of hoe ik er naar zou moeten kijken en wie er dan gek is.

Het is je in een mijnenveld begeven en daarom niet slim.
Van mij mag het, je loopt alleen grote kans het er niet levend af te brengen.

Je ziet aan de buitenkant niet hoe mensen er over denken en aangezien er kannibalen onbehandeld rondlopen, neem je het risico niet.
Dat heeft niets te maken met of het mag, het kan niet, dus kun je het beter niet doen.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-04-2017 om 12:07

Dan zouden we moeten helpen

Door te zeggen dat de korte rokjes en hand in hand-homo's beter zouden moeten weten, geef je toe aan de daders. Ik denk dat veel mensen dat inderdaad doen. Misschien zou het al een beetje helpen als er overal in de stad camera's zouden hangen. Ik zie in onze stad bijvoorbeeld dat een groot deel niet onder cameratoezicht staat, alleen wat als uitgaansgebied geldt. Waarom niet in tunneltjes, straten waar minder huizen langs staan, fietspaden die verscholen liggen, e.d.. Als dat de wereld een beetje veiliger maakt... ik ben voor. En ik sluit me volledig aan bij dit artikel:

http://www.joop.nl/opinies/loverboys-zijn-het-probleem-niet-de-meiden-die-erin-trappen

Misschien zouden we in plaats van erin berusten over oplossingen na moeten denken.

nee Sfera

Het was niet mijn dochter die daarmee in problemen was gekomen. Maar ik heb wel twee pubers en ik ben zelf jong geweest. En ik sluit helemaal niet uit dat ze ondanks mijn waarschuwingen wel bepaalde foto's van zichzelf uitwisselen met vriendje. Ze jong, ze ontdekken hun seksualiteit, hun eerste liefdes. En jouw harde oordeel " wat zijn ze stom" stuit mee enorm tegen de borst.
Ik vind degene die de foto's delen stom en achterbaks en wat mij betreft wordt het zo snel mogelijk strafbaar.

en zolang

we altijd maar zeggen " ja maar het was ook wel stom om " in kort rokje over straat te gaan", " naaktfoto's van jezelf te sturen aan je vriendje" "te veel te drinken en dronken met iemand meegaan die je verkracht" , zolang zullen de daders altijd denken " nou ja zo erg is het niet, want het slachtoffer is ook behoorlijk stom, simpel, onverstandig etc.
En ik zou heel graag zien dat we daar anders tegenaan kijken.

en Sfera

Ik hoop dat jouw pubers wel altijd heel verstandig zijn en geen domme dingen doen. Want niks lijkt me erger dat je als kind iets overkomt en dat je ouder dan zegt " ja zeg, het was ook wel stom zeg dat je ...... (vul maar in)

overigens

Ik waarschuw mijn kinderen ook. Omdat ik weet dat er mensen zijn die misbruik van ze kunnen maken. Daar waarschuw ik ze voor. En ik waarschuw dat er vervolgens altijd mensen die ze dan zullen veroordelen omdat ze zelf zo stom zijn geweest.
Ik hoop dat die waarschuwingen hun werk doen, maar ik ben er niet zeker van.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

23-04-2017 om 13:35

Alkes

Dat zou ik ook willen, maar de realiteit is helaas anders.

Ergens heeft iemand het over een mijnenveld. Ik vind dat wel een mooie vergelijking. Mijnen zijn vziw illegaal. Maar toch zijn er mijnenvelden die levensgevaarlijk zijn. Je kunt heel hard roepen dat mijnen niet mogen en immoreel zijn en vinden dat je daar toch zou moeten kunnen lopen. Maar als je het mijnenveld ingaat is de kans dat je er niet of niet ongeschonden uitkomt levensgroot. Dus is het wel verstandig om er rekening mee te houden.

Ik denk dat dit wel betekent dat we moeten blijven benoemen dat het niet hoed is dat het gebeurt. Zowel het feit dat er mijnenvelden zijn als het feit dat mensen anderen ongewenst seksueel benaderen, aanranden, verkrachten of seksueel getinte afbeeldingen tegen de zin van een ander het www opgooien.

Aagje

Veiligheid zijn andere mensen

Los van kleding of wat ook zijn andere mensen je veiligheid. Mijn kinderen gaan 's nachts bij voorkeur met vrienden op stap of gaan samen in het ov naar huis. Of ik haal iemand van de bus.
Zelf ga ik ook op een moment 's avonds naar huis dat anderen ook naar huis gaan en op een tijdstip dat mensen hun honden uitlaten zodat er wat beweegt op straat. Of je stapt uit bij een halte waar nog winkels open zijn of zo.
Je gaat niet in de schaduw van steegjes lopen maar midden over een verlicht parkeerterrein. Zonodig fiets je om of loop je om.
Er zijn nou eenmaal mensen die onvoorspelbaar jou in de problemen kunnen helpen.
Ik had er ook een hekel aan toen steeds meer instellingen medewerkers alleen in de nachtdienst gingen zetten. Onveilig is dat.

Aagje en Anne

Even voor alle duidelijkheid, ik waarschuw mijn kinderen ook en bescherm ze zoveel mogelijk voor gevaarlijke situaties. Ik wil ook dat ze gezamenlijk naar huis gaan. Maar ik weet dat er altijd iets kan voorvallen waarom je dat net niet doet. Ik ben ook jong geweest en heb niet altijd de meest veilige weg gekozen. Letterlijk en figuurlijk, terwijl ik echt wel wist wat de potentiele gevaren waren.
Maar waar ik me tegen verzet is het oordelen dat je stom bent als er toch iets gebeurt. Ik vind dat een vorm van victimblaming. Zeker als het gaat het verspreiden van sexy foto's. Het verspreiden door derden vind ik verwerpelijk, niet dat je zo'n foto deelt met je vriendje.
En door het slachtoffer te veroordelen (nou je bent ook wel stom als je zulke foto's met je vriendje deelt) maak je het nog lastiger voor jongeren/volwassenen die slachtoffer worden van dit verspreiden.

en Aagje en Anne

Ook nog even voor de duidelijkheid, ik zeg niet dat jullie dat doen. Mijn tirade was meer gericht tegen Sfera en anderen.

Ad Hombre

Ad Hombre

23-04-2017 om 21:24

Netwise

"Het verspreiden door derden vind ik verwerpelijk, niet dat je zo'n foto deelt met je vriendje."

Nee, maar dat is wel verrekte naief. Het vriendje van vandaag is de 'vijand' van morgen. Het broertje van het vriendje kan ook wel eens bij zijn mobiele telefoon en vindt het dan maar wat leuk om de sexy foto's van z'n grote broer met *zijn* vriendjes te delen.

Als je sexy foto's met iemand deelt moet je er serieus rekening mee houden dat ze publieker worden dan je van plan was en iedere verstandige ouder leert dat zijn of haar kinderen.

Doos

Doos

23-04-2017 om 23:29

Het is gewoon een feit

Door te zeggen dat de korte rokjes en hand in hand-homo's beter zouden moeten weten, geef je toe aan de daders. "

De brutale hebben nog steeds de halve wereld.
Zet je dochter naakt in bv een gevangenis en je weet wat er gebeurt. Daarom doe je dat niet of kleed je haar tenminste aan uit bescherming.

Zolang er mensen rondlopen die menen ten alle tijden aan anderen te mogen zitten, zul je je kind en jezelf moeten beschermen.
Net zoals je tegenwoordig je keukendeur niet meer open laat staan, je je fiets op slot wegzet enz.
Dan kun je dat daders in de kaart spelen vinden, maar feit blijft dat wanneer je dan je spullen niet wegzet, ze gestolen zullen worden.
Al draag je een riem als rokje, ik kan er van alles van vinden, van mij mag iedereen er zo bijlopen, alleen is het in deze tijd beter van niet. Jammer, maar wel verstandiger.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-04-2017 om 00:15

Doos

Ik vind een fiets op slot zetten of jezelf niet kunnen zijn toch twee verschillende dingen. Omdat er mensen zijn die de levensstijl of het zijn van andere mensen niet respecteren, mag je in het openbaar niet jezelf zijn. Ik wéét dat het zo werkt, maar ik vind dat we als maatschappij daarin ernstig tekort schieten. Ik vind dat hier aandacht aan moet worden besteed op school. Gebeurt dat al?

Doos

Doos

24-04-2017 om 09:00

Het gaat er om

Het gaat erom dat je iets laat omdat het schadelijk voor je is of dat tenminste kan zijn.
Helaas; omdat er dus mensen zijn die dat niets kan schelen.
Dan kun je principieel zijn (dat vinden we allemaal), maar het verhelpt het niet en dus moet je daarop inspelen.

Of school daar wat aan doet? Waarom niet thuis? Thuis leer je als eerste oorzaak gevolg.
De wapperende handjes die thuis niet luisteren gaan dat op school ook niet doen.
Dat het is probleem. Je hebt te maken met kinderen die voor galg en rad opgroeien tot volwassenen die in de maatschappij schijt hebben aan alles. Die denken dat voor hen de wet niet geldt, met andere culturen waar de vrouw geen bal waard is, aan kindverkrachters die in groepen kinderen/vrouwen molesteren. Het volgende probleem is dat de straffen te laag en te mild zijn en een ruimtegebrek in behandelcentra/gevangenis (denk aan de idioterie van taakstraffen).

bloemetje

bloemetje

24-04-2017 om 09:14

niet iets van 'deze tijd'

"alleen is het in deze tijd beter van niet."

In onze jeugd was het niet anders, en in de jeugd van onze grootouders ook niet. En ook in andere landen/culturen is de vrouw kwetsbaar voor seksueel misbruik. Helaas. Waar groepen mensen bij elkaar leven, wordt misbruik van vrouwen gemaakt. De manier waarop dit gebeurt, is in de loop der jaren/eeuwen misschien wat veranderd, maar de kwetsbaarheid van vrouwen is er altijd geweest. Sla de geschiedenisboeken er maar eens op na.

Ad Hombre

Je hebt wel een heel eigen manier om te discussieren. Ik knijp meestal niet graag mannen in hun ballen, alleen als ze erom vragen
En of de meeste vrouwen geremd zijn... dat weet ik eerlijk gezegd niet. Ik vind mezelf niet geremd maar Ik kom
uit een andere cultuur, waar flirten een vaak beoefende sport is maar waar de spelers meestal precies weten tot welke punt ze mogen/kunnen gaan. Zo niet dan krijg je inderdaad een Dominique Strauss-Kahn.
Sini

Ad Hombre

Misschien moet je eens leren lezen. Ik zeg heel duidelijk dat ik mijn kinderen daarvoor waarschuw. Mijn pubers zijn alleen niet altijd hele volgzame verstandige kinderen. Ze zoeken wel eens grenzen op. En weet je, dat is helemaal niet vreemd voor pubers.
Wat ik bijzonder vind is dat schuld bij slachtoffers wordt gelegd. " Goh is uw Audi R8 gestolen? Tja, waarom rijdt u ook niet gewoon in een Toyota Yaris van 15 jaar oud?"

herhaling

Maar ik val in herhaling, dus zal er over ophouden.

Marga

Marga

29-04-2017 om 15:38

Mijn mening

- Ik kan begrijpen dat stelster van het draadje geschokt is en het uitmaakt. Ik begrijp ook dat dat voor sommige anderen onbegrijpelijk is omdat er volgens hen niets aan de hand is. Maar waarom haar gevoel downtalken? Waarom mag zij zich er niet rot onder voelen? Zij mag toch zelf weten met wat voor een man zij wil gaan. En dit vindt ze niet fijn. Sommigen mensen zijn vegetariers en willen niet met vleeseters een koppel vormen. Dat is hun keuze. Waarom met allerlei oordelen komen over haar keuze? Het lijkt wel of ze overtuigd moet worden dat dit er nou eenmaal bijhoort en dat je je er maar overheen moet zetten want ja, 'mijn man (ik) doe het ook dus ja dan moet jij het ook geen punt vinden'. ik vind: mensen: niet doen hoor. Niet een ander zeggen wat zij moet voelen. Er is vrouwen lang genoeg verteld hoe zij seks moeten willen hebben, laat ieder het lekker zelf uitmaken.
- Porno. Het bestaat. Mensen kijken er naar. Moet iedereen zelf weten. Maar ik vind zelf dat er ontzettend waardevrij over wordt gepraat "ja vroeger keken ze ook de Lach" (net of een beetje hetzelfde is als ongelooflijk idioot belachelijk veel). En om het vleeseten er maar weer eens bij te halen: er is een verschil tussen een keer per maand naar MacDonalds gaan en iedere dag twee hamburgers eten. Er is een verschil tussen een bioburger en de walgelijke manier waarop het vee voor de macs wordt gekweekt. Porno heeft consequenties. Het geweld en de vrouwenhaat erin heeft consequenties. En de consequenties worden groter naarmate het meer gekeken wordt. Ik hoor van mannen dat ze naar steeds hardere porno op zoek gaan. Ik hoor van mannen dat ze niet meer met hun vrouw willen vrijen omdat even rukken geiler minder eng en makkelijker is. Desensibilisering dus. Ik hoor van vrouwen dat ze zich cyberwidows voelen. (en ja het zal ook andersom zijn). Ik denk dat waardevrijheid waarmee porno behandeld wordt heel slecht is voor heel veel mannen, vrouwen, relaties. En dat dat belachelijk ontkent wordt. Ik hoor van mannen die er aan verslaafd zijn geweest dat mannen (en hun vrouwen) altijd elkaar de hand boven het hoofd houden hieromtrent: co-addicts. Men schat dat zeker 50% van de mannen verslaafd is aan porno. (Ja er zijn ook vrouwen: een paar procent) Let op mijn woorden over twintig of dertig jaar zal hier heel anders over gepraat worden.
Blijft staan dat ik ook vind dat als je het kan hanteren, een keertje porno kijken nauwelijks consequenties heeft en dat het niet aan mij is daar over te oordelen. Net als een glaasje wijn drinken op een zaterdagavond.

tante Sidonia

tante Sidonia

29-04-2017 om 16:16

marga

En wat is jouw beroep, als ik vragen mag? Ik vind het zo opvallend dat veel mensen details van hun sexleven met jou delen?

Marga

Marga

29-04-2017 om 16:26

tante Sidonia

Mijn beroep is therapeut.

Doos

Doos

29-04-2017 om 17:05

Grappig

Grappig ergens dat jij dan mensen hier wel mag vertellen wat ze wel en niet mogen doen.

Serieus? Je bent echt therapeut?

Marga

Marga

29-04-2017 om 17:34

doos

Jep. Waarom zou ik niet mogen zeggen dat je een ander haar gevoel niet moet downtalken? Echt niet tegen mijn beroepscode.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-04-2017 om 19:29

Marga

Miranda vindt porno op zich blijkbaar niet erg. Ze valt over het feit dat ex niet naar het complete plaatje van wat in zo'n filmpje te zien is kijkt, maar zich richt op de vrouw die bij voorkeur een beetje mollig moet zijn. Haar conclusie is, dat dat niet normaal is en vraagt zich waarschijnlijk bij seks af of hij haar niet mollige lichaam wel mooi vindt. Hij zegt van wel, maar zij gelooft dat niet.

Als jij therapeute bent, zou ik eerst eens dieper ingaan op het waarom van haar gevoelens en de vergelijking met vegetariërs achterwege laten. Bij porno kun je het vlees niet weglaten.

Marga

Marga

29-04-2017 om 19:46

Kaaskopje

Porno richt zich vaak op een bepaalde voorkeur. Blijft nog steeds dat degene die zich daar aan stoort dat zelf mag weten en niet gedowntalked hoeft te worden. Dat was mijn punt. De vergelijking met vlees eten gaat dan ook nog zij het vernauwd op. Bijvoorbeeld, je houdt er niet van dat iemand varkensvlees eet. (je eet bijv. zelf halal)

Aagje Helderder

Aagje Helderder

29-04-2017 om 20:40

Marga heeft mi in zoverre gelijk

dat ze terecht aangeeft dat het gek is dat het gevoel van ts door een aantal mensen hier gebagatelliseerd wordt. Het is voor het gevoel van ts volstrekt niet van belang of anderen porno, al dan niet van een bepaald soort, wel of niet acceptabel vinden.

Het is haar gevoel. En een gevoel is in die zin niet discutabel dat er in beginsel geen waar of onwaar is. Je gevoel is je gevoel en dat is dat. Daarna moet je nog bepalen hoe belangrijk dat gevoel voor je is en of je zelf vindt dat het gerelativeerd moet/mag worden, of juist niet. Of dat het geheeld moet worden of nog iets anders. In die zin zit Marga idd helemaal niet naast gangbare beroepscodes.

Daarnaast, maar dat kan ik niet met wetenschappelijke links onderbouwen, heb ik (ook hier op OO) vaak genoeg gehoord dat porno idd in zoverre problematisch kan zijn dat het
a. het zicht op de werkelijkheid van de meeste gewone mensen vertroebelt: seks buiten pornosetting betreft geen perfecte lichamen, gaat niet eindeloos door en veel mensen hoeven niet per se de hoogstandjes en de bijzonderheden die ze daar zien ook te beleven.
b. het verslavend werkt en
c. het mensen afstompt: er zijn steeds meer of steeds hardere beelden nodig om mensen te bevredigen.

Of de cijfers kloppen die zij presenteer weet ik niet. Ze lijken me heel hoog, maar dat weet ik verder dus niet.

Aagje

Aagje Helderder

Aagje Helderder

29-04-2017 om 20:42

Presenteer

moet zijn presenteert

Aagje

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.