Home » Forum » Kastjehoekje klusje per dagweek

Kastje,hoekje, klusje per dag/week

307 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Krisje
Lilian

Ik heb er net nog genietend voor gestaan (gister opgeruimd). Zo heerlijk zo'n opgeruimde kast. Ik heb iedereen verboden er kleding in te leggen of uit te halen, in elk geval voor nu, dan blijft ie nog even netjes.

Een kelder heb ik gelukkig niet, dat scheelt toch weer opruimen ;). Ik heb vandaag al mn wasmanden leeggemaakt. Dat vond ik voor vandaag genoeg na gister.

Lilian1
Vandaag veel gedaan

Eerst de tuin, dat blijft een werk. Eerst heel veel onkruid weggehaald zodat man de rest kon wegbranden tussen de tegels. De jonge kuipplanten die al een poosje geleden gekocht waren in potten gezet. Toen heel de aanbouw( overdekt stuk tuin met plexiglazen platen ervoor,waar de jeugd graag zit) uitgeveegd en schoongemaakt. Zie ik altijd tegenop omdat de wind er vaak op staat en de schuifwand altijd wel een stuk open staat. Dan waait er heel wat naar binnen aan blaadjes en zand. Snuit nu nog stof ;) maar.t is weer netjes... hopelijk morgen nog want er zitten nu 8 dames.
De potten inde aanbouw anders vriezen ze vannacht kapot, mn nieuwe aanwinsten.
De zomerkleding al voor een deel uitgezocht, vorig jaar niet aangehad, weg naar de Vincentiuswinkel. Daar kunnen de minima kleding halen dus ik doe t het liefst al een keer voor in het seizoen. 2 volle zakken staan klaar. Toen lekker op de bank met een boek.

IngridT
Kastje per uur...

...kastje per uur de laatste dagen.

Morgenvroeg moet de hele benedenverdieping leeg zijn omdat de vloer geschuurd en gelakt wordt. Al dagen aan het inpakken, uitmesten, opknappen, schilderen en weggooien....

Als t klaar is hoef ik de eerste 6 weken geen kastje of hoekje uit te mesten....

Ingrid

Lilian1
Succes vandaag

Ingrid... geniet je tussendoor nog wel even van de enige zonnige dag ;)

IngridT
Lilian...

Dank je. dat ga ik zeker doen. De hele familie heeft sportwedstrijden vandaag, de meeste dagvullend,, die zijn van 8 tot 8 van huis. No way dat ik de hele dag in mijn eentje ga lopen sloven....ik las genoeg pauze op t terras in.....

Ingrid ( en ben ook al naar de sportschool geweest..Yes! goed bezig!)

( oh, enne bij gebrek aan toegankelijkgeid van de de keuken....dinsdag eten we bij de ikea, moeten nog wat lampen kopen en zo, woensdag Chinees, donderdag bij vrienden, en vrijdag het uitgestelde etentje omdat ik jarig was vorige week. lekker rustig weekje wel eigenlijk. Als ze eenmaal bezig zijn met de vloer kan ik helemaal niks....)

Lilian1
Goed idee,

Al is t rommelen alleen best prettig vind ik.... als de rest t daárna maar wegsjouwt
En wat eet je morgen dan? ;) die zie ik nog niet in het rijtje haha. Ik heb net maar weer eens een emmer paardebloemen gestoken...nu effe pauze en dan dalijk weer verder. Die sportschool...neeej die is aan mij niet besteed.

Krisje
Begonnen met de zolder

en dat doe ik dus niet alleen. Man heeft alle spelletjes en puzzels achter twee schotten vandaan gehaald. Uit de rest van het huis hebben we ook alle spelletjes verzameld en op zolder gezet. Toen stapels gaan maken: weg naar kringloop, marktplaats, jeugdsentiment, is nu leuk, is leuk over een paar jaar. Dat is het nadeel van een flink leeftijdsverschil tussen oudste (20) en jongste (8). We hebben zovéél van alles. Alles voor de kringloop staat in de auto, dat breng ik dinsdag weg. De stapel voor marktplaats staat zolder naast mn bed. Volgende week verder met zolder.

Er gaan zoveel zakken en dozen het huis uit en toch lijkt het nog niet leger te worden. Hoe kan dat nou?

IngridT
Lilian..

Morgen kan ik nog koken...

De verhuizer komt morgen de grote meubels halen, wij gaan dan lekker wat muurtjes en plafonds verven. De vloerenboer staat dinsdagochtend vroeg voor de deur...

Ingrid

Lilian1
Haha ik dacht al ingrid

Dan loopt ie vast naar binnen;) morgen nog lekker even aan de bloemkool of zo dan.

Dat van veel ruimen herken ik wel ,krisje, soms heb ikt idee dat ik alleen aan t verplaatsen ben terwijl er echt veel weg is.

Pennestreek
Hier gaat ie ook wel lekker

Heb de kamers van de kinderen en de speelgoedkast beneden nu op orde. Dochter heeft zelf en op eigen initiatief (er is dus hoop!) haar eigen bureau onder handen genomen en haar kledingkast uitgespit. Wat nog goed is van haar spullen bewaar ik voor de dochter van een vriendin, de rest naar de kledingbank of textielbak. Oud speelgoed en boeken gepoogd te verkopen op de vrijmarkt, maar dat schoot niet zo op helaas. Het is allemaal nog zo goed als nieuw, dus dat bewaar ik op zolder voor de actie Ieder kind verdient een Sint aan het eind van het jaar. Opgeruimd is het dus wel, maar nog niet weg. Baal ik wel een beetje van, maar goed.

Ben nu bezig met mijn zomergarderobe, dat schoot door het mooie weer niet zo hard op, maar who cares :-). Vanavond maar weer verder. Wat nog goed is naar de kledingbank of textielbak. Schoenencollectie ga ik ook maar eens kritisch doorheen, er komt bij mij altijd alleen maar bij, maar er gaat zelden wat weg. Dat heb je met een flinke hoeveelheid schoenen, er verslijt niets...

Lilian1
De kelder

(meer een voorraadkast want er zit geen trap in maar heet hier al vanaf t begin kelder)
De vloer helemaal leeggehaald,veel weggedaan schoongemaakt en op nieuw ingericht.nu proberen de komende weken steeds een deel te doen.
De inloopkast liep vol met oude kleren van iedereen,deel is een verzamelplek, de zakken zijn nu weg. De sokkenplank uitgezocht en de vloer met schoenen ook.
Wat niet lekker zit..weg. Oud....weg. Plaats genoeg nu,hahha. Ze bleven er maar staan,deed ik ze an en was t ojaa die doen zeer of zitten niet lekker.
Vrije dag dus goed besteed.

Lilian1
Ingridt

Hoe is t met de vloer...je bent nu uit eten,mag je er morgen weer op?
Ik geniet nog steeds van mn kelder. Van de week de voorraadplank gedaan, alles uitgezocht weer soort bij soort gezet( en nu maar hopen dat pubers met het opruimen van de boodschappen niet alles de kast in mikken....)

IngridT
Morgen...

Ja, net terug, heerlijk gegeten. Vloer ziet er prachtig uit, morgenvroeg mogen we er weer op.
Het was wel een beetje afzien hoor, week lang van voor naar achterdeur als je naar boven of wc wilde. Kinderen en man hadden school en werk, maar ik was de hekecweek bij huis. Wel handig, maar werd er licht claustrofobisch van hoor!

Morgen kunnen we beginnen met herinrichten, en maandag komen de verhuizers de echt grote meubels weer brengen. Valt vast ook nog tegen voir alles weer helemaal staat en hangt ( nieuwe lampen her en der, nieuwe kast miet nog gemi teerd, en ga maar door...) maar goed...das allemaal opbouwend zullen we maar zeggen...

Lilian1
Vanochtend dan aan de slag en

Vanmiddag van het zonnetje genieten hoor, zo veel is ie er niet;) Ik kan me voorstellen dat je er wel klaar mee bent. Ik heb dat al als ik gedweild heb,haha.

Ik heb heel veel gesnoeid. Een grote buxus vol t van die stomme mot ....eruit!! Komt toch niet meer goed. klimop terug gesnoeid in de voortuin. Mn bevroren hortensias helaas bijna allemaal moeten kortwieken. Zonde van mn grote struiken.
Nu moed verzamelen om uit bed te komen en weer verder te gaan. Dan kan straks alles naar de gemeentewerf. Aanhanger is algoed vol.

lennest
kantoortje

We hebben zo'n klein kamertje, te klein voor een slaapkamer, te groot voor een kast, dus kantoortje en dat stond vol. Waarschijnlijk kennen jullie dat ook: zet meer even op het kantoortje, zoeken we later uit, dat later wordt vaak heel veel later maar: niet niet meer! Alles eruit gehaald, nou ja, op de meubels na dan, kasten leeg, heel veel weggedaan, papierversnipperaar meegenomen van het werk om oude administratie te kunnen versnipperen. Nu een opgeruimd kantoortje met een half lege kast, heerlijk! Alle kabels mooi weggewerkt, een goede bureaulamp, internet aan een draadje doet het nu ook: de wifi was net te zwak. Iets leuks aan de muur, helemaal blij!
Alleen, hoe houd ik het zo netjes?

Lilian1
fijn he lennest

als je dan naar binnen kijkt! Wij hebben zo'n voorkamer waar niemand slaapt maar die sluipt ook altijd vol, vnml door puberella die er alles neerkiept.
Geen tips dus wat dat betreft. Of elke week even kijken wat eruit kan?

Krisje
Ik heb eens gelezen

dat je zo'n laatje, kastje of kamer "bij je moet houden". Ik heb een knutselkamer (klinkt wel decadent hè) waar veel neergegooid wordt, eerlijk gezegd vooral door mij ;).

Als dochter doucht ben ik nu 5 minuten in die kamer bezig en zo probeer ik hem "bij me te houden". Het werkt wel, tenminste daar. Er is ook een keukenlaatje met papieren zoals brieven van school, recepten, diepvriesetiketten, spaarzegels en zo en dat blijft een rommel, terwijl ik die ook bij me probeer te houden. Kamer is makkelijker blijkbaar.

Dit weekend zijn er 2 vuilniszakken naar de kringloop en morgen gaan er 3 vuilniszakken naar mijn moeder voor Roemenië. Vijf! zakken de deur uit!

lennest
kleding

Ja, vanochtend zag ik bij de kerk enorm veel zakken liggen met kleding en een bord erbij dat het voor de vluchtelingen was. Gelijk dat wat ik nog had liggen (en nog fatsoenlijk was!), weg gebracht.
Drie vliegen in één klap: ik ben het kwijt, de vluchteling heeft er hopelijk ook nog wat aan en het geeft mij een goed gevoel iets goeds te hebben gedaan. Raar eigenlijk, dat je nog goede kleding gewoon weg doet omdat je erop uit gekeken bent, te groot/te klein, niet meer mooi, niet meer in de mode, kortom: welvaartsredenen.

Lilian1
Ja he

Eigenlijk wel,daarom breng ik t naar vincentiuswinkel. Ik heb ooit een aantal spijkerbroeken gekocht omdat ik nergens goed kon slagen. Zaten wel...maar niet echt super,maar ja moest wat. Nu heb ik fijne broeken gevonden en hup, weg met die andere. Die ga ik toch niet meer aan doen, maar een ander vindt ze vast fijn en heeft weinig budget. Dan heb ik er minder moeite mee.

40er
Hier

Vorige week ook al goed begonnen (of verder gegaan). Laatste maanden veel moeten werken en minder tijd gehad, het was nog wel netjes, maar toch.
Kamer, hal en keuken gesopt, gordijnen gewassen, garderobe uitgezocht.
Vanavond de kasten van man en mij uitgezocht, morgen gaan er 3 zakken naar het goede doel.
Vrijdag de buitenboel aan kant maken (heb ik ook kastjes, dus dat telt ook ;-)) en dan mag het mooie weer wel beginnen!

Half a twin
Lang niks laten horen

Na de meivakantie begonnen aan plannen voor de tuinen, samen met man en buren.
Na drie weekenden keihard werken hebben we nu meer licht en lucht in de tuin. De heggen voor zijn gedaan in overleg met de nieuwe buren de heg smal en kort gemaakt. We kunnen weer over de heg heen de straat inkijken als we in de kamer voor het raam staan.
Ook achter de heggen flink gekortwiekt, de hoogte was bijna 3 meter (als je de hoogte bekeek van de langste sprieten), nu kort gemaakt op 1.80 m. We kunnen nu niet in elkaars tuin kijken, hebben dus nog privacy, maar er komt weer zonlicht door en over de heg heen. Het geeft gewoon het idee dat de tuin groter is geworden.
De klimop die de vorige buren hadden geplant tegen het stuk schutting dat de terrassen scheidt is ook helemaal weg. Wat ben ik blij dat die woekertroep weg is. Iedere week 2 of 3 keer knippen om de boel binnen de perken te houden was niet leuk meer.

Brandweervrouw
Klimop ot

De hele klimop weg? Zonde. Klimop is zo'n dankbare plant, fijne plek voor vogels en insecten, groeit snel en blijft groen in de winter (niet alle klimop uiteraard).
Onze buren hebben de klimop ook weggehaald van de gemeenschappelijke schutting, echt alles weg. Nu kijken we tegen de schutting aan, getver, zo lelijk. Eerst hadden we een fijne groene afscheiding. Ik vind het zo erg.

Half a twin
Dieren komen niks tekort

Na het stukje schutting van 2,5 meter staat nog 9 meter ligusterhaag aan twee kanten van de tuin daar wonen voldoende vogels en andere beesten. De klimop blokkeerde aan de kant van de buren de keukendeur, die kon maximaal maar tot 80 graden open, onze keukendeur haalt de 120 graden.
De jongens die de nieuwe keuken plaatsten hadden moeite om sommige kastjes naar binnen te krijgen. De buren wilden er van af en wij ook wel eigenlijk.

Half a twin
Overigens

De klimop L I J K T helemaal weg maar als er onder de tegels nog wat restanten zitten komt het zo weer op en kunnen we de schutting opnieuw gecontroleerd laten begroeien. Vanaf het begin geleiden dat het niet zo gaat woekeren.

Lilian1
wij hebben vorige week

de klimop weer begrenst, heel de lange schutting van een meter of 30 zit altijd vol nestjes, nu was alles leeg dus hup gauw korter gemaakt. Een volle grote aanhanger met kop erop hebben we afgevoerd!

Brandweervrouw
Half a twin

Klinkt goed hoor, ben alweer helemaal gerustgesteld ;-)

40er
Brandweervrouw

Hier hebben de buren dat ook gedaan, klimop weg. Heel leuk, onze kant lag vol troep (maar dat hebben ze terug gekregen ;-)). Hele schutting is wel schreef gedrukt door de klimop.

Hier wel een insect-vriendelijke tuin hoor.

Brandweervrouw
Onderhoud

Klimop, zeker de snelgroeiende, moet je wel onderhouden, bijsnoeien. Maar ik kijk liever naar een klimop dan naar een schutting, jullie toch ook? Of ben ik zo gek?
We gaan wel ot, nu

Half a twin
ach ......ot

Met 36 vierkante meter heg om tegenaan te kijken en 27 vierkante meter grasveld is die 10 vierkante meter schutting maar een klein stukje en geeft wat afwisseling in de groenterreur. Als de klimop weer gaat groeien gaan de buren het goed bijhouden hebben ze beloofd.

40er
En?

Zijn er nog meer met frisse moed begonnen met opruimen/kastje/hoekje?

Hier wel, maar om even de stok achter de deur te hebben dit draadje maar weer nieuw leven ingeblazen.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.