Relaties Relaties

Relaties

Fay

Fay

05-04-2017 om 12:09

hulp bij volhouden, vechten voor man en tegen affaire


Fay

Fay

30-04-2017 om 16:38

nagedacht

Lieve fantastische meiden,

Ik heb jullie woorden weer even op me in laten werken en het volgende besloten:

ik zorg dat de kinderen vanavond op tijd op bed liggen zodat ik gelijk goed de tijd en aandacht voor man heb als hij thuiskomt. En ik ga hem vertellen dat ik het moeilijk heb. Dat ik hem nodig heb. dat ik wil dat hij me vasthoudt en laat voelen dat hij mij ook nodig heeft. dat ik belangrijk voor hem ben.
ik denk er nog over na of ik hem vertel van het berichtje, om maar gewoon zo eerlijk mogelijk te zijn. Dat ik een berichtje heb gehad en niks heb teruggestuurd, maar dat ik dat wel lastig vond. Niet omdat ik de persoon daarachter mis!! Maar omdat ik het fijn vond te horen dat ik gemist werd. en dat ik stiekem zo ontzettend graag had gewild dat mijn man degene was geweest die dat had gestuurd. Dat deze periode van het jaar (gezien het trauma) lastig voor me is en het gevoel gemist te worden, belangrijk voor me is.

Ik wil ook met hem bespreken of ik misschien toch nog iets moet met de verwerking en of hij me daarin ook wil steunen. Ik heb 1 EMDR-sessie gehad, dacht dat dat wel genoeg was en was er daarna klaar mee. het was zo vreselijk vermoeiend geweest. achteraf had ik denk ik door moeten pakken toen. ik heb het (weer eens) te vroeg af willen sluiten. om het maar weer even symbolisch te omschrijven; ik wilde alweer naar boven zwemmen, zonder echt de bodem aan te raken. Was ik tot de bodem gegaan, had ik me beter af kunnen zetten. Ofzoiets.

ik denk er rustig over verder. met man. En ik zal dit draadje hier verder niet meer voor gebruiken. Al zal ik jullie dan wel missen gek genoeg. Lieve meiden! Dankjulliewel!!!

Knuffel, Fay

tante Sidonia

tante Sidonia

30-04-2017 om 16:50

oei

IK zou naar man toe beslist niet zeggen dat je graag zo'n berichtje van hem had gehad. Je kunt hem zeggen dat je meer steun van hem zou willen of meer het gevoel zou willen dat hij jou ook nodig heeft, maar juist dat berichtje van vriend benoemen, kan hem juist het gevoel geven dat je vriend (wat nou vriend: zie hem als je EX minnaar)je iets geeft wat hij blijkbaar niet kan of goed doet. En dat mag je best denken maar moet je naar man toe anders vertalen. Tenminste zo zou ik het voelen in de schoenen van je man...
Maar heel goed plan om het contact met je man op deze manier een boost te geven.

EMDR is inderdaad razend hard werken en dodelijk vermoeiend. Het haalt alles zo pijnlijk naar boven dat je er moedeloos van kan worden. Maar juist die pijnlijke momenten maken dat je het daarna los kan koppelen van je emotie. Overweeg of je dit toch moet hervatten!

Fay

Fay

30-04-2017 om 17:06

oke, thanx voor je reactie! ik twijfelde al. Wil het vooral goed doen en eerlijk zijn. Maar als ik hem daarmee juist pijn doe dan wil ik dat ook niet. Beter verzwijgen dat ik dat bericht heb gehad?
Eigenlijk gaat het daar dan ook helemaal niet om merk ik nu ook wel. dankzij jullie woorden. Moet ik er misschien ook juist maar geen aandacht aan geven ook?!
*denk even hardop hoor*

SkiHappy

SkiHappy

30-04-2017 om 18:31

Ik denk...

Ik denk dat verzwijgen van die sms meer fout dan goed kan doen. Maar ik denk vanuit mezelf, ik zou het willen weten. Als je verzwijgt moet je wel goed nagaan bij jezelf waarom. je wil niet weer in het straatje van verzwijgen ... en als je kan vertellen dat hij je niet echt iets doet dan is dat gewoon maar eerlijk denk ik.
Die vriend geeft je iets wat je mist. Dat gevoel wil jij weer terug. Maar dan van je man...toch?
Ik vind het wel een idee om het er over te hebben, wat je zo graag wil van hem, waar je nog mee zit... en ja, eerste naar de bodem ... sowieso !

Fay

Hou vol, meisje, je bent al zo ver gekomen....!

EMDR is de moeite waard om vaker te doen. En zoek echt een goede behandelaar die ptss echt in de vingers heeft. Ik heb zelf een behoorlijke ballast moeten opruimen - ballast die volop werd getriggerd door wat er gebeurde tussen moederzielman en mij. Het emdr-traject heeft mij heel diep geduwd in eerste instantie, daarna begon ik er kracht uit te halen om op te ruimen wat opgeruimd moest worden. Eindelijk.

Hou je haaks! X

Miertje

Miertje

30-04-2017 om 21:32

Je schrijft:

"En ik zal dit draadje hier verder niet meer voor gebruiken. Al zal ik jullie dan wel missen gek genoeg. Lieve meiden!"

Mijn opmerking was niet bedoelt in de zin van dat we je niet verder willen helpen, maar mocht je specifieke hulp willen binnen het théma van je trauma, dan misschien beter een nieuw draadje starten met 'lotgenoten'?

Maar ik ben in iedergeval wel benieuwd hoe het verder met je gaat wat betreft de struggles in combinatie met je relatie, je affaire en je trauma (wat het ook mag zijn)
Dus, blijf hier zou ik zeggen!

XXX

Fay

Fay

01-05-2017 om 19:49

update

Ja Mier, daar heb je me. Ik dacht alweer 'het zit m nu vooral in dat trauma, dus ik kan dit draadje hier dan wel zo langzamerhand gaan afsluiten' Onzin natuurlijk! ik ben er nog helemaal niet! en zo lang de onderste steen nog niet boven is en ik nog steeds zo nu en dan behoorlijk aan t vechten ben, gebruik ik jullie graag om tegenaan te praten. Jullie zijn ook zo lief én eerlijk tegelijk!

Even over gisteren: wauw! wat was dat weer fijn! zo intens met man voelen dat het goed is. dat ik er mag zijn. dat mijn verdriet er nog mag zijn. man is geen pater en dat weet hij ook. hij voelt zich dan ook meteen weer rot en ziet ook bepaalde patronen. beseft zich ook dat hij pas gaat investeren/een stapje er bij doet als ik alweer een paar dagen aan t tobben ben. Er valt voor ons allebei nog zoveel te winnen. Ik moet eerder/beter/duidelijker aangeven, hij beter opletten en ook investeren wanneer het gewoon goed gaat, de boel niet laten verslappen. Het weer eens zo over onze valkuilen hebben is fijn. even bij hem uithuilen is fijn. en dan is meteen die hele blokkade in mijn lijf weer weg en ben ik de rest van de avond weer vrolijk en ontspannen. Dat was weer zo een wijze les!!

Ik zal het nog heel veel keer moeten ervaren misschien, maar als ik het zo met jullie deel en het staat zwart op wit kan ik het ook nog eens teruglezen en kunnen jullie me er ook nog eens op wijzen. "weet je nog Fay, hoe fijn het was om je verdriet bij je man te uiten?"

EMDR en PTSS gaan we op het gemak verder uitzoeken.

Fijn dat jullie nog steeds willen lezen en reageren!

Liefs, Fay

Miertje

Miertje

01-05-2017 om 21:03

Wat fijn!
Ik was erg benieuwd hoe het gisteravond was, maar dat klinkt goed!

Oooo, die communicatie tussen man en vrouw is ook echt fnuikend.
Allebei heb je je valkuilen en waar je op moet letten.
Mannen gesloten en vrouwen vol onuitgesproken verwachtingen.
Hier had/heb ik exact hetzelfde, voor en na ons gebeuren.
Ikzelf kom nu (al het stof is neergedwarreld) állemaal situaties tegen waar ik aan zie waar het voorheen op spaak liep.
Maar door er anders mee om te gaan, ontstaan er geen blokkades meer.
Zo fijn!!!
En vooral blijven aangeven en niks voor de ander invullen.
Je trauma kan mede door de liefde van je man verzacht worden.

Heb je het berichtje nog gemoemd?

Fay

Fay

04-05-2017 om 09:24

Ik heb het berichtje niet meer genoemd miertje. Ik heb het uiteindelijk aan het moment zelf overgelaten. Maar het ging zo over het trauma en verdriet en over ons samen, dat het totaal niet meer relevant leek om nog over een berichtje te beginnen. De achterliggende onrust bij mij die door het bericht loskwam is wel besproken en daar gaat het om. Mijn man heeft toendertijd ook aangegeven bepaalde dingen liever niet te weten, dus ik denk dat het goed is zo.

Momenteel ben ik erg aan het vechten met mijn boosheid. Boosheid op mezelf, op mijn 'ex-minaar/vriend', op wat er allemaal gebeurd is. Een emotie waar ik totaal niet mee overweg kan.

ik heb trouwens in verschillende discussies boekentips gelezen, maar ik kan het zo 123 niet terugvinden. Dus ik vraag het maar even zo; als jullie nog (boeken)-tips hebben, ik pak alles aan! wil me zo graag weer een beetje normaal voelen.

En voor een ieder die nog meeleest omdat hij/zij aan het begin van een affaire staat of er middenin zit: STOP!!! je kunt altijd stoppen, hoe diep je er ook in zit, maar echt; hoe eerder hoe beter! het geeft zoooo veel ellende!! En dan is het in mijn geval nog niet eens uitgekomen, maar doel ik puur alleen al op de ellende in jezelf! de onrust, spijt, het gevecht om jezelf weer recht aan te kunnen kijken.

ik zou zo graag mezelf weer eens aankijken en trots willen zijn op mezelf.

en voor de ellende die je een ander aandoet zijn er ook altijd nog genoeg andere draadjes te lezen.

Misschien schrijf ik nog eens een boek over al deze ellende.
Sorry, vandaag niet zo'n optimistisch bericht.
maar dat komt wel weer. ik blijf hoopvol en vind mezelf wel weer terug!
Fay

Miertje

Miertje

04-05-2017 om 10:17

Vergeving enzo

Hey,

Goed van je dat je het van het moment hebt laten afhangen.
Doe ik ook altijd. Sommige details doen er ook niet (meer) toe.

Heeft je man je al letterlijk met woorden vergeven?

We zijn allemaal mensen hè, meissie.
Dat je het je zelf nog zo kwalijk neemt is zo zonde!
Je bent zo'n mooie dame (ik ken je niet, maar op gevoel).
En hoe je er mee om gaat, hoe je er over denkt, dat maakt alles goed (vind ik).

Er zijn boeken zoals (even de titels):

- Verliefd op een ander
- Hou me vast
- Weg van Liefde

Een fantastische relatie therapeute is Esther Perel, met veel wijsheid op you-tube.

Een aantal tips zijn:

Rethinking infidelity, 20 min:


https://youtu.be/P2AUat93a8Q

The secret to desire in a long term relationship, 20 min:


https://youtu.be/sa0RUmGTCYY

How to have a great marriage, 5 min:


https://youtu.be/wE4QQMyTrC0

Why people are unfaithful: 10 min


https://youtu.be/LancT_0yMAo

Infidelity series:


http://www.youtube.com/watch?v=4X1GPJRks_c&list=PL-vH9r-QDUXPxGatAnWz90_XJW4Ek8FvZ

Verslavende filmpjes!

Heel veel sterkte weer!
Knuffel x

En ook

Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz

Lieve Fay, hou vol, laat je emoties toe, nu is het moment. Doorleven die gevoelens, pas daarna kun je echt dóór.

Liefs x

Catharina

Catharina

02-12-2019 om 09:59

Hoe gaat het nu?

Dag Fay, aangezien ik op dit moment in een soortgelijke situatie zit als jij in 2017, ben ik al googelend op dit draadje terecht gekomen. Enige verschil is dat er bij mij sprake is van gevoelens voor een ander (ik heb een relatie van bijna 7 jaar), maar behalve app contact (wat onlangs is verbroken) is er verder (godzijdank) niks gebeurd. Hoewel ik app contact al teveel vind eigenlijk. Daarom ben ik erg benieuwd hoe het nu met je gaat. Is het gevoel voor 'de vriend' bij jou uiteindelijk weg gegaan? Ik hoop dat je dit nog te lezen krijgt en hierop kan reageren. Dankjewel. Catharina

hoezo vriend?

doordat het draadje door jou, Catharina, weer bovenaan staan op het forum heb ik het geheel gelezen.

weet niet of dit ook voor jouw geld Catharina. maar vind de term ''Vriend'' die steeds werd genoemd veel te positief. door 'zo'n persoon vriend te noemen blijf je veel te veel in een positieve houding zitten.

zo'n persoon is niet je vriend! hij is een ziekte in je relatie cq huwelijk, behandel het ook zo! en waarom zou je zo'n ziekte steeds in je leven/relatie toelaten en misschien zelfs opzoeken?

sorry dat ik zo kort en krachtig ben, maar wil je na het vreemdgaan ECHT verder dan is het niet anders dan dat de bron van het probleem weg moet.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.