Relaties Relaties

Relaties

Marjolein

Marjolein

06-05-2017 om 13:13

Redelijk? Verdeling autogebruik en reistijden


tante Sidonia

tante Sidonia

07-05-2017 om 14:10

nou Marjolien

als ik het zo hoor, heeft die vent van jou vooral een schopje onder de billetjes nodig en zul jij die eens moeten geven, wil je niet geheel ondergesneeuwd raken. je moet duidelijk wat harder schreeuwen!
Als ik jou was zou ik eens kijken naar de mogelijkheid om een tweede auto aan te schaffen en misschien moet daarvoor de auto die jullie nu hebben wel op de schop, om twee kleinere, goedkopere autootjes te kunnen gebruiken. En anders moet je echt het zoeken in de hoek van andere activiteiten of hem zelf voor de keus zetten! Maar in ieder geval: kom voor jezelf op!

Zon

Zon

07-05-2017 om 14:29

precies

Geef hem de keuze om het gebruik van de auto beter te verdelen of koop een 2e goedkope auto voor erbij (rara.. wie daarin zal moeten rijden, maar beter dan niks). Jullie werken allebei veel dus het moet best te betalen zijn. Ga je sowieso veel plezier van hebben.

Trix

Trix

07-05-2017 om 14:50

Ja een tweede auto!

Maar wat lost dat dan verder op? Ik wil zaken niet op de spits drijven, maar hoe zit dat verder met jullie? Wat heeft hij wel over voor jou? Is hij eigenlijk wel eens lief voor jou? Op welke momenten kom jij wel met succes voor je eigen belangen op?

Stel dat je een eigen auto aanschaft, (hoe weet iedereen hier toch dat dat moet kunnen als je genoeg werkt??!!) maar stel dat dat lukt... denk je dat hij dat als een positieve stap zou zien? En zou het voor jou een positieve keuze voor jezelf zijn? Of is het een schijnoplossing omdat de problemen ergens anders liggen?

ijsvogeltje

ijsvogeltje

07-05-2017 om 15:28

tweede auto?

Een tweede auto lijkt mij alleen maar symptoombestrijding.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

07-05-2017 om 16:11

Oh ja heel herkenbaar

Je plek opeisen en een man die geen oog heeft blijkbaar voor jou is heel herkenbaar. Heb er jaren in gezeten en het heel vaak ter sprake gebracht. Het heeft niet veel geholpen helaas. Wat ik merkte is dat jongebs vanuit hun jeugd en tienerjaren veel optrekken met alleen jongens. In die kringen wordt er vaak negatief over vrouwen gesproken. Denigrerend, vrouwen hebben niks te zeggen, ze hebben maar een recht het aanrecht, etc. etc. Sommige mannen ontgroeien die fase nooit. Sterker nog, ze voelen zich pas op hun best als ze n vrouw op haar plaats kunnen zetten. Ze worden er door andere mannen in aangemoedigd. Op feestjes, op het werk, bij de sport, waar ze maar andere mannen treffen. Toch wordt zo'n man op een dag verliefd op n vrouw. Je miet niet denken dar ze daar iets over zeggen. Ze slepen haar n keer mee en dan moet het maar duidelijk zijn. Daarvoor hebben ze gewoon veel sex met verschillende vrouwen, daarna hebben ze sex met deze en misschien ook weleens met een andere vrouw (daar stijg je van in achting bij andere mannen). Het is een blamage dat een man zijn gevoelens voor een vrouw deelt met zijn vrienden. Dat is zwak. En zwakte is het ergste wat n man kan overkomen.
Gelukkig zijn er ook mannen die wel de liefde voor hun vrouw uitdragen. Die haar het allerbeste toewensen en alles voor haar doen. Met dit gegeven in je achterhoofd zie ik ook waarom de man van TS zo doet. En ook waarom hij er niet over kan praten. Hij wil t ook niet veranderen. Of zal er alles aan doen om t niet te veranderen. Hoe kan hij andere mannen dan nog onder ogen komen?
Mijn man praatte in zijn slaap. Dan zei hij hele lieve dingen en was hij lief. Als ik dat de volgende ochtend zei schaamde hij zich en zat ik te liegen. Pas na 20 jaar relatie toen bij mij de koek op was, liet hij pas zien dat hij om me gaf. Tot die tijd vertrapte hij me, vernederde hij me, zei alleen maar beledigende dingen en moesr ik alsmaar boeten en hem dienen. Als ik er wat van zei dan snapte ik t niet, moest er maar tegen kunnen en niet zo zeiken. Niet dat dit bij jou TS aan de hand is hoor! Ik wil alleen aangeven dat ik t nooit heb kunnen veranderen bij hem. Toen bij mij de maat vol was en ik t niet meer wilde, heeft hij me proberen te vermoorden. Dat is nl. het ergste wat een man kan overkomen; dat de vrouw hem verlaat. Die vernedering is nog erger dan de cel in moeten. Mijn ex vind zich n held, want hij heeft mij op mijn plaats gezet. En hij is er mee weggekomen...
Maar dat is mijn verhaal...

Stap voor stap

Sommige veranderingen vinden plaats in kleine stapjes.
Als de man van Marjolein merkt dat ze meer energie heeft en waarschijnlijk ook gezelliger in het leven staat, doordat ze mobieler is geworden, heeft hij daar ook profijt van.
Met een tweede auto heeft Marjolein meer tijd over en is ze flexibeler.
Zie het niet als een schijnoplossing maar als het bereiken van veranderingen in patronen.

Trix

Trix

07-05-2017 om 20:26

Ligt eraan Flanagan

Daarom vraag ik ook hoe Marjolein en haar man dit zouden ervaren. Wij kunnen niet weten wat voor effect zo'n aanschaf zou hebben op de emoties, de relatie of op de portemonnee. Het kan zeker, zoals jij beschrijft een positieve stap zijn. Maar ook prijzige symptoombestrijding.

Zon

Zon

07-05-2017 om 21:07

jullie draven door

Voor deze man (en meer mannen) is zijn auto heel belangrijk. Een statussymbool. Laat hem dat lekker zo houden en schaf een extra auto aan. Iedereen blij. Hij een auto en zij een auto. Wie weet is deze man verder heel lief. Betrek het niet gelijk overal op, dat hoeft helemaal niet het geval te zijn.

Trix

Trix

07-05-2017 om 21:28

Zon

Lees #31
En ik betrek het niet gelijk overal op. Ik stel vragen. Het verhaal van Marjolein roept die vragen bij mij op.

En hoezo is een tweede auto toch opeens zo'n makkelijke aanschaf?

Ongelijk

Ik vind dit inderdaad wel erg in voordeel van je man en zou dit ook tegen hem zeggen. Hier werk ik 20 uur in de buitendienst (gaat niet zonder auto)..en mijn man (werkt fulltime)gaat met het openbaar vervoer..hier doet hij ook 2 tot 2,5 uur in totaal per dag over. Gezichtsverlies kent hij niet en het scheelt financieel enorm zo zonder tweede auto. Laat je man zich wat minder aantrekken van de mening van de buitenwereld en laat hem JOUW mening belangrijker worden. Hij is met jouw getrouwd en niet met de buitenwereld. Sterkte !

Dees

Dees

09-05-2017 om 10:39

Scooter

Voor het werk in stad A zou ik een scooter kopen of een fiets met trapondersteuning.

Je zou je man in de ochtend kunnen brengen naar zijn werk zodat hij er op tijd is en in de middag kan hij met de bus terug. En zorgt hij dat het eten lekker klaar staat voor jou.

Marjolein

Marjolein

11-05-2017 om 21:01

tweede auto

Ja, een tweede auto... het zou echt een mooie oplossing zijn...
Toch zie ik veel beren op de weg om dat te gaan bereiken. Als ik een werkster wil regelen stuit dat al op een nee. Als ik in huis wat wil aanpassen om het wat praktischer te maken dan kost dat heel veel tijd om man daarvan te overtuigen. Dat is overigens wel een paar keer gelukt.
Intussen denk ik wel erg na over een e-bike. Misschien is dat wel haalbaar.
Intussen denk ik ook dat ik profi hulp ga zoeken voor mezelf. Man ga ik echt niet veranderen, dat wordt me steeds meer duidelijk. Zaak is dat ik er beter mee om leer gaan en beter mijn ruimte weet te zoeken.

Half a twin

Half a twin

11-05-2017 om 21:39

Geen werkster en wat doet hij dan?

DEen werkster regelen stuit op een nee, gaat hij dan wat meer doen in het huishouden? Zo nee dan regel je die werkster gewoon wel. Zoals ik je verhaal lees ben jij de werkster, de taxichauffeur, de kok, de boodschappenjongen en daarbij heb je nog best een grote betaalde baan.
Ik hoop dat hij de tuinman is naast zijn betaalde baan? Of doe jij dat ook nog?

Mila

Mila

12-05-2017 om 05:01

milieu

Merkwaardig dat niemand het over het milieu heeft. Terwijl woon-werk-verkeer een grote impact op het milieu heeft.

Mijn uitgangspunt is: alles wat je kunt fietsen, moet je fietsen. Dat is niet alleen milieuwinst, maar ook veel winst voor je eigen gezondheid. Ik vind het heel stoer dat je 100 km per week fietst, en ik denk dat jijzelf daar veel profijt van hebt en zult hebben. 100 km per week is ongeveer 15 km per dag, of ca. 7 km heen en terug. Dat is een substantiële, gezonde hoeveelheid, maar ook weer niet overdreven veel.

Je man heeft een goede, rechtstreekse busverbinding tussen huis en werk, die maar 10 min. extra kost? Dan zou hij het best elke dag met de bus kunnen gaan.

Alleen op jouw C-dag is er dan een auto nodig. Afhankelijk van de rest van jullie leven, kunnen jullie dan of de auto houden en deze veel spaarzamer gebruiken, alleen als het echt nodig is (jij rijdt dan in je eentje met de auto naar C), of een Greenwheels-abonnement o.i.d. nemen, voor als jij naar C gaat en voor andere gelegenheden. Een auto hebben kost veel geld, neem dat ook mee in jullie overwegingen. Met dat geld kun je een hoop andere leuke, nuttige of luxe dingen doen... Bijv. fijne, goede fietsen, vaker taxi's, goede schoenen en (regen)kleding, of heel andere leuke dingen die niets met de vervoerskwestie te maken hebben....

Mila

Mila

12-05-2017 om 05:06

financiën

En wat betreft jullie relatie en de verdeling van geld en werk/klussen:
ik zou dat eens helemaal op de schop nemen, en veel meer individualiseren/eerlijk verdelen. Zodat jullie zelf jullie eigen dingen kunnen beslissen.
Wie niet de helft van het huishouden en zorg voor de kinderen kan/wil doen, besteedt dit uit (werkster) of betaalt de partner daarvoor (d.m.v. verdeling werk/inkomsten of in natura).

Blijft over dat het fijn zou zijn als je partner zorgzaam zou zijn en het beste voor je zou willen wensen en je niet tot last wil zijn, en zou aanbieden om met de bus te gaan als het halen/brengen je zwaar valt.
Daar zit natuurlijk de echte pijn...

Mijntje

Mijntje

12-05-2017 om 05:50

rekensom

Ik denk dat Marjolein de 100 km over 5 dagen verdeelt en niet over 7. Dan is is dan 10 km heen en 10 km terug.
Op zich wel te doen, als het niet hard waait en regent.

Dees

Dees

12-05-2017 om 06:32

Mijn

Ik denk dat de fietsafstand 12,5 km enkele reis van en naar het werk is.

Ad Hombre

Ad Hombre

12-05-2017 om 07:54

Verhuiswagen

"Wat ik merkte is dat jongebs vanuit hun jeugd en tienerjaren veel optrekken met alleen jongens."

Wat ik merkte is dat meisjes vanuit hun jeugd en tienerjaren veel optrekken met alleen meisjes.

"In die kringen wordt er vaak negatief over vrouwen gesproken."

Is me nooit zo opgevallen, misschien in andere kringen...

"ze voelen zich pas op hun best als ze n vrouw op haar plaats kunnen zetten. Ze worden er door andere mannen in aangemoedigd. Op feestjes, op het werk, bij de sport, waar ze maar andere mannen treffen."

Misschien heb ik weleens mannen denigrerende opmerkingen horen maken over hun vriendinnen. Staan ze zelf mooi voor lul mee. Maar heel vaak komt dat niet voor.

Ik weet ook vrij zeker dat dat soort zaken ook in vriendinnenclubjes gebeuren (ik heb zo mijn spionnetje).

"Toch wordt zo'n man op een dag verliefd op n vrouw. Je miet niet denken dar ze daar iets over zeggen. Ze slepen haar n keer mee en dan moet het maar duidelijk zijn."

Ja, liefst slaan we ze met een knots op hun hoofd en slepen we ze mee naar onze grot! Zit in de genen!

"Daarvoor hebben ze gewoon veel sex met verschillende vrouwen"

Gek genoeg hebben die vrouwen dan weer geen sex met verschillende mannen, vreemd zit de natuur in elkaar he?

"Het is een blamage dat een man zijn gevoelens voor een vrouw deelt met zijn vrienden. Dat is zwak. En zwakte is het ergste wat n man kan overkomen."

Daar heb je een punt. Ik zeg zelden tegen mijn vrienden hoeveel ik van mijn vrouw hou.

"Gelukkig zijn er ook mannen die wel de liefde voor hun vrouw uitdragen."

Niet iedereen zit in een popbandje...

"Tot die tijd vertrapte hij me, vernederde hij me, zei alleen maar beledigende dingen en moesr ik alsmaar boeten en hem dienen."

Het lijkt waarempel wel een katholieke priester!

"Toen bij mij de maat vol was en ik t niet meer wilde, heeft hij me proberen te vermoorden."

Nou, nou. Dat is wel erg drastisch.

"Dat is nl. het ergste wat een man kan overkomen; dat de vrouw hem verlaat."

Nee, je zei net nog dat het ergste wat een man kan overkomen is dat hij zwak is!

"Die vernedering is nog erger dan de cel in moeten. Mijn ex vind zich n held, want hij heeft mij op mijn plaats gezet. En hij is er mee weggekomen...
Maar dat is mijn verhaal..."

Volgens mij ben je gewoon met een psychopaat getrouwd. Dat zegt al niet veel goeds over je oordeelsvermogen, maar dat je je ervaringen met Piet Psychopaat vervolgens op de hele mannenpopulatie projecteert geeft aan dat er in jou ook iets stevig in de knoop zit. Ik zou een goeie therapeut zoeken.

Triva

Triva

12-05-2017 om 08:03

Wat duurde het lang voor je met deze reactie kwam. Ik ben het dus helemaal eens met wat je zegt. Zo vreemd om dit soort dingen te lezen over mannen in het algemeen. Net of de mij bekende mannen aliens zijn.

Mijntje

Mijntje

12-05-2017 om 09:01

eens

Eens met Ad. En het is dat ik niet kan geloven dat mijn man stiekem op dit forum zit anders zou ik denken dat hij dit had geschreven.
Er wordt veel gemiept over vrouwonvriendelijk, maar vrouwen kunnen er ook wat van Dat zal wel door negatieve ervaringen komen, maar daarmee gooi je wel alle mannen op een hoop en zoals zo vaak: dat zegt vaak meer over jezelf

Dees: ik ging even uit van 5 dagen in de week

Triva

Triva

12-05-2017 om 09:04

mijntje

Ts fietst vier dagen naar het werk in totaal 100 km dus 25 per dag.

Zon

Zon

12-05-2017 om 09:06

Mila

Allemaal leuk wat jij bedenkt (taxi's, greenwheels) maar ze wonen in landelijk gebied, dus dit soort dingen is dan veel minder een optie. Een extra auto (of ebike) is gewoon praktisch als meneer niet tot een betere verdeling wil komen.

Geldt ook voor het huishouden: of hij draagt zijn steentje bij d.m.v. duidelijke afspraken, of je regelt gewoon een werkster. Misschien moet je er eens vanaf stappen dat je overal toestemming voor moet hebben en gewoon dingen regelen. Anders verandert er niks.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

12-05-2017 om 09:52

milieu

"Merkwaardig dat niemand het over het milieu heeft."

Dat vind ik helemaal niet merkwaardig. Het ia namelijk een relatie-draadje. Het probleem dat hier geschetst wordt heeft met ongelijkwaardigheid in de relatie te maken. Met de manier waarop twee mensen samen wel/geen beslissingen nemen.

Iedere discussie over tweede auto's, Greenwheels, ebikes, OV etc. leidt af van waar het in deze draad om gaat, namelijk:hoe kan TS beter voor zichzelf opkomen en een meer gelijkwaardige relatie krijgen?

Kaplablokje

Kaplablokje

12-05-2017 om 10:13

Bovendien

Rijdt de man van te ts op weekdagen drie kwartier van A naar B (en terug). Ik denk dat het voor het milieu beter is dat ts haar 100 kilometer met die auto doet.

Wij hebben ook bewust geen auto en doen veel met de fiets. Mijn man woont en werkt in A en fietst in A naar zijn werk. Ik woon ook in A en werk in Z. Ik fiets naar het station, pak daar de trein en loop in Z
naar mijn werk. Maar de indruk dat ts niet op 1 plek werkt, maar zich ook op een werkdag moet verplaatsen. Daarvoor vind ik de fiets niet geschikt. Dat kost je werkgever tijd en ts komt bezweet, nat of verregend bij klanten aan.

Li

Li

12-05-2017 om 10:39

Wat betreft "mannen in het algemeen" geef ik je gelijk. Ik ben zelf getrouwd met een uitstekend exemplaar (terwijl hij ook nog autistisch is!). Maar je vliegt uit de bocht als je de ervaringen van Verhuiswagen bagatelliseert, want daar ga je zelf generaliseren en een potje "blaming the victim" doen.

Li

Li

12-05-2017 om 11:35

ik kan me best voorstellen dat iemand die dit alles heeft meegemaakt, en ook nog eens nauwelijks steun uit de maatschappij heeft ondervonden (wat belangrijk is bij de verwerking), een ietwat zwarte kijk op mannen in het algemeen krijgt. We zijn allemaal maar mensen. Haar wegzetten als dom (alsof je zelf nooit iets gedaan hebt dat achteraf minder prettige consequenties bleek te hebben) en flauwe grapjes maken over haar woordkeus gaat waarschijnlijk niet helpen om haar houding tegenover de mannelijke kunne te verbeteren.

Generaliseren

@ Ad Hombre, de post van verhuiswagen is van begin tot eind overduidelijk een persoonlijk relaas. Dat haar man haar wil de vermoorden heeft ze al eens eerder vermeld. Een uiterst trieste persoonlijke ervaring.
Maar daar kan je je als man in het algemeen toch niet door aangesproken voelen. Daar sta je dan toch boven.
Ik snap het gefileer niet zo, zo ver weg van het item in dit draadje.

De man van Marjolein houdt nog al vast aan ingegeroeide gewoontes. Hoe krijgt ze dat veranderd zonder haar leven op zijn kop te zetten. Een bijdrage van een man, zou haar kunnen helpen in het opstarten van structurele veranderingen. Nu sta jij zo anders in een relatie dat Marjolein, neem ik aan, maar hoe zou ze dit vastgeroeste gewoonte kunnen ombuigen. Wat zou jij adviseren zonder dat ze naar een therapeut moet inschakelen terwijl haar man hoogstwaarschijnlijk zal zeggen dat ziij niet zo moeilijk moet doen wan het is maar een uurtje omrijden op een hele week.

zebra

zebra

12-05-2017 om 12:39

volgens mij

is het beter om duidelijk aan te geven wat je wil. Zowel wat betreft het vervoer naar je werk en dan nog een omweg moeten maken om je man af te zetten als op andere gebieden. Zelf je ruimte nemen en niet over je heen laten lopen. De methode van de kapotte grammofoonplaat, duidelijk je standpunt blijven herhalen.
Meestal is het geven en nemen, de ene keer geeft de een wat meer, de andere keer de ander. Zo gaat het bij ons tenminste. Maar ik heb sterk het idee dat jouw man vooral neemt en weinig geeft, ook niet als hij weet dat hij het daardoor makkelijker voor je maakt.

Ad Hombre

Ad Hombre

12-05-2017 om 12:40

Flanagan

"de post van verhuiswagen is van begin tot eind overduidelijk een persoonlijk relaas. Dat haar man haar wil de vermoorden heeft ze al eens eerder vermeld. Een uiterst trieste persoonlijke ervaring."

Het is niet het eerste draadje dat ik van haar lees. Allemaal onsamenhangend en verward. Het is maar de vraag of haar 'relaas' wel echt gebeurd is of dat ze het aangedikt heeft met smeuiige details om nog wat meer sympathie op te roepen.

"Ik snap het gefileer niet zo, zo ver weg van het item in dit draadje."

Soms moet je iets blijkbaar drie keer lezen voordat je besluit dat er toch maar eens een reactie op moet komen.

"De man van Marjolein houdt nog al vast aan ingegeroeide gewoontes. Hoe krijgt ze dat veranderd zonder haar leven op zijn kop te zetten. Een bijdrage van een man, zou haar kunnen helpen in het opstarten van structurele veranderingen. Nu sta jij zo anders in een relatie dat Marjolein, neem ik aan, maar hoe zou ze dit vastgeroeste gewoonte kunnen ombuigen. Wat zou jij adviseren zonder dat ze naar een therapeut moet inschakelen terwijl haar man hoogstwaarschijnlijk zal zeggen dat ziij niet zo moeilijk moet doen wan het is maar een uurtje omrijden op een hele week."

die bijdrage heb ik al geleverd hoor, een stuk terug in dit draadje. Maar mijn minder polariserende posts krijgen blijkbaar wat minder aandacht.

Ik zou een compromis zoeken, bijv. beginnen met 2 dagen de auto voor Marjolein en 3 dagen voor haar man. Die 2 dagen moet hij dan maar met de bus zodat hij daar een beetje aan went. In de bus zitten heeft ook z'n voordelen. Lekker lezen, filmpje kijken en de tijd is zo om. Ik denk dat Marjolein wat meer van zich af moet bijten, blijkbaar is ze een beetje te meegaand. Ik zou niet zover willen gaan als andere posters, maar het lijkt me niet meer dan redelijk dat je de 'lasten' en de lusten een beetje eerlijk probeert te verdelen.

Wij hebben 2 auto's, maar als dat niet zo was zou ik zeker bereid zijn de ene auto te delen als dat het gezinsleven wat makkelijker laat verlopen. Het is al lastig genoeg met twee auto's.

Daarnaast begrijp ik wel dat zo'n man hecht aan het hebben van een auto. Dat is niet perse zo vanwege zijn collega's, maar het is gewoon een prettig gevoel om altijd snel vervoer bij je te hebben. Maar daar kan hij zich vast wel overheen zetten mits op de juiste manier aangesproken.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

12-05-2017 om 12:41

Riskant

Binnen drie maanden nadat ik begon met grenzen stellen gaf mijn ex aan dat hij wilde scheiden. Het is dus best riskant om daar nu mee te beginnen, want zo zijn jullie niet getrouwd.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.