Relaties Relaties

Relaties

Marjolein

Marjolein

06-05-2017 om 13:13

Redelijk? Verdeling autogebruik en reistijden


Ad Hombre

Ad Hombre

12-05-2017 om 12:47

Phryne

Je moet beginnen grenzen te stellen als je bij elkaar intrekt. Als je de boel te lang laat etteren wordt het alleen maar erger en moeilijker om terug te draaien.

Maar je hebt gelijk, hoe langer je wacht hoe riskanter het wordt.

Stapje voor stapje

Dus stapje voor stapje. Daarbij vraag ik mij af of het probleem met de auto wel het eerste probleem is waar Marjolein mee zou kunnen beginnen. Er zijn zoveel klusjes in huis waar haar man ook iets mee kan doen zonder zijn lift naar het werk te hoeven inleveren maar die Marjolein wel wat verlichting bieden.

Marjolein, zijn er anderen zaken die je man ook kan oppakken? Het is goed mogelijk dat je het niet eens zo'n probleem gaat vinden om hem naar je werk te brengen als je weet dat hij daarvoor iets voor jou doet.

Paddington

Paddington

12-05-2017 om 13:13

Duidelijke taal

zou kunnen helpen. Vaak (is mijn ervaring) zit er een communicatieprobleem tussen mannen en vrouwen. TS geeft aan dat ze heeft aangegeven dat ze moe is. Dat zal man waarschijnlijk heel vervelend voor haar vinden, maar hoeft niet te betekenen dat hij begrijpt wat ze daarmee bedoelt.

Als je dat dus nog niet gedaan hebt zou ik gewoon heel duidelijk mijn probleem uitleggen. Dus dat het voor jou heel erg zwaar is om elke vrijdag een uur extra te reizen. Misschien komt man wel met een hele goede oplossing. De andere kant is wel dat je ook echt open moet zijn voor andere oplossingen dan jij hebt bedacht.
Hetzelfde geldt voor het huishouden. Heb jij al heel duidelijk tegen man gezegd dat het voor jou teveel is om het huis op orde te houden en 5 dagen in de week te werken? Dit kun je gewoon op een duidelijke manier zeggen zonder man aan te vallen.

Natuurlijk kan het zijn dat man er niets meedoet, maar het is het proberen waard. Mijn ex zou er niets mee hebben gedaan, mijn huidige partner gaat samen met mij opzoek naar een oplossing die voor beide partijen werkbaar is.

Verder denk ik dat of je nu vrouwen onder elkaar hebt, of mannen onder elkaar dat je altijd mensen hebt die de behoefte hebben om hun partner af te kraken.

Oh, interessante wending

"Binnen drie maanden nadat ik begon met grenzen stellen gaf mijn ex aan dat hij wilde scheiden. Het is dus best riskant om daar nu mee te beginnen, want zo zijn jullie niet getrouwd."

En, is het daarvan gekomen, of ben je op je schreden teruggekeerd?

Even de beginvraag van TS terug "Die omweg kost me heen en terug allebei een half uur, dus dat is een uur extra op een toch al lange reis. Ik doe dit nu een kleine 4 jaar en ik ben moe
Ik vind het uit verhouding. Wat is nu eigenlijk redelijk?"

Wat je ook vindt van de afstand en het omrijden: het is absoluut onredelijk om het spel 4 jaar mee te spelen om daarna te doen alsof je slachtoffer bent van de onredelijkheid van de ander. Als je het zo niet wil of niet had gewild, dan had je er zo niet aan moeten beginnen.

Omdat een mens verandert kan het natuurlijk ook zijn dat je niet meer zo wilt.
Maar inderdaad, dat kan dan wel het begin van het einde zijn.
Als dat de realiteit is dan lijkt het mij erg riskant om dat uit de weg te gaan.

Pirata

Pirata

12-05-2017 om 16:41

overleg?

Ik overleg niet met mijn man of ik een auto ga kopen. Ik koop een auto. Of een NS-kaart, of een fiets, wat ik voor mezelf nodig vindt. Pech voor hem als ie het niet leuk vindt. 't Is mijn geld.

zebra

zebra

12-05-2017 om 17:19

beter laat dan nooit

aangeven dat het je teveel wordt. Het zou natuurlijk beter geweest zijn als je het eerder had aangegeven, zoals hierboven al aangegeven werd, maar de een is de ander niet. Soms geeft een mens (te)veel toe om de lieve vrede te bewaren en breekt dan op den duur op. Of het kan zijn dat je je eerst niet aan iets ergert maar dat je in de loop van de tijd toch wat verandert, de overgang kan hierin een rol spelen, en je bepaalde dingen niet meer accepteert.
Thuis ben ik een stuk assertiever dan op het werk, daar begin ik pas sinds kort duidelijker mijn grenzen aan te geven en daar zijn ze dan niet altijd even blij mee.

Ad Hombre

Ad Hombre

12-05-2017 om 18:42

Pirata

"Ik overleg niet met mijn man of ik een auto ga kopen. Ik koop een auto. Of een NS-kaart, of een fiets, wat ik voor mezelf nodig vindt. Pech voor hem als ie het niet leuk vindt. 't Is mijn geld."

Dat zou ik persoonlijk niet in mijn hoofd halen. Ook al koop ik alle auto's (de laatste 20 jaar), over dat soort aankopen overleg ik toch altijd van te voren. Beetje doorgeslagen onafhankelijkheidsdrang wat mij betreft. Misschien te rechtvaardigen als je (nog) geen kinderen hebt, maar niet als je een gezin vormt.

Pirata

Pirata

12-05-2017 om 18:47

Ad

Hoezo? Hij hoeft ook niet met mij te overleggen over zulke dingen? Waarom zou je?

Aan Maarten

Ik denk niet dat Marjolein en haar man op dezelfde lijn zitten als jij en je man. Ik hoop dat ze in ieder geval geen toestemming hoeft te vragen voor een bezoekje aan de kapper want die bezoekjes kunnen ook flink oplopen. Daar rij je bijna in een auto voor.

Vier jaar geleden was het bljkbaar nog niet zo'n opgave. Goed mogelijk dat de drukte op de wegen, files of meer werkdrukte op plek C Marjolein vermoeid achter het stuur doet kruipen.
Marjolein kan ook overdenken om haar baan op plek C aan Maarten te geven. Het is maar één dag en een hoop reistijd.
Maar waarschijnlijk schrijf ik nu iets absurds...

Ad Hombre

Ad Hombre

12-05-2017 om 19:38

Pirata

Omdat je samen een economische eenheid vormt en je dus overlegt over grote aankopen. Omdat het prettig is om grote beslissingen met elkaar te overleggen. (ik ga er even vanuit dat jullie niet allebei zoveel verdienen dat je een auto kunt kopen zonder met je ogen te knipperen)

Deels eens, het ligt eraan hoe de financiën geregeld z8jn. Hier leggen wij in op de gezamenlijke rekening, geld wat je overhoud is voor jezelf, dus zelf kiezen waaraan je dat uitgeeft. Dat kan ook een auto zijn (al zal ik bij de 3de wel denken: moet dat nu?

En Marjolei

Duidelijket communiceren : dus ik wil een andere taakverdeling en auto verdeling in huis, want dit werkt niet voor mij. En dan samen kijken naar de mogelijkheden.

Pirata

Pirata

12-05-2017 om 20:20

ik snap niks van je Ad

Ik vorm wel een huishouden met mijn gezin maar mijn bankrekening is beslist van mij (los van de gezamenlijke rekening).
Ik vraag mijn man heus wel of hij de door mij uitgezochte auto mooier vindt in het groen of in het roze. Maar de beslissing is aan mij. Of ik met mijn ogen moet knipperen? Dat ligt aan mijn banksaldo natuurlijk. Niet aan het banksaldo voor het gezamenlijke huishouden (en nee, geen gemeenschap van goederen). En hoe ik naar mijn werk reis, is ook mijn besluit. Kan ik best met hem bespreken trouwens, want wat advies is niet slecht.
Wat is daar doorgeslagen onafhankelijkheid aan dan? Zouden meer mensen moeten doen.

Li

Li

12-05-2017 om 20:36

Oef

Ik denk dat ik net blij met man zou zijn als hij zomaar een auto erbij zou kopen. Want dan hadden we ook wel duurder op vakantie gekund, of sparen voor de studie van de kinderen, of....Wij overleggen dat soort zaken wel, ook als het om een grote uitgave voor een hobby gaat (machines). Nou ja, soms is het niet meer dan o de hoogte houden. En gelukkig zitten we wel altijd op één lijn, we hebben nooit dat één zegt: moet dat nou echt?

Pirata

Pirata

12-05-2017 om 20:40

Niet erbij

Voor elke volwassene één auto, dat vind ik wat anders dan een auto "erbij". Overigens, als mijn man besluit tot aanschaf van een oldtimer (zijn jongensdroom), mag hij dat toch zelf bepalen?
De vakantie gaat hier van de gezamenlijke rekening.

Ik heb misschien makkelijk praten want wij verdienen beiden royaal en evenveel (ja, dezelfde baan en zelfs dezelfde trede in de schaal. Net een tweeling).

Ad Hombre

Ad Hombre

12-05-2017 om 21:32

Pirata

Fijn voor je, maar ik schat in dat je tot een kleine minderheid behoort. Voor de meesten op dit forum ben ik met mijn twee auto's al een patser.

En waarom die man van je dan wacht met die grote oldtimer droom van hem, dat snap ik dan weer niet

Niet zo moeilijk

Zo'n oldtimer moet in de garage. Alleen staat daar de auto van Pirata, lekker warm, schoon en droog tevens gegarandeerd vaste parkeerplaats. (Geintje).

Ad Hombre

Ad Hombre

12-05-2017 om 22:08

Flanagan

Past er maar een auto in die garage? Logisch dat je geld overhoudt in zo'n crisiswoninkje

Verhuiswagen

Verhuiswagen

12-05-2017 om 22:20

Adje toch

"Het is niet het eerste draadje dat ik van haar lees. Allemaal onsamenhangend en verward. Het is maar de vraag of haar 'relaas' wel echt gebeurd is of dat ze het aangedikt heeft met smeuiige details om nog wat meer sympathie op te roepen."

Ik wil je enorm bedanken voor je denigrerende en beledigende opmerking. Het feit dat jij denkt dat ik t verzin of aandik treft mij exact waar het probleem bij mij schuilt; niet in staat tot verwerking doordat mensen zoals jij dit denken te moeten zeggen. Waar denk jij dat ik tijdens de EMDR behandelingen over praat? Wat dacht je van het feit dat ik knock out ging, alleen maar kon denken dat mijn kinderen hun moeder in n plas bloed zouden aantreffen? Of van de angst wat er zou gebeuren als t mes mij zou doorboren? Of wat dacht je van t gevoel te hebben niet te mogen ademen of bewegen want dat lokt weer n aanval uit? De lucht uit je longen geperst worden, net zo lang tot je flauw valt? Dat soort dingen dus! Je zou je rot moeten schamen door uitspraken te doen over iets waar je nooit bij bent geweest. En dat jij ergens denkt te lezen dat ik alle mannen over een kam scheer, zegt denk ik meer over jou dan over mij. En vooral dat je het je persoonlijk aantrekt. Kom ik te dicht bij de waarheid? Wie ben jij om hier te verkondigen of mijn relaas wel waar is? Ik ga toch ook niet lopen verkondigen dat je niet twee maar geen auto hebt? Dat je geen vrouw of vriendin hebt want door je gedachte goed en je uitspraken blijven vrouwen mijnlenver bij je uit de buurt. En nadat je alle pluis uit je navel hebt gepeuterd en zorgvuldig hebt bestudeerd ga je hier oo OOL weer wat domme uitspraken doen. Get a life! En stop met uitspraken doen over zaken waar je niet bij bent geweest. Je trapt mensen de grond in. Kom dat dan maar bij mij voor mijn neus doen. Bah ik ben t na vier jaar zo zat om voor leugebaar uitgemaakt te worden.

Pirata

Pirata

12-05-2017 om 22:53

neuh

De garage is al volgedouwd met fietsen en skelters. Wie weet als we die ooit daar niet meer in hoeven te proppen.

Ad Hombre

Ad Hombre

13-05-2017 om 09:06

Verhuiswagen

"En dat jij ergens denkt te lezen dat ik alle mannen over een kam scheer, zegt denk ik meer over jou dan over mij. En vooral dat je het je persoonlijk aantrekt. Kom ik te dicht bij de waarheid? Wie ben jij om hier te verkondigen of mijn relaas wel waar is?"

Het is geen relaas, maar een litanie over de mannen (die er volgens jou in een eerdere post niet tegen kunnen dat ze niet meer nodig zouden zijn). En naast die volstrekt foute mannen zie je dan nog een groepje (onwaarschijnlijk) 'goede' die hun vrienden bij iedere gelegenheid vertellen hoeveel ze van hun vrouw houden. Karikaturen dus. Nou, sorry, maar dat maakt bij mij geen erg gezonde indruk. Maar goed, het zal je trauma wel zijn. Dan nog goed dat iemand er eens een beetje tegenin gaat.

"Ik ga toch ook niet lopen verkondigen dat je niet twee maar geen auto hebt? Dat je geen vrouw of vriendin hebt want door je gedachte goed en je uitspraken blijven vrouwen mijnlenver bij je uit de buurt."

Ik ben hier anoniem dus het kan inderdaad allemaal fantasie zijn. Maar het kan natuurlijk ook allemaal waar zijn. Niemand weet het. Ik heb een vriendin (al heel lang dezelfde en geen andere relaties ernaast) en inderdaad twee auto's. Tijdje terug had ik er drie, maar die oldtimer kwam me de keel uit en die paste niet meer in de garage

Marjolein

Marjolein

13-05-2017 om 10:08

baan in C opzeggen

Ik heb in de afgelopen jaren wel overwogen mijn baan in C op te zeggen. Toch kom ik steeds tot het besluit dat niet te doen. Het is leuk om te doen, bovendien is mijn baan in regio A onzeker, dus het biedt wat risicospreiding.
Tja, wat betreft de financien; wij hebben alles samen, dus huis op beider naam en alleen een gezamenlijke rekening waar alles binnenkomt en uitgaat. Grote aankopen doen we in overleg. Het gaat niet om zonder overleg zelf een auto te kopen.
Het is overigens niet zo dat ik er nooit iets van heb gezegd. Mogelijk heb ik het niet duidelijk genoeg gedaan of niet op een manier die nodig zou zijn. Maar ik geef al jarenlang aan dat ik meer balans wil. Ook wel in forsere termen. Maar er verandert bijna niets en dat heeft me intussen murw gemaakt en soms ook onzeker over de vraag of ik het wel goed zie.

Marjolein

Marjolein

13-05-2017 om 10:34

voordeel

M. Lavell: ''Wat je ook vindt van de afstand en het omrijden: het is absoluut onredelijk om het spel 4 jaar mee te spelen om daarna te doen alsof je slachtoffer bent van de onredelijkheid van de ander. Als je het zo niet wil of niet had gewild, dan had je er zo niet aan moeten beginnen.''
Als ik had aangegeven niet om te rijden, dan had ik de auto niet gekregen en naar C moeten gaan met een OV reis die langer duurt dan met de auto. Er zit dus nog altijd een voordeel in de huidige situatie.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

13-05-2017 om 10:43

Er is n booooom

Dan is t ook goed dat er iemand tegen jou in gaat. Dat je zulke kwetsende opmerkingen maakt en daarmee aan victim blaming doet is heel fout van je. En aan eiken hangen eikels, en daar schaar ik jou ook onder. Bewust kwetsen want het is belangrijk dat daar iemand tegen in gaat? Loop toch niet zo te pochen met je vergaarde rijkdom die je ' hoe nobel' weer afgestoten hebt. Je laat steeds meer zien dat je behoort tot de categorie mannen die ik beschreef. Nogmaals ik nodig je van harte uit om bij mij thuis je ideeen met mij uit te komen wisselen. Forumbeheer heeft mijn adres. Ik hou er niet van dat je hier anoniem te zitten kwetsen. Ik sta voor mijn verhaal in. Jij ook?

Ad Hombre

Ad Hombre

13-05-2017 om 10:52

Verhuiswagen

"Dan is t ook goed dat er iemand tegen jou in gaat."

Dat gebeurt heel regelmatig kan ik je vertellen.

"Dat je zulke kwetsende opmerkingen maakt en daarmee aan victim blaming doet is heel fout van je."

Vrouwen (of mannen) die relaties aangaan (en volhouden) met psychopaten hebben inderdaad zelf een deel van de schuld. Misschien niet politiek correct, maar wel waar. Het kiezen van je partner is een van de belangrijkste beslissingen die je maakt in je leven en als je daarin zo falikant miskleunt treft je zeker een deel van de blaam. Kinderen die foute vriendjes opzoeken idem dito.

"Loop toch niet zo te pochen met je vergaarde rijkdom die je ' hoe nobel' weer afgestoten hebt."

Ach, zo mooi was ie niet en... Pirata begon!

"Je laat steeds meer zien dat je behoort tot de categorie mannen die ik beschreef."

Is Pirata ook een man dan?

"Nogmaals ik nodig je van harte uit om bij mij thuis je ideeen met mij uit te komen wisselen. Forumbeheer heeft mijn adres. Ik hou er niet van dat je hier anoniem te zitten kwetsen. Ik sta voor mijn verhaal in. Jij ook?"

Nee, bepaalde mensen houd ik graag op afstand, is een verstandige strategie.

Pirata

Pirata

13-05-2017 om 11:05

nou ja Ad

Pilletje al genomen? Ik heb niet gepocht overigens. Alleen aangegeven dat ik wellicht makkelijk praten heb.

In zijn algemeenheid gesproken lijkt het me verstandig om al bij de totstandkoming van een samenwoonrelatie of huwelijk te zorgen dat je je éigen financieën op orde hebt en houdt. Ook als 1 van de partners minder verdient dan de andere. Degene met wie je trouwt en een rekening deelt kan in de loop van de relatie heus heel anders uitpakken dan je had gedacht. Door je eigen rekening/geld te houden, maak je jezelf toch een stukje minder afhankelijk.
Financieën en romantiek mengen niet goed. Dat betekent niet dat je elkaar niks gunt. Wij zijn bijvoorbeeld gewoon elkaars erfgenaam, bij standhoudende relatie natuurlijk.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

13-05-2017 om 11:06

Inderdaad

Wat ben je toch n eikel. Pirata erbij halen en weer aangeven dat ik getrouwd was met n psychopaat en die zelf heb uitgezocht. Ga maar snel weet aan die boom hangen. Bah wat verafschuw ik jouw soort

Pirata

Pirata

13-05-2017 om 11:09

Ja Ad

Even dimmen of boomklimmen graag.

Pirata

Pirata

13-05-2017 om 11:11

Marjolein

Ik zou al die financiele zaken toch heroverwegen. Het klinkt alsof jij in de huidige verhouding ondergesneeuwd bent geraakt. Jij hebt net zoveel recht!

Lente

Lente

13-05-2017 om 11:13

Kunnen jullie misschien een eigen draad starten?

over mannen of zo?

Dan sneeuw de reactie van TS niet zo onder.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.