Home » Forum » Buiten de was drogen

Buiten de was drogen

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

85 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Wilgenkatje
Buiten de was drogen

Wie doet dat nog? Laatst kwam het ter sprake met een kennis ( net met prepensioen ) dat zij in haar straatje de enige is die de was buiten droogt. Alle buren, ook degenen die veel thuis zijn, doen de was in de droger. Het zijn eengezinswoningen, geen flats met weinig droogruimte of zo.

Ik vind buiten gedroogde was heerlijk! Kan echt genieten van buiten gedroogde dekbedovertrekken en slopen. Behoor kennelijk tot een uitstervend ras.
Heb trouwens geen wasdroger ook, nooit gehad en ik mis hem geen moment. Bij vochtig weer hangt de was op zolder.

Dees
Helaas we werken

Heerlijk buiten de was drogen Helaas werken we door de week en in het weekend zijn we veel weg dus helaas geen was buiten maar binnen aan het rek met ramen open.

Martje
Ik

Ik doe het ook als ik fut heb om de was naar beneden te slepen.
Ik vind het heerlijk ruiken.

De buren hangen hun was ook weleens buiten op een rekje.
Ik heb een droogmolen.

Aagje Helderder
Hmmm

Hier wel een droger, maar daar gaan alleen ondergoed, dekbedovertrekken, lakens en handdoeken in. Gewone kleding gaat aan de lijn. Maar meestal droog ik op zolder. Alleen als het heel mooi weer is en ik thuis ben doe ik het wel eens buiten op het droogrek. Heb daar wel speciaal een droogrek voor in de garage staan dat heel makkelijk naar buiten kan.

Aagje

margaretha
deels

Ik heb wel een droger maar gebruik hem niet overal voor. Ben wel heel blij dat ik hem heb want veel ruimte om was binnen te drogen heb ik niet (staand rek in de badkamer). Buiten droog ik ongeveer dezelfde dingen als ik binnen doe + het beddengoed. Sneller droog, makkelijker ophangen en minder ruimte kwijt in de badkamer zijn de enige voordelen. Nadelen: meer gesleep (wasmachine in badkamer), te warm in de tuin, er hangen sneller geurtjes aan mensen die buiten roken of stofdeeltjes van bomen en planten (niesbuien bij mij). Voor het "lekkere "gevoel van iets dat buiten gehangen heeft hoef ik het niet doen, dat herken ik namelijk niet.

Vesta
zo veel mogelijk

binnen hangt het in de weg. En het is zo lekker snel droog aan het balkon met het windje erdoor.

Ik heb wel een droger gehad maar toen ik die 2 jaar niet meer gebruikt had heb ik 'm ook maar weggedaan. En ik mis 'm ook niet.

Aagje Helderder
Overigens

merk ik totaal geen verschil of was buiten gedroogd is of ergens anders. Het enige verschil dat immers is of handdoeken wel of niet uit de droger komen. In tegenstelling tot velen hier houd ik niet van harde aan de lucht gedroogde handdoeken. Doe mij maar zacht uit de droger.

Aagje

Yucca
Ja hoor

Ik droog zeker buiten. Ik vind het HEEEEEEEL lekker ruiken, en het is ook nog eens goedkoper. Hier hangt in februari (bij goed weer) de was al aan het rekje (we hebben gewoon zo'n klapding op het (zeer ruime) dakterras staan)

MoederMop
Ruikt niet altijd lekker....

Afgezien van het feit dat ik geen waslijn of droogmolen heb en mijn wasmachine op de tweede verdieping staat, mijn buren zijn dol op open haard (bij minder weer) en bbq (bij mooi weer) en dat ruik je goed...

MoederMop
Ik heb overigens geen droger

Ik had er één, maar gebruikte die erg weinig en het werd een stofnest die moeilijk schoon te maken was, dus heb ik de droger uit angst voor brand weggedaan.

Paro
Hier ook

Ja hoor, ik droog buiten zodra het kan. Vind het inderdaad heerlijk ruiken.
Ik herken ook het gevoel deel te zijn van een uitstervend ras. Het lijkt wel alsof een droger zo langzamerhand bij de standaarduitzet hoort in een huishouden, mensen zijn over het algemeen zeer verbaasd als ik vertel dat wij er geen hebben, en lijken het te zien als teken van armoede. (In grauwe vochtige winters droom ik er ook wel eens van... maar toch nooit genoeg om er een te kopen.)

Aster
Hooikoorts

Dus ik hang niets buiten.
Puur uit noodzaak om een erge allergie aanval te voorkomen.
Had ik dat niet gehad dan hing ik de was ook gewoon buiten bij droog weer.

Schylger Famke
Hier ook

Wasmachine in de kelder, geen droogmolen en niet altijd thuis. De was hangt meestal binnen, maar ik vind het heel lekker als hij buiten heeft gehangen. We hebben wel een droger, maar ik heb hem al tijden niet meer gebruikt.

Marie
Ook buiten

Hier hangt de was ook zoveel mogelijk buiten aan de droogmolen. Ook op dagen dat we werken. Voor het werk ophangen en na het werk weer binnenhalen. Ik heb wel een droger, maar die gebruik ik dus vooral 's winters voor handdoeken enzo. Bovenkleding gaat aan een rekje. Beddengoed ook, want dat kreukt zo in de droger en ons dekbedovertrek van 240x220 wordt een grote "bal".
Ik Han trouwens ook sokken en ondergoed aan de droogmolen. Gelukkig ligt de tuin aardig beschut, dus hoef ik niet alles vast te knijperen. Gewoon washandjes en sokken dubbel over de binnenste lijnen gaat vaak prima. Ondergoed moet wel even een knijper op.
Ik vind het ook zo lekker ruiken als het buiten heeft gehangen. Vooral beddengoed dat die dag buiten heeft gehangen en daar dan 's avonds weer onder slapen, heerlijk.
Maar ik zie inderdaad ook steeds meer om me heen dat er steeds minder was buiten hangt.

Dees
Marie

Hoe laat was jij dan? Als ik voor mijn werk de was op moet hangen moet mijn wasmachine al snel om 4:30 starten en sta ik om 5:45 in de tuin de was op te hangen.

Marie
Gewoon 's avonds

Ik zet dan de wasmachine gewoon voor het slapen gaan aan en hang de was dan om 7.45 uur op.

Angela
te weinig ruimte

Een vriendin van mij doet het ook altijd, ook al heeft ze een droger. Ik doe het niet, ik wil mijn was zo snel mogelijk klaar hebben, dus ik was er 3 direct achter elkaar. Tijd om te drogen tussendoor is er dan niet aan de lijn. En ik wil niet de hele week met wassen bezig zijn.
Tevens woon ik niet al te groot (geen vrije zolder bijvoorbeeld) en de badkamer is piepklein, trapgat ook. Dus het zou alleen in de tuin kunnen, maar ik vind het in de droger allemaal veel sneller gaan (hoef niet op te hangen, niet af te halen, alleen maar in de droger, ding aan, en er daarna weer uitvissen en meteen vouwen) (ik heb een warmtepomp droger gekocht, wel iets duurder in aanschaf, maar iets goedkoper in gebruik) Uiteraard is buitenhangen nog goedkoper, maar dit is mijn 'luxe'
Ik hoor regelmatig van mijn vriendin dat ze 'gauw naar huis moet, want het gaat zo regenen en de was hangt nog buiten'. Vind k helemaal niet handig.

Yaron
Ja

Zodra het kan hangt een groot deel van mijn was buiten aan de droogmolen. Binnen heb ik alleen een wasrek in de bijkeuken en dat is te klein voor ons zespersoons gezin met groter wordende en sportende pubers. De droger gebruik ik altijd voor de handdoeken en ondergoed, de rest gaat als het kan naar buiten. Alleen als de boeren aan het gieren zijn, zoals afgelopen week gaat de was in de droger en/of aan het rek in de bijkeuken. De wasmachine en droger staan ook in de bijkeuken en het is maar een paar stappen naar buiten. Het gaat mij niet om de geur van de was, maar omdat het voor mij praktischer is, ik kan zo drie volle trommels was kwijt en het is binnen een paar uur droog. Het waait hier bijna altijd en zoals nu met de zon erbij is het nog sneller droog.

Vogel
Ja lekker!

Ik heb niet eens een droger, scheelt ook in de elektriciteitsrekening.
Ik heb een rekje aan de schutting dat ook binnen aan een deur kan als het toch gaat regenen, en een staand rek voor klein spul.

Pug
droger

Ik gooi alles in de droger. Ik strijk daardoor dus nooit.

Hanne.
binnen

Ik droog vrijwel niets in de droger en strijk ook (vrijwel) nooit --.

Als het kan droog ik graag buiten. Windje er bij en het is supersnel en vrijwel kreukloos droog en ruilt ook lekker fris.

Helaas gaat mijn was meestal pas 's avonds aan de lijn en zijn de Nederlandse nachten vask wat vochtig en niet om over naar huis te schrijven. Dus droog ik uiteindelijk vaak binnen aan de lijn. Liefst met een paar ramen over zodat het binnen een beetje tocht.

40er
Heerlijk

Ik probeer zoveel mogelijk buiten te drogen. Vind het heerlijk, vooral beddengoed.
Nu hangt er ook wat buiten te drogen. Bij minder mooi weer gaat het op een rekje in de schuur. Droger gebruik ik het liefst zo min mogelijk.

Kyana
Droger

Op dit moment hebben we geen droger. In ons vorige huis wel maar ik vond de was uit die droger altijd wat vreemd ruiken. Dat zal wel aan die droger hebben gelegen want de droger in het huis daarvoor was prima. Dus op dit moment hangen we bijna alles buiten, onder een afdakje dus regen is ook geen probleem. ik wil overigens wel weer een droger gaan kopen, voor ondergoed en dergelijke vooral.

Half a twin
lekker buiten aan de lijn

Zoveel mogelijk de was naar buiten ook in de winter. Aan mijn balkon hangt een constructie met 4 huisbrede lijnen. Daar kan heel veel aan. Ondergoed gaat binnen op een rek dat is teveel knijper werk. In het trapgat naar zolder heb ik ook een constructie met ruim 12 meter lijn maar dan hangt het wat dicht op elkaar om snel te drogen. Dan zet ik vaak de ventilator aan gericht op de was. Is de lucht een beetje in beweging en droogt de was wat sneller. Ik heb geen droger daar heb ik geen plaats voor.

IngridT
Alleen handdoeken gaan in de droger.

En beddengoed als ik veel heb en het winter of but-weer is. Verder altijd alles aan een groot wasrek , dat ik zodra t maar even kan naar buiten schuif. Wasmachine is beneden, droogrek ook dus het is maar een kleine moeite.

Ik vind het ook enorme energieverspilling om de droger altijd te gebruiken, even los van het feit dat de kleren er ook niet echt mooier van worden...

Ingrid

Anneque
Veel buiten, maar die geur

Ik hang zoveel mogelijk buiten. Maar jullie geven zo hoog op van de lekker frisse geur....dat ruik ik niet hoor. Zeker als de zon erop gestaan heeft, krijgt het zo'n typisch luchtje. Ik vind dat niet per se lekker. Wel een fris idéé, dat wel ;-)

Brianna F
droger

Ik weet niet wat ik fout doe, maar als ik de was buiten droog kan ik alles strijken. Bij de droger niet.
Of er heeft net een vogel op gescheten en kan ik het weer wassen.

Marie
Droger = strijken

Mijn ervaring is juist dat alles vreselijk kreukt in de droger en veel strijkwerk oplevert en daar heb ik een hekel aan. Aan de lijn / rekje eigenlijk geen last van.

Julia64
liefst buiten

Ik heb een droger, maar als het even kan hang ik alles buiten op. Het ruikt veel lekkerder en is goedkoper bovendien. Dekbedovertrekken en hoeslakens in de droger vind ik sowieso een ramp. Alles wordt één grote vochtige bult die ik minstens 3 keer weer uit elkaar moet trekken voordat alles droog is.

Vogel
@Brianna

Echt? Vogelpoep?! Dat is mij nou nog nooit overkomen.

Julia64
Trouwens

ik hang mijn was altijd op mijn balkon op en heb daarbij een ruim uitzicht over diverse buurten, allemaal eensgezinswoningen. Ik zie toch nog heel veel was buitenhangen hoor, dus dat het niet meer gebeurt herken ik niet.

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.