Relaties Relaties

Relaties

Marjolein

Marjolein

06-05-2017 om 13:13

Redelijk? Verdeling autogebruik en reistijden


Ad Hombre

Ad Hombre

13-05-2017 om 18:15

Triva

"'- De Verhuiswagenlitanie is in feite sexistisch en beledigend voor mannen, niemand neemt de moeite om daar bezwaar tegen te maken. '

en dank je wel..."

Sorry Triva, ik had je post niet gemist (postjes van mensen die me gelijk geven lijst ik altijd in), ik had moeten schrijven: 'tot ik dat deed nam niemand de moeite om daar bezwaar tegen te maken'

Waarom?

Verhuiswagen had een man die geweld ging gebruiken maar nu heeft ze toch weer een relatie waar dat niet aan de orde is. Hoezo generaliserend of manvijandig?
Ik had ook twee relaties, met mannen, die behoorlijk evenwichtig waren, de laatste was ingewikkeld en man ging, uit onmacht, over tot dwang en geweld. Daar ben ik toch geen mannenhater van geworden en ik denk toch ook niet dat alle mannen losse handjes hebben. Er zijn ook vrouwen die, om wat voor reden dan ook, een relatie volledig kunnen verzieken, al kan ik me voorstellen dat er ook verschillen zijn tussen mannen en vrouwen, die worden denk soms teveel uitvergroot en overdreven.

Anjo

Anjo

13-05-2017 om 19:00

Omdat Sidonia

Een man daar gemiddeld wat meer nuchter naar kijkt en geen catfight begint zoals vrouwen dat graag doen en blijven hangen.
Dus ik snap best dat Flanagan dat schrijft en val niet onder jouw " we".

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

13-05-2017 om 19:43

Poepoe

We dwalen wat af.

En voor wat het waard is, ik herken ze wel die mannetjes van Verhuiswagen. Dat waren de puber lts-jongetjes waar ik in mijn jonge jaren weleens mee optrok. Zijn nu vast ook allemaal brave huisvaders geworden. Op een enkele rotte appel na, dus.

Enne, de wet van Ad? Ja zou goed kunnen. Maar ook daar hou je uitzonderingen.

Anjo, Tante Sidonia en Ad Hombre

@Anjo, bedankt dat je Tante Sidonia uitlegde wat ik bedoelde. Je voelde goed aan wat ik bedoelde.

@Tante Sidonia, iwaarom reageer je zo geïrriteerd? Heb je de post van Trivia dan niet gelezen? Ik reageerde op wat Trivia schreef in haar laatste alinea, in de post erboven. Ze was pissig en had dit draadje aan haar man voorgelegd omdat ze het onterecht vond dat de mannen zo over één kam werden geschoren en ze daar haar man niet in herkent. Met mijn reactie wilde ik aangeven dat er mannen zijn die er ook weer anders in staan dan hoe Ad Hombre te werk ging. Beetje tegengewicht, was dat niet duidelijk?

@Ad Hombre, ik nam niet de moeite om bezwaar te maken tegen de wijze waarop verhuiswagen de mannen neerzette omdat dat in gaan op wat ze schreef zou leiden tot verwijdering van waar het in dit draadje eigenlijk om ging. Dus niet omdat ik een vrouw ben en mij zodoende niet beledigd voelde. Nu heeft de post van verhuiswagen zoveel aandacht gekregen dat de hulpvraag van Marjolein dreigt onder te sneeuwen. Dat had je kunnen voorkomen door bij Marjolein te blijven.

----

Eigenlijk is het wel jammer naar Marjolein toe. Nog even en haar man wordt ook gezien als een vreselijke man nadat ze aangeeft dat hij haar probleem niet serieus neemt. Ik weet niet of Marjolein het zelf wel zo bedoeld heeft.

Marjolein, Jammer om te lezen dat baan A wat onzeker is zodat je baan C niet eens kan opzeggen. Dat had je wel wat ruimte gegeven.
Heb je wl eens uitgezocht hoeveel een schoonmaakster kost? Maak een kosten /baten-plaatje. Misschien valt je man de kosten ook hard mee en ziet hij in dat dat een prima oplossing is. Hij riep dat je beter moest plannen, dan informeer je naar de kosten en plan je het zo. Een onwetend iemand ziet snel bezwaren.

Vraag aan de anderen t.b.v Marjolein: hoeveel kost een schoonmaakster per uur?

Ginny,

Oef, 'lts'-jongetjes.. toch niet weer zo'n stigma?

Triva

Triva

13-05-2017 om 21:19

flanagan

'@Tante Sidonia, iwaarom reageer je zo geïrriteerd? Heb je de post van Trivia dan niet gelezen? Ik reageerde op wat Trivia schreef in haar laatste alinea, in de post erboven. Ze was pissig en had dit draadje aan haar man voorgelegd omdat ze het onterecht vond dat de mannen zo over één kam werden geschoren en ze daar haar man niet in herkent. Met mijn reactie wilde ik aangeven dat er mannen zijn die er ook weer anders in staan dan hoe Ad Hombre te werk ging. Beetje tegengewicht, was dat niet duidelijk?'

Waarom vat je iets zo verkeerd samen? Nu denkt iedereen dat ik pissig was, dat ik het mijn man allemaal had lezen (nee, ik heb hem alleen de beginposting voorgelezen), dat ik alleen mijn man er niet in herken (ik ken geen enkele man die voldoet aan wat verhuiswagen zo mooi mannen-in-het-algemeen-maar-ik-bedoel-alleen-die-ex-van-mij beschreef) etc.

Dat er weer mannen zijn die daarover de schouders ophalen zal best maar daar ging het niet om. Waarom moest dit hele verhaal geplaatst worden? Waarom moest verhuiswagen dat hier neer zetten? Zeker omdat later bleek dat ze het niet eens over mannen in het algemeen had. Wat is het nu?

Triva, (ot)

Ik wilde net gaan slapen, wat vermoeide ogen van het driedubbel lezen om te voorkomen dat iets verkeerd wordt opgevat. Maar je hebt gelijk: je schreef niet dat jij pissig was, je vond het denigrerend ouderwets. Je klacht is dus terecht. Ik Had te snel gelezen.

Maar op de opmerking waarom verhuiswagen een reactie hier plaats, vraag ik mij af waarom ze zich daarvoor moet verantwoorden. Ze schreef op wat door haar heen ging, gewoon een moment waar ze haar hart liet spreken. Ik vind de kritiek op deze gekwetste vrouw wel hard.

Nu weer op naar de topic?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

14-05-2017 om 01:03

Hahaha Flanagan

Ik heb even getwijfeld of ik het niet moest weghalen.

Maar hee, weet je, het is mijn ervaring hè. Niet meer en niet minder. Er zullen vast ook wel vwo-jongetjes geweest zijn met dezelfde denkbeelden maar ik ben ze niet tegen gekomen.

Jaina

Jaina

14-05-2017 om 01:09

Auto

Ik zou gewoon eens rustig met je man om tafel gaan zitten en aangeven dat je dit systeem niet (meer) handig vind. Hoe wil hij dit oplossen? Wat ziet hij als een goede oplossing nu dit te vermoeiend is? Een tweede auto? Hij voortaan de helft van de tijd met de bus?
Of wil hij niet meedenken over een oplossing?
Als dat laatste het geval is gaan je problemen wel wat verder dan alleen een logistiek werkverkeer probleem.

Een relatie waarin je niet rustig kan overleggen over een praktisch probleem en daar samen een oplossing voor kan bedenken & en waarin geen ruimte is voor een compromis lijkt me bijzonder onwenselijk.

Jaina

Jaina

14-05-2017 om 01:17

Overigens

Ik ben het wel eens met Pirata. Als wij bijvoorbeeld maar een auto zouden hebben en mijn man zou die altijd gebruiken voor werk en ik wil niet (meer) met de fiets dan zou ik ook toch vooral zelf beslissen hoe ik dat zou oplossen. Als er van mij een tweede auto moet komen dan koop ik die inderdaad. Ik zou wel met man overleggen maar eigenlijk zou het meer een mededeling zijn in de zin van dat ik het wel als mijn beslissing zie of ik zelf een auto koop. En als ik liever een scooter/e-bike/OV kaart koop dan is dat ook mijn beslissing. Ik ben tenslotte degene die elke dag heen en weer moet naar werk dus ik beslis ook zelf hoe ik het handigst vind om daarna toe te gaan. Ik betaal het ook zelf.
Maar goed dat is inderdaad omdat ik genoeg geld verdien om dat te kunnen doen.

Als dat niet kan dan zul je moeten overleggen over dit soort zaken. En dat is ook geen ramp want als het goed is dan heb je het beste met elkaar voor en wil je de ander zijn leven niet nodeloos moeilijk maken. Dus dan overleg en bedenk je samen een oplossing. En als je partner niet mee wil denken en niet een beetje comfort in wil leveren om het leven van de ander wat makkelijk te maken dan zit er wat scheef binnen dat huwelijk.

Ad Hombre

Ad Hombre

14-05-2017 om 08:17

Flanagan

"Ze schreef op wat door haar heen ging, gewoon een moment waar ze haar hart liet spreken. Ik vind de kritiek op deze gekwetste vrouw wel hard."

Voor de volledigheid: Dat waren dan twee momenten, een keer in #4 en een tijdje later deed ze het nog eens dunnetjes over in #36 waar ik dan weer op reageerde in #49.

"Nu weer op naar de topic?"

Prima.

Marjolein

Marjolein

21-05-2017 om 13:32

Intussen

is hier een aardige bom gebarsten en hebben we eindelijk voor een deel kunnen praten over een heleboel dat wringt. We zijn het erover eens dat we in relatietherapie gaan, hoop dat we dat snel kunnen regelen.
Bedankt allemaal voor de input. Wat betreft dit draadje laat ik het hier nu bij. Heb mijn energie meer dan nodig.

Trix

Trix

21-05-2017 om 14:05

Sterkte

Een gebarsten bom is niet fijn, maar soms hard nodig om de weg weer vrij te maken. Ik wens je het beste.

Lente

Lente

21-05-2017 om 16:42

Goede aanpak!

Blijf sterk!

Ervaring

Ervaring

21-05-2017 om 18:25

Sterkte

Dat krijg je met die scheefgroei. Je houdt het lang vol en dan gaat het niet meer (ervan uitgaande dat het zo gegaan is en je dit herkent).

Mocht je willen, dan hoor ik graag over een tijdje of de relatietherapie helpt en of het beter gaat. En wat jullie met het concrete transportprobleem gedaan hebben.

Vraag ik me nog af of jouw draadje hier bijgedragen heeft aan inzicht bij jou en aan de gebarste bom. Als je het wilt delen, hoor ik het graag.

Heel
veel sterkte, Marjolein.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.