Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Ad Hombre

Ad Hombre

06-06-2017 om 18:05

Roken en baby in bed met ouders risicofactoren wiegedood

Ze hebben het maar weer eens onderzocht (bron: nu.nl):

"De twee grootste risicofactoren voor wiegendood zouden roken tijdens de zwangerschap (zes keer zoveel risico) en het delen van het ouderlijk bed (vijf keer zoveel risico) zijn. De combinatie van de twee zou 32 keer zoveel risico op wiegendood veroorzaken vergeleken bij baby's bij wie beide risicofactoren niet van toepassing zijn.,"

Dus, helaas voor de fans, samen in een bed slapen met een baby is behoorlijk link! Salomon kon er al over meepraten.

"In Nieuw-Zeeland ligt het aantal baby's dat sterft aan wiegendood hoger dan in andere landen. Met name bij de Māori's ligt het aantal sterfgevallen hoog."

Dus die hippe theorietjes over de superieure babyzorg van natuurvolken worden ook weer eens doorgeprikt. Nodig, want nog steeds voelen veel (met name) vrouwen zich erg aangetroken tot alles wat maar natuurlijk wordt geacht. Laatst zag ik een filmpje van een vrouw die perse in een rivier wilde bevallen. Dat was pas natuurlijk!

Veiligheid vergroten Ad

https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/126-veilig-samen-slapen

Je kunt de veiligheid vergroten. Borstvoeding geven en een cosleeper naast je ouderlijk bed. En niet roken natuurlijk. Zeker niet op de slaapkamer.
Het advies tegen wiegedood is tegenwoordig wel om je kind het eerste jaar bij je in de buurt te houden, op je eigen kamer. Je aanwezigheid is veiligheid voor je baby.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

06-06-2017 om 19:10

Of in een wieg

Wij hebben trouwens nog anders gedaan.

Mijn man is tijdelijk op zolder gaan slapen:win-win
Hij geen gebroken nachten en de baby een complete bedhelft voor zichzelf.

Li

Li

06-06-2017 om 20:29

Wieg naast het bed

Gezellig, handig en best wel natuurlijk. Laatst nog tijdelijk gedaan met een puber.

bieb63

bieb63

06-06-2017 om 21:40

2 heel verschillende dingen

Roken is slecht. Punt. Heeft niets te maken met het fenomeen baby in het ouderlijk bed. De gedachtengang is totaal anders. Dus die 2 zaken met elkaar vergelijken (of in 1 stelling noemen) zie ik niet.
Liever de topic houden met baby in het ouderlijk bed. En ja, ik heb daar altijd al bedenkingen bij gehad. Natuurlijk hebben we onze baby toen wel eens bij ons in bed genomen, maar dan eventjes, niet om met z'n allen te gaan slapen. Veel te heet en veel te veel kans dat je je kind verdrukt. Snap ook niet dat mensen denken dat dat een goed plan is.

Ad Hombre

Ad Hombre

06-06-2017 om 22:41

Bieb

Als je kind niet wil slapen (maar huilen) probeer je de gekste dingen, geloof me. Die van ons wilde zelfs niet bij ons in bed slapen, anders geloof ik dat we daar ook op uitgekomen waren, al vonden we dat zeker geen fijn plan.

Probleem is misschien dat mensen achteraf alles van een rooskleurig sausje willen voorzien. Op zich psychologisch vast gezond, maar sommigen worden daarmee propagandisten van gevaarlijke onzin.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-06-2017 om 23:56

Paste het nog?

Li

Li

07-06-2017 om 10:57

nou

niet in de wieg, haha! Maar wat wel paste was dat ik het bolletje af en toe een aai kon geven, net als vroeger...

Kaaskopje

Kaaskopje

07-06-2017 om 13:38

Daarvoor zijn kinderen nooit te oud denk ik

mirreke

mirreke

08-06-2017 om 00:29

Onze kinderen

sliepen gewoon bij ons in bed.
Van piepkleine baby tot ongeveer 1 jaar oud, jongste een stuk langer.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-06-2017 om 17:26

Bij ons ernaast

We hadden wel een mandje naast het bed, maar op een gegeven moment gingen ze toch naar hun eigen kamertje. Toen de oudste nog baby was, hebben we haar wel eens een uurtje in bed genomen, maar dat was meer rekken tot ze zich echt niet meer in bed liet houden, dus van slapen kwam het dan niet meer. Echt tussen ons in laten slapen vond en zou ik ook nog steeds heel onveilig vinden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.