Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Zonnebloem

Zonnebloem

18-06-2017 om 16:32

Ik haat hitte


Walnoot

Walnoot

19-06-2017 om 14:28

Tineke

Waarom niet? Maar ik ben gek op salades dus dat is ook geen probleem. Of ik kook verse pasta. Die hoeft maar 3 a 4 minuten. Of je kookt later de in avond alvast voor de volgende dag. En anders een paar brooddagen.

Ad Hombre

Ad Hombre

19-06-2017 om 14:39

De magische dertig plus

Wij hebben airco in de meeste kamers, maar helaas net niet in de kinderkamers. Het huis is gebouwd om warmte zo goed mogelijk vast te houden (duurzaam enzo...), dus die airco is wel nodig.

De jongens hopen erop dat het 30 graden wordt, want de regel is dat ze dan in de werkkamer mogen slapen op de tweepersoons slaapbank. Daar zit wel airco en ze vinden het ook leuk om eens samen in een kamer/bed te slapen. Ze klieren niet, want dan zijn we onverbiddelijk: terug naar je eigen kamer

Amsterdamse

Amsterdamse

19-06-2017 om 14:50

Doe s gek

Ad Hombre, en laat ze als verrassing vanavond al in de werkkamer slapen. Gewoon als leukigheidje

Ad Hombre

Ad Hombre

19-06-2017 om 15:00

Amsterdamse

Het is hier al 30 graden dus dat komt helemaal goed.

Amsterdamse

Amsterdamse

19-06-2017 om 15:54

Gezellig!

Gezellig Ad!

Ik heb gisteren het grootste opblaasbad gekocht dat ik kon vinden en die staat sinds gisteren in onze kleine stadstuin, tot de rand gevuld. Eerst lachten mijn pubers me keihard uit, maar dat was snel over

Pennestreek

Pennestreek

19-06-2017 om 16:32

En dat heet dan zonnebloem

Sorry, ik vond 'm grappig!

Nee hoor, ik begrijp wat je bedoelt. Ik haak ook af bij meer dan 25 graden. Er komt thuis niks meer uit mijn handen, slaap slecht, heb hoofdpijn, last van jeukende ogen (hooikoorts) en voel me flauw en slap. Met een huis/tuin op het zuiden is het ook buiten in de tuin en binnen al lang niet lekker meer. Vanochtend vroeg wat het 24 graden binnen, ik wil denk ik niet weten wat het nu is. Op kantoor loopt de temperatuur ook flink op, 's middags staat de zon aan onze kant, en er is geen zonnescherm (wel luxaflex, dat scheelt wel iets) en er kan niets open. Ook geen airco. Dus ik begin het wel te merken.
Maar: ik geniet wel van het zonder jas naar buiten, en 's avonds lekker lang buiten zitten. En 's ochtends vroeg is het ook lekker. Maar ja, die dag he, die duurt zo lang en is zo warm...
Nou ja, even doorbijten. Het is hier gelukkig geen Portugal. Wij gaan op vakantie o.a. naar Coìmbra, dus we houden het nieuws goed in de gaten.

Mijntje

Mijntje

19-06-2017 om 19:31

inanna

Ik vrees dat hij er niet op gaat liggen. Zoiets vind hij gek, op iets kouds gaan liggen. Het is meer de extra prikkels nu.
En koptelefoon met geluiddempende werking wil hij ook niet opzetten wanneer hij het kan gebruiken. Ik denk dat hij het raar vindt dat daar geen geluid uit komt (is ook raar)

Gemakkelijk tafelen

Eergisteren wilden de ene helft tortilla's , de andere helft kant en klaar maaltijdsalade. Vind ik prima. Gisteren wilden een paar hamburger en spare-ribs op bbq, ik wilde soep met brood. Ook prima, zolang de magen maar niet gevuld worden met chips en cola.

Ik ben wel blij dat er nog niet geen muggen zijn. In de zomer midden in de nacht op muggenjacht vanwege de open ramen en de volgende ochtend toch merken dat je gestoken bent, is ergenis nr. 1. Drie keer erger dan moeten slapen in een warme kamer.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-06-2017 om 08:57

Flanagan

Dat is wel erg aardig van je. Aardiger dan ik ben. Als het zo warm is ga ik niet in twee of drievoud koken. Kant en klare salade valt dan ook onder koken . Als ik eigenlijk salade zou willen, maar een ander wil, noem eens wat, chili, dan eet ik ook chili. Als ik toch al achter een hete pan moet, verlost die bak kant en klare salade me verder niet van dat klusje, dus dan maar allemaal.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-06-2017 om 09:01

Luchtvochtigheid

Zou iemand mij uit kunnen leggen hoe dat zit met luchtvochtigheid? Vannacht was dat bij ons 98 procent. Met mijn lekenverstand denk ik bij zo'n hoog percentage dat het zou moeten regenen. Mijn tweede gedachte was, toen ik gisteravond laat de hond uitliet, dat die vochtigheid natuurlijk ook uit de grond kan komen, vanwege dampende aarde. Dus hoe zit dat?

rocky

rocky

20-06-2017 om 09:16

vind het wel lekker

dit weekend het zwembad opgezet, dus de pubers kunnen zich uitleven (en ik af en toe). Verder hebben we een grote tuin waar altijd wel ergens schaduw is. En de nacht kom ik ook wel door. Heel stil liggen. Op het werk is het heel goed uit te houden, want ik heb alleen heel vroeg een zonnetje.

Kaaskopje,

Dat valt wel mee hoor: manlief deed de bbq terwijl ik de zak soep in een pannetje verwarm ( of magnetron) en zoonlief ( klaar met examen) kon de fajita bereiden, ( deed hij ook eens iets aan het huishouden).

Deze dagen staan in teken van kliekjes dagen. Dus als je man chili wilt, en jij liever een salade, dan eet je je salade en bewaar je de rest chili voor de volgende dag terwijl hij dan weer geniet van iets wat jij minder graag eet, vb broodje haring.

Ps. Mijn keuze voor een maaltijdsalade ipv tortilla was puur eigen belang. Ik draag sinds kort een beugel en had geen zin in het gepeuter van vleesresten tussen de slotjes. Daarnaast betrof de maaltijdsalade een nieuwe combinatie van bietjes, appel en makreel. Ik hou van bietjes, de andere gezinsleden niet.

Ik haat het niet

maar ik vind werken met de hitte in gebouw die er niet voor gemaakt zijn echt niet leuk. Gisteren gesurveilleerd in een lokaal met een volle glaswand op het oosten, niet alle markiezen gingen omlaag. Ik had eraan gedacht om water en bekers mee te nemen want ik ken mijn Pappenheimers, alleen de meisjes hebben een waterfles bij zich, de jongens vinden het stom. In de klas ernaast nog warmer en meisje flauwgevallen
De bouwstijl en bouwmaterialen zijn in NL niet op de hitte berekend. De huizen van baksteen slaan de warmte in en geven het 's nachts terug. Leven zoals in de Middellandse gebieden helpt (luchten in de avond en 's nachts, overdag alles dicht) en je erop kleden. En voor in de trein en op je werk een waaier mee. Ik kocht er eentje in Rome jaren terug en gebruik het nog steeds met plezier wanneer het weer boven de 30 graden uitkomt.
Zelf vind ik het leuker dan een natte zomer,
Sini

pff alweer te snel gepost

-hitte in gebouwEN
-warmte opslaan, niet inslaan.

Ooit, ooit zal ik vautloos posten

Kaaskopje

Kaaskopje

20-06-2017 om 09:43

Flanagan

Je moet het ook helemaal zelf weten . Ik ben op dit gebied wat minder soepel vrees ik. Ook voor mezelf dus. Ik pas me liever aan dan allemaal verschillende dingen te maken.

Een broodje haring sla ik niet af, dus dat doen we dan ook samen . Man en ik komen er samen meestal prima uit. Als dochter thuiskomt, is het vaak een kwestie van overleg van wat zíj wil eten. En dat doe ik graag. Zo vaak is ze er niet meer.

Dapper dat je nog aan een beugel bent begonnen.

groot opblaasbad

Twee vragen aan de mensen met een heel groot opblaasbad.
1) hoe laat je dat een beetje makkelijk leeglopen zonder dat je tuin wegspoelt (of hevel je het water rechtstreeks in de afvoer?) en
2) hoe voorkom je dat het water na een paar dagen groene soep wordt?

Onze achterburen hadden zo'n groot opblaasbad (van 2,5 x 1,5 meter oid), dat wil je natuurlijk niet dagelijks laten leeglopen en de volgende dag weer vullen, dus dat bleef een tijdje gevuld en wel staan. Met als gevolg dus groene soep. Het bad verdween en ik heb het nooit meer teruggezien.

Ik heb het dus maar gehouden bij zo'n klein rond opblaasbadje.

Groeten,

Temet

Vesta

Vesta

20-06-2017 om 11:17

luchtvochtigheidspercentage

het luchtvochtigheidspercentage betekend dat de lucht een bepaalde hoeveelheid van de maximale hoeveelheid bij die temperatuur aan water bevat.

dus bij 98% hoeft het niet te regenen, het betekend alleen dat de lucht bijna verzadigd is met water. Als je het verzadigingspunt bereikt heb je kans dat het gaat regenen/mist/sneeuw etc. om het overtollige water weer kwijkt te raken.

Vergelijkbaar met het oplossen van suiker in koffie. Bij warme koffie kun je er meer suiker in oplossen dan in koude koffie.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-06-2017 om 12:47

Luchtvochtigheid

Maar als de lucht zo verzadigd is met vocht, zou je toch verwachten dat je dat ziet. Het is zo vochtig bij een strakblauwe lucht. Je zou verwachten dat het dan heiig is. Het enige vocht wat het veroorzaakt is dat van mezelf. Na een rondje met het hondje was mijn bril beslagen.

Ik heb hier duidelijk geen kaas van gegeten .

40er

40er

20-06-2017 om 12:56

Temet

Geen opblaas, maar een frame, 2x3

Leeglopen door een slang aan het dopje te doen en die in de afvoer te leggen.
Bad blijft schoon door filters en chloor/ph tabletten. Gaat al jaren prima

Temet

Hier ook n groot opzetbad. Dat laten we leeglopen richting afwateringssloot. We zetten t bad zo dat de uitlaat iets afloopt richting die sloot. We hebben er een pomp in en strooien kwistig met chloortabletten. Net als 40er dus.

ehm Dorry

Dat mag dus niet, je met chemicaliën bewerkte zwembadwater lozen in een sloot (of op het land), dat moet (en dat lijkt me ook logisch) via het riool...

Ad Hombre

Ad Hombre

20-06-2017 om 13:20

Jippox

Yes! We hebben er een! Een milieucrimineel!

rocky

rocky

20-06-2017 om 13:37

hier ook

een pomp en chloortabletten. Als er niet gezwommen wordt ligt er een afdekzeil overheen en we scheppen vliegjes en blaadjes enzo er uit met een klein schepnetje. Verder staat er een voetenbadje voor het zwembad. Eerst de voeten in dat water scheelt ook een heleboel.

tineke

tineke

20-06-2017 om 13:46

pff

Inmiddels alweer dik boven de 30. En dan zie ik op de temeratuurkaart dat er ook delen zijn in NL waar het nog geen 20 graden is. Je zou het moeten kunnen middelen.
Ik moet zo even naar buiten, ik zie er nu al tegenop.
Waarom niet alle dagen salade? Dat begint me op een gegeven moment tegen te staan. Gisteren hebben we wel salade gegeten, morgen weer. Vanavond ratatouille.

Pennestreek

Pennestreek

20-06-2017 om 13:51

Haha Ad

Helemaal gelijk! Dorry, had ik ook niet van jou verwacht eerlijk gezegd!
Ik snap dat de verleiding groot is met zo'n sloot aan je tuin, maar dat kan echt niet hoor, chloorwater lozen op een slootje.
En je kinderen maar met dat hengeltje in die sloot wachten op dat visje dat nooit meer zal bijten... ;-(
Maar dat gedoe met water afvoeren is waarom er hier nooit zo'n bad is gekomen. Geen afvoer in de achtertuin, anders dan de regenpijp die de grond in verdwijnt.

Eigen land

T is ons eigen land. Voorheen kwam er spoelwater vd asperges wortels en prei in. T slootje is dicht dus zakt of verdampt. T is op eigen land. Rondom nog 4 hectare eigen land.....

Mijntje

Mijntje

20-06-2017 om 18:55

eigen land?

Als het eigen land is snap ik het al helemaal niet..

Ad Hombre

Ad Hombre

20-06-2017 om 19:43

Dorry

Dat water blijft vast niet op je eigen land.

Emmawee

Emmawee

20-06-2017 om 19:56

Budget-airco

Ik weet niet meer op wie ik reageer (geen geld voor airco), maar als je een beetje handig bent...

Tango

Tango

20-06-2017 om 22:38

Haten niet hoor.

Gisteren vond ik het wel te warm om iets te doen. Vandaag ging eigenlijk wel. Alleen hier op zolder was het niet uit te houden.
Verder houd ik ook gewoon wel van warm weer. Krijg er meestal meer energie van. Alleen boven de 27 graden niet meer.
Eten doe ik inderdaad ook veel minder. Gisteren kwam ik er om half 2 achter dat ik niet geluncht had. Had niet eens trek. Heb maar een bak yoghurt met aardbeien genomen. Koken doe ik ook niet echt, maar dat heeft ook te maken met dat we steeds niet allemaal tegelijkertijd eten. Gisteren hadden we tosti's met tomaat en sla erbij. Vanavond pasta gekookt. Ik wilde eigenlijk pastasalade, maar redde dat w.b. tijd niet. Vond de warme pasta wel te doen. Was hier net een beetje afgekoeld. Morgen eten we maar met z'n tweeen. Zoon is op kamp dan en dochter moet werken. Geen idee nog wat we dan gaan eten.
Maar eigenlijk geniet ik er wel van. Heb alleen wat zorgen om zoon die morgen een km of 35 moet fietsen in de hete zon naar het kampadres. Maar zal ook wel weer goed komen. Ze boffen verder in ieder geval met het weer.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.