Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Zonnebloem

Zonnebloem

18-06-2017 om 16:32

Ik haat hitte


Nee, te warm

Ik vind er momenteel niets aan en voornamelijk omdat ik mijn gewicht niet onder controle heb, ik ben veel te dik. Kleding past niet meer, alles te strak of steekt uit, veel zweet en voelt niet fijn aan het water met de kinderen.
Wel voor het eerst in mijn leven een werkplek met airco en dat is fantastisch.

Vesta

Vesta

21-06-2017 om 06:46

airco uitgevallen

Bij mij op het werk is in mijn gebouw de airco uitgevallen. Verwachte datum dat ie weer aan de praat is: eind volgende week. Dat krijg je als je niet op tijd investeerd in vernieuwing.

Je merkt nu dat iedereen van de zuidkant probeert een plekje te veroveren in de noordkant (we hebben flexplekken), de bovenverdieping is echt een broeikas. Zelf zit ik noord op de begane grond, daar is het prima te doen.

En vergaderingen worden verplaatst naar andere gebouwen. In de nieuwbouw is het daarentegen zo koud dat ze daar hun vest aantrekken.

Krisje

Krisje

21-06-2017 om 09:11

Vannacht

was het goed te doen. De overjarige airco heeft vanaf een uur of 9 aan gestaan tot ik naar bed ging en omdat het hier in het zuidwesten flink waaide koelde het op zolder lekker af. Nog 2 dagen en dan is het over.

Ad Hombre

Ad Hombre

21-06-2017 om 09:13

Krisje

"Nog 2 dagen en dan is het over."

Gelukkig, dan krijg ik mijn werkkamer eindelijk weer terug.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-06-2017 om 11:11

Narcis o.t.

Misschien een rare tip, maar als je ook te zwaar 'van boven' bent en daardoor last van zweet en mogelijk smetten hebt, kan het opluchten om er een katoenen lapje (hydrofieldoekjes bijvoorbeeld) onder te doen. Ik kreeg die tip van mijn dochter, ik was er gek genoeg zelf nooit opgekomen. In de ouderenzorg doen ze dat heel vaak. En ik moet zeggen dat het als een opluchting aanvoelt. Het is mijn bedoeling om naar een borstverkleining toe te werken, maar dan moet ik eerst flink afvallen, 20 kilo op zijn minst en dat wil momenteel niet erg lukken, tenminste... volgens mijn kleren. Ik heb al een maand niet op een weegschaal gestaan, dus wie weet...

Egel

Egel

21-06-2017 om 13:22

nog steeds heerlijk

Het voelt voor mij nog steeds gewoon als: lekker en heerlijk, zomer!
Ook 's nachts, dan ligt ik weliswaar niet meer helemaal onder de deken, maar mij maakt het verder niet uit.
Ik heb ook niet echt de indruk dat het nou zó warm is. Gewoon een graad of 27 a 30, niet echt heel speciaal naar mijn idee.
Dubai in de zomer was mij ook te gek. Daar moest ik wel van airco naar airco rennen (en dan ook niet rennen want dat kan dan ook weer niet met meer dan 40 graden).

Eigenlijk vind ik bijna alles fijner met dit weer! Het verbaast me wel dat ik een beetje de uitzondering lijk (maar misschien schrijven de enthousiastelingen minder in dit draadje).

tineke

tineke

21-06-2017 om 14:15

verschillen

De verschillen in NL zijn op dit moment best groot. In het noorden prima te doen, midden gaat ook nog wel maar het zuiden is toch echt wel erg warm. Morgen wordt daar tussen de 34 en 36 verwacht. Mag ik morgen overslaan?

margaretha

margaretha

21-06-2017 om 15:04

hier Vlaanderen

en wij doen mee met de temperaturen van zuidelijk Nederland. Mij veel te warm.
Ik kook normaliter dus ik beslis wat we eten, al kan er wel eens een suggestie gedaan worden of vraag ik of er wensen zijn. Maar ik ga niet speciaal voor een enkeling iets kopen, als er een restje is dan kan dat natuurlijk wel gebruikt worden (zo was ik gisteren egoistisch en heb de rest zalm zelf geclaimd). Vandaag staat op het menu friet, "vlees" naar keuze en witlofsalade. Morgen zullen het wel wortels (moeten op) worden met aardappelblokjes en vlees of vis (duik straks eens in de diepvries wat er nog is).

Freya

Freya

21-06-2017 om 15:46

koud eten, ventilator en alles donker houden

ik vind het warm, maar nu ook weer niet zo verschrikkelijk warm dat je er echt over moet klagen. ik vind de droogte wel stilaan zorgwekkend worden, maar dat is iets anders.

hier gaan 's morgens alle ramen en deuren open (tussen 6 en 8) en daarna gaat alles dicht (gordijnen ook!) tot 's avonds laat (na 8 uur). op die manier is het in huis te doen.

verder géén warm eten: ik bak geen vlees, ik kook geen groente, ...
in de plaats daarvan: koude schotels zoals koude kipsalade, pastasalade, tabouleh, ... veel rauwe groenten (kerstomaatjes, sla, geraspte worteltjes, watermeloen, ...), gazpacho

en een ventilator: één in de slaapkamer, één in de woonkamer, en een 'reizende' ventilator voor de studerende zoon

en zo lukt het eigenlijk prima

margaretha

margaretha

21-06-2017 om 15:53

maar

voor bv kip salade moet er toch kip gebraden worden, pastasalade heeft pasta nodig die gekookt is.

40er

40er

21-06-2017 om 15:59

Warm eten

Ik kook wel gewoon hoor, 5 dagen niks warms binnen vinden wij niks. Maar ik kook makkelijk, of de vriezer leeg maken (nasi, soep ed)

Hier valt het nu mee, rond de 30 graden, maar vanmorgen was het heel koel. Om 5 uur stond alles al open om lekker te luchten, heerlijk.
Direct de boel gepoetst, morgen lekker een vrije dag met die warmte, heerlijk!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.