Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Taruh

Taruh

21-12-2016 om 09:38

desinfecterende schoonmaakmiddelen niet nodig


Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2017 om 11:33

Oh en...

Ik gebruik zeker geen anti-bacteriële zeep, of van die emulsies voor 'de intieme streken'. Voor mijn handen heb ik wel eens zo'n pompje van Dettol gekocht, omdat ik dagelijks met mijn handen in het hondenvlees sta te prakken, maar dat schijnt dus onzin te zijn. Gewone zeep en goed wassen.

Marie

Marie

07-01-2017 om 11:42

Cranberrysap van Terschelling

Het schijnt dat elke dag een glaasje puur Cranberrysap heel goed is bij blaasproblemen. Het is heel zuur in elk geval. Paar keer geproefd bij de Cranberryboerderij op Terschelling.

http://terschellingercranberry.nl/cranberries/gezondheid/

Tijgeroog

Tijgeroog

07-01-2017 om 11:48

Bakpoeder

Gelukkig nog nooit blaasontsteking gehad, maar wel gehoord van mensen met terugkerende blaasontstekingen dat bakpoeder heel goed helpt, zelfs beter dan cranberryspul. Misschien eens googelen?

Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2017 om 12:09

Bakpoeder?

Ik ga eens zoeken

Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2017 om 12:11

Marie

Ik weet het niet zeker uiteraard, maar zouden tabletten, of poeders niet hetzelfde effect hebben als de vloeibare variant? Als ik de tabletten iets langer in mijn mond heb, komt er ook behoorlijk wat zuur naar boven.

Tijgeroog

Tijgeroog

07-01-2017 om 12:19

Herstel

Je moet backing soda/zuiveringszout/natriumbicarbonaat hebben. Nog niet helemaal wakker.

Kaaskopje

Google eens op 'blaasontsteking inlegkruisjes'.

skik

Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2017 om 14:52

Skik

Ik had ook al blaasontsteking zonder inlegkruisjes. Een onderbroek is ook niet bacterievrij. Ik gebruik ze al zolang ik mij kan heugen, dus ook tijdens blaasontstekingvrije periodes. Dat konden máánden en zelfs een jaar zijn. Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat ik eroverheen was.

Waar ik me nu al wel ongerust over kan maken is over de tijd dat ik afhankelijk raak van zorg door anderen, die geen tijd hebben om te verschonen, of dat halfbakken doen. Het duurt nog even hoop ik, maar alleen daarom al hoop ik nog lang zelfstandig genoeg voor dit soort zaken te kunnen blijven.

bieb63

bieb63

07-01-2017 om 14:59

Kaaskopje

Was je je ondergoed op 60 graden? Dat is ook wel belangrijk.
En verder: koop die Cranberola OPC gewoon en probeer zodra je iets voelt aankomen daar 1 glas van te nemen en een paar uur later nog een glas.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-01-2017 om 12:27

Dank jullie wel

Het voelt heel onaardig, (zie een glimlach evengoed ), maar ik hoop dat het onderwerp nu verder mag rusten. Ik vind het fijn dat er zo wordt meegedacht, echt waar, maar ik had niet de intentie om er zo lang over door te gaan. Het enige wat ik nog ga proberen is de cranberola, verder doe ik er alles al aan. Dus dank jullie wel voor het meedenken en de tips.

lang geleden...

... Toen ik een snotaap was, had Dettol één product: het had een sterk desinfecterende werking en het werd o.m. gebruikt door konijnenfokkers om hun batterijen te ontsmetten en door boeren om hun stallen zoveel mogelijk kiemarm te maken.

Toen ik een snotaap was, had Nivea één product: de welbekende handcrème in de blauwe cirkelvormige dozen.

Toen ik een snotaap was, had HG één product: een reinigingsmiddel om cementsluier weg te halen. Het was erg goed, het werd geroemd door elke aannemer. Als particulier kon je het niet kopen.

Inmiddels zijn we zo'n jaar of 40 - 45 jaar verder. In die jaren is er wezenlijk weinig veranderd:

- de meeste bacteriën, schadelijke en nuttige, worden nog steeds gedood door een 1% oplossing van azijnzuur (dat is +/- 1 deel keukenazijn + 7 delen water)

- de meeste bacteriën, schadelijke en nuttige, worden nog steeds gedood door afwassen met een flink heet sopje, waaraan wat zeep/soda/bleekwater/ is toegevoegd

- de meeste bacteriën, virussen en schimmels worden nog steeds gedood door afwassen met een van bovenstaande.
Sporen is een ander verhaal, maar die doodt je ook niet zomaar met bovenstaande.

Veel van de misvattingen die ik hier lees, vinden hun oorsprong in een gebrekkige kennis van de elementaire mycologie/bacteriologie/virologie. Kortom: van de biologie.

Als er al een ding veranderd is, de afgelopen tientallen jaren, dan is het dit: producenten zijn nu veel wanhopiger dan toen om "nieuwe markten" te veroveren. En daarvoor doen ze maar al te graag beroep op opgeklopte "huisvrouwenparanoia". Niet dat zulks zo nieuwerwets is: wie herinnert zich nog de Dreft-reclame over "geurtjes aan de (gedane) vaat"? Dat moeten toen wel superneuzen geweest zijn...

Het zou me niet eens verbazen, als de industrie binnen een jaar of 10-20 uitpakt met antibiotica-zeep... En het zou men evenmin verbazen, als dat een groot succes zou blijken...

mirreke

mirreke

02-07-2017 om 16:34

Het allerviest

schijnt de smartphone te zijn, en toetsenborden v/d computer...

Verder, ik geloof dat het bieb was die mensen in verdere landen aanhaalt, als voorbeeld dat bacteriën toch gevaarlijk kunnen zijn.

Jazeker kan dat, maar vooral bij een slechte weerstand. Mensen die ondervoed zijn, of die vies water drinken, die een eenzijdig voedingspatroon hebben, of die al andere ziektes bij zich dragen. Dan heb je een precair evenwicht. Elke verkeerde bacterie kan er dan 1 teveel zijn.
Dat is ook de reden dat de hygiëneregels in ziekenhuizen zo streng zijn: daar liggen mensen met een lage weerstand.

Wij realiseren het ons niet, maar dat wij schoon water hebben wat wij zomaar uit de kraan kunnen drinken (dus zonder ziektekiemen) is heel bijzonder. Dat is in veel landen niet het geval. Als er dan ook geen gelegenheid is om het water te ontsmetten, terwijl je natuurlijk wel moet drinken, kan er een ramp gebeuren. Kijk naar de verspreiding van cholera op dit moment, in Yemen. http://www.aljazeera.com/news/2017/07/1500-people-killed-cholera-yemen-170701161004446.html

Bacteriën die op elkaar zitten: hier is wat info: https://www.salusi.nl/huidflora-bacterien-leven-op-huid/

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.